Zakynthos, Grekland -

Zakyntos som även kallas Zante var min första ö jag besökde i Grekland, Zante var även ny för mannen som tidigare har båtluffat omkring bland de andra öarna.
Det här var även min första "sol, bad - ta det lugnt" semester vilket gick ganska sådär, mannen säger att jag lider av semesterdamp så jag har otroligt svårt att ligga still mer än 2 timmar. Men trots detta så är nog denna vecka som har varit lugnast på länge, och då hann vi nästa se allting. Tummen upp för en liten ö!

Kort fakta om Zakyntos:
Zakyntos är cirka 3 mil lång (söder - norr) med en yta på 402 km² och en befolkning runt 30-40.000 invånare. Oliver är en favorit, även vindruvor. Valuten är euro, och de har samma uttag till elektroniken.
Kort fakta avslutat.
---
Sent på Måndagkväll anlände vi till vårt hotell uppe på norra sidan, bilfärden kändes som evighetslång. Kanske för att jag blev åkrädd då stupen var min nästa granne eller för att vägen var så kurvig eller för att det kändes som att taxi chauffören körde så fort eller så var alla dessa faktorer förklaringen till det.
Våra första dagar/nätter spenderade vi uppe vid Nobelos, vi bodde även på Nobelos hotell. Det hemliga paradiset som alla drömmer om och som alla älskar. Det här är mitt första hotell som jag verkligen rekommenderar alla att besöka, det passar alla och har du möjlighet - boka sviten! -
Är du enbart på genomresa, stanna och ät av deras fantastiska mat. Även den kräsne kommer slika rent besticken och tallriken. Här kan du läsa omdömen + se bilder
Du kommer inte ångra dig en enda sekund.

Vi levde verkligen som kungar i vårt paradis, under våra dagar var vi de enda gästerna där förutom under kvällskvisten när folk strömmade dit för att njuta av en god middag.
Vi varvade solstolarna med att bada i det turkosa vattnet, gå promenad genom byn, sitta vid hamnen och äta glass, njuta av tystnaden och bara vara med varandra. Byn är cirka 10 minuter lång så man behöver inte stressa där.
Nobelos är stället du ska till om du vill: Koppla av, koppla av, koppla av, äta god mat, ännu mer god mat, hålla hand och känna kärlek och koppla av ännu mer.
Förutom att koppla av så går det även båtar till "Blue Cave" och skall du åka så rekommenderar jag att du tar en båtur som erbjuder både skeppsvraket och blåa grottor, prisskillnaden är inte stor och ni får ut mer av trippen.

Jag rekommenderar även att hyra bil och köra runt hela ön, eftersom de har en maxfart på 50km/h så tar det typ hela dagen att köra runt ön.
Vi hyrde bil i två dagar och betalade 80euro + bensinkostnaden vilket var väldigt billigt och det var riktigt smidigt att hyra och lämna tillbaka. Automatväxlad är att föredra.

Skeppsvraket är ett måste, stanna till ovanför toppen och följ stigarna längst med klippkanten på 200 meters höjd. Det är otroligt fint å bara vara samt åh jag älskar den kittlande svindelkänslan.
Åka turistbåt och titta på sköldpaddorna, som under Maj- Juni kommer till ön för att lägga sina ägg. Eller varför inte hyra en egen båt, ta med snorkel och se de under vattenytan.
En bra sak att ha i minnet gällande sköldpaddorna är att de lägger sina ägg uppe på stranden under nattetid, mellan 19.00-05.00 är stränderna stängda för att de skall få lugn och ro samt att när ni hänger på stranden under dagtid, var så nära vattnet som möjligt så ni låter nästena vara ifred.
--

Zakynthos är en mysig stillsam ö som passar alla, tjej-pojkgänget, kärleksparet, familjen och pensionären. Perfekta ön för avkoppling, jag kommer definitivt åka dit igen och samtidigt så har de ett rikligt partyliv. Partylivet vet jag dock ingenting om eftersom jag inte far på resor för alkohol och bakishäng utan jag åker enbart för att upptäcka och uppleva nytt :)

Färgglada fiskebåtar :)

Minneslund efter vägen.

#turistmagda

Gamla ruiner
"Blue Cave" - typ inte så mycket mer än såhär.

Greklands ekonomi slog hårt och det märks verkligen på alla husbyggen som står halvfärdiga.

Skalet på en kyrka

Det är trånga vägar, både i byar och städer.

Skeppsvraket

Stränderna var jätte långa och jätte fina. Glöm inte vattenflaskan och solskyddet om du får för dig som oss att gå till nästa ställe.


Lerberg som ständigt vittrar sönder

Sköldpaddscentret, köp en staty och stöd sköldpaddorna - kom ihåg att det är fiskeförbud!
 
 

Ovanifrån ser denna ö ut som en sköldpadda och den kallas även sköldpaddeön. Även här lägger sköldisarna ägg men det är fritt fram för turister att sola där tills det är dags.
 

Sköldpaddeön, ser ni båten där nere?Sköldpadda :) De klarar sig under ytan upp till 40 minuter innan de simmar upp och tar luft.

Movietime :)
 
 
Postat av: Sofia

Ser ju superhärligt ut!!

2015-06-06 @ 22:59:46
URL: http://reduxsquad.com
Postat av: || henrik olsson || mannen som kan prata om hundar ||

Riktigt underbara bilder! :)

2015-06-07 @ 07:25:01
URL: http://www.henrikolsson.eu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: