Vancouver -

Vancouver är Kanadas tredje största stad och en otroligt mysig stad! Staden är designad och utformad så att den skall kännas som en småstad och det gör den verkligen. Nästan som en blandning mellan Umeå, Östersund och Stockholm. Då förstår ni vilken mysstad det är? 
Människorna är otroligt trevliga, glädjespridare och tillmötesgående - faktiskt ännu trevligare än den trevligaste svensken.

Vi spenderade våra första 4:a dagar inneboende i ett rum hos en familj. De var riktigt hjälpsamma, tipsade om guldkornen och varnade om turistfällorna. Vi hann se en del men och resterande måsten ska vi spana in under våra sista dagar innan vi lämnar landet och återvänder till Sverige. 

Dagarna bestod av att utforska staden och nog gjorde vi det riktigt bra då ömma fötter var ett faktum och att vi praktiskt taget somnade innan huvudena slog i kuddarna. Förutom att promenera runt hela staden så använde vi oss även av bussarna och "tunnelbanorna", de går konstant och väntetiden i mellan är inte lång. Hyfsat billigt var det också. För en biljett (2.5 cad) åker man inom samma zon på 2 timmar och då hinner man åka genom hela staden. 
Maten blev jag dock besviken på och är det nästan dagligen, antingen passar deras kryddor inte mina smaklökar eller så är mina smaklökar helt döda eller så använder de enbart minimalt med salt och peppar.. Jag vet inte vilket men det är först man kommer upp i 1000 kronors måltider som maten smakar mer än peppar. 

Det finns så otroligt mycket att skriva men eftersom inlägget inte ska fyllas enbart med text så lämnar jag resterande till ett senare inlägg. De sista raderna kommer handlar kort om Lynn Canon park som vi stannade till i innan vi drog vidare till nästa stad..

Lynn Canon Park ligger i norra Vancouver. En magiskt park där träden växer sig gigantisk stora, mossan och laven lyser grönt. Fåglarna kvittrar, vattnet från bäcken brusar, en trädstam ligger sådär typiskt framför vattenfallet så att det förstör alla bilder, det varnas för björnar och bergskatter, stadsborna rastar sina glada hundar, löparna springer förbi svettiga. Okej, jag ska sluta nu. Det var en fin park och det var precis en såndär park där allting är 10 gånger större än allt det andra. Roligast var nog de ihåliga stubbarna, peace. 
Nero Belgian Waffle Bar: Ett måste, även för icke våffelätare. En ren njutning för smaklökarna.

Panoramabild vid hamnen.Strosa omkring vid hamnen och titta på husbåtar. Javisst!


Ett litet måste är att åka båttaxi över till Grannville Island. Strosa runt, titta på människor, den fina utsikten och gå på marknaden.


 
 
 


Det sägs att vardagen blir roligare med färg - print screena och tipsa er chefer så vi också får en gladare vardag :) #merkonstochklotteråtfolketEn vanlig Lördagkväll mitt i stan. Gatorna spärras av och fylls med folk som köar glatt till de populäraste klubbarna medan de hemlösa ligger stilla vid deras fötter. 


Lynn Canon Park
 

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: