Snyggare i spegeln än på bild? -

Igår när mannen kom hem så brast han ut: "Jag tror på dig, att du inte har gjort någonting idag, du har ju inte ens diskat." - Lägenheten såg snäppet värre ut än när jag vaknade..
Men vad gör det? När man istället kan unna sig en bägare baconchips, en godisrem och ett varv i karusellen under Kirunas enligt de själva enda helg på hela året som folket lever - det var just det vi gjorde innan vi satt oss i soffan med en tallrik uppskuren mango till serien Vikings - vilket jag starkt rekomenderar er att se om ni vill dregla till muskulösa män som seglar till väst för att utforska och komma hem med stora skatter efter nya räder. En spännande ny serie har släpps, måste ses!

Under tiden radiopratarna ställer dagens fråga "varför blir jag snyggare i spegeln än på bild?" slörpar jag kaffe, läser mail innan jag ska ta tag i dagens mission: -städa lägenhet- och självklart ska jag ladda upp mentalt inför kvällens gympass. Tillbaka till dagens fråga, har du något svar på radiopratarnas fråga?
 
 

Tänker bara vara -

Idag belönade jag mig själv med en rejäl sovmorgon, jag lyckades dra ihop en 12 timmars och det var inte igår. Utvilad och pigg, gjort mig lite extra fin bara för min egen skull och ska ägna resten av dagen till att bara vara. Åh, den meningenn satt fint i både tanke, ord och text "bara vara". Ha, tänk en dag med att enbart göra vad som faller en in - träna, städa, ryggläge? Haha, grymt det brukar inte ske i min värld! 

Igårkväll innan jag somnade så började jag fundera på när jag och mannen vaknade upp utan arbete och stress sist, sådär bara ligga och mysa och känna lugnet. Jag tittade i kalendern och räknade ut att det var fem veckor sen sist och att det är mist 3-5 veckor till nästa gång. Vuxen- &arbetslivet är bra underbart. Nu har jag i alla fall en helg att se framimot så något positivit bär det med sig.130628 -

Och sådär tog jag tag i ledigheten igen, dagens timmar har tickat på lika sakta som träningsvärken har spridit sig i ben och rumpa. Riktigt skönt med tanke på att jag knappt har haft någon träningsvärk de senaste veckorna och strax är det dags att låta axlarna jobba.

Förövrigt, plötsligt händer det! Många, många hundra bilder senare så lyckades jag ta kort på den tvåbentetikkissaren ^^
 
 

Fokusera och kämpa! -

#Legday lyder det på instagram - dagens pass handlade som sagt om ben och trotts de få övningarna så matades det på riktigt bra, så pass bra att benen gav vika i slutet. Omväxling förnöjer och detta 60minuters intensiva pass behövdes verkligen!

Dagens pass såg ut som följande
Benböj           4x12 40kg & 2x8 50kg
Utfall i smith   1x8 20kg 2x10 10kg
Benpress       4x12 50kg

Fokusera och kämpa, du kommer nå ditt mål!
 

130627

Det känns som Måndag och kanske för att gårdagen kändes som Söndag dock så har jag inte haft super energin som brukar finnas i kroppen på just Måndagar. Herregud, så intressant för er men som ni vet så älskar jag just Måndagar. Något annat intressant är att jag sitter och peppar igång inför dagens benpass med att lyssna på radio, dricker kaffe och klappar hunden. - Livet leker, jag är hopplöst uttråkad. Kom nu Jens, kom, kom, kom!
 


 
 

Hemmets hjärta -

Det sägs att köket är hemmets hjärta och jag kan dels hålla med om det enbart för att kylskåpet står där. Ett välfyllt kylskåp med god ordning och godsaker är det bästa! Och nog har vi några "måsten" i våran kyl: ägg, avocado, kvarg och keso. För att inte tala om den nedersta hyllan som alltid är packad med matlådor!

Det var för er som var nyfikna på vårat kylskåp och vill ni veta frysens innehåll så är det kyckling till förbannelse blandat med lax och annan konstig fisk och för att inte glömma 5% köttfärs så vi kan lyxa till med tacos!
Vad har ni för "måsten" i erat kylskåp? 

130626 -

När telefonen ringde och mannen skyndade på sin jour sådär strax efter fyra fick jag en ny sängkamrat. Ledig Onsdag, sovmorgon och morgonmys. Hur bra start på dagen är inte det?

Det var tänkt att jag skulle agera "personlig tränare" idag men mannen måste ha tagit tag i sin gräsmatta istället för jag fick ägna en timma åt att ta död på magmusklerna. Sakta och säkert börjar fettet försvinna och konturer börjar synas lite smått. Ett lyckat pass som belönas med en goder lunch!
 

 
 

130625 -

En febernatt och två dagars utbildning är avklarat och jag tänker njuta lite extra av min lediga dag imorgon för på Torsdag och Fredag stämplar jag in för lite extra jobb innan jag avslutar "ledigveckan" med en ledighelg.

Förövrigt så är jag grymt, grymt, grymt sugen på att fota - träningsbilder i utemiljö. Underbara bilder!

 

#IcanIwill -

Ibland så händer det att det dimper ner roligheter i brevlådan och för någon vecka sedan damp det ner två snygga armband från Gustav - grundaren för #IcanIwill produkterna.

Jag fastnade direkt för deras budskap första gången jag såg deras hashtagg cirkulera. Och detta budskap kan man ta med sig överallt i livet såsom när man vänder motgångar till framgångar, skapar lycka i vardagen, presterar på gymmet. Ja alltså, det jag vill ha fram är att det är Du som sätter gränser för hur långt du ska nå i ditt liv.

Förövrigt blev jag riktigt glatt överraskad när jag läste på sociala medier att under denna månad så går 50% av deras intäkter oavkortat till cancerforskning vilket jag ska dra nytta av - beställa träningskläder samtidigt som jag gör en god gärning.

Tack Gustav för armbanden, otroligt mycket tack för peppen och inspiration du ger! 
 
 

130624 -

Min plan var att skriva "ledigvecka" och spendera dagen åt att resa hemåt men icket. Istället fick jag kasta om dygnet redan igår för idag och imorgon är det heldag med kurs och jag kommer nog avsluta veckan med lite extra arbete. Jag satsar på att krama om min håriga man nästa ledigvecka, håll ut Rambo eller rättare sagt håll ut Magda!

Igår var tanken att vi skulle köra ben i gymmet men vi skippade det och ägnade en tiden åt trappträning istället. Herregud säger jag, jag förstår varför jag alltid har kommit på något "vettigare" när det passet har kommit på tal men lite extra skoj var det eftersom Akleja fick vara med på ett hörn och jaga omkring humlor.

 

214 dagar kvar -

I cirka 7 månader har jag lyssnat på utomlandssnack nästintill dagligen, att jag måste skaffa pass, att ett liv utan resa inte är ett liv och allt därimellan medans min tanke är "västerbotten räcker, krama om Rambo och känna frisk luft".

Förra veckan ordnade jag ett pass och under veckans gång bokade vi resa till New York. Om 214 dagar gör jag debut och lämnar Sverige för två veckor i USA med mannen och hans vänner. Det var inte bilden jag hade i huvudet av min första utlandsresa - jag trodde att jag skulle få se gröna palmblad, känna sanden mellan tårna, bränna mig i solen och se en uråldrig kultur. Det var min bild men alltså New York - hallå hur många vill inte resa dit och se på frihetsgudinan, leka Carrie från Sex and the city, se på hockey och ja ni vet allt det där.

Dagarna räknas ner och 2014 kommer börja ovanligare och resan kommer säkerligen ge mig ett grymt minne för livet!:) Woop, åh vad roligt att se framimot något helt nytt!
 

 

 

Två helt skilda midsommrar -

För ett år sedan släppe jag in två främlingar i mitt liv - Henrik och Debbie, de som gick ifrån Kiruna till Ystad. Jag vet inte hur många det är av er som öppnar upp dörren, släpper in en helt främmande människa, erbjuder en sängplats och midsommarfirande?
Jag gjorde i alla fall det och nog var det roligt att hör hur han kom på sin vandringsidé, sakerna och funderingarna som han haft och människorna han träffade under vandringsdagarna. Han är en av de som jag kan skatta mig glad över att ha träffat, en inspirerande filur!

 
Det var för ett år sedan och nu återgår vi till Nutid - midsommarfirande med ett halvhjärtat benpass som lyckades ge mig träningsvärk i rumpan. Grillat till middag med mannens vänner och avslutade med ett nattskift.
Jag tänker fortsätta denna med att sitta inrullad i mysfilten, höra regnets smatter mot fönsterbrädan och ladda upp inför nattens 12 timmars skift. Hur firar du helgen?
 

Delmål till Milstolpe -

Jag gatt springa på toa, jag blir alltid otroligt pissnödig när nervositeten slår till och nog hängde den med konstant påväg till gymmet och i gymmet. Så länge som jag har laddat införa detta, 100kilosdagen och nog fan kom den- igår!  Jag minns i vintras när jag sa "Jag ska ta hundra i mark innan sommaren". Jag kände mig hyfsat tom, fokuset var riktat på att lyckas. Jag har läst om så många som har blivit osäker så de har misslyckas, jag skulle lyckas. Djupa andetag, torka av handsvetten mot benen, fatta ett stabilt tag runt stången, sätt blicken högt, spänna kroppen, andas - genomför.

Jag kände mig chokad, väldigt chokad. Jag klarade det, jag klar'at! Från sängliggande, smärtstillande, läkare, sjukgymnaster, hopplöshet till att ha en stark rygg! Wiho, stark rygg. Jag klassar min rygg som stark, jag göré - jag kanske kan klassa mig själv som hyfsat stark? Jag är i alla fall jätte nöjd över min prestation.

Det har tagit tid, den har krävts många timmar vid stången och det har inte varit lätt, det har tagit dagar, månader och år. Detta har varit ett av minsta största delmål och detta var ett ett delmål som blev en milstolpe.
Delmål till milstolpe - jag har fått en redig träningsvärk men såklart äre värt de! 100 jävla kilo, puh!
 
 

130620 -

Ytterligare en natt har passerat, dagarna har jag börjat förväxla och den kommande ledigveckan kommer börja med utbildningen istället för söderresa. Lite typiskt när sinnet var inne på att mysa omkring i Marsfjällens skogar med vilddjuren vid min sida, jag satsar på nästa ledigvecka!

Jag vaknade upp strax innan elva av en skällande(!) hund, öppnade upp sovrumsdörren och fick sällskap med in i sängen. Filosofera och mysa för att sedan bli väckt till en nylagad lunch. Gott men starkt, nu är det dags att byta om och peppa igång dagens styrkepass.

 

håll till godo -

  Håll till godo, imorgon uppdateras bloggen med nya inlägg. Sömn och träning har tagit dagens få vakna timmar:) menmen först, ytterligare ett nattskift:)

130618 -

Det var ett tag sedan, cirka två år sedan jag jobbade natt och nog känns det konstigt att cykla iväg till jobbet den tiden jag egentligen brukar krypa ner i sängen.

Idag har det varit en hyfsat tung dag efter 3 timmar sömn var det dags att kliva upp och ta hand om lilla fröken, kasta i mig mat och bege mig till dagens kurs. Efter 1 timmas sömn är det dags att fylla på energiförrådet innan det är dags att genomföra veckans andra nattskift.

 

Nyttig Kladdkaka - 
 

130617 -

Det kändes ytterst märkligt att inte ställa väckarklockan på 04.50 till idag utan att istället tvinga kroppen till att sova längre. En välbehövlig sömn på 10 timmar gav förmiddagen mycket gjort: påhälsning hos mr polis för passhämtning, tvättning, städning, matlådefix, bakning och strax är det dags för ett pass på gymmet.

Tänka sig att jag skaffade pass. 2014 kommer inledas stort och jag kommer ha en panik/ångest/vadfanhållerjagpåmed/längtan/glädje - känsla ända tills vi far. Hur som, detta kommer bli toppen! :)
 
 

Blodsprängda stockar -

Jag gick ut från gymmet med blodsprängda stockar till ben. Så otroligt skönt det var att frigöra energin ifrån kroppen och pressa sönder benen. Så otroligt skönt med ett tungt benpass som avslut på veckan. Endorfinerna som släpps lös i kroppen så fort man ökar på vikterna, när set:en blir fler och repsen ökar.
Nu kommer jag somna gott utan myror i benen och imorgon är det dags att sno på dygnet för det nalkas nattvecka.

Det bästa framförallt är att han alltid står bakom mig. Puschar på mig, ger feedback och motiverar till att prestera bättre och bli bättre. Tack du mannen, Jens!

 
 
 

Understimulerad -

Visst är det skoj att sitta ner och lyssna 6 timmar när man redan har 3 dagars myror i brallan understimularns? Kursen var sådär givande, upprepning på upprepning vilket kan vara bra i sig men ja, en Söndag kan ju spenderas roligare vis.

Att jag är understimulerad går inte att tvivla på, myskläderna är på och jag försöker åstakomma något vettigt men att fåna sig framför kameran istället för att försöka ta en seriös bild var roligare. Typ såhär ser 80% av alla bilder jag tar, innan jag lyckas knäppa en normal att lägga ut för er. Varsegod, jag visar mitt rätta jag.
Jag hopppas att timmarna rusar iväg för det där benpasset på gymmet det skulle inte sitta fel just nu! 
 

130616 -

Återkom till Kiruna igårkväll och så fort jag kom innanför dörren var det bara att hoppa in i duschen och ner i sängen. En utbildning väntar som är planerad att ta hela dagen. Vilket förträffligt bra avslut på denna sittarhelg med att sitta ytterligare och tagga igång kvällens benmördarpass.
 

Sju timmar kvar -

 
Resan börjar gå mot sitt slut eller ja alltså jag ska spendera 7 timmar till sittandes på bussen, tack gode gud så har de eluttag vilket underlättar resan på många vis. Lyssna på musik, förbereder tidsinställda blogg inlägg, rensa bland bilder och jag ska ta mig 40 minuter till att se ett avsnitt av en ny serie som mannen säger är ett måste!

Under de få timmarna jag tillbringade i Vilhelmina så hann jag träffa priofolket och som jag har saknat dem!
När jag kom in på gården stod hon i dörren med sitt röda flygande vilda hår, leendet som sprider glädje  - vi ska inte glöma bort vilddjuret som kom hoppande av glädje och hälsade mig välkommen men ni ska inte tro att hon stod och väntade på mig, nej det var en ren tillfällighet att hon stod där i dörren när hon rastade hunden men det är ju en fin bild i huvudet i alla fall, hihi.
Ett stund, någon timma surrandes över en kaffekopp eller flera rättare sagt hos Erika och Kristofer inledde timmarna i Vilhelmina. Deras sätt att föra en konversation får mig alltid att tänka i nya banor. De för in nya tankesätt och får mig att tänka "outside the box".

Vidare till familjen Schander, kramas med "småbröderna" och mysa i soffan framför tvspel och surra till sena natten, det finns mycket att prata om när man sällan ses. Trotts den långa tiden imellan gångerna vi ses så känns det lite som igår, det är otroligt samtidigt så för det en liten magisk känsla över det hela.
 

Åh, jag skrev på sociala medier för någon dag sedan "det är skönt att ha många hem för man är typ alltid hemma" - det stämmer för jag har "många hem" och det mina vänner och läsare, det är underbart med underbara vänner som öppnar upp sitt hem!

Kvalitétstid med syster -

Morogen inledes med promenad med sällskap av syster och Akira, kvalitétstid vill säga! Det är så mysigt att få gosa in mig i hundpäls, känna lite tyngd i kopplet och det är fantastisk hur denna lilltjopa har repat sig sedan jag tog över henne. Syster har gjort ett otroligt bra jobb med henne och det känns trygt att hon är med henne i "storstan".

Har avverkat ett besök hos tandläkaren, är det bara jag som gillar att sätta mig i stolen och bli grävd i munnen? Tänderna fick sig en lyxbehandling med både tandtråd och en avslutande påpänsling av fluorlack - ni vet banansmaken de la på när man var liten. Så nu sitter jag och leker med tungan runt tänderna, precis som för 10 år sedan och väntar på att de ska lotsna. Haha, åh barnaminnen är underbara!


Periodisk fasta, LeanGains -

Under tiden mannen var utomlands bad han mig kolla runt efter en personligtränare som har kompetens inom träning och kost. Självklart ställde jag upp. Jag listade bland de bästa jag vet, hörde runt bland vänner om rekomendationer och jag kom slutligen fram till att Martin Lövgren var den rätta.

I Maj när vi var i Stockholm så hade vi ett inbokat möte med Martin, tanken var att detta endast skulle gälla Jens men under träffen hamnade jag med på ett hörn. Mötet handlade om kostschema, alltså vi samtalade om olika alternativ, vägde och mätte oss både med kalipermätare och måttband för att kunna gå tillbaka och jämnföra resultaten.

Vad gör vi? Vi går efter LeanGain(LG)metoden som är baserad på Periodisk fasta(PF), det är helt enkelt en självreglerande deff och bulkcycle- Vi äter i x antal timmar och fastar (inga kalorier) i y timmar (Y > X)

Vad äter vi? Vi äter större mängd protein(kött), vi har bytt ut all pasta till fullkornspasta och vi äter fortfarande potatis - vi äter alltså precis vad alla andra äter. Det som skiljer är att vi har plockat bort allt halvfabrikat, socker, vete, mjölkprodukter och dåliga fetter. Och ja, vi väger maten vilket fungerar utmärkt.

När äter vi? Jag äter under 11 timmar och fastar resterande 13, jag började först med 10 timmars matfönster men kroppen sa ifrån så jag har lagt till en liten frukost. Jens därimot äter under 8 timmar per dag och fastar 16 timmar.

Vad ger det? Det vi är ute efter är att bygga muskler samtidigt som vi kommer tappa i fettprocent, (de som följer mig via instagram har fått sett formbilder och får hänga med i gymmet yttligare än i bloggen). När vi tränar så tränar vi tungt. Vi går inte till gymmet och småfjollar vid vikterna och ser snygga ut i spegeln utan det är gymface all the time och svetten ska klibba mot kroppen.

Har det gett några resultat? Oja, vi både ser och känner skillnad och vi presterar bättre än förut på gymmet. Dock så vet vi alla hur jag blir när hungern slår till - det är inte lätt för Jens alla gånger! Snart har vi fullbordat 1a månaden och klarar vi resterande 2 månader så är detta mannen jag ska gifta mig med;)

Så detta är grunden till dieten, om ni har några frågor så är det bara att ställa. Det är viktigt att ni förstår att detta är ett kostschema som är framtaget speciellt för oss.

Som vi säger: vi äter rent - eatclen!

Vitaminerna startar dagen, alger smakar skit och är inte gott att få på tungan.
 
En av alla typiska maträtter - kyckling därimot är en bas måltid
 

Ibland lyxar vi till det med proteinmuffins till mellanmål eller tex biobesök.
 
Ett typiskt mellanmål, röda äpplen med kanel på - en favorit!

Formbilderna är ju lite mer och mindre seriösa, men visst har jag snygga Björnisar på mig?
 
 

Hemkommen -

Och sådär, första etapen är avklarad och jag har installerat mig hos mor över natten. Vi har ätit god mat och jag fuskade till mig en liten skål med jordgubbar med lite grädde - som tack fick jag grymt ont i magen. Södersläkten är på besök så vi har suttit och pratat om olika världsdelar och jag har funnit en ny inspirationskälla i livet, min mors morbror! Vilken man, tänk om fler var som honom.

Resten av kvällen ska spenderas framför tvn inlindad i en filt, bli smått bortskämd och somna gott för imorgon väntar en lång dag. 
 
 

Done and done -

Och poff sådär fick jag helg, samtidigt som det är skönt så gräms jag över all resande som väntar på mig.
Det kändes lite som att förflyttas tillbaka i tiden när jag slog upp boken, minnena från alla teoretiska lektioner när vi satt och plugga in allt om fordon, motorer, el, bromsystem, hydralik, lackering och så vidare. Lite roligt faktiskt, så nu är det bara att vänta på certifikatet.

3 utbildningar av vet inte hur många jag har kvar - is done! 

130612 -

40 minuters promenad med både mössa och vantar på, det känns lite kyligt i luften och ett par snöflingor har fallit under morgonens timmar. Socialamedier skriker "SNÖ I KIRUNA" när man egentligen knappt ser någon flinga men ja, alla har vi olika syn på saker och ting. Kan i alla fall hålla med om att det är lite små hurvigt för att vara Juni:)

Jag kommer spendera hela dagen bakom bänken, en heldag med kurs avslutar denna vecka och under tiden huvudet får tänka till så peppar jag igång inför eftermiddagens ben och axelpass.

 

130611 -

Sovmorgon? Nej, det kommer knappast på tal, klockan ringde så tidigt som 05.00 trotts att arbetsdagen inte började först 07.00 med kurs. Nu mina vänner får ni fatta eld för äntligen så har jag fått se och testa på hur både brandsläckare och brandfilt fungerar. Men ni får gärna hålla er borta från bränder och olyckor ... alltså håll er hela och rena!

Efter arbetes slut passade jag på att trampa förbi hos cykeldoktorn som gav receptet: den här, den här, den här och den här skulle behövas bytas. Jag därimot hoppas på att kunna trampa tungt utan att kedjan kommer hoppa i fortsättningen.
 


 
 

130610 -

Vilken superstart det blev i morse, cykeln halvt harverade och jag fick springa till vakten för att hämta ut mitt nya passerkort och jag hann precis hoppa in i bussen innan dörrarna stängdes. Arbetsdagen har passerat i en rasande takt och visst är det mysigt att komma hem till mannen och "hunden-får-inte-vara-i-sängen" :)
 
 

130609 -

Tidiga Söndag och det tåls att upprepas igen att det är skönt med tidiga morrnar. Klockan ringde så tidigt som 07.00 morgonmys, tvätten är igång och morgonpromenaden är avklarad dock var det inte lika fint som under gårdagens morgonpromenad i skogen med solen som värmde utan idag gick Akleja sådär bredbent och snett bakom som hon brukar göra när det regnar.
130606 -

Igår kom mannen hem med 20 rosor och ett paket som innehöll en ny träningstopp och idag toppade han dagen yttligare med nygräddade proteinmuffins till mellanmål.

Sitta ute i solen efter jobbet, äta goda chokladmuffins med hallonglasyr och bara njuta av eftermiddagens strålar var inte helt fel och jag känner mig som en otroligt bortskämd flicka med en underbar pojkvän som sätter guldstjärnor på vardagen!
 
Starka sparven -

Under gårdagens bröstpass var jag helt ur form, dagsformen gick inte ihop med bänkpressen och jag kände hur besviken jag blev på mig själv. Självklart finns det mindre bra dagar och de har vi alla och ibland behövs det så lite som att någon lyfter upp ens haka och säger "blicka framåt, du är duktig" vilket fick resten av passet att gå framåt.

Idag därimot så har biceps och triceps fått jobba så hårt att det rentutav kliar inne i musklerna, Viktökning på nästintill alla övningar med ökade reps samt någon minskning i reps. Hur som helst så gick dagens pass otroligt bra och trotts att jag ser ut som en liten sparv så är jag tamigfan en stark liten sparv!
 

ca 250 kr för en livlina -

En av de sista sakerna jag gjorde innan jag gick och la mig igår var att springa upp på vinden och hämta cykelhjälmen. Jag har inte varit den duktiga på att använda hjälm, typ aldrig någonsin. När jag var yngre så packade jag ner den i ryggsäcken, den fick hänga på styret eller klassikern "jag glömde".

Förra året ställde min mor och far ett krav på mig: skaffa cykelhjälm innan du gör din och Rambos tur. Vilket var att cykla ca 6 mil efter E45 - tungt trafikerad och vägen är typ jätte smal bland husvagnar och lastbilar.

Innan den resan så fick jag mig en redig tankeställare och det var inte av tjat, inte av förklaringar och inte av övertalning utan det var när jag cyklade en helt vanlig 12km runda med Rambo och han bestämde sig för att byta sida. Det går otroligt fort när olyckor händer och lika fort gick den här.
Dagarna efter följde med såriga knän, blåmärken och ömande kroppsdelar. Jag hade nog rikligt med tur den gången så som alla andra gånger jag har legat på asfalt och grusvägar.

Jag hade turen på min sida när styret slog runt 180 grader, när jag kraschade i asfalten och slog huvudet på underarmen istället för i asfalten - 250 kronor kostar typ en livlina och hur många är det egentligen som använder den? Använder du hjälm?
 

130604 -

Inskolningsperioden har börjat och tjena så mycket information det är att ta in och vilken tvärsväng det blev både för knopp och kropp att gå ifrån rutin till nybörjare med tusen frågor med vad gör du/varför gör du/vad händer/varför händer?

Förövrigt blev jag otroligt lycklig ikväll, efter tre veckor fick jag äntligen komma och hämta cykeln från servicen och kedjepåtagning. Wiho! Nu vet ni vem som kommer #trampajävel tillochfrån jobbet och jag har fått tips om fina sträckor:)

Otroligt skön, otroligt effektiv -

Det var ett tag sen sist jag hade en sån här lugn helg med ingenting inplanerat. Otroligt skönt och det har varit en otroligt effektiv helg: 3dagars sovmorgon, en heldag med solning, sköna långpromenader, personbästa på gymmet, lite mer solning, arbetstesterna är utförda, storstädad lägenhet, matfix, en massa slapp och jobb framför datorn.
 
En 3dagars helg med myskläder har varit otroligt skönt vilket har gett mig ny energi inför det nya jobbet- åh shit imorgon börjar min nya anställning(!) det börjar bli lite pirr pirr i magen!

130601 -

Söndag är kommen och här sitter jag och myser med en kaffekopp i hand, Akleja bredvid mig och funderar på hur jag ska lägga upp dagen.
Tack vare att helgen fick sig en extra dag så har jag hunnit göra lite småsaker som man borde göra men som man inte gör, typ putsa fönster och rensa undan bland lite smågrejs.

Idag tänker jag bara sådär mysa runt i myssockar och i mannens tröja, japp det låter som en förträffligt bra Söndag!
Plötsligt händer det -

Dips och chins är klassiker som man gärna hoppar över och här på gymmet så finns det ingen tillgång till "hjälp" utan det är ren råstyrka från kroppen och ibland lite manlig hjälp som fixar biffen.

Idag överraskade jag mig själv när jag utförde dips, första setet gick så lätt så jag bestämde mig för att testa att köra med vikt - 2,5 kg är inte mycket men mycket för mig och egen kroppsvikt kan vara nog tungt att lyfta. Jag har besegrat mina triceps och utmanat de lite extra, vilket lyft för självkänslan och allt därimellan! Woop, idag känner jag mig som en superwomen! Har ni överraskat er själva på gymmet den senast tiden?


efter 2½ år lämnar jag branchen -

I Torsdags avslutades min anställning hos ISS, otroligt skönt på så många vis men så otroligt trist på andra vis men mest skönt. Innan jag började arbeta som lokalvårdare så hade jag otroligt många förutfattade meningar om yrket men de ändrades otroligt fort och efter mer än 2½ år lämnar jag branchen med gott samvete för nya utmaningar och ny kompetens.
 
Det är svårt att säga vilket som är det "värsta" - det värsta är nog att kunderna inte vet vilken tjänst de har köpt. Vilket kan medföra otroliga påfrestningar för både oss arbetare och kunder. Tidspressen man sätts in i är inte att leka med, tidsplaneringen som städföretag sätter kan ses omöjliga och ibland vara det - som att städa en toalett på 2 minuter.
 
Dagligstäd - det är det lättsamaste och kanske det mest klagomålsrika eftersom kunderna ofta inte har koll på vilken tjänst de har köpt. Kunderna kan höja upp hela ens vecka och det allra bästa är när de kommer fram och säger "ni gör ett såndant bra jobb" - Åh, jag blir fortfarande lika glad när jag tänker tillbaka på första gången jag fick höra det.
Byggstäd - det känns som att puh meningslöst för dammet lägger sig lika fort som man har dragit trasan men resultatet det blir magnifik.
Gruvstäd - Det skilljer sig från all städ man kan utföra, slig - svarta skiten som sätter sig överallt till och med innanför tånaglarna är ett helvete. Men ärligt talat så måste det vara ett av de bästa städ jag har gjort - dels för att kunderna är underbara, de tittar inte snett på en som högskoleutbildade gör och blicken säger "skaffa dig ett riktigt jobb" utan till och med de där hög-högutbildade är vanliga människor som pratar med en som en normal människa. Tummen upp för er!

En standard fråga: Känns det inte uppgivande att göra rent och sen är det lika skitigt igen?
Svar: Nej, det är otroligt viktigt för vi kan antingen höja eller sänka erat humör, höja eller sänka eran trivselnivå. Kunden har köpt en tjänst och för mig är det viktigt att kunna leverera den tjänsten.

Det blev ett otroligt långt inlägg men här är ett par saker som alla kan tänka på, väldigt simpelt och lätta att komma ihåg:
Kasta inte papper på golvet, det finns soptunnor inprincip överallt (kasta inte heller på gatan!). När ni går genon en glasdörr - snälla ta inte på glaset, era händer lämnar jobbiga fettavtryck. Vet du inte hur en toaborste fungerar, snälla använd den inte, vi vill inte ha fullt med bajs på de. Stampa av skorna en extra gång innan du går in - grus/snöperioder, sätt inte upp fötterna på varken stolar eller bord.

Och ni arbetskamrater i båda län, ni är bäst!

Så jobbar du med något och har tips på vad man kan tänka på för att göra ditt jobb enklare?

Välkommen Juni & Sommar -

I helgen har jag det bra på så många vis, gårdagen levererade fullt ut och idag fick jag njuta åter igen av en sovmorgon, en mindre solig promenad och nu sitter jag här med kaffe i hand och förbereder huvudet inför lite tester. - Nog hade det varit fint med en kaffe i hand i stolen där nere med lilla fröken bredvid mig och känna solens strålar igen men vi har det bra här också:)

Förövrigt så ska vi hälsa Juni och sommaren väkommen. Det känns lite trist att Maj redan är slut, för är det en månad per år som levererar dag efter dag, helg efter helg så är det ändå Maj. För mig är det ytterst viktigt att Maj klaffar med åtminstonde 1 långhelg, bjuder på nya upplevelser och  topphändelser. Varför? Därför ska man jobba hela sommaren så ska man vara full med energi - typ som jag är nu! Och med det hälsar vi Juni och sommaren välkommen!