Ystra på utställning -

Attityd aka Ystra genomförde sin debut i Lördags på sin första officiella tävling, närmare bestämt så var vi på en internationell hundutställning i Gällivare. En andra plats i Juniorklassen, en excellent rosett, goda ord och bra bedömning - jag var grymt nöjd med vår prestation och Ystra hade verkligen en toppendag och lämnade sina hjärnspöken hemma.

Vilken dag det var, otroligt rolig dag! Utställning är som sagt nytt för oss och på den här utställningen lärde jag mig en massa nytt. Det var en riktigt givande, lärorik dag och jag försökte snappa upp så mycket som möjligt när vi lix hade en massa vana kineser & utställare att kika på. Man måste passa på när man har chansen :)
Extra roligt var det att Ystras uppfödare var med och ställde hennes syster Vilja, så vi sällskapade med de under dagen och fick en hel del tips och råd. Guldvärt, det är riktigt guldvärt att ha en uppfödare som bryr sig, som man kan vända sig till och veta att hon finns där - gällande allt.

Nu ska vi öva, öva, öva ännu mer för en annan blev så lyrisk efteråt så vi anmälde oss till nationella utställningen i Överkalix som hålls i Augusti. Det känns spännande och eftersom vi åter igen ska tävla mot syster Vilja så måste vi verkligen lägga i en till växel och lära oss stå lika fint och inte som en halvt ihop krummad korv. ^^ Och så måste nog matte gå och köpa lite nya kläder, jag kände mig en aning malplacerad i mina jeans, haggetröja och joggingskor bland alla andra kjol, slips, kavajbärande utställarna. Fast å andra sidan så är vi bästa kompis med #äventyrshunden så vi kommer säkerligen behålla våran frilufsstil och köra på den "äventyrligare/skogigare/vardagsstillen" om det inte finns någon klädkod?
Hmm, det är så mycket att lära, så mycket ....

--
Vilja och Ystra - båda med sina rosetter :) 
Postat av: Kati

Visst kan man klä sig hur uppsnoffsat som helst eller bara vara med med kläder man trivs i, det viktigaste är att man känner sig trygg i ringen då är hunden också trygg :-) Och sen är det ju jag och Vilja som får lägga i en växel då vi kom efter er i bedömningen, är dock super nöjd med Exellent och en tredje placering ;-) Men shit vad vi ska träna hela, nåja delar av min semester ;-P

2015-06-30 @ 21:13:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: