Hemmafru för en dag -

"Jag ska flytta till Hollywood och bli hemmafru" men här sitter jag upp i norr och får vara hemmafru för en dag. Tvätten ska tvättas och hängas på tork. Skjortan ska strykas och knappen ska sys. Skumpa, vin och öl ska ställas på kylning. Gotta ska handlas. Disken ska undan. Det ska luktas på parfym och mannens saker ska packas. Just ja, jag hade tänkt hinna träna och fixa mig själv inför kvällens bravader.

Så vad är skillnaden med mitt liv och lyxfruarnas liv? Jag är ganska säker på att de bara luktar på parfymen och lyfter en hantel på 2 kg.
 

vara sådär fånigt nördig -

Gårdagens resa, huvva! Jag var helt slut efter 12 timmar, jag satt allvarligt talat och stirrade tomt framåt för att inse att jag inte skulle vara framme först sent, sent!
Det tog nästintill 17 timmar att komma fram eftersom bromsarna på tåget krånglade och i ca 4 mil fick vi åka 30km/h för att tåget innan hade kört med trasiga hjul för att sedan byta till buss och slutligen till taxi.
Taxiresan var ganska roande, tre västerbottningar som drev med taxichaffören, vi sjöng falskt och drog skämt för att få tiden att flyta på och jag fastställde åter igen att vägen mellan Gällivare och Kiruna är Sveriges drygaste väg. Och aldrig trodde jag att jag skulle säga "Äntligen, Underbart skönt att vara här i Kiruna" (mest för att jag hade otroligt ont i röven!)

Under de sista dagarna fotades det flitigt och jag kommer nörda mig dagligen med att titta på våra fjäll, bus med hundarna, sparkturerna, flummiga bilder med familj och vänner och bara vara sådär fånigt nördig som jag är och planera den kommande resan.

 

12 timmar & 50 minuter

12 timmar och 50 minuter är det beräknat att det ska ta innan jag är uppe i Norr, i Kiruna. Jag packade smart och utlämnade täckbyxorna, vilket jag ångrar var och varannan minut eftersom jag vet att det kommer vara svinkallt där uppe.
06.50 gick bussen, redan efter fem minuter kände jag: fyfan vad uttråkad jag kommer vara innan jag är framme och lika snabbt somnade och jag har ingen aning om jag störde de andra passagerarna med snarkningar eller om jag satt sådär snyggt som jag brukar göra - alltså snevriden i stolen med en gapande mun - och ser helt knäckt ut. Who know? Ingen väckte mig i alla fall.

Det är lite sunk att gå in på tågstationen, människor som sitter inne på bänkarna och frågar hur många spår det finns vilket jag svara: "Jag vet inte." Lata människor som inte kan gå ut och titta själv och hur många tåg går det egentligen härifrån? Typ, 1-2 samtidigt max kanske? (Ja jag vet att man inte ska vara sån men nu är det så att jag är hungrig så då är jag exakt hur jag vill!)
Urinlukten som slår imot näsborrarna får mig att rynka näsan, det ligger öl utspilt i ett hörn som blandar sig med urinlukten. Jag ångrade lite smått att jag lämnade busstationen för där finns det iaf rena golv. Jamen alltså, min arbetskada gör sig påmind imellan åt. Okej?! Jag tycker om när det är rent bland människor, helst på dessa ställen.

Än en gång lämnar jag Västerbotten, lämnar min familj, mina vilddjur och goda vänner 60 mil ifrån mig men den här gången vet jag att det inte tar så lång tid tills jag får hämta och får tillbaka lite av min personlighet, vilket jag längtar så efter varje sekund!

Jag roffade jag åt mig ett av de sista exemplar av QLTR och det kan inte hjälpas men när man finner en liten ynka bild på sig själv i en tidning och det spelar inte någon roll vilken tiding det är så blir man lite glad i hjärtat.

Det drar ihop sig -

Dessa dagar som jag har tillbringat hemma i fjället har både varit de längsta dagarna samtidigt som de bara har rusat i väg. Tiden har både stått still samtidigt som klockan har tickat iväg i all världens fart.

Dagens timmar har enbart gått åt till vilddjuren, en härlig sparktur som avslutades med lek på snötippen. Krockodiltårarna är inte långt borta men snart, snart (!) kommer jag vara den lyckligaste i norr!
Det är dags att åka till Vilhelmina där det ska dejtas på gym, kramas med goa vänner och mysa innan morgondagens 13 timmars tur väntar upp.Stenbrottet -

Såhär innan det nya året festar vi till med att bjuda på osedda bilder som blev tagna vid stenbrottet och jag passar samtidigt på att önska er alla ett Gott Nytt År!
 
Modell: Magda Olofsson  Co-modell: Kari Berg
Fotograf: Nikdesign
Makeup och stylist: Magda Olofsson & Kari Berg

Han är en inspirationsgubbe -

Juldags-kvällen, så underbart skönt det var att skippa hotellet och istället mysa med grabbarna hemma i byn. Glögga, basta, öla och sällskapa hos bonnen och bara sådär må för att kasta bort hela gårdagen genom att ligga i soffan med broder, äta popcorn, se film och sova bort hela dagen. Sådär lagomt underbart!
 
Det slog mig under morgonens timmar, under tiden jag låg och myste med hundarna och tittade upp på tavlorna som sitter ovanför tvn, de sitter precis så att det är ofrånkommligt att inte se de, utmärkelserna han har fått.
Precis innan Rambo puttade ut mig från soffan så hann jag tänka: "fan vilken cool far jag har ändå, en gammal FNveteran, från kriget i Egypten." sen låg jag där på golvet och tänkte: hundjävel, vad jag älskar dig.

Min gamla far är trotts allt en inspirationsgubbe, nu har jag lust att åstakomma något!

 

Julen i grannkommunen -

En jul i grannkommunen hos moder och hennes gubbe. Det är alltid mysigt hos mor under juletid, direkt när man kommer innanför dörren så möts man av tomteland, jag vet inte någon som pyntar upp julen lika mycket som henne!

Efter fjärde hämtningen av julmaten så blev folket less och började duka av och de sista tuggorna var mer en pina än njutelse, aldrig har det varit så tungt och så motsträvigt att svälja ner julskinka.
Fina julklappar och familjen hade tänkt till, istället för klappar som jag måste lägga i någon låda och glömma bort så blev det användbara och roliga klappar.
 
Trotts att denna jul kändes som en invecklad trekant med både mor och far under samma tak så var det mysigt att träffa familjen och fira jul tillsammans. Lika skönt var det att åka upp till hundarna, mysa framför brasan och somna som ett barn under täcket.
 
 
 
 

föranmäld som oanmäld -

Det är härligt att vara på hemmaplan, att stega in hos vänner och grannar lika föranmäld som oanmäld och ändå bli varmt välkommen med varma kramar och glädje. Det blev en påhälsning hos grannen och där bjöds det på inget mindre än kaffe, hemmagjorda kakor och kortspel! Självklart fick Akleja följa med och styra upp ordningen!
 

 
                    
 
 

121223 -

Ordning och reda, dagens timmar har spendrats åt att rensa upp och fixa undan överflödet som existerar i detta hus. Ett avbrott med de fyra vilddjuren satt perfekt, mötas av hoppande hundar i hundgården, plugga in hörlurarna och bara gå. Underbart!


2012, det blev mitt år! - Sista delen!

Sista delen av 2012, nog för att de sista dagarna inte är över men vadfan, DET BLIR TOPPEN! -sådeså!-

September
Att springa har aldrig varit min grej, dels för knäskador och det är så förbannat tråkigt. Jag sprang sönder mina fötter under sommarens gång och fick köttsår under hälarna så istället cyklade jag för kung och fosterland.
 
Som en trogen vän ställer jag upp på galna upptåg och i år hängde jag med på tjejmilen, jag blev mest impad på mig själv som sprang en hel mil utan hundar! En underbar toppen helg i Stockholm med bästa sällskapet!
Vi får inte glömma bort grillmiddagarna!


För 1 år sedan satt jag och Tina i fikarummet och gjorde upp en lista med mål åt henne, däribland att ställa upp i tjejmillen. Traditioner är till för att följas och jag gjorde en ny lista åt en ny kollega. Hihi
Så Anja, hur går det med målen? Uppdatera mig!


Detta papper gjorde min livsförändring lite mer verklig.


Med hjälp av familj och vänner så gjorde jag mig bostadslös och mitt hem såldes av, paketerades och spreds över Västerbottens län.
Än en gång ställde en godhjärtad vän upp och jag flyttade in på skolgatan, Tack Mikael!
Ett otroligt stort tack till Ni alla som har ställt upp och hjälpt mig under hösten, tacksamheten och lyckan att ha er som vänner och familj är obeskrivlig! Tack, tack, tack!


Mitt mobila hem!


Jag fick äran att ställa upp som co-model under en fotografering med Kari och Nik för en fransk designer.De dagarna jag inte jobbade arslet av mig så njöt jag av alla soliga promenader med hundarna.

Oktober
Omtumlad, helt ovetandes om vad som väntade. Dagarna räknades ner till sista arbetsdagen, till sista dagen för att lämna igen nycklarna och dra vidare. Leva i en resväska, 60 mil bort utan vänner och familj. Herregud!
All ledig tid, alla helger tillbringades med de bästa för att hinna prata av mig och krama om alla fina personer. Shit, jag minns fortfarande känslan som satt sig i kroppen och hur förvirrad jag kände mig hela tiden.

Började helgen med att dra ut på en avslutningshelg med kollegorna. Otroligt bra helg!


Akleja får utstå med allt, Ja allt när jag har tråkigt!


Helgerna spenderades på så många orter som möjligt för att hinna hälsa på att krama alla. En helg blev i Strömsund hos Cia, gosa med mysiga valpar och ha en toppen helg.


Jamen alltså mat, underbart gott! Eller hur Larsson?


Kollegorna hängde upp mina skor som minne. Jag älskar't och jag saknar er alla!


Jag kände och känner mig fortfarande så jävla bäst och grym! Från att dricka grädde, äta potioner för tre och träna jävel och ja allting så lyckades jag gå upp till 58 kg, 6 kg på 1 år! Och idag stannar vågen på 60 kg. Jag är helt klart jävligt grym och bäst. Det omöjliga är inte omöjligt längre, nu är de bara att finslipa kroppen:)


Sista dagen på arbetet blev gjort, jag packade ihop och städade undan mig själv från Vilhelmina. Broder och jag tillbringade en natt hos min mor innan vi drog upp till fjället.


Krockodiltårarna rann när jag pussade Akleja hejdå. Aldrig har jag känt att min personlighet bli så splittrad och att hjärtat brusit så mycket som när jag lämnade dem.


Den 22 Oktober sent på kvällen steg jag ut ur bilen, helt ovetandes om vad som väntade. Bli inneboende hos någon som jag inte ens kände, två främlingar som inför varandra. Jag minns fortfarande hur nervös jag var i bilen, de sista milen, hur hjärtat började slå hårdare och jag tänkte "Vad fan gör jag?! Vad har jag gett mig in på?!" - Nej, jag hade inte alls hunnit tänka igenom den här flytten alls!
Jag ångrar inte att jag tackade nej till de 3 jobberbjudanden jag fick på både hemmaplan och i Umeå.
Om jag ens visste vad som väntade, hur underbart slut detta år skulle få.

Kiruna är en mysig stad och lika mysiga är ungkarlsgänget jag har hamnat i:)


Pinsamma situationer, konstig dialket, konstigt folk, allt där uppe är bara konstigt.
Haha, här är ett inlägg ni borde läsa. Spermafrasen är fortfarande min favorit.
Åh kan göra ett Kiruna inlägg om ni vill? Om hur första träffen, främling i staden och så vidare. Allt har varit galet!

November
De två första veckorna vaknade jag konstant upp med denna tanke "vad gör hundlösa människor?" Omställningen var otroligt stor och anpassa mig och tänka på allt vad man sa och allt vad man gjorde, herregud det finns inget jobbigare - jamen vi vet alla att det sket sig efter ett par dagar!

1 November, första veckan blev lugn och härligt skön. Välkomnad till nya staden och nya arbetsplatsen.
30 minuters promenad till jobbet, bra start på morgonen. Grundkonditionen blir inte förstörd iaf.Utgångar på utgångar, jag fick ett nytt smeknamn denna kväll och inget mindre än OstbågsOlle.Vi alla förstår nog vart de två sista kilona kommer ifrån? Aldrig har jag ätit så mycket smörgåstårta, så mycket fika, så mycket kaffe på en arbetsplats. TjockisMagda till er tjänst. Efter nyår är det slut på detta, kroppen ska slimmas och tränas till. Tjofräs!


Jag gick på min livs första dejt! - Du är naturligt fin. "Tack det är lappblodet. - Ursch! Så gick de med det.
-

För att fördriva tiden på bästa sätt så spenderar jag pengar på att bättra på tjejsidan eller för att ärligt talat använder slut på kläderna innan jag tvättar. Hur som, jag fixade naglar, skönt!


Månaden avslutades på topp, blev bjuden på LTH's julfest som +1a. Maten var hyffsad medans sällskapet var det bästa!
December
Dagarna började räknas ner till att äntligen få åka hem, hem till familj, vänner och framför allt mina fyrbenta. Dagarna rusar iväg, helgerna är galna och allt känns sådär underbart som det bara kan bli. 

Pyntade upp lyan, lite julstäming skapades och julkalendern är ett måste.

Kände mig tung i benen efter 4x10 med 100kg. Kände mig åter bäst och otroligt svag dagen efter! Och man börjar se lite resultat!
Kvällsmys, jag gillar kvällsmys!


Det är mysigt att trippa runt bland de gamla husen och i parken på kvällstid.


Sista helgen avslutades med julbord med både ett skiftgäng och med mina arbetskollegor.
 


Jag sa tack och bock, packade ihop och drog till Jokkmokk för att samåka med kusin hem.
Jag kom hem och kramade sönder Rambo, kom hem och blev sönderkramad av min far.Körde till Lycksele och hämtade hem bebis!


Resten av året får ni följa med att läsa dagliga inlägg.
 
Så vad hände med dejten? Jag kryper ner i hans säng varje kväll.
Såhär lät det innan jag for:
-Magda du kommer träffa en inbiten lapp.
"Nej, jag ska bara upp och jobba och sen flytta igen.
Det slutade inte med en inbiten lapp och renhagar utan det slutade med en halvfinne som är hundallergisk. Haha, vad hände?!

Jag känner mig så otroligt lycklig över att ha min familj och mina vänner bakom mig, som stöttar och uppmanar mig till de galnaste besluten. Det har funnits jobba perioder, när jag har varit nära på att ge upp har vänner kommit och lyft upp dagarna till det bättre.

Det här året har varit otroligt galet, otroligt underbart, otroligt jävla mitt år! Detta år kommer avslutas på ett bra sätt och 2013 kommer börja på ett galet bra vis. Jag ser framimot vad kommande år har att erbjuda och guldglimtar är redan inplanerade och det kommer bara bli bättre!

För att få mer sammanhängande så kan ni läsa första delen och andra delen!


Team Vilddjur levererar -

Det är aldrig för kallt eller för mörkt för att dra ut på motionsrundor utan det är lager på lager, planera en bra sträcka, sätta på reflexen och pannlampan. Det händer att jag blir stoppad efter vägarna av förbi passerande, ger de ett litet gott skratt och får frågan hur jag har koll på alla hundar och så vidare och idag måste det ha sett otroligt flummigt ut!
 
I -23 grader kommer två galna springande hundar med en människa på spark med tredje hunden under armen. Det känns skönt att vi har så pass stor tillit till varandra att man enbart kan styra med en hand på min 30 åriga gamla rangliga, ostadiga spark.

 

Kraschad dag blev en lycksam dag -

Fredagmorgon och ivrig som in-åt-helvetet! Pappa var nog less redan innan jag väckte upp honom eftersom min fråga "är du klar nu?!" ställdes var femte minut under två timmar.
En resa på 44 mil tur och retur väntades, ivrig att få hämta bebis och äntligen få träffa henne, handla det sista inför jul och bara sådär överlycklig.

Färden ner till Vilhelmina gick bra och sedan gick det lite mindre bra. Lite för hög fart och en isig kurva gjorde så att bakdelen släppte från vägen och med parerande i 90km/h under 150 meter för att undvika en krasch slutade i en krasch. Pappa blev selektivt döv ett tag, jag måste ha skrikit som en riktig tjej när jag insåg att det här kommer gå åt helvete och fick upp alla olycksbilder framför mig. Tacksam att det endast var vi i bilen, tacksam att mötande bil kom precis när vi kraschat, tacksam att snön fortfarande var mjuk. Stort tack till Risträskborna som hjälpte oss upp!  Jag kan lova att det gick betydligt mycket lugnare i kurvorna på hemvägen.

Hur som så lyste hela jag upp när jag öppnade dörren till broders fjälla och fick syn på bebis. Få plocka upp henne efter två månaders tid, krama och pussa sönder henne och nu är hela ligan åter samlad!
 


 

Resande dagar -

Under mina 9 lediga dagar kommer det spenderas otroligt mycket tid i buss, bil och tåg. Milantalen kommer bli långa och 200 mil kommer nog inte stoppa.

Som vi alla vet är jag en tidsopemist, att stiga in i bussen och ha 1 minut till godo är helt och hållet normalt i min vardag, den bussen tog mig så långt som till kusin i Jokkmokk.


Snygga kusiner bilade ifrån Jokkmokk till Grytsjö. Färden var sådär underbar, tiden spenderades till att somna och dreggla en stund. Deeptalk om allt som händer i livet. Falska toner till gamla godningar till årets topplista.
Tysta stunder bröts ut i asgarv. Snabbmat och korv är fortfarande inte gott, varför gör jag alltid samma tabbe? Kaffekick och hyper sittande dans i sättena. Förvirrningar om avfartet och glädjen när älgen gick in i skogen.
Jamen alltså, jag skulle kunna tänka mig att bila hundratals mil - om alla bilningar skulle vara såhär!


Känslan att rulla in på bekanta vägar, in på gården och gå in genom dörren hos min kära far. Bli omfamnad i en stor kram med glädjetårar och en bristande röst "du har varit saknad". Åh, det är underbart att komma hem till familj och vänner. Mötas av ylande hundar och bara få köra in ansiktet i min älskade vän!

Avslutas på topp! -

Ytligare en dag har passerat och den har varit toppen! Invägning på gymmet och med 61.5 kg vågen så gav det mig en pepp som gjorde rygg- tricepspasset riktigt lyckat! Ibland så känner man sig så jävla bäst och på sistonde så har jag känt det ett flertal gånger. Kom hem lagomt utmattad till en otroligt god middag som gav mig lite extra energi till att möta upp en promvän och hennes hund, som jag har längtat till att trippa runt och prata hund.

Soffläge, mys och film - Tisdagen avslutas på topp!

 
 

121217 -

Vecka 51, 17 December och jag vaknade upp med årets gladaste humör, peppad som bara den för att få veckan att rusa vidare samtidigt som jag vill att den ska stå still. Jag har en kortvecka framför mig och om ett par dagar är det dags att packa ihop och dra hemåt och som jag längtar hem till mina älskade bebisar, mina vilddjur!
 
Efter en veckas vila var det dags att inta gymmet och eftersom det är en kortvecka så kör jag en specialare för att hinna med hela kroppen. Bröst och biceps fick sig en genomgång, vilket gick otroligt bra med viktökning och fler reps som resultat.


Only -

Byxor har länge stått på inköpslistan och som de flesta vet så är jeans min mardröm. Tiden när jag provade 50 par för att finna ett par som passade är istället utbytt mot att flera par passar på engång!

"Du behöver inte gå på gym och banta"
- Nej jag går på gym för att få en grym kropp!


Hittas hos Only för 600 kroner.

Det spårade -

De företagsfester jag har varit med på så brukar det spåra ur med alkoholen. Igår kväll var det så spårat det bara kunde bli från oss arbetare till chefer/underchefer. Hej och hå!
Middagen var riktigt god, nu längtar jag destomer till det riktiga julbordet hemma. Alkoholen flödade och man skulle kunna tro att våra thailändare och filipinskor hade tömt halva systemet, Italienarna var sådär slibbiga, Svenskarna var överallt, Ryssarna var neutrala, Finsvenskarna drack vinet och nu har jag glömt bort de andra länderna. Att kunna säga "hej" på flera språk måste vara ett måste i allmänbildningen.

Alla länder spårade ur och det måste ha varit en av de galnaste och roligaste företagsfester jag varit på trotts att jag blev less på allt taffsande, "galna" människor som spårade så istället smög jag in genom dörren redan vid elva tiden.
 


121216 -

Morgonmys i soffan under filten. Musik, tända ljus, fika och nu är det dags att se på julkalendern.
Jag känner mig som en liten fånig tönt, jag är så obeskrivligt glad hela tiden så att jag stör på mig själv i mellan åt!
Är det julkänslor? Är det hemlängtan? Är det lyckan? Är det bara för att allt är så jävla bra? Listan kan göras lång!
 
 

Utgångshelg -

Fullspäckade dagar som har passserat i både lycka och sorg. En vitlögn och skolkat från jobbet för att finnas nära. Shoppat de sista julklapparna och gav mig själv en byxa i en klapp och en lite större klapp iform av en Stockholmshelg till våren med konsert som ändamål.

Igårkväll blev det utgång med ett av LKs skiftlag, riktigt roligt hade vi och älgskav har aldrig smakat godare. Drinkarna flödade och jag mår oförskämt bra idag. Jag peppar igång inför kvällens bravader, det är dags att svida om och sätta på ett ansikte för att dra vidare till kollegor på förfest innan julbordet med jobbet väntar.
Ett riktigt bra avslut på helg innan det är dags att packa ihop och dra neröver.
 

121212 -

Jag har aldrig tyckt att jag har haft någon dialket, inte först man hamnar på platser där man hör skillnad. Rasterna har ägnats åt att träna på svenskaspråket och tappar vi verkligen så många bokstäver när vi pratar? Hur som så har jag fått ett plus i kanten på att jag inte pratar med en jobbig västerbottniska eller bonska eller blandning därimellan, jag fattar ingenting?

Förövrigt så är det riktigt mysigt att trippa runt på gatorna här, helst vid "parken".
 


2012, det blev mitt år! -

Fortsättning följer..

Maj
Jag debuterade som idrottslärare, vilket gav mig en ny syn på läraryrket och jag kommer inte fortsätta inom det men skoj hade vi. Jag jobbade jävel åter igen, att ha arbetsdagar på 10-12 timmar från morgon till sena kvällen var en vardag men alla helger bjöd på något gott.

Avkoppling uppe i fjället med klämmackor och pimpling. Jag och Akleja njöt av vårensolens sista dagar.
 


Body Centers årliga fest var ett måste och självklart sammlade vi ihop snygga arbetskollegor och jag minns än den där bakfyllan och om man går efter den så hade jag det bäst den kvällen! Haha.


Den här helgen kommer jag aldrig glömma och den var starten på en av de bästa sommarhelger som livet började med att erbjuda!
Jag packade ihop och drog till Stockholm en helg med bästa folket. Gick vilse på Arlanda, åkte karuseller och såg på Wasaskeppet och självklart så åkte vi dit för att se på ingen mindre än Ozzy!
En av helgens toppen citat:
-Vi far till Vasamuseet.
"Nä men jag är inte intresserad av någon gubbe på skidor.
- MAGDA, DET ÄR OM REGALSKEPPET!!
 
 
 
Juni
Sommar och sol, nej det är inte vad vi minns av 2012!
Arbete, regn, arbete och missa solen, vedhögen, konditionsträning och en sommar utöver det vanliga genom att toppa helger efter helger! Japp! Hur minns ni er sommar?

Jag vaknade upp med en av Sveriges sötaste hundar - Dagligen!
 
Grillmiddag med grannen var ett måste! Underbara Theres fixade biffen.
 
Köpte en cykel och började konditionsträna inför sommarens äventyr med Rambo!
 
Den årliga veden, den årliga pinan, årliga helvetet, årliga helvetet under helgerna. Min far tyckte det var en smart idé att göra upp 3 årsvedar, det tyckte inte jag som fick stå och arbeta bort alla mina helger.
 
Akleja var chefen och förbannat snål med kafferasterna.
 
Jag av sa mig allt till midsommar för att öppna upp dörren för Henrik och fröken grånos.
En främling stapplade in hos en annan främling och Henrik är en riktig inspirationsman!
 
Juli
Julimånad var en träningsbloggmånad i både styrketräning och konditionsträning och jag belönade mig själv genom att ta ut en hel semestervecka. Vad har jag lärt mig? En vecka per år fungerar inte, ledighet behöver tydligen alla och jag likaså.
 
 
Jag sprang min första distans - och aldrig mer - 2.4 mil och nej aldrig mer!
 
Semesterveckan tillbringades en del i Umeå där vi tog dessa höjdarbilder! Tack Kari och Nik för fantastiska dagar!
 
 
Vissa sa: Han kommer aldrig orka springa det.
Jag sa: Det kommer han visst.
Mina hundar är riktiga krutpaket, både på gott och ont. Jag tränade upps Rambos kondition till max och vi cyklade från Vilhelmina till Dorotea.
Jag känner mig fortfarande som världens stoltaste matte till min 50kg muskelgrabb!


Fotade snygga sommarträningsbilder med Jonas!
 

Augusti
Jag satt upp planer och mål inför hösten och vintern men istället vändes hela livet upp och ner när jag blev uppsagd och lika snabb var jag på att säga upp hela mitt liv genom att göra mig boendelös och sålde av allt som var överflöd.
 
Kvalitéshelger uppe i fjället, njuta av sensommaren och gud så jag längtar tillbaka!
 
Kvalité ute på lägdan med hundarna, bästa tiden efter att höet är slaget.
 
Jag hade satt upp planer och mål inför hösten och vintern men blev uppsagd och allt blev bara sådär konstigt.
 
Marie slog mig en signal och lika tacksam var jag för det som fick träffa henne igen och hon satte tankarna på annat håll.
 
Mitt i allt så kom något gott, jag besökte åter Umeå och denna gång deltog jag i SunsetPark Festival's modevisning för ingen mindre än designern Sin Weaver!
 
Det blev fotografering också och jag älskar hennes kläder.
 
Den här sommaren har helt klart varit fartfylld, omtumlande och helt underbar med underbara människor. Fan också, hela 2012 är så jävla toppen och ni får se hösten/vinterns höjdpunkter också!
 

121211

Ytligare en dag är fullbordad och den här veckan känns att gå otroligt mycket smidigare än förra veckan.
De börjar bli för bekväma på arbetet och nu har de börjat driva med mitt västerbottniska uttal. Herregud, så jag längtar hem så att jag själv förstår vad folket säger! Haha

Det börjar vara sådär härligt kyligt ute och med frostiga ögonfransar, musik i öronen så är det otroligt härligt att gå när man har kommit över smärttröskeln, stängt av sig själv och lägger fokuset på att komma framåt.
 


Bortglömd, skavsår & kvällsmys -

Måndag för åter med sig en ny arbetsvecka, nya möjligheter och den här veckan erbjuder flera roligheter.
Bortglömd och fast uppe på området vid arbetsdagens slut gjorde dagen lite längre än planerat. Skavsår har övertagit mina fötter och nog gör det smått ont innan man har lyckats komma förbi smärttröskeln och kan lägga fokuset på att gå framåt.
 
Kvällsmys med glögg, pepparkakor, julkalender och serier toppade kvällens timmar och nu väntar ingenting mindre än att krama kudden.
 

121209

Helgen har nästintill sprungit förbi men nog har ett och annat hunnit utföras.
Fredagkväll blev det utgång med grabbarna, dansband ifrån Västerbotten gav mig lite hemmafeeling och följande dag var det dags att införskaffa lite fler julklappar, äta en god middag och se Bond på bio och slutligen somna dregglandes på soffan till filmen Hamiltion.

Idag har det varit en mysdag rakt igenom, mannen i huset jagade ut mig redan innan klockan tolv. Brunch och sista klapphandlingen stod på dagens lista och nu är det bara att slå in alltihopa, packa ihop de och skicka med budbäraren hemåt. Söndag i all ära, nu är det slut på helgens latheter. Benen ska få sig sitt arbetspass och axlarna likaså!
 


Och vi får inte glömma att säga GRATTIS till denna gammgubbe! Puss och kram på dig pappa!:)

I'm feeling sexy and free -

Fredag i all ära och nog har den här dagen varit utöver det vanliga på både gott och ont!

Började morgonen med att halka och smälla höften i isen och sekunderna efter det höll jag på bli påkörd av en morgontrött bilist. En halvt galen dag var det på jobbet, jag tror minsann att nästan alla hade Fredagsfeeling och cheferna toppade dagen med att bjuda på smörgåstårta vilket var otroligt gott. Avslutet på arbetsdagen kunde ju inte heller bli sämre, tappade balansen och skallade skåpet och upptäckte att skorna hade gått sönder till förbannelse. Toppen!
 
Men vad gör allt detta när man trippar ut genom grindarna med Jessie J's låt Domino i hörlurarna? Det klingar gott att gå ut i friheten till texten I'm feeling sexy and free och svänga in på skoaffären för att skaffa yttligare ett kärlekspar. 

121206 -

Träningsvärken i ryggen känns sådär härligt lagomt idag och ännu bättre är att det är vila som gäller idag. En halvt sömnlös natt har satt sina spår och energin ligger på sparlåga. Serier och filmer kommer fylla kvällens timmar tills det är dags att skalla kudden och peppa igång inför veckans sista arbetsdag!
 

121204 -

Det är ett så kallat "stopp" på anlägningen, vilket betyder att mitt jobb blir ännu tyngre. Ap-träff räddade upp eftermiddagen, kaffe och pepparkakor fick bli eftermiddagens energikick och nog fick jag en sockerkick alltid, hade jag inte haft höstkängorna som man glider omkring i så hade jag nog ökat på stegen och joggat hem.

Tvätt och gym har kvällens timmar ägnats åt, överbefolkat på gymmet gjorde att motivationen trappades ner och övningar fick bytas ut för att kunna hålla igång.
Kvällsfika och soffhäng framför julkalendern iför myskläder och tjocksocka. Jamen alltså, vintern för ju med sig bra saker också eller vad säger ni?

2012, det blev mitt år! -

Redan i början av året så sa jag: 2012 kommer bli mitt år! Månaderna har rusat iväg och jag har helt klart haft det bäst. Livet har vänts upp och ner, hårt arbete har lagts ner på olika projekt och jag brände nästan ut mig själv i mitt privata liv. Trotts motgångar så har jag klättrat uppåt och allt har givit resultat och här kommer jag ge er mina ljusglimtar - Det allra bästa av 2012 precis som jag kommer minnas det!

Januari
De första månaderna bestod i att jobba hårt för att unna mig flertal helger med upplevelser och det rasade in modellbilder under den första månanden och här är fyra favoriter.

 
Övre: Fredrik Larsson
Undre: Nikdesign
 

Februari
Fredageftermiddagarna och packning på sängen och redo att dra iväg, så såg mitt helgliv ut och jag bestämde mig redan tidigt att helgerna inte skulle tillbringas i Vilhelmina. Jag åkte överallt för att komma bort därifrån, för att slippa vara nära. Familj och vänner öppnade upp sina dörrar och oftast blev fjället för att tillbringa tid med vilddjuren. 
 
En tur till finaste Cia där det blev en utekväll och draghundspann.

 
Det blev en utekväll med grabbarna som är värd att minnas!


Bandet mellan jag och min bror utvecklades ännu starkare under det här året, du ska ha ett stort tack för allt!

Mars
Skoterturer, skidturer med hundarna. Fjällvärlden bjöd på soliga härliga dagar.
 
Under ett par veckor tillökades flocken med Akka, en underbar hund som tyvärr inte riktigt passade in och fick åka hem till sin flock igen.
 Barnvaktskvällar, dessa små pojkar har blivit mina "små bröder" och oj så många busiga hemligheter vi har skaffat och undanhåller från föräldrarna. Hihi
 

Under Februari startade jag och en helt randomperson upp en hundgrupp för träning och jag hade ingen aning om hur bra vänner vi skulle bli och vad hon/de skulle betyda för mig.April
April bestod i att arbeta häcken av mig, fokus på både min och hundarnas träning. Resor upp till fjällen varje ledig stund och påsken den var underbar. Skoterturer, klämmackor och gräva ner oss i snön. Jag minns fortfarande hur jävla glad jag blev när Hea smsade att biljetterna till Ozzy var fixade, det gjorde hela helgen!Jag modellade för tidningen QLTR - sommarbadmodet

Foto: Matz Zingmark
Modeller: Magda Olofsson, Mikaela Johansson, Jennie Larsson

Jag blev less på Vilhelminabornas gnällande och startade upp en namninsamling med Erikas hjälp som gav resultat! En av årets goda gärningar - en julklapp till mig?Pimpling och klämmackor blev ett måste under helgerna och det spelade ingen roll vilket väder det var.

Självklart var hela hundligan med och dregglandes över fikat.
Fortsättning följer...
 

121203 -

Härliga Måndag och herregud man skulle kunna tro att jag har blivit en helt ny människa och nog har den här tiden hemifrån gett mig en hel del na syner och perspektiv på saker och ting.
I morse chockade jag mig själv och omgivningen när jag klev upp redan strax efter fem och gjorde mannen i huset sällskap till frukost! Härliga tider, hann till och med stretcha rumpan innan arbetet som har träningsvärk idag.

Jag har tagit över sovrummet för stunden med sällskap av datorn, ser på julkalenden och försöka peppa igång till att vandra iväg till gymmet. Frågan är om jag ska orka eller om jag ska ta en vilodag?
 


Lyktor och ljus -

Pynt, pynt och åter pynt. Jag tror att mannen gjorde ett litet misstag när han sa: "Du får pynta för jag kommer inte göra det."
Sagt och gjort, han släppte lite på tyglarna och jag trippade till en jätte mysig liten butik där jag fann två söta ljuslykor! Ljuslykor är nog en av mina tyngre laster men de är ju så fina och det är så mysigt att få tända ljus i mörkret!

Lyckans ost & personbästa -

Jag är en liten lyckans ost! När det kommer till träning så har jag turen att vänner runt omkring är utbildade till antingen PT/ sjkgymnast/ dietist. Att få råd, tips och vägledning från dessa person är vardagslycka!
I mellanåt så dimper det ner träningsschema i mailen och det gör mig lite extra glad. Hea skickade förra veckan ett åt mig där önskningarna framför allt låg på bröst och ben.

Och nog fick jag ett tungt benpass idag och jag gjorde ett nytt personbästa på benpressen också! Jag känner mig sådär utmattad och bäst!
 

1 advent & morgonmys -

Söndagmorgon, 1 advent, morgonmys och frukost i soffan framför julkalendern.
Det är stilla tyst och jag mår lite extra nu på morgonkvisten. Allt känns så underbart härligt och jag har i stortsett ingenting att klaga trotts att det är en lång sträcka mellan jag och hundarna/familj/vänner.
 


Lite härligt barnsligt -

Någon timma åt julklappsletande slutade med att de flesta är klara och i år blir det snäppet finare klappar. Alla kommer bli så nööööjda och glada!
Jag är inte direkt känd för att ha normala julgranar och i år är det en buske som får leka gran. Mannen skrattade lite smått när jag slog igång jullåtar samtidigt som det pysslades ihop lagomt stora kulor av foliepapper.

Längtar lite smått till kommande morgon när jag myser ner mig under filten med tomtegröt i tallriken, tända adventljuset och tittar på julkalendern. Lite härligt barnsligt, precis som det ska vara!

Hurtig Lördag -

Jag känner mig lite hurtig idag, helgenergin ligger på topp! Städning, promenader, klappjakter, shopping, träning, julpyntning och jag har funnit årets gran! Lite finare än fjolårets gran men vem vet, mannen i huset kanske kastar ut den. Haha
Laddat med energi och nu är det stan som gäller för att förhoppningsvis finna den där klappen till morgondagen!
 

1 December -

1 December och morgonens timmar har varit riktigt härliga.
Det var ett par år sen sist och jag hade glömt bort hur känslan var att få ligga kvar under täcket, byta håll och fortsätta sova medans en annan fick kliva upp sådär äckligt tidigt för att fara på jobb. Underbart!

Utvilad och pigg så låg jag kvar och drog mig under täcket tills rastlösheten började ta tag i kroppen. Morgonmys under filten med frukost framför årets julkalender. Jag hoppas att de har lyckats få till den i år för alla 80-90talister minns väl Mysteriet på Greveholm som en av de bästa julkalenderna genom tiderna.