#broderkämparmotmålet, 6 månader senare

När brorsan berättade att han fick anställning uppe i Kiruna så bad jag honom att lösa ett kort på Gymmet. Jag sa säkerligen sådär syster-kärt-fult, allvarligt samt att jag argumenterande något i stil med: Nu får du chansen till att förändra ditt liv över sommaren, jag är med dig! Testa, ge inte upp utan jag är med dig i varje sekund!

Broder Johan, 22 år gammal har aldrig riktigt haft någon fysiskt aktivitet, han har alltid haft ett stillasittande arbete i maskiner, han har ätit luncher i maskinerna och tagit bilen hem från skogen och ätit sen middag blandat med annat gott tilltugg. Han har inte funnit något driv till att motionera eller ens riktigt tänka den tanken förutom när älgjaktsveckan har kommit. En typisk Svensson som finner ro i vardagssoffan. Skämtosido, han är faktiskt råstark i kroppen också men han hade ingenting som drev honom framåt och som höll hans motivation uppe.

Innan vi började med träningen satt vi och pratade om vad han ville uppnå, vad han hade förväntningar på både träning och min coachning, hur kosten skulle se ut, hans förutsättningar och hur det skulle passa hans vardag.
Vi pratade otroligt mycket, han hade förväntningar och jag hade förväntningar på honom såsom syskon har på varandra. Samma dag eller någon dag innan han gjorde debut på Gymmet vägde vi in honom och fotograferade. Han var i mot det lite grann men allt efter att veckorna gick så förstod han varför vi gjorde det.

Hans mål:
1. Gå ner till 80 kilo
2. Få bättre kondition
3. Bygga upp en grundstyrka i kroppen. Stärka upp rygg och nacke efter bilolyckan.

Timmarna som vi spenderade på gymmet ägnades enbart åt honom för att kunna hjälpa honom på bästa sätt vilket visade sig redan under första passet att det behövdes och han har kämpat otroligt, otroligt, enormt jäkla hårt och gjort enorma framsteg! *Klapp på axeln, eller rättare sagt en hård kram*
I början la vi extra fokus på att enbart jobba med hans egna kroppsvikt för att väcka igång kroppen och dels för att inte överbelasta muskelfästen och ledband.
Han fick även prova att göra så många armhävningar, situps och benböj som möjligt samt att han blev klockad i plankan. De övningarna fick han göra för att sedan göra om de ett par veckor senare och få nya resultat.
Och nog chokade han mig rejält cirka två månader efter när vi var ute och tränade, då han kastade sig ner på marken och utförde ca 10 armhävningar på tå - och det från att ha klarat 3 på knä första gången. 
Vi arbetade även mycket med att förbättra upp rörligheten eftersom han var stel som ett kylskåp och under strechningen har han fått både den ena och den andra att bryta ihop i skratt när han har ”ånkat” som en säl när vi har sträckt ut magmusklerna, haha!
Allt efter veckorna har gått har vi avancerat upp ute i gymmet, för att inte ha klarat att gå ner i 90 grader så kör han nu benböj med lätt viktad stång! Brorsan är grym!

Gällande kosten så fick han skriva upp allt han åt under ett par dagar och efter att ha gått igenom det så gjorde jag en liten koständring och ökade upp intaget åt honom samt så drog vi ner godisdagen till 1 dag, allt småätande fick avvänjas och så var det inte så mycket mer med det.
Mat är gott och varierad mat är ännu godare – i vettig mängd.
Det var säkerligen tufft och han har nog inte sagt hur mycket ”fusk” det har varit men alla är vi människor och även jag tycker att pizza och öl är gott i mellan åt.

__
Det var en halvkort lång sammanfattande text, ni kan kolla i arkivet ”hälsa och träning” samt kika på min instagram om ni vill se mer men nu till det som får oss att bli sådär tysta och halvt tappa hakan och säga – Wow, är det där jag? Frågade Johan och pekade på skärmen när jag visade honom bilderna.

#broderkämparmotmålet , denna hashtag säger allt och broder har verkligen kämpat.
All svett, all frustration, allt skratt, allt kämpande har gett utdelning! Numera när man står bredvid brorsan så känns det som att man står bredvid en helt annan person.
Han har verkligen förändras både fysiskt men framförallt psykiskt, hans självförtroende har verkligen växt och han verkar trivas desto mer med sig själv.
Han har kommit långt och allt detta har även lett in honom på ett helt nytt spår, numera finner ni även honom i Thaiboxningslokalen i Lycksele, jodå så att mucka inte med min broder för då får ni en thaispark i röven! ;)
Han fixade detta och hela familjen är så stolt över vår Lillebror! <3

Första mätningen gjorde vi vecka 24 och sista vecka 51 
Vikt: 89.5 kg                  ->         76 kg                 (-13.5kg)
Axlar: 113 cm                ->         113 cm              
Bröst: 113 cm                ->         97 cm                (-16 cm)
Midja: 100 cm                ->         88 cm                (-12 cm)
Över navel: 110 cm       ->         95 cm                (-15 cm)
Rumpa: 108 cm             ->         99.5 cm             (-8.5 cm)
Lår: 58,5 cm                  ->          54 cm               (-3.5 cm)

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
Postat av: Tina

Grymt jobbat båda 2!!

2015-01-05 @ 16:38:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: