Försök minst 5 gånger, efter det kan du -

Försök minst 5 gånger, efter det kan du säga Jag kan inte.
Det är mitt främsta motto som jag ofta påminner mig själv om och säger till andra.
När man försöker ge sig på nya saker så är det lätt att fela, bli missnöjd, misslyckas eller att man ger upp.
Självklart behöver man inte alltid försöka fem gånger själv utan ibland kan det vara bra att ta hjälp och bli visad.

När vi skaffade Ister-klister så lånade jag en symaskin för att sy upp hundkläder åt Ystra eftersom valpar växer så fort känns de trist att lägga ut en massa pengar på kläder de ändå växer ur på engång så istället bestämde jag mig för att sy upp plagg allt eftersom.
De första två plaggen var ingen dröm att sy ihop, symaskinen jag lånade var typ enligt mig 100 år gammal, oservad vilket innebar att backen var obrukbar, ständiga trådtrassel osv vilket ledde till vansinnes utbrott och fula visor. 

Den första jag sydde åt henne, den gula var otroligt krånglig, jag ska inte säga hur mycket tyg som gick åt och det var ett hiskla problem att få ihop delarna, för att inte tala om mudden som skulle på. Det fick sprättas och sys om och sprättas ännu mer. Frambenen slopade jag av den enkla anledningen: de gick inte.
Den andra, clowndressen - Genom att bara titta på den så förstår man hur många fel det är på den och skulle ni se den nu.. Ja då hade ni fått se alla brister som finns. Även här fick det sprättas och sys om efter att jag hade sytt på benen åt hel fel håll och så vidare. Meeeen hon blev en gullig clown och fick lite att växa i :)
Med tanke på tidigare ord så - här skulle jag ha slutat men samtidigt var det roligt. Roligt att kunna göra eget till de små. I 25 årspresent gav jag mig själv en symaskin, efter att ha testkört den håvade jag upp pengarna ur fickan och bytte de mot Sigrud (symaskinen ska självklart ha ett namn^^)

Efter att Sigrud äntrade mitt liv så har hela syprocessen förvandlats till det bättre. Här sys det i tystnad, ingenting krånglar och allting flyter på. Det har gått så bra att jag har hunnit sy en t-shirt, en hoodie, ett täcke och idag blev jag klar med Ystras overall som är felfri!

Jag har lärt mig av mina misstag, skrivit upp anteckningar på det som gått fel, studerat mina egna plagg för att se vad som kan göras bättre, mönsterna har skissats om och hundarna får mer och mer nytt.
Det är otroligt roligt, en riktigt rolig sysselsättning och det känns skönt att veta att jag bara blir bättre och bättre på det jag gör! :)
-
Att skriva upp anteckningar, analysera, be om hjälp, diskutera, prova igen på ett annat vis.
Det är bra grundstenar.
Att fela är ett framsteg till att göra rätt och man kan bara bli bättre på det man gör.
Sen om man lägger ner engagemang, tid osv... jamen då kan man ju bli bäst också ^^ 
 
 
 

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: