we love to exericise!

Nu tar jag semester - från veden i alla fall! Åtminstonde ett tag tills det ska in i boa, men det är inte lika jobbigt bara sisådär åt att jag komemr få ryggvärken och svära arslet av mig. Men det tar vi då!
 
Tog ut tre galna hundar på en löparrunda som slutade på nästan 8 km. De var proppfulla av energi och efter 4 km började de lugna ner sig, slitningarna minskade och kissochbajs historierna är ett minne gott- helst för bilen som fick stanna eftersom Akleja satt sig mitt i vägen! Haha
 
Än fast vi inte har fått någon direkt värme än så är det ren idioti att springa med dubbla långärmade! Jo jag gjorde det, för i mitt huvud klingade det gott tills jag blev överhettad!
 
Svett är gott, we love to exericise!
 

Sverigeslagar som ska skydda minderåriga -

Det börjar märkas att min familjs tålamod börjar på tryna. Körkortet pratas det allt mer och mer om. -När ska du ta det? -Varför har du inte tagit det?
I ärlighetens namn så bekänner jag att livet skulle vara lite lättare med körkort, helst när Länstrafiken drar in busstiderna mer och mer i inlandet -på mina ruter! Eller så gör de resorna vansinigt långa, vilket ställer till det en del.
 
Det där körkoret. Varför har jag inte tagit det?
Jag höll på att ta det enda tills jag fick min 18 årspresent vilket inte bestod av det som vanligtvis brukar förekomma. Det började med 1 brev och avslutades med otroligt många inkassobrev.
Sveriges lagar med att man inte ska kunna skuldsätta minderåriga funkar tydligen inte alls. Föräldrar kan så enkelt förstöra sina barnsuppväxt och jag var en av alla Sveriges barn som fick den uppväxten.
Mina avbetalningar började redan vid 18års ålder och med hjälp av studiebidraget kunde jag hålla mig borta från kronofogden.
 
Kort och gott, när jag var 20 hade jag betalat av allting. Därav tillkom mitt ekonomiska intresse att hjälpa andra till  att bli skuldfria.
Jag började den resan med bli skuldfri med endast 1050kr i månaden och avslutade min kamp under året 00.
Jag vet exakt hur det känns, förtvivlan, ångesten och med klumpen i magen.
 
Har man satt sig i en sitts där pengarna börjar flöda utan att man vet vart allt hamnar så ska man sätta sig ner, kolla igenom sina utgifter och inkomster. Hjälp finns att få i varje kommun eller ta hjälp av en vän som är ekonomisk av sig och var inte rädd att be om hjälp!
 
Jag skulle kunna skriva mycket om just eknomi och tips men det låter jag vänta tills den dagen någon av er ber om hjälp! Jag har att tacka vissa personer som stod som stöd bakom mig under tiden och ni vet precis vilka ni är. Tack!
 
Så när tar jag körkortet? Jag vet inte än, jag ska ta mig dit i första hand. Det är mitt steg 1. Sen kommer det löpa på förhoppningsvis! :)
 
 

Strax ner i sängen

Kvällen är kommen och jag ska alldeles strax krypa ner i sängen. Löprundan som var tänkt blev utbytt till en kaffe och surr hos vänner, vilket säkert mina ben som har träningsvärken sen igår och hundarna uppskattade.
Imorgon går vi in på sista arbetsdagen, vilket känns otroligt härligt och efter det packar vi ihop oss och drar upp till fjälls.
 
 
Hoppas ni har haft en lika fin dag, om än inte finare än vad jag har haft!

Sony Ericsson Arc S

Påväg från ett ställe till det andra, telefonen plingade till och min nya telefon låg på posten!
 
Det känns konstigt att hålla i den, det känns konstigt att allt verkar funka och att jag har inte svurit en enda gång -än! Måste nog köpa nya byxor med större fickor! Monster telefon!
 
 
Längtar till morgondagen, ska inte missa en minut av morgonpasset!

120628

Dagen till ära, jag är fylld av otrolig energi och jag vet exakt vad jag ska lägga den på! Peppar inför helgen som blir en av de sista arbetshelgerna (alltså med min kära vän veden).
 
Löpartur väntar med hundarna, måste träna upp konditionen nu när jag har blivit erbjuden coaching utav en av våra distanslöpare! Peppen på det, men först få upp flåset ytligare!
Innan jag satsar på flåset så tänker jag njuta av en timma i frisörstolen.

MysOnsdag

Avrundar kvällens äventyr på cykel och promenad med jordgubbar under filten. Vardagslyx det är någonting alla borde unna sig!

MVG

Direkt efter arbetet så svidade jag om till träningskläderna och trampade iväg till gymmet. De dagar som man känner att man vill gå ut på direkten därifrån är de dagarna jag köttar på mest för att riktigt kicka igång kroppen. Dagens resultat blev mycket väl godkända! Ökning på allt och körde på rejält för benen, de blev som små asplöv!
 
Goda tag, nu laddar jag upp med middag inför kvällens träning som består av både kondition och socialt samanhang!
 
 
 

120626

Ytligare en arbetsdag är avklarad och jag kryssar kalendern och nu är det bara åtta dagar kvar tills min semester börjar!
 
Att komma hem och öppna mailen gjorde våran regniga dag lite ljusare. Höjdpunkten med den nya telefonen är att jag åter kommer kunna lyssna på P3-Morgonpasset!! Längtan är stor!

Missnöjet med vågen

Missnöjet att ställa sig på vågen ikväll var stor! Jag trodde faktiskt inte att jag skulle ha tappat fett, utan att jag skulle ha ökat något gram men icket. Får se det positiva i att jag har ökat 1 gram, ökat i muskelmassa, ökat i allt det andra.
 
Det här med fett, det är svårt att lägga på sig.
 
 
 
Hur går det med era upp och nedgångar? Nått erat mål än om ni har satt något?

Planeringsdags

Det börjar dra ihop sig för Umeåresa igen!
Jag är inbokad på ett uppdrag för ett nytt företag som ska starta upp och plåtning med Nik och Kari står på schemat!
Vecka 28 tar jag en tripp till storstan för att hälsa på härligt folk!
 

120625

Arbetsdag utförd och i veckan återgår jag och hundar till våra dagliga rutiner! Det känns skönt samtidigt som det känns lite mysko att komma hem och inte få ett hej utan två hoppande hundar över mig.
 
Hur som helst så känns det underbart att ha tillbaka mina två vilddjur än fast hårbollarna redan har börjat yra runt i lägenheten! :)

Motionsdag

Hundarna är mätta, motionernade och belåttna, det har varit en riktigt motionsdag för min del. Har avverkar runt 4 mil på både cykel och spåret. 
 
En tripp på spåret med sällskap av arbetskollega och Akleja resulterade i att lungorna slog igen rejält och smart som jag var tog jag ingen medicin innan. Självkritisk som jag är tycker jag resultatet halvt sög, 4.82 km på 32min.
Därimot cykelturen med Rambo gick riktigt bra, 5.28 km på 24min. De övriga milen är från morgonen bravader, till min förbannelse dog telefonen under tiden så runkeepern hängde inte riktigt med hela vägen..
 
 
Äntligen, efter mycket utprovning så har jag hittat en selen som passar, ironsikt nog av den billigaste sorten också! Jag är inte riktigt nöjd men den duger gott och väl tills han får en egensydd:)

Nu stannar jag kvar!

Åter blev det ett uppbehåll mellan jag och bloggen. Dagarna och klockan har rusat iväg och mycket har hänt,och under veckans gång tappade jag internet och med tanke på min tekniskasida inte existerar så lyckades jag vara utan internet igen.
 
Nu under dagen så kommer jag lägga upp inlägg och de kommer hamna bakåt i tiden, på rätt dagar och rätt tider så varsegod och använd er utav eran scroll! :)
 

morgonstart 4.00

Redan klockan fyra ringde väckarklockan och det började bökas runt. Med fika och kaffe i magen satte jag mig på cykeln medans Henrik spände fast kärran och så trampade vi vidare.
Herregud så han gör det bra, när Debbie sitter i som inte går hela tiden väger vagnen 120 kg.
 
Strax innan Meselefors avrundade vi med en kaffe, klapp på axeln och lyckoönskningar. Jag vände om och fortsatte hemåt medans han försvinner alltmer söderut.
En riktigt trevlig prick och kanske ses vi igen, om inte annat så är han en riktigt inspirationskälla!
 
 
 

Rond 2 och valplängtan

Rond 2, grillat åter till middag med grannen till sällskap! Känner mig lite smått less, så nu blir det vila från grillen minst en vecka framåt! Kvällspromenad till arbetskollega där kvällen bjöd på kaffe med kaka och otroligt massa skratt för att få se deras söta valp på bilder.
Jag blir så otroligt sugen på att skaffa valp så jag är glad att alla andra gör det så jag kan lugna mitt valpsinne och gosa med andras! :)
 

Midsommarfirande

Började med att fira helgen stort. Jag fick mig en sömn på hela 10 timmar, vilket var otroligt välbehövligt och skönt! Att sova ut så länge har inte hänt på evigheter så oj, vad skönt det var och jag finner det alltid lika överraskande att vakna upp i min egna säng på en helgdag. Tanken slår mig att det ska ske oftare men det vet vi alla att det med 98% inte kommer inträffa.
 
Midsommar firades i goda vänner lag, grillat och hemmagjord potatisgratäng och ett par kalla för att sedan varva ner med kaffe och hemmagjord rabarberpaj. Gott, tack familjen Ericsson för en otrolig kväll!
Många historier, mycket skratt, mycket flum och en helt fantastisk kväll så slog det mig åter igen att jag har de bästa runtom mig som gör mina dagar till de bästa! Än hur långt bort de bor så får de mig alltid att le genom ett sms eller ett litet samtal. Puss och kram på er!
 
 
 

äntligen är helgen kommen!

Dagen till ända, herregud så jag har längtat till dagens slut. Midsommarfika på jobbet med tårta och kaffe. Tack och bock chef! För att sedan efter kvällning få besök av mor och äta god lax till middag.
Laddar helgen med ett par kalla och dö av i soffan.
 
Lite utskällning och mycket godis, jag och Debbie håller på bli vänner. Kanske är det så att det bara är jag som tror det medans hon skriker bitch efter mig.?
 
 
 
 

Typiska sommarförkyldning - känn lugnet flicka!

Sommarens förkyldning har slagit till, min supernässpray är min bästa vän medans hostan håller mig halvt om halvt vaken om nätterna. Just en typisk tid och typisk vecka att det ska slå till.
Tur i oturen går dessa dagar ut på att känna lugnet och inte göra någon direkt aktivt. Vilket jag måste säga är ganska skönt, kroppen har börjat säga ifrån med smärta i ryggen, huvudvärken har börjat göra sig påmind så jag är glad att det dök upp två bromsklossar i vardagen.
 
Vi fortsätter svulla pizza till middag, kaffe och paj hos vänner för att sedan avsluta kvällen med ännu mer gotta framför film!
 
Hundarna har jag inte heller hemma, utan mina fyrbenta fick följa med pappa upp till fjälls för att fira midsommar där. Av säkerhetsrisker och snabba beslut, hade varit trist om det hänt något så att Henrik inte hade kunnat följfölja sin promenad.
 
  
Små hjärtan, eller åtminstonde en av de dyker upp med bror på Söndag.
Självklart hoppas jag på båda kommer tillsammans!
 
 
 
 

Långgående besök

Tisdag och min telefon har lagt av. Alarmet funkar inte överhuvudtaget och väckarklockans visar har fastnat i varandra så den står och tickar till ingen nytta alls, tack gode gud så har jag underbara vänner som ringer och väcker mig istället. Gudlvärt, tack!
 
Henrik som är ute och går långpromenad med hunden Debbie igenom Sverige, Kiruna - Ystad kom fram hit till Vilhelmina och därmed avverkat 60mil och har bott in sig här hos mig för att vila upp sig och fira midsommar innan färden fortsätter.
Hur börjar man bäst med att visa upp Vilhelminas fina sidor i regnet med hungriga magar?
Självklart tog vi oss till hotellet där de serverade oss riktigt god mat!
 
 

arbetsam helg

Under helgens gång blev det ganska mycket arbete, vedhögarna väntade på att bli kapade och jag är hyfsat nöjd över vad jag lyckades åstakomma! Dock så känns de i kroppen, ryggen fick sig en törn och det kändes precis som när en kota förflyttade sig vilket innebär att det inte är många som får röra mig rygg nu och idag fick det bli vila ifrån allt som kallas träning. Hade en av de värsta cheferna ever under helgens arbete, Akleja satt sig på jackan och inväntade på att jag skulle bli klar, vilket innebar att hon var otroligt snål med kafferaster. men nu, om allt går som planerat så är vi klar under min första semestervecka! Vilket innebär att vi kommer sätta igång med projektet bygga ut hundgård! Som jag har längtat efter det!

Jag bestämde att sommarens värme skulle komma i veckan så Akleja fick sin sommarfrisyr! De gamla tanterna älskar henne som bara den! Stiligaste hunden i Vilhelmina -såklart!back on track

Jag har att tacka två underbara människor som ordnade till datorn åt mig! Så nu är den i typ nyskick och jag måste medge att det har varit ganska skönt utan dator. Nackdelarna med en kraschad dator är att jag har en hel del mail som jag måste gå igenom, rensa och svara på.

Så hur kickar vi igång den här Måndagkvällen bäst om inte med städ, tvätt och arbete!
Så tell me, har jag missat något? Ni har då missat mycket!

 

 

svett, klämskador och tårar

Med klämskador på händerna och svetten i pannan så staplade jag in som ett asplöv. Smått överansträngd med stockar till ben sen gårkvällens kettlebellspass så tänker jag inta ett näringsrik kvällsmål och sjunka ner i soffan för att pusta ut.

Det är timmar som dessa jag saknar min brors sällskap ute vid veden. Samarbetet, skrattet för att på kvällen ta en kall och säga: fy fan vad vi är bra! Men inte ikväll, inte i helgen. Jo, det är nog så att jag saknar min bror!

dreggel och smulor

Svidat om för att bege mig ut till vedhögen. Jag känner mig helt slut på men lite arbete ska utföras, om det så bara blir någon stock, så är det någon stock mindre imorgon! Kvällen bjuder annars på soffhäng med dreggel på kudden och popcorn smulor på tröjan framför någon sketen film.

stopp i bloggen

Why? Jo för att jag inte kan logga in från datorn. Återkommer när doktorn har lappat till såren!

Oförskämt!

Morgonen började bra, har fått mig en livslevande väckarklocka som ringer mig varje morgon. Vilket jag uppskattar otroligt mycket, tack tack!

Jag har oförskämt mycket energi i kroppen idag så mina åtta timmar på jobbet gick av bara farten, cyklade till gymmet direkt efter och körde igenom kroppen med goda resultat.
Sa jag oförskämt mycket energi? Vi toppar dagen med att varva tvättstugan och hundarna väntar glatt på sina språngmatch alternativt cykelrace!


Hemkommen till en stilla lugn lägenhet

Hundarna har lagt sig på sina platser och tror de är nöjda med helgens äventyr. :)

Idag har det inte hänt så otroligt mycket i fjällvärlden, himmlen öppnade sig och regnet föll. Veden fick jag vila från idag och istället styrde vi upp innomhus och promenerade med hundarna innan det var dags att sätta sig på bussen.

Kvällens bestyr stavas stort med M-Y-S och S-P-A! Yes, jag tänker handla hem något gott, äta en god middag, duscha och göra inpackningar och slappa i soffan för att ladda batterierna för arbetsveckan! Vilket jag ser framimot samtidigt jag känner fy fan, imorgon går jag upp i heltid fram till Augusti :)

Lördagsnöje

Jag firar helgen stort med att befinna mig bakom boa och kapa ved. Jag tvärdog när pappa kom och sa att det är 16 kubik som ska kapas, klyvas och staplas när vi brukar hålla oss runt 4-5 kubik. Det positiva med detta är att det väntas en vedfri sommar nästa år! Och då kan jag skänka mig själv en extra nöjeshelg! :)

Med tunga ben och med småvärk i ryggen släpade jag benen till bron för att mötas av att pappa satt och grillade middagen. Mätt och belåten så drar jag med mig Rambo och Akleja på en promenad för att promenera bort det onda och fokusera på det positiva!
Bloggfattig helg, men min kropp behövs extra på gården och jag behöver frisk luft för att orka med enda tills min semester! :)

120608

Fredag och samhället fylls av glada studenter, GRATTIS! Tänka sig att för hela 3 år sen så tog jag också studenten! Tiden går verkligen fort och de tre senaste åren har det hänt otroligt mycket, livsomtumlande händelser som heter duga!

Har kollat in vädret så jag bestämmer att helgen får tillbringas uppe i fjället för att sällskapa vedhögen. Träna, packa, städa och jobba innan det bär iväg. Jag tror och hoppas på att jag gör rätt val!


grillning och dejting?

Jag och Theres bestämde oss för att äta middag ihop och självklart blev det grillat. Vi konstaterad att införskaffning av grill inför sommarens grillkvällar är ett måste, engångsgrill tog alldeles för lång tid.

Mätta och belåtna satt vi och pratade om allt möjligt, lyssnade på hennes Island- Norgesresor. Snack om framtiden och det förflutna som har passerat vilket fick mig att inse att fyfan vad mycket som har hänt i mitt blott 22 åriga liv. Jag skulle nästan kunna skriva en bok, skulle nog bli en blandning av "Pojken som kallas det", "Magdalena Graffs självbiografi (nä kanske inte så extremt men lite), osv.

Dejtingråd och dejtingtips? Finns det någon sida där man kan fylla i engenskaper och välja städer dit man kan tänka sig flytta eller är det så att det bara är i Svenska Hollywood fruar det finns såna firmor?
Jag ger upp innan jag ens kollar upp det där..
renar och giraffer

Det är typiskt att mina vägar ska korsas av antingen rådjur, rävar eller renar när jag går med hundarna. Hade snälla tysta hundar idag medans de trippade förbi. (Typiskt att man laddar upp och att man knappt ser de, de står på hygget!)

Vi tog en lunch bestående av hopskrapade rester och somnade på soffan och självklart skymtade giraffen under Akleja! Over and out, arbete och grillat till middag väntas!

120607

Vilken underbar morgon att vakna upp med träningsvärk i röven och baksida låret. Jag tog ett nytt personbästa igår på benpressen, 90 kg! Och det känns idag och det känns otroligt bra!

Jag och hundarna känner oss redo för vad dagen har att erbjuda så vi börjar med en härlig långpromenad med lekar!

Vad händer hos er idag?

1 dammråtta mindre

30 minuter senare och vi slipper ganska många dammråttor i hemmet! Dock är det här bara halva han och inte ens halva. Någon som behöver lite hundhår?20120606

Jag vaknade upp i natt av att Akleja kom med sin giraff och skulle bädda ner sig med den precis bredvid mig. Giraffen är leksaken som hon har haft med sig sen dag 1, alltså om två månader har den överlevt i 3 år!


Kvällsaktivitet

Imorgon tar jag sovmorgon med gott samvete, hundarna har fått sin kvällsmotion på varsitt vis, Akleja fick en promenad med aktiveter och Rambo fick en runda på 5km cykling.
Ett måste att införskaffa snarast möjligt är: cykelhjälm och springer. Koppel på en tung hund brevid cykel är ingen höjdare oc helst inte efter E45!

Det märks när Rambo är hemma:

  • Vattenpölar i köket är ofrånkommligt
  • Hårtussarna är överallt
  • Dammsugaren går 2-3ggr/dag
  • Kampen om uppmärksamhet är vardag
  • Snubblar fram vart jag än går

Negativt? Nä, det finns inget negativt med blöta sockar och håriga kläder. Skulle jag välja bort det? Aldrig!
Stora prinsen och lilla prinsesan, mina ögonstenar! :)

krutet är slut

Klockan sju satt jag mig i soffan, pustade ut och all energi försvann. Huttrande la jag mig ner under filten, ställde klockan på 20 minuter men vaknade inte upp först efter en timma.  Det är slut på krut i tjejen!

Hundarna är mätta och belåtna och min mage har fått en påfyllning att arbeta med under natten. Jag gör som så att jag går med hundarna för att sedan krypa ner under täcket och få mig en god natts sömn för att ladda batterierna till imorgon! :)


Träningsvecka 22

Förra veckan blev det lyckade dagar på gymmet med både viktökning och otroliga träningsvärkar. Måste säga att det blev en riktigt hyfsad vecka med tanke på hur mycket jag hann kläma in med extra långa arbetsdagar! Tummen upp till mig! :) Hur går det med er träning?


28/5: Mage + rygg (hemma)
29/5: Helkropp + långpromenad  1 h
30/5: Helkropp + långpromenad 1 h
31/5: 6km promenad
1/6: Fjällresa!
2/6: Rensa upp på gården -hålligång 10 timmar
3/6: 45 min powerwalk

120604

Måndagmorgon och en helt ny vecka ligger framför oss och vi kan göra precis vad vi vill! Eller, hur var det egentligen?

Förmiddagens jobb är överstökat och jag har hunnit att stressa ihjäl mig, tappat cykelnyckeln, tagit bort ett jobb över sommaren (någon som behöver extra pengar i sommar?) och kommit hem till ett nerhårat hem.
En helt vanlig dag i mitt liv och det har bara hunnit gå sex timmar!
Eftermiddagen laddar vi med: motionera hundar, ta en tripp till gymmet, städa, äta och jobba för att ikväll kunna pusta ut och sätta mig i soffan i godan ro och ladda upp inför morgondagen.Nakenfis och hårboll

Nakenfis och hårboll, de kommer hålla min vecka sysselsatt! Magont och skulden är som bortblåst och jag kommer sova gott om nätterna.

Börjat införskaffat nya kläder åt Akleja så nu måste jag ta fram den kvinnliga sidan och skaffa en synål om ingen av mina vänner har lust att sy lite grann? :)

Henrik gör Sverigevandring

För ett par veckor sedan så klickade jag in på Henriks blogg. Jag satt och googlade hundgårdar för att finna inspiration och han ger otroligt inspiration på många olika plan!

Igår påbörjade han sin vandring genom Sverige, han går ifrån Kiruna till Ystad med sin lilla (tunga) vagn och som sällskap har han med sig sin hund Debbie.
Det är riktigt spännande att följa med på hans resa och ännu mer spännande ska det bli när han närmar sig Vilhelmina! Vi har bestämt att jag ska möta upp honom och göra han sällskap in i samhället!

Under projektets gång så kan ni sponsra till äventyret och resterande av pengarna går oavkortat till Cancerfonden! Vill du sponsra? Klicka in på hans blogg här och klicka på "donate".

All pepp och lycka till dig Henrik! Vi ses om någon vecka!

Sötaste på jorden

Att det regnar, blåser och endast tre plusgrader gör mig inte ett dugg när jag vaknar upp med den sötaste hunden på jorden!Arbetsdag

Det blev en riktig arbetardag och nu är det en paus för att invänta middag innan vi fortsätter. Platsen för veden har flyttats, så nu ska allt bli klart så man kan börja kapa och klyva. Släggan fick vara min bästa vän idag medans pappa använde motorsågen.
Att rensa upp på gården är faktiskt ganska roligt, kanske för att jag får driva på alla att arbeta eller sätta eld på alla högar. Hehe!

Hundgården har blivit vårfin, enbart tre kärror i år!
Nu blir det planera inför hundgårdsbygget! Ska bli riktigt skoj, siktar på 60kvm stort!


20120602

Det är sällan jag somnar på bussen, för en gång när jag gjorde de så slutade det med att jag missade min hållplats där jag skulle hoppa av. Men igår, jag klarade inte av att hålla ögonen öppna, så djävulsk trött jag var! Kvällen bestod av lugnet själv, lite slötittande på soffan och diskutera hundgårdsjobbet och vedjobbet med pappa. Mycket står på schemat i sommar och det är roliga projekt, i alla fall de jag har!

Idag väntas arbete, hundgården ska få sig en slutfinich och det ska ställas klart inför vedkapningen och påbörjas! En brunch på det här så att dagen kickar till ordentligt! :)


20120601

1 Juni och det snöar, sommar? Jodå, jag har tvättat bort alla vinterkläder!
Jag känner mig helt slut på och nästa vecka väntar en tuffare vecka på alla plan. Jag packar ihop mina saker, sätter mig på bussen och far upp till fjälls. En helg med vilddjuren väntar och jag ska hämta hem mitt hjärta!

Kanske om jag har tur så slipper jag arbeta i helgen eller så väntar den eviga vedhögen på mig. Vem vet? Vädret bestämmer helt och hållet hela helgen.