Vardags kontraster i bildbomb -

1 September och nu är det officiellt höst - älskade höst, som jag älskar dig så, du är så välkommen! 
Sommaren har verkligen sprungit iväg i en väldans fart. Vi har båda jobbat häcken av oss, knappt setts vissa veckor och nog förföll hemmet en aning när lägenheten enbart användes som en sovplats.

De två senaste veckorna har även sprungit iväg, inte i samma takt utan i en njutartakt och så härliga veckor det har varit. Mycket har hunnit med och måstelistan har krympt och nu har vi enbart fokus på att fixa klart det sista innan vi drar vidare på äventyr bortom Sveriges gränser. 

Men här kommer en liten bildbomb med tillhörande text på vad som har skett de senaste dagarna. 
Förra Lördagen brumade vi vidare med Ystra till Överkalix där Ister-klister ställdes ut, hon fick en 3:e placering av 5 i Juniorklassen med riktigt fin bedömning. Otroligt roligt och även på denna utställning fick vi träffa uppfödaren och syster Vilja som sitter bredvid henne på bilden nedan. 

 
Kontraster i vardagen gör livet så mycket roligare. Dagen efter utställningen packade vi väskan och följde med C för en dagstur upp till Låkta, 1228 m.ö.h . Det var en riktigt fin promenad och Akleja var nog nöjdast av de båda som fick fara ut på tur och använda sig av #äventyrshunden på instagram. 

Uppe på toppen. 

Snösmältningen blir till en sjö som rinner vidare neråt. Skulle vara roligt att se då riktiga vårsmältningen har börjart :) 
På Måndagen packade vi väskorna för att dra ut på tur på Tisdagen - Torsdag. Akleja tjatade så om att få fara ut och tälta och självklart har man inte hjärta att säga nej ^^Vandra över stock och sten, bada i älvar och flyga jorden runt - den här mannen kommer jag göra allting för, kärleken till honom är sannerligen obeskrivlig. 


Jag har aldrig förstått mig på sportfiske, att fånga för att sedan mäta och släppa tillbaka. Det låter fel och det känns aningen fel då man är uppfödd på att fiska för att få mat på bordet. MEN HALLÅ ! Titta vilken baddar Öring jag fick upp, den mätte hela 57 cm och fiskelyckan var totalt även det trots att han fick åka tillbaka. (Sånahär stora gamla kan knappast vara ätbara egentligen?) 

Akleja och Ystra hoppade glatt runt i skogen. Akleja jagade sorkar medans Ystra vallade renar. Jodå, dessa små kräk har inge fel på sin jaktinstinkt. 

Klämmackor <3 No word needed. 

Förutom att hundarnas väska packdes full på Fredagen så hann jag även med att besöka veterinären för Ystras 1 års spruta och jag hann även med att sy en ny tröja till Stumpan innan Alvars däck fick sig en punkteringsfix, tankades och rattades ner till min faders gård. 

Projekt hundgård stod i fokus under vistelsen hos min far, de gamla hundkojorna revs och Rambos nya blev uppmonterad. Även backen fick sig en omgång med 20 inkörningar med grus. Blev en otrolig skillnad, dock är inte allting klart men det spars till nästa år då kojan ska målas, grusas ännu mer samt att lekgården bredvid ska få sig roligare möbler. 

I vanlig ordning ser chifen, Akleja till att arbetet utförs på rätt sätt. 
 
 
Summering: Tornälvsdejtande, träningar, sjukhusvistelse, utställning i Överkalix, dagstur upp till Låkta, tältning och fjällfiske, hundgöra, symaskinspyssel, bilkörningar, surströmmingsfest, hundgårdsbygge, ännu mer bilkörning till Dorotea - Vardagens kontraster, det gör livet underbart. 
Hur har era dagar sett ut den senaste tiden?

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: