Hajentröjan & MysFredag -

Bara för att jag klev upp tidigt igår och njöt av en lugn morgon med gröt i tallriken så tro inte att det hände idag. Jag sov bort den stunden för att istället få stressa i 20 minuter - i vanlig ordning -

Det känns underbart skönt med Fredag! Taggar igång inför kvällens träningspass innan det blir Fredagsmys med gotta och filmer. Jag undrar vem som kommer somna först?
Men först, en koffeinkick och svida om till hajentröjan och trippa iväg till Gymmet!

 

121129 -

Vissa säger att jag är värst, morgontrött och tidsoptimist så inåthelvete. De som har bott med mig har svurit många gånger över mig, över att jag inte kliver upp när första signalen ljuder. Imorse var det annat och jag ritade ett kors i taket när jag klev upp innan första signalen ljöd ur telefonen, jag klev upp och kokade morgongröt! Om jag känner mig rätt så kommer det ta ett tag innan det händer igen men morgongröt var både gott och mättande.

Kylan och blåsten var inte nådig idag, att se ut som en liten ninja på promenaderna kommer vara ett faktum och jag undrade vart alla andra de gåendes tog vägen efter jobbet? För vem vill inte promenera i isande kyla och kastvindar som gör att man går mer snett än rakt?

MeraMode & Ur&Penn -

Transparenta löst sittande skjortor med detaljer på kragarna är de nya kärlekarna som faller in i garderoben allt eftersom. Smyckesförrådet fick sig en uppdatering under helgen också vilket jag inte klagar över.
 

Butik: Ur&Penn Pris: 256 kr
Butik: Mera Mode Pris: översta: 300 kr understa: 230 kr

121128 -

Dagens heta diskutioner handlade om hur dagens bortskämda ungar, förhållanden och fick en uppmaning i att gå kurs i att bli en kvinna och sluta gå på Clas Ohlson och uppsöka fler kläd-smyckesbutiker.

Paltkoma väntas till middag när mannen kommer hem och träningsvärken i bröstet ska bytas ut till att pressa ryggen på gymmet ikväll med följd av att ligga i soffan och bara slappa sådär härligt. Onsdagsmys alltså, underbart!
 

121127 -

En galen dag har det varit på jobbet, alla spårade ur totalt och de drev med mig sanslöst mycket och jag åkte dit så otroligt många gånger. Allt var stort sett barnförbjudet, så ni förstår - galen dag! -
Hur som helst så lever jag mer än vad jag gjorde igår och ikväll är det inget dreggel på kudden utan istället har jag ägnat tid åt att samtala med en kär västerbottning och nu är det dags att peppa igång för att testa på ett nytt träningsschema jag fick i mailen förra veckan. Peppen på det innan det är dags att åter skalla kudden och om det finns energi i kroppen eller i huvudet senare så kommer det upp lite nytt från shopping från i helgen. Woop, lilla jag hade en helt galen tjejvecka förra veckan!

Bildbomber -

En toppen helg med en utgång som heter duga som slutade med en blåtira (som la sig fint under gårdagen- tack och lov!) och en gigantisk baksmälla som håller på gå mot sitt slut. Det var otroligt tungt att arbeta idag men som tur var så var det inte bara jag som besökte vattenautomaten regelbundet under dagens gång.

Det bästa med baksmällor är nog att man får äta gott! Och OstbågsOlle har varit ute på äventyr ikväll. Jag fann en sparkskyllt, lite roligt tycker jag samtidigt som jag blir sugen på sparkturer och stjärtklappsåkning!
 

Träningsvecka 47 -

Det blev en vecka med hyfsat lugna och tunga pass på gymmet, för att variera träningen så sänkte jag ner vikterna och körde fler repetitioner (4x15). Det kändes faktiskt rätt hyfsat tungt att gå till gymmet på kvällarna men efter varje utfört pass så kändes det så mycket bättre och för att träna ännu mer på lugnet så unnade jag mig en timma på salongen och fixade naglarna. Träning i att ta det lugnt gör också gott för själen.

19/11: Vila
20/11: Bröst
21/11: Biceps
22/11: Vila
23/11: Rygg + Triceps
24/11: Ben + Axlar
25/11: Vila

121124 -

Det var segt att vakna till liv nu på morgonen, hade ställt klockan på åtta men det var inte först klockan tio jag började vakna till liv.
Med gröt i magen är det dags att bege mig ut på en shoppingrunda, det sista ska införskaffas för att göra kvällens outi komplett. Företagsfest, julbord nalkas med mannens företag och "dejtning" är på G. Nämen kanske inte dejt men jag är en +1 (!) Haha, +1 hur ofta är man det lixom?

Shopping och träning. Jag känner mig lite extra pepp nu när jag har fått hem mitt pulver!
 

Vad är kränkande? -

Förra veckan fick jag en kommentar som löd: "Jag har aldrig förstått varför kvinnor tillåter att folk tar såna här bilder av dom. Det är ... förnedrande rent ut sagt."
 

Jag har tänkt på det väldigt mycket under veckans gång och tankarna har flödat, vad är kränkande och förnedrande? Vad ser jag som kränkande/förnedrande? Att visa upp min kropp inför folk med eller utan kläder ser inte jag som förnedrande, jag ser inte heller sexuella meningar som kränkande så länge som ironin finns med i tonen. Fast det är ju klart, det beror på vem som säger och i vilket sammanhang.

Kränkande/förnedrande för mig, idag är det nog ganska svårt att kränka mig eller förödmjuka mig, jag tar allt ganska lätt men hittar man rätt knappar så visst, kränkt kan jag bli.
Kränkande, det finns två händelser som jag ser som riktigt kränkande och det lever jag fortfarande med så som med alla andra händelser. Mardrömmar från händelser är ett fakutom, att jag fortfarande vaknar upp kallsvettig och med tårar nerför kinderna har jag lärt mig leva med, någon dag kanske det slutar men jag vet ganska exakt hur jag ska takla det och jag har lärt mig otroligt mycket trotts min unga ålder på 22 år.

En av alla hundra händelser i min unga tonår var när jag sletts ner på golvet, smärtan i hårbotten och få höra: Du ditt missfoster, jag ska ta ner dig på jorden. Liggandes på vårat köksgolv med tårarna nerför kinden och än idag undrar jag, varför? Därför jag var värd det. Sa de.
En annan händelse är med ett av mina ex, att vakna upp en Söndagnatt med en full pojkvän spelande med hög volym från både tv och musik, vakna upp med han sittandes bredvid mig i sängen fimpandes och få veta: Du är värd det. Sa han.

Mitt självförtroende, min självkänsla har legat så djup ner i grunden. Från fysika och pysiska misshandlar så har jag fått arbeta med mig själv på många plan. Vem kunde veta att någonting var fel när man alltid såg en glad skrattande flicka? Om jag skulle dra av mig skinnet skulle ni då se alla ärr? Jag tror inte det, det är för många.
 
Att få chansen att modella, med icket den perfekta kroppen som inte håller "dagens kroppsideal" så har både självförtroendet och självkänslan stärks! Ser jag detta som kränkande eller förnedrande? Nej, en hyllning därimot till kvinnors olika kroppar. De är fina och jag är så otroligt glad att jag har en sån fin kropp som jag har och jag behöver inte dölja någonting. Ingen ska behöva dölja sin kropp.
Har jag rätt att vara bitter över allt som har hänt? Det har jag säkert. Kommer det hjälpa mig att vara bitter? Nej det kommer det inte. Istället kan jag vända på hela steken och nog har jag lärt mig ett och annat och i alla människor så finns det goda ting och det är de jag försöker hålla mig till.
 

Allt är självklart relativt, var och en ser allting på olika vis. Vad ser du som kränkning/förnedring?

121123 -

Aviga sockar, linnet bakofram, det var endast byxan och tröjan som satt rätt i morse när jag kom till jobbet till och med mössan var utochin. Jamen alltså det är ju ändå Fredag och antingen kan jag skylla på morgontrötthet eller mörkret. Lunchen blev utbytt till smörgåstårta och lika glad var jag som slapp äta korven!
 
Middag och peppen på gymmet, rygg och triceps ska få arbeta av sig och dra på sig träningsvärken och nog kommer jag somna gott efter det!
 

121122 -

Ytligare en dag är förbi och imorgon är det äntligen helg! Ett möte med chefer och kunder slutade med "hårda ord" från chefen: "Om du ens tänker tanken på att flytta hem så kommer vi och söker upp dig!" Jag kan räkna med en fastanställning efter nyår vilket är skönt om jag nu vill ha den?

Skaffar mig en ny hobby under tiden jag är här uppe och bättrar på min feminima sida och idag var det naglarnas tur att bli bekostade. Förhoppningsvis håller de nu och blir sådär lagomt långa och fina!
 

En dag, inte som alla andra -

Dagarna på jobbet, om det inte är porr så är det rövsnack. Igår så var jag glad att jag hann fika klart innan det börjades prata om "mustning" och idag fortsatte diskutionen. Inlevelsen vissa ger när de ska förklara gör att man ligger halvt dubbelvikt av skratt över bordet samtidigt som man inte vet vart man ska ta vägen.

Slutet på den här dagen därimot, jag var otroligt glad att jag har 30 min promenad innan jag stegar in genom dörren för humöret var inte på topp. Och på det så har jag tydligen gråa hårstrån. Och på det så spräckte jag ett par byxor till!
 

Jag fann glasögon i hjälmen, bara hörselkåporna som fattas nu!

Träningsvecka 46 -

Det är exakt 10 veckor sen sist jag delade med mig av träningsveckorna. Inte för att jag inte har tränat men varken motivation eller drivet har riktigt funnits och dels så har det varit otroligt osammanhängande men nu så, nu är jag igång och motivation, drivet och allt som hör till har återkommit!
Jag befinner mig på ett nytt gym och nervositeten har börjat släppa, jag blir mer och mer avslappnad och trivs lite mer för varje gång jag är och tränar. Inspiration från Body, nytt schema och nytt upplägg gör det lite roligare och nog ska kroppen få arbeta rikligt och riktigt här uppe i Norr!

12/11: 30 min löpband
13/11: Ben - hela köret
14/11: Bröst + mage
15/11: Biceps
16/11: Triceps + mage
17/11: 40 min powerwalk + rygg + 20 min löpband
18/11: Axlar

121119

En dag, en lång dag innanför grindarna och jag håller evigt på dö av värmeutslag var eviga dag. Jag förstår inte hur folket där kan sitta i värsta vintermundering och tycka att det är kallt medans jag vill klä av mig naken och lägga mig på golvet och dö. Man kan inte tro att jag är frysen av mig i vanliga fall.

Testar på något nytt ikväll, en "dejt" till filmen Twilight. Försöker förstå det vettiga med det hela, bio måste vara ett av de sämsta valen eller det bästa om man inte passar ihop? Pest eller kolera, jag får se sista delen av filmen i alla fall.
"Dejt", ohej det är helt klart något nytt. Jag borde kamma håret för en gångs skull och kanske sätta på lite smink.

Från segt till super -

Hur seg man än må vara så kommer det någon slags superenergi när träningsväskan rycks ut ur skåpet och när man svidar om till träningskläderna. Det blev ett intensivt pass för axlarna ikväll och jag råkade ställa mig på vågen som visade goda resultat - snart är jag på en jämn siffra! Whop, det ska bli spännande att ställa mig på muskel-fett-vågen när jag åker hemåt!

Söndagsmys framför Solsidan två trappor upp och nu är det dags att fixa matlådan innan det är dags att krama kudden. En ny vecka med arbete, "dejter", bio, nagelfix, träning och utgång väntar så nog kommer kommande vecka bli toppen!
 

Dagen -

Under de första dagarna blev jag jämnförd med japaner, jag var otroligt vilse hela tiden men numera räknas jag som nyinflyttad. Den här dagen har spenderats åt att leka turist, vi åkte till Jukkasjärvi, där de har påbörjat bygget av ishotellet. Jag längtar så tills det är klart, det ska bli skoj att äntligen få åka och kolla på det!:)
För att spexa på turistdagen ytligare så blev det thaimat till middag och med nya intryck så var tröttheten och soffan ett faktum. Utvilad och med en kaffe på bordet så är det dags att vakna till liv och besegra vikterna i gymmet.
 

121118

En uppiggande frukost till Hells Kitchen, bättre Söndagförmiddag kan man nog inte önska sig.
Träningsvärken är ett faktum idag och om ett par timmar är det dags att mjuka upp kroppen och köra sista muskelgruppen för den här veckan.

Gordon Ramsay, jag vill ha han på så många plan men främst vill jag ha hans mat!
 

När man presterar som bäst -

När man går ut från gymmet som ett asplöv, när man känner att det inte finns någon energi kvar, när man bara vill lägga sig platt på golvet och pusta ut - det är då man har presterat som bäst.
Den känslan hade jag när jag var klar för kvällen, ryggen fick göra sitt arbete ikväll och självklart så blev det en runda på bandet med de nya lurarna.
Nu resterande av kvällen blir det soffhäng och försöka hålla ögonen öppna tills tvätten är klar.
 

Middagsval -

Potatisgratäng och karrékotletter med lite färg kändes som ett otroligt bra middagsval. Under tiden så håller jag på klura ut ett bra upplägg inför kvällens pass på gymmet och slänger ihop en ny musiklista.
 

121117

Efter en orolig natt med flera uppvaknanden för att tro att jag hade försovit mig för att sedan komma på att det är Lördag så sitter jag nu och bäljer i mig kaffe för att vakna till.
Jag fick en handgjord karta och ett lycka till för att hitta till elgiganten. Hörlurar står på inköpslistan men samtidigt så känns det mer lockande att gå på stan och köpa kläder för dit hittar jag iaf.

Fredagsmys -

En timma på gymmet och en promenad blev starten på myskvällen. Vidare hemåt, in i duschen där tillochmed fötterna blev filade och insmorda. Disken och störningsmoment är borta. Lite gotta är framplockat och ljusen är tända. Här sitter jag i förd mina frottéshorts och bambilinne med en ansiktsmask och ser på Bones. Det är alldeles tyst och behagligt, ett bra avslut på en bra vecka. Jag kommer sova gott ikväll.
 

Body, gymmet - Fredagkväll

Dagen med det stora D:et har äntligen trätt fram och nu är det helg igen och som jag har längtat!
Ikväll kommer jag bara må gott, jag har de bästa planerna framför mig och jag ska njuta. Håller på peppa igång med tidningen Body för att lite senare trippa vidare till gymmet. Och efteråt så väntar ingenting mindre än ansiktsmask, se serier, äta gott och bara njuta av tystnaden med tända ljus i soffan. Pricken över i:et hade varit en långpromenad med hundarna men istället får jag skänka en glädjande tanke till hundvakterna och hoppas att de kramar om de rejält.
 

Hajen & Jag, nu kör vi på! -

Äntligen! Motivationen, drivet, gnistan, fokuset, lyckan och allt som hör till har slagit ner som en bomb. När livet vändes upp och ner och när förkylningen tog över min kropp så sjönk min motivation och engagemang till att erövra allt som fanns inne på gymmet, jag har rent ut sagt piskat mig själv dit både på hemmaplan och här på bortaplan för att inte tappa gnistan.

En vanlig människa stannar nog hemma på soffan och vilar ner palten och ojar sig hela kvällen men inte jag, jag tog på mig hajen tröjan och trippade glatt till gymmet och utförde ett tungt härligt bicepspass.
Jamen alltså det här har vi väl alla väntat på? Magda is back on track och så kan vi börja uppdatera träningsveckorna åter igen och driva på ännu mer!

I staden bakom grindarna -

Ytligare en dag är gjord bakom grindarna och idag blev det inga bullar, ingen mössa utan en inbjudan till middag med Lk:are. Jag tror jag har gjort ett bra jobb eller så tycker de bara synd om mig och jag hoppas på det första alternativet. Haha. Förövrigt, där inne i "staden" bakom grindarna, bortom ljuset, bakom berget eller något befinner jag mig om dagarna.


Min största önskan i matväg innan jag packade ihop väskan och for var att antingen min mor eller far eller båda eller ännu fler skulle bjuda på palt men icket istället fick jag köttfärssås och fiskbullar. Idag mina kära vänner så kom jag hem till en middag med palt. Lyckan i barnögonen som tindrade lite extra, smaklökarna som sattes igång, det var otroligt gott! Jag fick nog den bästa hyresvärden man kan tänka sig! :)
 
 

Better Bodies i år -

Om det fortsätter såhär så kommer nog vinterns resultat bli fint till sommaren, vilket jag satsar 90% chans på, så länge jag får vara skadefri och frisk. Ikväll fick bröstmusklerna känna på en redig omgång, bryta ner mig själv för att kroppen ska få bygga upp sig samtidigt som jag fick bedöva känslorna i en timma. Underbart!

Better Bodies satsar vi alla på och nog ska vi nå våra mål i år? :)

121114

Morgonen började härligt bra, att få goda ord från chefen under morgonens timmar är aldrig fel så det gjorde mig lite extra glad. Peppad över att det enbart är två arbetsdagar kvar till helg gjorde dagen lite lättare och inte blev det några bullar till fikat idag utan istället fick jag en mössa att ta med mig hem.
 

Från bullar till gym -

Tisdagen bjöd på otroligt mycket gofika och nog blev det för mycket. Bullar till varje fika och smörgåstårta som fick mig att vika mig dubbelt och tro att jorden skulle gå under, smärtan framkallade feber men det var bara och bita ihop och ge mig själv en dömande tanke: Idiot! Vem är så dum och äter smörgåstårta full med mjölkprodukter som man inte tål? Men gott var det!
 

Benpasset blev tungt, kettlebellstyngderna hoppar direkt från 12 kg till 24 kg och nog var det tungt att kasta upp kulan på bröstet när benpressen skulle genomföras. Dagens pass kommer förhoppningsvis ge mig en härlig smekande träningsvärk i både rumpa, lår och vader.

 

Ingen fläkt är svett -

Som de allra flesta vet så är konditionsträning det värsta jag vet, det finns inget tråkigare än att stå på ett löpband och mata på och sekunderna går aldrig så sakta som då och med ett halvt trasigt headset så blir det bara värre.

5 km med en hastighet på 11km/h utan fläkt är ingen lek, det är asjobbigt att känna den där värmen och att köra intervall och toppa 16 - 17 km/h under sista km är ett helvete. Jag vet inte hur jag kunde komma på den briljanta idén men känslan efteråt, fyfan så bra det känns! För att avsky löpband utan fläktar så är känslan med nersvettad kropp och endorfinkickar det allra bästa. En riktigt bra start på en ny träningsvecka och med det så klappar jag mig själv på axeln och säger bra gjort Magda!
 


121112

Måndag och en ny start på arbetsvecka och träningsvecka. Jag sitter och peppar igång mig själv med ett överdoserat snabbkaffe, peppande musik samtidigt som jag googlar vad Kiruna har att erbjuda.
En tidsbokning nästa vecka för att fixa naglarna är gjord vilket jag verkligen ser framimot och jag hoppas att mina sköra stackare orkar hålla ut i en vecka till.

Det är dags att kicka igång musklerna på allvar, mjukstarten på Gymmet får vara över för här ska det på allvar börjas brytas ner för att åter bygga upp till större och lite snyggare kropp.

Dagen efter -

Ett par öl på Bishops med männen blev det igår, ett riktigt mysigt ställe måste jag säga. Det är som att komma in i en gammal pubb, ett litet dunkel och lamporna ger ifrån sig ett svagt och behagligt sken. Vi går in och sätter oss i biblioteket, längst in i hörnet vid kaminen. Jag kan inte sluta titta omkring, helt fascinerad över att det faktiskt är som ett litet bibliotek, böcker av alla de möjlig slag fyller hyllorna runt om och man får känslan av att någon författare går dit dagligen för att fortsätta skriva på sin berättelse. Musiken är behagligt låg och istället fylls de av höga skratt och prat. Ett riktigt mysigt litet ställe som alla borde besöka.

Vidare till Ferrum där det beställdes lite mer och att sitta ner och prata var nästintill omöjligt för den höga musiken och blandningen av låtarna gjorde att man knappt ville sitta still, bland folket på dansgolvet så kände man fuktiga kroppar blandat som gav ifrån sig en svag svettlukt. Natten avslutades på topp med mat och soffhäng till någon slags musik som mest lät som ballader.

Omöjligt att inte le -

Slappardag är en härlig dag och lite shopping har hunnits med, hörlurar stod på listan men istället kom jag hem med en plattång och lika glad är jag för det. Eftermiddagens timmar ägnades åt soffhäng och filmtittande för att sedan äta tacos med männen och nu roar vi oss själva på bästa vis.
Medans männen spelar hocky så sitter jag och ser på webbtv och det är omöjligt att inte le när deras glädjeskrik överröstar ljudet från datorn.
 
Vad erbjuder helgen? -

Äntligen så har helgen kommit och jag känner mig mör i hela kroppen, i fötterna och i huvudet.
Från att ha jobbat deltid till arbetslös till heltid så kommer det nog ta en eller två veckor till innan jag är i fullt bruk igen Och innan jag har gått in arbetskorna, herregud så öm jag är efter avslutade arbetspass sådär öm som i sommras när jag hade "hål" i hälarna, det gör nästan ont. Huvva!

Vad kvällen och helgen har att erbjuda har vi inte direkt någon pejl på förutom att träning står på schemat samt att lite kallt står i kylen och i detta sällskap kan det omöjligt bli trist! Vad har ni för planer?
 

Soffhäng till The Cabin -

Efter en morgon som kunde ha startat bättre än vad den gjorde som tillslut blev sådär fylld av skratt och goda stunder så avslutades den med att komma hem till färdig middag och soffhäng framför The cabin in the woods. På olika sajter hade den fått gott omdöme vilket alltid eller oftast visar sig vara en rejäl skitfilm och besvikelsen tar sakta över enda in till slutet för att sedan få brista ut: Jävla dålig film!
Nya skräckfilmer som är bra är svåra att finna, mitt begär efter att känna pulsen slå extra hårt, kallsvettningar och rädslan för att gå på toan själv är stor, dock verkar ingen kunna leverera det åt mig.
 


Har ni några filmtips?

OstbågsOlle vs Gymmet -

Energin kommer och går lite som den vill, jag längtar verkligen tills jag har fått in alla rutiner för att orka vara en männsika från morgon till kväll. Tänka sig vad pigg man kan bli med ett trasigt headset, peppande musik och kalla vindar, kvällens utmaning blev ett tricepspass som tog riktigt bra!
Kessela med annanas och en protedrink stillade hungern och ostbågarna får ligga orörda i minst 24 timmar till!
 

Porr & 3D

Den här dagen har varit allt möjligt. Det är svårt att sätta ord på den både goda och dåliga nyheter har nått mina öron och det känns tungt att jag är så långt ifrån - Super Magda som brukar släppa allt kan inget göra förutom att ge upplyftande ord. Det känns konstigt i kroppen, i hjärtat att inte finnas nära när det behövs.

Männen på området har verkligen underhållit mig idag. Kaffet satt jag i halsen när det börjades prata om porr och 3D under fikat samtidigt som jag blev bjuden på date för att kolla in ett hemmabiosystem. Haha, de satt höjdpunkten på dagen!
Det känns sådär toppen att jag har hamnat på ett bra område där folk ser och pratar med en istället för att man ska finnas men ändå inte synas eller höras. Ja ni som har såna jobb, ni förstår, ni andra kanske också förstår.
Männen här kan sina saker också, nagelmanikyr. Jag fick vägbeskrivning till salongen som ligger närmast vilket verkligen behövs för det sliter som satan på händerna och mina naglar går av en efter en. *Suck*
 

klistrad imorgon -

Jag känner mig lite malplacerad, jag känner mig lite liten, jag känner mig lite tjock när jag står i gymmet bland de andra men när man stänger ute allt och alla så lyckas man få till ett redigt pass och jag känner mig helt enkelt slut på utsidan men överlycklig på insidan, så bra gick dagens pass och träningsvärken kommer sitta klistrad kring bröst och biceps imorgon!
Att endast köra gym på kvällstid det är ganska tufft men snart har jag vant mig vid det och snart är jag på topp och kommer vara fitforfight! Det är trotts allt rätt peppande att se alla överbyggda människor, så ska jag nästan bli!

Jag köpte mig ett protepulver vilket jag ångrar bittert, det var inte alls gott så jag inväntar svar från min guide genom pulvrets värld så ska jag klicka hit lite smått och gott.
 

121106

Det sprider sig på området att jag inte är en Kirunabo. Välkomsthälsningar och frågor om hur och varför jag hamnade här och redan innan jag har hunnit svara så kommer nästa fråga "är det kärleken?" haha.  Det måste finnas någon influensa av "frysna män söker kärleken" här uppe. Roligast är nog när de äldre kallar sig ungkarlar och bjuder ut på dejter, det förekommer otroligt mycket skratt, haha!

Bortskämd och vardagslyx! Lägenheten ekade tomt när jag kom hem men maten stod färdig att värma upp på spisen. 10 poängare till mannen och ett otroligt stort tack!

121105

Om dagarna fortsätter såhär på arbetet så kommer jag trivas otroligt bra, dessa LKAB:are är grymt underhållande och jag vet inte vilka som är mest glad - Jag över att de pratar med mig eller att de är gladare över att ha en svensktalande.

Jag fick mig en riktig skrattattack när jag öppnade kylen och möttes av ostbågspåse när jag kom hem. Mannen fick höra att jag tömde hela skålen själv i Lördags och till mitt försvar så lämnade jag några i botten till de övriga så allt åt jag inte själv, haha!
 

Jag gillar valmöjligheter -

Solsidan en trappa upp satt punkt på denna dag och imorgon är det dags att visa framfötterna på jobbet. Håret är plattat, väskan är i ordning och matlådan är gjord så det är bara att klä mig, borsta tänderna och plugga i musiken imorgon och trippa vidare.
Att komma på vad morgondagens lunch skulle bestå av var svårt, jag tycker om valmöjligheter - gällande allt! Kylskåpet bjöd inte på många val utan den gav mig en stor hunger istället. Potatisbullar och bacon utan sylt med morötter kommer bli morgonens lunch och mannen i huset gjorde mig glad när han gav beskedet: mat kommer finnas i kylen när du kommer hem.

Olle, vem är Olle?

Olle, det är tydligen mitt nya smeknamn. För att bli en i gänget så kom de på ett smeknamn åt mig för att bara kallas Magda funkar tydligen inte. Det påminner mig om gymnasitiden när jag hette Frank i tre år.
Kvällen var otroligt rolig och jag måste ha hamnat i Kirunas bästa sällskap, otroligt härliga killar som man bara kan slappna av med och de är lika om inte mer frispråkiga än mig själv. Dock sista timmen kunde ha varit bättre men att ge en hjälpande hand känns alltid lika bra trotts att jag tappade bort mig själv på gatan.

Inneförbud -

Han sa: Du kan inte sitta inne en Lördag, jävligt tråkigt. De ska ut, det är bara att du hänger på.
Sagt och gjort! Ett par kläder och ett ansikte så är det dags att gå upp en trappa för att mötas av ett sportnördsgäng, tvspel och ölning medans mannen i huset är på arbete!

 Ungkarlslyor är det nog ljuset värsta fiende, det finns aldrig något bra ljus förutom på toan.
Står utgång på eran kvällslista så som den gör på min?

Shoppingdag

För att lösa klädproblemet så står shoppingrundor högt på listan, det åker sakta in mer och mer kläder och innan jul borde jag ha en halv garderob om kanske inte mer. Pressen ligger på, att överta garderoben.


Butik H&M Pris: 328 kr
 

121103

Godmorgon mina vänner! Jag hoppas att ni har fått sova gott och att Lördagen för med sig fint väder och en underbar dag!

Jag fick en sovmorgon till strax innan tio, utvilad och pigg så har jag lyckats roffa åt mig tvättmaskinerna och under tiden är det frukost som gäller. Det trippas omkring här som i vanlig ordning för att inte störa mannen som sover men idag lekte jag inte hulken vid äggskalningen utan det fick bli en hederlig kantkrossning.
 

Stort sett samma Fredag som förr -

En helt vanlig Fredag brukar bestå i att stressa för att hinna packa, hinna rasta och packa ihop hundarna och middagar brukar vara ett minne blott innan det bar iväg. Att jag var övertrött, slutkörd, bitter och grinig efter en hel veckas gång brukade vara vardagsmat. Att sova på någons soffa, sitta i någon annans hem, bli ompysslad och bortskämd. Att umgås med de allra bästa som förgyllar dagarna. Vem vill inte ha det så egentligen?

Idag är det därimot ingen som skämmer bort mig med mat utan istället höll jag på utlösa brandalarmet, säg ingenting! Jag blev impad av mig själv att jag var i gymmet 20.30 när jag i vanliga fall brukar dreggla sönder en kudde. Jag stannar kvar på en och samma ort två helger i rad och så ser det ut att bli ett par helger till och jag är imponerad att jag har någon slags energi överhuvudtaget.

Så vad har dessa Fredagar gemensamt? Att jag sover på en soffa och är i någon annans hem. Haha.
 

Fredag, helg och saknar naket -

Fredag och det är åter helg igen, i överlag har dagen varit helt fantastisk bra. Morgonen startade sådär otroligt jävla bra och när jag trippade vidare till jobbet så blev jag upplockad och fick skjuts till porten. Morgonfikat bjöd på gotta, när jag satt och tuggade mina mackor så damp det ner en pizzaslice och vidare till lunch så damp det ner thaimat i matlådan, jag vet inte riktigt om min kollega tycker att jag är smal eller om det tillhör deras kultur att dela med sig av maten?
För mycket lugnaperioder ledde till att jag satt mig på golvet och skrubbade rent element medans vi väntade på skjuts till kontoret och ett västerbottensamtal gjorde kvällen ännu bättre och nu är det ingenting annat än att peppa igång inför ett träningspass och handla hem gotta och bara ha en såndär sakna-mina-hundar-kväll. Jag skulle göra vad som helst för att borra ner mitt ansikte i en lurvig päls och få känna någon naken mot mig.
 


 
 

Så whop Fredag, helg och jag har pirr i magen blandat med hemlängtan som jag ska slakta bort på gymmet ikväll!

Dag 1, jag överlevde -

Första dagen är avklarad och det är med blandade känslor som dagen har passerat, 30 minuters promenad på morgonen är rätt så skönt och med ett par stegs fel så hittade jag tilll vakthuset där jag fick inpasseringskortet och nästa vecka får jag mitt riktiga. Eftersom vi alla vet vilken tur jag har i allt så var det ingen som hämtade upp mig utan efter 10 minuter var jag less och fick fråga om vägen och tro inte att jag hittade rätt på engång, nejnej ett par felsteg blev det allt. Jag möttes av ett par glada teamledare som sa: just ja, jag glömde bort dig. Provade ut arbetskläder och skor (Japp, iss:are jag fick skor och snygga kläder!)  En dag med introduktion av både en kollega och teaml, hjälm på huvudet när det passeras i produktionsområdena och helt annorlunda arbetssituation och för att inte glömma så har jag provanställningen till nyår.

För att inte tala om att dagen har varit bra så hade jag lyxen att bli upplockad av mannen i huset och bli bjuden på thaimiddag. Det är dags att peppa igång för gym eller så får det bli en mysig ensamhemmakväll men det tåls att tänka på en timma till:)
 
Whop, vuxet! Det första jag fick var en penna!