Följ via Instagram

Datorn lämnas hemma i en prydlig hög på bordet vilket innebär att uppdateringarna kommer upphöra under de kommande dagarna men ni kan alltid följa med via Instagram, där kallas jag - magdaolofsson_

Önska oss lycka till - håller tummarna stenhårt att allt går vägen med mina trasiga fötter! :)
Mot Stockholm!

Jag brukar inte vara så virrig, så nervös, så uppjagad men ikväll är jag allting! Kanske är det sömnbristen eller peppen eller tävlingsnerverna som börjar slå in eller rädslan över att jag ska glömma någonting men snart bär det av mot Stockholm för att spendera morgondagen med shopping och tjejmilen på Lördag och middag med fina flickor!
 
Herregud, kan ingen komma och slå mig i huvudet så jag kommer tillbaka till verkligheten?!
 
 
 
Jag är i alla fall impad över min packning, allt är avchekat på listan och enbart ryggsäcken som ska fyllas med mat i sista sekund sen är de klart! :) Fasen jag måste ha slagit rekord i packning!

Hajen är på G

Morgonens arbetstimmar är bortgjorda så nu är det enbart att invänta kvällspasset sedan tar jag helg! Whop!

Jag laddar upp inför ett sista pass på gymmet för veckan där rygg och biceps ska få använda upp sina sista krafter. Sedan är det dags att packa i ordning väskan för i helgen är det huvudstaden som gäller!
 

Sin Weaver - backstage och modevisning

Backstage bilder, modevisning och videoklipp bjuds det på ikväll från Sin Weavers modevisning på Sunset Park Festival!

En grymt galen dag vilket var helt underbar med grymma flickor! Tack ska ni ha allihopa!
 

Foto: Amanda Östensson
Foto: Amanda Östensson

Foto: Amanda Östensson

Foto: Ida Berglund

Foto: Daniela Ekersund
 
 

120829

Onsdag och nya tag, gårkvällen spenderade vi på bästa vis i soffan framför Hollywoodfruarna och bara för att så fortsatte vi mysa i soffan efter jobbtimmarnas slut.

Idag står gymmet, packning och tvättstugan på schemat plus ett par avbrott för att träffa fina personer!

S.O.P.H.I.E - The Sophie Lancaster Foundation

Under Fredagkvällen så höll vi till i Rådhuset och lyssnade på Sylvia Lancaster som berättade om hur hennes dotter och hennes pojkvän blev misshandlade på grund av deras alternativa format/utseende. Med tårarna i ögonen satt vi och lyssnade och fick se bilder på hur 5 tonåringar (14-16år) hade sparkat och hoppat på deras huvuden, Sophie hamnade i koma och dog den 24/8-07. Pojkvännen överlevde men har bestånde men efter överfallet.

Att få träffa Sylvia och få lyssna på henne det kommer jag aldrig glömma, att hon reste hit till Sverige och berättade om detta på 5årsdagen visar hur mycket detta betyder för henne. Allt arbete som hon lägger ner, att hon reser runt och berättar om detta är otroligt viktigt. Hur man än ser ut, vilken kultur man än har, vilken bakgrund man än har så är det viktigt att respektera varandra och ingen har rätt att ge sig på någon "bara för att"!

 
 


Om ni får chansen så borde ni gå på en föreläsning med henne annars så kan ni klicka in på deras hemsida och läsa mer om vad och hur de jobbar med detta: Sophielancasterfoundation

Powerwalk och gymmet - done

Underbar dag, underbart väder! En powerwalk med Akleja på 50 min och ett hyfsat tungt och utmattande pass på gymmet är avklarat.
Kom att tänka på min supervän Hea som hade som mål att ta 12.5 kg i biceps innan någon månads slut? Det är dags att öka Hea, för i September växlar vi upp till 15!
 


08.40 - dags att fördriva dagen

Det är en konstig sak att trippa hemåt redan på morgonkvisten, medans barn och ungdomar går till skolorna så trippar jag hemåt och kastar av mig arbetskläderna och sätter på mig myskläder istället.
Undra hur jag ska fördriva denna dag på ett vettigt vis? Inväntar att kaffet ska kokas klart, väntar på att Akleja ska vakna till liv för att sedan powerwalka med henne och jag tror bestämt att gymmet väntar på mig också.

Ja, alltså att vara halvt arbetslös. Vem vill inte vara det? All denna tid, morgonprogram på tvn, få känna solens strålar mitt på dagen. Underbart! - I alla fall för stunden.


Middag på Taj Mahal

Vi började hela helgens resa med att äta middag med Sylvia Lancaster, Mariya- SinWeaver, Thorsten Forkel, Nik, Kari och Lina på resturangen Taj Mahal. Under middagen följdes det av intressanta diskutioner om allt mellan himmel och jord - det svenska systemet, diskriminering av människor osv.

En riktigt god middag med underbara människor. Tack åter igen för middagen!


Klockan tickade på och det blev riktigt sent men det hindrade inte jag, Kari och Nik ifrån att inta studion och göra ett modelljobb. Vilket kommer synas som reklambilder senare for a French designer!

Darrande muskler -

Härliga Måndag, jag svidade om och trampade iväg till gymmet. Benen och axlarna fick sig ett tungt och välkommnade träningspass. Pulsen låg på hög nivå och varje utnyttjad muskel darrade sådär härligt skönt när jag trampade hemåt igen.
Ett par dagars aktiv vila var välbehövligt för i veckan är det intensivt på gymmet innan vi åker ner till Stockholm och deltar i tjejmilen!

 
 
 

Hösten är här -

Det kändes mäkta konstigt att sluta klockan tolv idag och konstigare blir det att sluta 08.40 resterande av veckan. Att hösten har kommit märks, nu är det dags att börja ställa om mig och fixa och trixa inför att kasta ut allt ur lägenheten.
 
Men först nalkas lunch och ska gå igenom denna brevhög som säkerligen har slagit rekord gentimot min räkningshög på 3 brev per månad. Herregud!
 

Vrida om nyckeln och stiga in i -

min tysta lugna lägenhet, oh så skönt. Underbart! Under hela resan har jag gått på högvarv, kastast in i arbete, knytit nya kontakter och lärt känna underbara människor. Upplevt otroliga möten med nya männsikor och njutit av varenda sekund.

Ikväll ska jag bara mysa ner i soffan under filten, ställa fram något gott och somna in för att ladda upp inför en vecka med arbete, planering, samtal, möten och ladda upp batterierna inför nästa helgs Stockholmsresa.
Det enda som fattas för att göra helgen helt komplett är nog min mansvän, att få krypa upp bredvid honom och bara mysa och få krama honom hade varit pricken över I:et.
 


Ett par galna dagar -

är förbi och bästa dagen var igår! Modevisningen var så otroligt grym och ett av de roligaste modelljobb jag har gjort. Herregud, adrenalinet som fyller kroppen när man tar första steget ut på scen och när man möter publiken. Vilken rutsch det blir igenom kroppen, Obeskrivlig!

I am so grateful that I got the chance to work with SinWeaver!Uppdatering om dessa dagar kommer senare idag, så klicka så ni inte missar :)

Sunset park - hela dagen

Idag är det full rulle hela dagen, redan klockan tolv ska vi träffas och börja förbereda och förberedas inför kvällen. Jag är sjukt taggad inför kvällens modevisning med Sin Weaver och kläderna(!) - ge mig!Vi ses väl där?

Date & uppdatering

Timmarna tickar på, både ett och annat har hunnits med. Date med underbara Anna, uppdatering om vad som pågår i livet och shopping med Kari. Uppdatering i garderoben har behövts länge och nu kommer både basplagg och snyggt in.
 

120823

Direkt när jag kommer hit kastas jag in i ett annat liv. Att umgås med kulturmännsikor är som att umgås med personer som aldrig slutar arbeta. Det rusar på i 140 knyck och jag får vara med om sådant som jag nog aldrig skulle ha fått uppleva annars.

Med kaffe i muggen, sitter jag och ska planera upp mina två dagar här så att jag hinner med både det jag har tänkt och min nya "chefs" uppgifter. Ett par riktigt spännande dagar ligger framför mig!
 

12.00 Helg -

Det känns bra konstigt, det känns riktigt trist men idag har jag låst "mitt" städrum för kanske sista gången, nycklarna är inlämnade och på Måndag är det en vecka närmare sista dagen. Herregud, lugna höstar verkar vara någonting som jag inte ska ta del av.

Hur som helst, underbart att min helg har börjat! Nu är det till att packa och dona på för att sedan vinka av Akleja och sätta mig själv på bussen!
 

pw, peppsamtal och hollywood

En kväll blandad med powerwalk, tvättstuga, kaffe-peppsamtal med grannen och hollywoodfruar så är jag mäkta slutkörd. Det är dags att krypa ner i sängen för imorgon väntar en hektiskt dag på jobbet följd av en hektisk eftermiddag. Mycket ska hinnas innan jag vinkar av Akleja och själv sätter mig på bussen till Umeå. 
 

Stenbrottet -
Modell: Magda Olofsson  Co-modell: Kari Berg
Fotograf: Nikdesign
Makeup och stylist: Magda Olofsson & Kari Berg

3 månader återstår -

Sakta men säkert börjar det bli verklighet, om tre månader eller tidigare står jag utan bostad. Jag tror minsann att det är dags att börja rensa bort och sälja av allt det onödiga som jag ej behöver ha kvar.
Nästa steg är nog att börja planera adressändringen som lär hamna antingen hos mor eller far medans jag upplever den vilda världen.

Så lillebror, du ställer väl upp på en till flytt?
 

60 mil är väl en baggis?

Upp och ner, ner och upp. Ingenting är tydligen rakt längre.

Åter så var denna Måndag allt annat än vad jag hade tänkt att den skulle vara på både gott och ont. Lyckades förhandla till mig två månaders uppsägning på jobbet, vilket ger mig en lättnad. Samtalen har flödat och jag har sagt upp extra jobbet. Samtalat med nya blivande chefen och för att stilla er undran så har jag blivit erbjuden jobb uppe i Kiruna. Jag hade planer på att förflytta mig 24 mil, söder! Men 60 mil norrut är väl typ en baggis?

Jag hoppas att allt klaffar för imorgon säger jag upp lägenheten och satsar på att vara boendelös sista September, vilket gör att jag hoppas att någon snäll människa öppnar upp en dörr för mig sista månaden jag stannar här samtidigt som jag håller tummarna på att boende uppe i Kiruna finns annars blir jag både arbetslös och boendelös. Haha, oj alltså det här är nog det största jag gör. Kanske Idiotiskt men det löser sig.

Men först av allt så kommer jag peppa igång till denna helg där jag infinner mig i Umeå för att mysa med finfolket och så har vi en av månadens höjdpunk: Sunset Park med SinWeaver!
 

Träningsvecka 33

Under veckans gång så hängde varken kroppen eller huvudet med i vardagen. Livet körs sakta in på nya banor och med osäkerheten som sneglar runt hörnet så var varken fokus eller motivation på topp men som vi alla vet rensar gymmets alla väggar huvudet. Tack gode gud för det!
 
13/8: Kettlebell
14/8: Bröst & Triceps
15/8: Rygg & Axlar
16/8: Ben & Biceps
17/8: Vila
18/8: Vila
19/8: Vila
 

Vila med solens smekningar är en av de bästa vilostunderna.
 

Instagram -

Marie har hunnit ordningställa mycket i mitt liv och skapat nya konton under helgens gång. Tvkanalerna är på plats, trådlösa är åter i funktion, naglarna är filade och jag har blivit med Instagram så nu gott folk kan ni följa mig där också under namnet magdaolofsson_Underbar helg med underbar flicka -

Min helg har varit helt underbar och jag hade besök utav en av de underbaraste, Marie. Helgen har tillbringas med att igen två år och på det har vi hunnit äta god mat, druckit gott hela helgen, umgåtts med roligt folk, tagit mysiga promenader, sett Vilhelmina nattid och pratat om allt mellan himmel och jord.

Jag fick en helg som jag verkligen har längtat efter och den här hamnar på listan över sommarens höjdpunkter! :) 
 
 
 
 
 
 

Skräckförtjusningen - total förändring

5 dagar och hela mitt liv är helt upp och ner, det har gått fort och allt detta innebär en stor förändring i mitt lilla liv. I Söndags längtade jag till Måndag, att vakna upp inför en ny vecka och ta nya tag. Om jag bara visste vad som väntade mig.

Idag blev jag uppsagd och om 1 månad står jag utan jobb, lokalt. Om 1 månad så har jag chans till att påbörja en ny anställning - 60 mil bort. Om allt klaffar och allt där i mellan så lämnar jag mitt gamla liv och bygger upp ett helt nytt sisådär 60 mil bort. En skärmande skräckförtjusning har tagit över mitt inre och jag är glad att jag har helg.

I helgen tänker jag bara njuta av timmarna med min goda vän och släppa allt, alla tankar, allt som bara snurrar och allt som hör till förändringen. Det lämnar jag för att påbörja saker och ting på Måndag.

Herregud säger jag bara!

Helger med höjdpunkter -

Höjdpunkt på höjdpunkt börjar som sagt komma, har tre helger framför mig som bara skriker lycka!

Förra veckan fick jag samtal av Marie och det blev bestämt att hon ska komma och sällskapa i helgen. Tjejhelg, tacos, vin, filmer och ta igen två år kommer fylla hela helgen. Underbart!

Vilket blir en bra uppstart inför kommande långhelg som jag påbörjar redan nästa Onsdag i Umeå. Sunset Park festival kommer sluka all tid och där kommer jag gå modevisningen för ingen mindre än Tyska designen Sin Weaver! Spännande, det känns riktigt spännande!


Bild tillhör Sin Weaver

Dagarna rusar iväg -

och även efter utförd arbetsdag finns det rutiner som ska ta tags i. Suttit och fixat ihop ett nytt upplägg inför dagens kommande träningspass och peppen börjar komma igång.

Dagarna rusar iväg och det börjar märkas att allt inplanerat kommer springandes imot mig och om enbart två veckor åker jag åter igen ner till Stockholm för att ta mig milen runt med ca 32000 andra personer!
 


posten plingade - rätt sitter skönt!

Precis när jag svidat om plingade det till i telefon och med ett glädjehopp svidade jag halvt om igen för att hämta ut mina nya träningsbyxor.

Det kändes underbart att dra på mig de, att dra upp de över låren och rumpan var som OJ, jag behöver inte slita och inget som klämmer åt runt höften och vaderna. Underbart med nytt, underbart med rätt storlek!

På det hela så fick jag känna mig lite snygg under träningspasset där ryggen fick arbeta på rejält.
 
 
 

I vanlig ordning -

den där solen som lyste så starkt, facebookuppdateringar om +20 och ljuset som gjorde att man längtade till dagens slut men i vanlig ordning så försvann den och jag fick endast ta del av den i ca 20 minuter. Sommarbrun, det är ingenting jag kommer bli i år.

Istället har jag slängt i mig lite påfyllning för att rasta fröken superenergi och trampa iväg till gymmet för att köra slut på yttligare en eller två kroppsdelar.
 


120815

Fin Onsdag, redan klockan fem så såg det ut att bli en fin dag och morgonen gick på som smort. Tre timmar till i betonghuset och efter det ska jag skynda mig hem, svida om och traska ut med Akleja för att fånga solens sista timmar!

Idag hade det varit underbart med semester, vara uppe i fjället och myst med hundarna, slappa på gräsmattan och lekt!
 

Darrande muskler & lyckad kväll

Efter en redig eftermiddag med diskutioner om vad framtiden kommer erbjuda så trampade jag iväg på gymmet och lät bröstmusklerna få arbeta ordentligt, alldeles rödflamig i ansiktet och med bultande, darrande muskler trampade jag hemåt och kände mig sådär härligt nöjd med allt.

Kvällen har tillbringas hos goda vänner, kaffe och en massa prat och sporrning. Lek med barnen och fick förfrågan av denna lillkille att gå på Stenmans och äta mjukglass. Det är sådär att jag måste offra min avsky till glass för att göra honom glad.

Ju mer jag tänker på hur dagen har varit så väntar jag med spänning på vad som kommer hända härnäst.
 

Krysset är kryssat

Det väntande samtalet är gjort och jag kan nu säga att jag väntar på besked om förflyttning till annan ort och passar det inte blir fröken Olofsson arbetslös. Första tanken när varsel nådde mitt öra vad: Bodycenter. BC står mig otroligt varmt om hjärtat, mitt andra hem. Herregud, jag kommer kanske tappa min plats på gymmet.

Samtidigt som det är jobbigt och tankarna flyger omkring så har flera dörrar öppnats för mig och jag vet inte riktigt än vart vägen kommer leda. Stanna, flytta. Flytta, stanna. Det tåls att tänka på, har ändå någon/några månad-ader på mig som tur är.

Arbetsglädjen ligger inte på topp, det är tur att jag jobbar i det bästa arbetslaget så de lyfter dagarna och gör de lättare! :) Så peppa sista timmarna och sen blir de trampa till gymmet och rensa huvudet en stund.

Så Hundar, vart vill ni sätta ner er tass?
 

Träningsvecka 32

Vilan var som sagt över och med ny energi i kroppen passerade träningsveckan i bradur. Energin låg på hög nivå och kroppen fick arbeta på ordentligt!
Endorfinkickarna flödade som vanligt och med ett stort leende trippade jag ut från gymmet efter lyckade pass! Det stora målet som är satt, det känns som att jag kan lyckas! :)

6/8: Kettlebell
7/8: Styrka: Ben & Mage
8/8: Styrka: Triceps & Rygg, 2 mil cykling
9/8: Vila
10/8: Styrka: Axlar
11/8: Vila
12/8: Löpning: offroad & intervall 40 min
 
Foto: Jonas Vesterlund

Måndag - det kommer ordna sig

Måndag och över halva dagen har passerat, denna dag har gett mig blandade känslor, chok och skrattattacker. Någonting som jag inte hade räknat med kommer inträffa inom en snar framtid.

Orden, meningarna jag brukar dela med mig av till andra de skulle jag behöva själv och idag hade det varit en bra dag att komma hem till någon, få en varm kram och höra viskandes: det kommer ordna sig. Du kommer klara det här också.
 
Livslinjen kommer åter få sig en sväng men det kan endast bli bättre - för mig.
 

Femte året tillsammans

Årligen så längtar jag tills lägdan är slagen och höet är inkört, tiden efter de är lägdan åter i mitt beslag och bus med hundarna är ett faktum. Ett måste, ett begär och glädjen som delas mellan oss är oslagbar!

Kvalitéstid med Rambo på lägdan, vi båda är helt slutkörda efter språngmatcher och dragkamp. I 5 år har vi lekt på denna lägda och jag ser framimot så många fler!
 
 
 
 
 
 
 

bäckolja, surrande mygg och offroad

Igårkväll var det bäckolja, surrande mygg, knarrande rotag som gällde. Tillbringade kvällen med broder nere på sjön och trotts att fiskelyckan inte låg på topp så var det sådär härligt underbart.
 
 
 
 Jämfört med idag, fylld av ny energi (igår sov jag ca 15 timmar konstant) så slängde jag på mig träningskläderna och tog med mig hundarna på en tur som blev blandat med offroad och intervaller.
 
 
 

Om hundar kan räkna dagar -

så är Rambo en av de. Han väckte upp mig vid sjusnåret, kröp upp i soffan och la sig bredvid mig för morgonkel och snarka i mitt öra.
Det är precis som att han vet att det är Söndag, det är idag matte åker iväg och inte kommer hem först om 3 veckor. Det gör ont i hela kroppen bara tanken på att inte träffa min älskade vän på så lång tid. Idag ska jag ha kvalitéstid med gubben och bara vara och leka och ströva omkring med honom innan vi packar ihop och beger oss to the real life.
 

inväntar postens sms!

Äntligen är det gjort, jag har suttit och klickat på många hemsidor för att finna mina nya träningsbyxor i många veckor, velat och haft mig och nu är de hemklickade så jag väntar med spänning tills posten smsar mig!

Sista veckan jag går i mina utnötta håliga byxor för sen kommer jag glida ner i denna skönhet. De kommer ge mig en liten kick, en boostning i rätt riktning! :)


Det som är bra med sommarrea är att man får fynda snygga märkeskläder till vettigt pris, det är sällan jag köper kläder från dessa märken (casall, better body osv) för istället hamnar dessa 100lappar på mina två fyrbenta rakare.

Coconut

Det finns saker som jag inte klarar mig utan länge i större utsträckning. Bland annat är det schampo, balsam och två i just cocos. Det luktar så underbart gott!
 

dags att ladda batterierna

Hundarna ylade glatt när vi rullade in på gården, de blev så uppspelta så att de bröt sig ut ur hundgården. Debut för Rambo, stora pojken. Jag hade tänkt mig en lugn helg och oarbetsam helg men redan nu har de skaffat mig arbete imorgon och mer lär det bli.
 
Hur det än är så känns det underbart att få komma ifrån allt. Bara släppa allt, andas in frisk luft, umgås med broder och fader, njuta av naturen i hundarnas sällskap för att ladda upp batterierna till att orka med sista tunga arbetsveckan.
 

LyxFredag

Veckan har gått fort, den har varit tung och sådär fyllts upp av goda ting. Jag har ingenting att klaga över, utan den har varit helt i min smak och ett par höjdpunkter har gjort den ännu bättre! 
 
För att avsluta denna Fredag på topp så blev det ett hårt intensivt pass på gymmet innan det trampades till Hotellet, H.E.A.T hos Viktoria för att ryggen skulle få sig en omgång. Finns inget annat än att säga: Underbart, Tack!
 

Nr1: lyssna på kroppen

Ibland blir det inte som jag har tänkt det. Istället för städning och packning blev det ett pass på soffan, sisådär fyra timmar. Vilket kändes helt rätt med tanke på hur otroligt trött jag har varit under dagen.
 
Det allra viktigaste jag har lärt mig under mina levnadsår är: Nr1. Lyssna på kroppen.
Vilket jag gjorde, så nu sitter jag här och njuter av kvällsfika innan jag tar och kryper ner i sängen för att ladda upp batterierna ytligare för att orka med morgondagens bravader.
 

120809

Gårkvällen blev precis till det jag behövde allra mest. Efter cykelturen som började i regn och avslutades i solsken så kom jag hem och bytte om till torra kläder och sedan bar det av till ett annat hem. Onsdagmys är inte helt fel, sådär att man bara släpper allt och kryper ihop och somnar bredvid sin vän. Tidigare än vanligt klev jag upp och traskade hem för att dumpa Akleja och dra vidare på arbete som gick betydligt mycket bättre idag än igår, otroligt härligt!
 
Dagen till ända, Torsdag står det i kalendern vilket innebär att det är dags att städa i ordning allt här hemma så att allt är klart och att det är tipptopp tills jag återkommer på Söndag, packa väskan är något jag också bör göra! Längtar så oerhört mycket till morgondagen den kommer avslutas på topp!
 

Dags att trampa, dags att plågas

Jag tyckte att det var dags att dra Krontjärnsrundan igen så jag pratade ihop mig med mitt lilla team om det. Till svar fick jag av ena: "Jag ska ha mitt första benpass på Tisdag, får se hur mycket det tar på benen först"Till svar fick denna: "Haha! LUGNT, vi får se hur det blir med den saken ;)"

Jag är inte den som är den, för att få med mig personen så körde jag ett tungt benpass igår också och träningsvärken har satt sig rejält idag. Ni vet känslan när man knappt kan gå i en trapp, det stramar när man böjer sig ner? Jag har haft den känslan hela dagen men jag ställer upp för mitt team och ska en plågas så ska flera plågas.
 
18.30 laddar vi Krontjärn runt, och det kommer inte att trampas lugnt! :)
 
 

120808

Regn och rusk och det strular på jobbet. Idag är det en dag jag skulle vilja ligga kvar under täcket med en massa gotta i sängen och gå runt i myskläder eller dra ut på äventyr med Mr Rambo. Istället för drömmar får jag bita ihop de sista timmarna och peppa igång inför ett pass på gymmet vilket är en räddning idag! :)
 

Collect the power

 
 

Ladda Sunset Park -

Det var ett tag sen, senast i Oktober jag gick på catwalken och om två veckor ska jag upp igen, ska gå en visning under Sunset Park Festival! Det kommer bli grymt!
 
 
''
 
 

Belöningssystem -

är nog det bästa som finns, enligt mig.
 
Eftersom jag har nått en del personliga mål och inte belönat mig på sista tiden så klickade jag hem Haglöfs fleecejacka från Members. Är riktigt förälskad i den och den kommer användas flitigt i höst och vinter!
 

120807

Det gäller att ta vara på tiden, 1 timma lunch är inte mycket men jag lyckas alltid få den att räcka till.
 
Under en timma hinner jag med:
ta mig hem
Laga och äta lunch
Sätta på ett ansikte
Fixa håret
Promenera med hundarna
Kolla av mail, face, blogg osv
och 5 min tupplur. (vid behov)
ta mig till jobbet
 
För att vara en tidsoptimist tycker jag att jag gör ett utmärkt jobb under just min 1 timmas lunch.
 

Träningsvecka 31

En lugn vecka har passerat och nog tog jag det hyfsat lugnt. Vi kan säga 4 av 7 dagar med vila. Det tycker jag är otroligt bra gjort för att vara jag! Under veckans gång hade jag samlat på mig så mycket energi så var alldeles hetsig på Söndagen, fick lov att avbryta vilan och körde motion med hundarna på cykeln, en löprunda med Akleja innan jag for på gymmet och körde slut på bröst och biceps.
 
30/7: Kettlebell
31/7: Vila
1/8: Löp-promenad 5 km
2/8: Kettlebell
3/8: Vila
4/8: Vila
5/8: 1 mil cykling. 3 km löpning. Styrka: Bröst & Biceps

Foto: Jonas Vesterlund
 
Nu är jag laddad med energi för att ta tag i veckans utmaningar!
Hur gick det för eran del?

en bra vecka väntar

När klockan ringde ville jag bara stuva ner mig under täcket och sova vidare, jag låg och drog mig.. alldeles för länge vilket resulterade i en stressig morgon.
Solen sällskapar oss idag och jag fylls av energi, vilket jag kommer använda till en löprunda efter avslutad arbetsdag. En bra pepp och kvällen avslutas med ett kettlebellspass!
 
Det kommer bli en bra vecka, en toppen vecka och jag räknar ner dagarna tills Fredag. Massage och resa till fjället för att få träffa Rambo igen och på det hela har jag lagt in en utmaning på Söndag!
 

Harmoni i kropp och sinne

Den här veckan har beståt av att känna lugnet så mycket som möjligt, har endast gjort av med överskottsenergi vilket behövs några gånger under viloveckor.
 
Ikväll var energin alovertheplace, så pass att jag tog en löprunda med Akleja på 3 km och sedan trampade jag iväg till gymmet och körde ett otroligt tungt pass för bröst och biceps och resultatet är: skakis.
Jag är åter i harmoni i både kropp och sinne och nu blir det njuta av kvällsfika under filten här i soffan och ladda upp batterierna för en normal arbets- träningsvecka.
 
(Kvällsfika: Proteindrink, halvkessoburk, kessela+ananas, två mackor, vitaminer)
Hur avslutar ni eran sista vilodag?

fjällvärlden är underbar

Gårkvällen var helt fantastisk, kvällssolen gjorde sig riktigt fin bakom fjällen. Tystnaden som uppstod, skratt och surr om allt från förr till idag.
Fiskelyckan låg därimot inte på topp, redan i start blev det trassel och efter ett par kast så var det trassel igen så jag hoppade över fiskebiten och bara satt och njöt i kanoten. När vi väl steg i land så gjorde vi upp en eld vid kvarna och där bjöds det på fika och mer surr. Precis som det ska vara.
 
Lyckan att få ta del av denna fjällvärld är underbar. Någonting som alla borde göra lite oftare.
 
 
 
 
Hur var eran kväll/natt?

Livskvalité har börjat

Den här helgen går inte enbart ut på att sätta kroppen i tungt arbete utan den är till för avkoppling lika väl. Rambo och Zita fick följa med på en lagomt kort kvällspromenad och nu är det dags att packa ihop väskan och sätta mig på cykeln för att dra bortöver byn.
 
Kvalitéstid med min kära kusin väntar. Vi ska paddla ut med kanoten, kasta kastspö och njuta av den fina kvällen tillsammans och prata gott om den tiden vi var fastklistrade vid varandra och utförde allt tillsammans. Stiga i land och tända en brasa och bara må. Det blir en riktigt bra avslut, för nästa gång vi ses har vi ingen aning om då en flytt uppöver landet väntar på henne.
 

sommarkänsla

Doften av ny slagit hö ligger i luften, solens värme träffar huden samtidigt som vinden ger en svalka. Det känns skönt att komma hem, upp till fjällvärlden och bara njuta av tystnaden som bryts av hundskall, traktorer och irriterande bräms och mygg. Men vad gör det? Jag njuter av den friska luften, släpper all stress för att bara få vara.
 
Nu är det dags att byta ut den känslan, det är dags att ta på mig arbetskläderna, på med handskarna, snöra skorna, plugga in musiken i öronen och bege mig in i veboa. Det ska staplas om och sättas upp en dörr innan jag får stapla in vinterns omgång. Men när jag är klar för dagen så ska jag njuta fullt ut av hundarnas sällskap och ett kastspö i hand.
 

Motivation till att fortsätta

Under en fika för några veckor sedan fick jag frågan hur jag orkar med all träningen? Hur håller jag motivationen uppe? Hur orkar jag med 5 dagars gymträning och kondition på det?
 
Lustigt nog så var jag inne i svacka, inne i en dipp och motivationen var inte lika hög som vanligt. Så fort jag känner att svackan är påväg så sätter jag mig och kollar igenom alla mina upplägg som jag har haft sedan start + innan gymtiden. Sätter mig ner och skriver en lista vilka övningar jag känner mest glädje över, vilka som får mig att le, de som får mig att känna "fan så stark jag är", "vilken ökning jag har gjort" och så vidare.
Jag skriver ihop ett lagomt kort schemaupplägg, ett som går fort och är intensivt. Där jag kan maxa mig totalt och köra slut på mig men fortfarande känna glädje till övningarna. Jag delar upp kroppen till 3-4 dagar och ifall jag vet att gymbesöken kommer bli få under veckans gång blir det helkropp. Alternativt att man jag endast går på gruppass och låter vikterna vila.
 
Nyckeln till att motivationen ska stanna kvar är att finna nöjet i aktiveten, ha ett långsiktigt mål med flera delmål under resans gång. Lika viktigt är att känna sig bäst efteråt, känna sig starkast i världen och kunna gå ut därifrån med huvudet högt och ett leende på läpparna. Då är det lättare att komma tillbaka dagen därpå. Att belöna sig själv vid en milstolpe gör träningen roligare också, unna dig med någon godsak, kläder eller spa. Gör din milstolpe till något speciellt och känn dig nöjd över dig själv!
 
(Foto Jonas Vesterlund)
 
Mitt mål ligger 2-3 år framåt. Det kommer ta tid och mycket kraft. Motivationen kommer ligga på alla plan under resans gång men tillslut ska jag nå dit för att slutligen bli bedömd. Vad mitt mål är återkommer jag i ett senare inlägg.
 
Vad har du för mål med din träningen och hur håller du din motivation uppe? Tränar du för att hålla kroppen igång eller tränar du inför något större? Dela gärna med dig.

anlänt till stilla lugnet

Det packades och det handlades innan vi tog oss iväg, nu äntligen är middagen intagen och jag börjar komma ur min hungriga-bitch-attityd! Helgen spenderas hos min far i stort sett vanlig ordning. Livskvalité helgen bjuder på inget annat än: Skogsturer med vilddjuren, stapla ved, kvalitéstid med kusin och stilla lugnet.

Jag har saknat sommarens förra kvällar/nätter med livsfunderingar, djupa frågor vilket gav ännu djupare svar, eldning och bara vara med bästa folket. - Jag saknar fortfarande, men nog ska jag se till att detta hinns med också:)
 

Tema: Livskvalité

Äntligen Fredag, klockan 16.00 slår jag igen portarna, sliter av mig arbetskläderna och laddar upp inför en helg som har fått temat "Livskvalité". Natur och gott sällskap är nyckelordet i helgen.
 
 
 
Vad ska ni göra i helgen?

KB - gick utmärkt

Kettlebellpasset gick alldeles förträffligt utmärkt och det är otroligt tufft denna månad. Nya övningar, favoriter i repris och tungt. Precis som det ska vara! Ett bra avslut på gymmet denna vecka så nu kan jag fortsätta viloveckan och ladda upp inför kommande veckans hårda träningspass.

Hundarna fick varsin motionsrunda med cykel och promenad följt av veckans bad och kloklippning. Självklart måste vi vara fina till helgen när vi ska sättas i hårt arbete varvat med avkoppling.
 

Uppladdning

Dagen har varit otroligt lång och huvudvärken slog till på eftermiddagen men nog tog jag mig igenom mitt 10timmarspass.

Här laddas det upp inför kettlebellspasset ikväll som innehåller nytt upplägg, spännande! Ikväll ska det svingas hårt och svetten ska ner på golvet!
 
 

Confidence

 
 
 
Träning ger dig självförtroende.

löp-promenad

Löprunda efter strandleden lät som en förträffligt bra idé tyckte jag, det tyckte inte benhinnorna. Så 5 km med löpningen varvat promenad så är hundarna nöjda och lugna.
 
Jag börjar känna lite små panik att benhinnorna spökar så otroligt mycket, helst när vi ska åka ner till Stockholm i slutet av månaden och springa tjejmilen.
 
 

120801

1 Augusti och jag har inte tagit del av någon sommarvärme. Det känns pist men ändå i det stora hela kan jag inte klaga för sommaren har varit överallförväntan!
 
Mat intagen och nu blir det en promenad med hundarna innan jag återgår till arbetet. Under de sista timmarna ska det laddas upp inför en powerwalk och cykling står på kvällsschemat.
 
 
Hur är det med er idag?