130315 -

Dagarna har åter igen passerat och vardagen har varit totalt upp och ner. Jag misslyckades totalt med mitt uppdrag som var att jobba övertid för att få bort en sjukdag. Istället gav min kropp upp totalt och jag fick stämpla ut igår eftermiddag och istället parkera mig i soffan. Nya tag till veckan med övertid för att arbeta bort ytligare sjukdagar, puuuuh!

Det har varit tuffa och tunga dagar men nog har jag fått skratta ihjäl mig med firmorna som jag var och varannan dag har skällt ut, som har gett mig högt blodtryck och som har sagt: ta och sätt dig i fem minuter, andas!
Roligaste var nog när jag blev varse om jag "skällt ut" Dagger, från Rednex. Män ska minsann också sitta och kissa och använda handsprit. Jag är ju inte den som gör skillnad på folk men här har vi Sveriges fulaste Idolbild som jag gladiligen skyltar med och hur många gånger har man inte skålat, haft allsång och dansat på bordet till Cotton Eye Joe?!
Jag saknar minsann hemortens fester eller så har jag en åldersnoja eller så vill jag bli sådär äckligt full som man bara är i Vilhelmina.

60 mil ger hemlängtan -

Helgerna ger mig alltid extra hemlängtan, jag saknar lite att packa väskan på Torsdagar och dra iväg på Fredagar efter dagens slut. Saknar att slå en signal "Jag kommer i helgen" - "Du är välkommen", att vara välkommen överallt, när som helst.
Jag saknar att vakna upp och ha fina vindstilla dagar, släppa lös flocken och gå långa promenader efter skoterlederna, alla galna skoterturer, grilla klämmackor, pimpla och gå över hela sjön för att låta pappa eller någon annan ta loss äckliga fiskar. 60 mil ger mig hemlängtan och saknaden efter min håriga älskade man är stor!

Vardagslyxen och bortskämdeheten var otrolig! Jag är en otroligt bortskämd flicka med otroligt männsikorna som sätter guldstjärnor på mina vardagar både på hemmaplan och här uppe i norr!
Pappa, du måste pussa Rambo extra mycket idag!
 
 
 
 

Filosofin är ingen lära utan en aktivitet -

Dagen har spenderats på bästa vis med min trogna följeslagare, en lång rask promenad med ponuds i stegen samtidigt som jag har försökt klargöra en del tankar. Om jag skulle vara lika duktig på att sätta mål i mitt liv som att skicka ansökningar till vänners brevlådor, peppa till vidareutbildningar och jobbsökande. Om jag var lika benägen att peppa andra som mig själv så kanske jag skulle peppa mig själv till utbildning.

Tiden har också spenderats till att ligga i soffan, äta lite salta pinner, försöka nå taket med fötterna, filosofera och tänka lite till.

"Filosofins syfte är att göra tankarna klarare. Filosofin är ingen lära utan en aktivitet."
- Wittgenstein ur Tractatus logico-philosophicus
 
 
 


 
 

Jag är kär, så kär! -

Dagarna har rusat förbi och allting har lagts åt sidan för att istället vara med mannen, äta godare än vanligt, säga allt som egentligen inte behöver bli sagt, somna i knäet av smekningarna i håret och på ryggen och ja jag kan fortsätta ännu mer men det spar jag er.
Att krypa ner i sängen och lägga huvudet på hans bröst är sömnmedicin och att vakna upp bredvid honom, det mina kära vänner är Bästa starten på dagen!

4 veckor är en lång tid, en otroligt lång tid! De första dagarna när han for kändes som "han kommer aldrig komma hem" och de sista dagarna kändes åter igen som en evighet.
Det kändes lite grann som första gången jag klev ur bilen den 22 Oktober när vi stod på flygplatsen och väntade på att planet skulle landa, pirrigt och nervöst och vi mötte upp precis som den kvällen med ett hej och en tystnad. En god tystnad och en oerhört mycket längre kram och åh jag är kär, så kär!
 

Sista självdagen -

SOM jag har längtat till den här veckan, som jag längtar till morgondagen! Idag är det en speciell dag för idag är det "den sista dagen" på väldigt mycket för en lång tid framöver, sista potatisbullmiddagen, sista vakna upp självmorgonen, sista äta självmiddag, sista sova självnatten, sista - listan kan göras lång.
Samt har jag fastställt under den här tiden att en månad är en låååång tid och Februari har aldrig varit så lång men imorgon då jävlar vet ni, då ska det mysas på hög nivå för då jävlar kommer mannen hem!:)

Vem hade kunnat tro att jag skulle bli less potatisbullar och bacon? Inte jag men efter en matrutin med denna maträtt 3-4 gånger i veckan under 5 veckors tid så kan till och med jag bli det.
- Ät dina sista potatisbullar, för sen blir det inge mer! Sa mannen igår när vi pratade i telefon.
 


Efter 5 veckor med intensiv träning med 7-9 pass/vecka och ofantligt mycket konditionsträning/motionsrundor så tänker jag ge mig på ett par dagars vila och Akleja var inte sen att hänga på det tåget och med tanke på att jag vaknade upp i en dreggelpöl i soffan så tror jag att jag har tagit rätt beslut. Träningsvärken ska äntligen få lämna kroppen innan det är dags att flytta runt den åter igen.

Söt puckonöt -

Veckan är på väg mot sitt slut och dagen har innehållit städning, långa promenader, ett besök till gymmet och en massa bus med Akleja. Hon blev så uppspelt så att hon bet mig hårt i handen! Avkoppling framför Maria och Mindy innan det är dags för kvällspromenad och krama kudden.

Söta puckonöt, om två dygn har du en till som kan roa dig. Jippi!

3 uppdrag -

Jag fick tre uppdrag av mannen innan han for utomlands och med två dagar kvar så håller vi på piffa till det lite här hemma och fixar det sista uppdraget:
1. Vattna blommorna
2. Betala räkningarna
3. Bo in mig mer

Blommorna är lite ledsna och hängiga men jag vet att de kommer resa sig upp och bli glada när han kommer hem och jag har verkligen försökt att säga till Akleja att vi måste dela på sysslorna men hon motarbetar mig konstant och ger mig mer bomull dagligen. Meningen "bo in mig mer" är nog ganska ömsesidig, jag städar undan oss medans Akleja gör det mer hemtrevligt.
Jamen alltså, Akleja kan det här med att bo in och vårat teamwork det är som det är..

Puls, flås och svett -

Helger är bra sköna och de ger mig tid att utföra ett eller två extra pass på gymmet. Under förmiddagen fick rygg och mage sig ett hyfsat hårt pass och tanken var att triceps skulle få arbeta under eftermiddagen.
Men som vi alla vet och säkert har de flest varit med om att inspirationen har försvinnit lika fort som man klivit innanför dörren och det gjorde det för mig.
Istället pluggade jag in hörlurarna och började trampa och med peppande musik, pulsökning, flås och svett så genomförde jag ett 70 minuters konditionspass. Lyckat!

Ska göra dagens sista motionsrunda för att sedan mysa ner mig i soffan med tända ljus och belöna mig själv efter en lyckad träningsdag och peppa mig själv inför morgondagens ben och tricepspass!:)


Lördagmorgon -

Kröp ner i sängen redan efter tio igårkväll och det var riktigt skönt, välbehövligt. Ännu skönare var det att vakna upp pigg och utvilad i morse strax efter klockan sju. Dragit mig i sängen och haft en god frukost med underhåll från morgonpasset i SVT, det är grejer det! Ska byta från myskläderna till något mer passande att powerwalka i. Ut med Akleja och trigga igång kroppen inför tunga, köttiga pass på gymmet. Det står på schemat idag, hoppas ni alla får en fin Lördag!:)

 
 

Vad händer med mig? -

Ojsan hoppsan, jag känner inte alls igen mig själv längre? Fixade naglar, smink, shopping och försöker få ur mig lite mer "åh, wiii, naaw" och hur och vad tänkte jag när jag klickade hem denna skönhet som snart kommer med posten?

När, hur och var den ska användas har jag ingen aning om. Jag har inte kommit underfund det här med väskbärandet, lite onödigt när man kan proppa fickorna fulla och vad har man i en sånhär? Jag ska i alla fall ge den ett ärligt försök, någongång!

 

Butik: Nelly Pris: 949 kronor