Örtkryddad kyckling -

Igår kväll åt vi helstekt kyckling med örtkryddning i ugn, en maträtt som alla borde testa. Väldigt enkel att tillaga och det smakar gudomligt!

Ingredienser:
1 hel kycling
½ citron
Örter - gräslök, basilika, persilja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk soja
2 msk oliv/rapsolja
2½ mellangrädde
2 sötpotatisar (portionsenligt)

Gör så här:
Sätt ugnen på 200°. Riv skalet, dela citronen i klyftor och hacka örterna - lagom mängd.
Lossa skinnet vid bröstet på kycklingen och lyft skinnet. Gnid in hälften av citronskalet på köttet och peta sedan in örterna. Lägg sedan citronklyftorna i kycklingen och knyt ihop benen.
Lägg kycklingen i en ugnsform. Blanda ihop olivoljan, sojan och resten av citronskalet och pensla sedan hela kycklingen (har du ingen pensel så gnid in med fingrarna försiktigt). Salta och krydda med peppar och örter.
Kycklingen ska stekas i ugnen ca 45 minuter. Ta ut och häll grädden i formen och fortsätt steka ca 30 minuter tills innertemperaturen är 70°. Har du ingen termometer så låt den ligga ca 3-5 min extra.

Sötpotatisen hade vi på sidan om kycklingen under de första 45 minuterna sedan la vi de i egen form nedanför. Vi smörjde in de i olivolja och saltade med havssalt. Mums!

Voila, middagen är serverad!




 

 


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: