Musikhjälpen -

Varje år, just denna vecka går P3 konstant, i radion, på datorn, i bilen och i telefon enbart för att lyssna på Musikhjälpen. Det är deras vecka, Sveriges hjälpar vecka och i år går alla bidrag till att stoppa spridning av HIV.

Det här är mitt 6e år, 6e Fredagen jag tömmer mitt konto och överför alla mina kvarvarande pengar till Musikhjälpen. Att önska låtar under veckans gång är också en självklarhet och jag hoppas att alla ni mina bloggläsare gör samma sak. Ingen summa är för liten utan det är din hjälp som räknas! :)
Det finns olika alternativ för att skänka och här kan ni läsa om de.

Jag började fundera tidigare i veckan, ofta är det så att man känner någon eller vet någon eller att någon känner någon som exempelvis har cancer eller andra hemska, konstiga sjukdomar men HIV, jag vet inte någon och ingen jag har frågat känner någon eller vet någon som har det. Tacka gudars att vi har de bra här i Sverige!
Men det finns andra som inte har det lika bra som oss och självklart ska de hjälpas!

 
 
 
 

Sprakande brasa -

Det har varit en riktigt lång dag, Alvar har fått rulla omkring. Första stopp blev Dorotea där det blev en påhälsning hos min mor där både kramar, kaffe och mat delades ut. Julklapparna lastades utav och hundarna hade fullt upp med att kramas och äta leverpastej. Ett inbokat möte hade jag också och nu är det klart, efter nyår tar jag mitt första steg till studier eller rättare sagt så ska jag läsa kurser, allt eftersom.
Andra stopp blev i Vilhelmina och även där bjöds det på kära återseenden, kramar, skratt, mat och kaffe samt julklappsutdelning innan det var dags att ratta Alvar upp till fjället igen.

Sprakande brasa, snarkande hundar. Det är lite små trångt här i soffan, alla har krupit upp tätt intill. Popcorn får står för helgens godis och jag försöker febrilt hitta en bra film att se innan det är dags för kojs. 
Härliga Fredagkväll, stilla lugnt och skönt.
Jag önskar er alla en fortsatt trevlig kväll och en otroligt trevlig helg!
Kram

förtidsjulklapp, iciw -

I väntan på julafton har jag klickat hem en egen förtidsjulklapp - till mig själv. 
Träningskläder kan man aldrig ha för mycket utav och ärligt talat så har jag inte så mycket så det är tillåtet :)

Är du också sugen på nytt? Beställer du innan helgen så får du även en extra klapp till dig själv. Tack ska du ha herr Ollas! Den slår jag in och öppnar på jul ^^ (skämtosido, så ja varför inte?)
 

 
 
 

141211 -

Kaffeburken är slut, de sista skoporna är tagna och här sitter jag och räknar ner kaffekopparna. 1a är tagen, 5 kvar. Kommer tycka synd om mig stort sett hela dagen bara för att kaffet är slut och nej jag tänker inte fara och köpa kaffe för jag är inte den som kör 3 mil för ett förbannat kaffepaket. Punk.

I övrigt så lurade jag hundarna igår, jag fick bästa platsen i sängen och har fått sova gott. Pigg är jag inte men utvilad! Dagen kommer fortsätta i samma anda, ett blogginlägg som saknar text ska fyllas på. Hundarna ska få busa i snön och gå långpromenad. Bullar ska bakas och Akleja ska få trippa över till favoritgrannen och äta sin kaka i vanlig ordning.
Det är skönt med helg i fjäll, man gör det som faller en in:)
 
 
 
 
 

Först till sängs -

Dagen börjar gå mot sitt slut och det är snart dags att ta ut trion på kvällspromenaden för att sedan krypa ner under täcket.

Hundar är bra roliga, de kan mina rutiner och när tandborsten börjar gnuggas mot tänderna börjar de bli sådär oroliga, trippar runt fötterna och väntar på sista ordet "nu lägg vi oss".
Igår gjorde jag tabben och sa det för tidigt och när jag väl kom till sängs var den redan abonnerad.
Det gäller att vara snabb som sjutton för annars är de försent och man får den där platsen som ingen annan ville ha... mattan nedanför sängen..

 

Vi tar helg i fjäll -

Igår tog jag och hundarna helg, Alvar packades full med julklappar och dyl och så började våran resa ner till Västerbotten, hem till pappa.
En helg i fjällen är aldrig fel och den här helgen kommer bli extra mysig. Jag och hundarna, ensamma i huset precis som förr. Välbehövligt på så många vis.

Sedan flytten har jag missat allas födelsedagar, både familjens och vännernas. Otroligt trist att missa alla goda tårtor och glada leenden, så igår var det extra roligt att komma hem och få krama om min far på hans dag.
Jag hoppas att resor och födelsedagar faller bättre in kommande år! :) *håll tummarna!*


 

Stor favorit -

Veckans utförda gympass har verkligen gett utdelning och det har varit så grymt skoj och det är säkerligen tackvare helgens inspiration-motivationsboost!
I Måndags när vi körde chins så flög jag upp i räcket, jag kände mig verkligen stark och i alla övningar lyckades jag öka upp ett par kilon. Gårdagens benpass gick över förväntan, det är så otroligt roligt att mannen åter igen har kommit in i sin gymperiod för det betyder att jag alltid får extra utmaning och det är otroligt skönt att alltid ha en passare med sig i benböjen :)

Dagens pass genomfördes på följande vis:
dips, en massa dips, dips i överflöd! 
olika sorters axelövningar (video finns på instagram)
och så avslutade vi med biceps.

Att träna armar är en stor favorit, det är så otroligt roligt att se ådrorna ploppa upp ur skinnet och känslan efteråt när det klias under huden. Det är typ lika härligt som när man har hoppat över stretchingen efter benpassen och när man knappt kan sätta sig på toa dagen efter ^^ :)
 
 

141203 -

Nu är det jul igen, man menar att julen är till för de små... Nu är det jul igen, nu är de jul igen!

Förmiddagens timmar har spenderats till att pryda hemmet med lite jul, mysigt!
Fördelen med projekt som dessa är att allt blir rensat, alla pappershögar försvinner och allt "kan vara bra att ha kvar" rensas undan. Det är skönt med stök, helst när stöket är klart ^^
 
 
 
 
 
 
 
 

Bildbomb -

Till att börja med så måste jag säga att jag hade bästa tänkbara sällskap i helgen, Sofie är en otroligt härlig människa och det var länge sedan jag har skrattat så mycket som jag gjort i helgen - magmusklerna har verkligen krampat i helgen!

Det var verkligen en händelserik helg som gav otroligt mycket inspiration och en rejäl motivationsboost! Vi träffade på en massa trevligt härligt folk och det var speciellt roligt att träffa Jenny, min "lilla" coach som har hjälpt mig otroligt mycket inför F5 bland annat. Samt IcanIwill - Gustaf Ollas och han gav oss många skratt! 
Vi såg bland annat på Body Fitnesstävlingen, jag är så mäkta imponerad av folket som stod på scen och visade upp sig. Vilket grymt jobb alla har gjort! Grattis till er alla! 
RepPower kikade vi också på och Erik Burvall imponerade stort, galet stark människa! 
Vi ställde upp i ett par utmaningar, dels däckvält (video finns på instagram), uthållighet med 4kilos kbklot i vardera hand, gissa olika ting men den roligaste var dipsen, trots att axeln fick sig en smäll tidigare under veckan så lyckades jag dipsa ihop 20 stycken vilket kändes helt okej!(video finns på instagram) 

Kort och gott så var det en grymt händelserik rolig helg och självklart var inte väskan tom när vi åkte hem ^^ 


 
 
 

141202 -

Tiden går fort när man har roligt och igår eftermiddag kom jag åter upp till norr efter att ha tillbringat hela helgen i Göteborg. Fitnessfestivalen gick av stapeln för 10:e året i rad och jag gjorde min debut på mässan och shit vilken motivationsboost jag fick! Skoj, skoj! :)

Bildbomb kommer under eftermiddagen, kika in då igen vetja!

Och såhär glad var jag hela helgen! Wiho!