Kyckling fylld med fetaost och gräslök -

Förra veckan satt jag och kikade på nakna kocken på tv och blev grymt inspirerad att prova på en ny kycklingrätt. Och idag kom den stora dagen, Magda står vid spisen och tillagar ytterligare en höjdarmåltid.

Kyckling fylld med fetaost och gräslök (30-40 minuter)
2 st stora kycklingfiler
1/3 fetaost
1 knippe gräslök
Salt och lite peppar

Filea kycklingen till en ubåt, snitta filen i mitten men ej igenom, snitta sedan ut mot kanterna så att det blir en ubåt.
Hacka fetaosten i bitar och klipp gräslöken - blanda ihop och lägg i kycklingen.
Tryck ihop kycklingen och stek den gyllenbrun på båda sidorna.
Klipp till ett lock av ugnsplåtspapper, lägg över kycklingen och pressa ner det över kycklingen med hjälp av ett mindre lock. "Papperslocket" hjälper till att bevara saften i kycklingen.
Stek i ca 15-20 minuter på lägre värme.

Bon appetit, servera med ris och en god sallad.





Postat av: Tina

Baconlinda är ett hett tips :)

2015-03-02 @ 22:02:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: