regn, myskläder och flygande nötter

I vanlig ordning så spöregnade det när jag slutade så det blev en långpromenad i regnet och när jag väl kom hem så upphörde det och det visade sig att det blev en fin kväll. Det händer nog -endast mig-.
 
Idag och imorgon är det vila ifrån gymmet och jag inleder min första vilodag med att gå omkring i myskläder, blädra i topp hälsa, försöka fånga flygande nötter, myser med hundarna och varvar tvättstugan.
 
 
 
Vad gör ni ikväll?

Soffhäng och belöning

Efter en extremt regnig dag så har jag krypit upp i soffan in under filten. Kettlebellspasset tog på rejält och energin är nästintill bort blåst, det tog på  så pass bra att det endast blev en lugn härlig kvällspromenad med hundarna.
 
Kikar omkring på hemsidor och funderar på om jag har presterat nog bra för att klicka hem lite kläder för att belöna mig själv, uppgradera garderoben och kasta ut allt som blivit försmått. Jag tror nog ett eller ett par plagg är jag värd.
 

Träningsvecka 30

Energin låg på topp trotts att det var riktigt långa dagar på jobbet. Allt gick som smort och endorfinkickarna flödade åter igen! De två utmaningnarna jag hade på både Lördag och Söndag har verkligen satt extra energi i mig som jag ska använda fullt ut, energin kommer läggas på löpträning inför tjejmilen som står näst på tur!
 
23/7: Kettlebell
24/7: Styrka Rygg & Triceps, cykling 12 km
25/7: Styrka Bröst & Biceps
26/7: Vila
27/7: Styrka Ben & Axlar
28/7: Cykling 55.1 km
29/7: Gymtävling & 40 min powerwalk
 
Foto: Jonas Vesterlund

120730

Helgen och äventyr är över. Jag har återgått till arbete och veckans schema ser inte mindre ut än att det är 10timmars dagar, det känns skönt att slippa jobba till 17.00 och istället sluta 16.00.

Regnet öser ner idag och jag ska peppa igång de sista timmarna för att sedan kasta mig i soffan och ladda inför veckans Kettlebellspass. Det kommer bli ett bra avslut inför de kommande aktiva vilodagarna.
 

21 p till 35 p

I Mars anhöll gymmet styrketävling och nu var det dags igen. Modet var inte på topp, oron att jag inte skulle ha förbättrat mig någonting eller vara sämre än förra gången var en pina i kroppen.
Jag trippade in på gymmet, ställde mig på vågen, livrädd att jag skulle ha tappat i vikt gjorde mig orolig. Tävlingen började bra redan där, idag väger jag 57 kilo. Jag har ökat 2 kg sen sist jag vägde mig 25/6. Redan där hade jag vunnit över mig själv!
 
Känslan när jag la mig ner på bänken, slå händerna runt stången och tänka "fan om jag inte klarar fyra", det gick lätt, alldeles för lätt 1,2,3,4,5,6,7 det börjar bli tungt och tyngre blev det..8,9,10,11,12! Jag klarade av 12 stycken med 33.5 kg! Modet, glädjen, känslan jag fick var allovertheplace och resten flöt på rätt så bra faktiskt.
 
Biceps ökade jag från 11 till 16 på 16 kg vilket känns riktigt bra!
Benpressen klarade jag inte av. Den ska tränas på riktigt nu men jag kom ner helt och hållet vilket jag inte gjorde förra gången, bara upp som fattas.
Chins hoppade jag över och dips ökade jag upp till 7 st.
 
Jag är nöjd över kvällens prestation, över ökningen i allt och framförallt mina +2kg!  Nu laddar vi upp och satsar fullt ut för att förbättra oss till nästa omgång! Jag har vunnit över mig själv två gånger i helgen, vilket känns så jävla bra!
 
Foto: Jonas Vesterlund
 

Kvalitetsdag

Idag har det enbart varit en kvalitetsdag med min mor, promenad med hundarna i fina vädret och bara myst omkring och känt lugnet. Otroligt härligt, lugnet inträffar sällan i min vardag och jag ska verkligen bättra på den biten.
 
 

Kommer aldrig glömma

...och jag är så otroligt stolt över mitt stora hjärta som hakar på allt jag gör och han presterar alltid på topp! En kämpar hund med hjärta av guld!

Till middag hade de planerat grillat, det är inte ofta jag är här så de slog på stort och med våran prestation idag så var vi värda det, jag öste på tallriken rejält och njöt riktigt av varje tugga och självklart serverades det en kall till det. Gott! Till kvällens ära står det ingenting annat än sällskap och mys i tvsoffan, ta igen och prata om allt som hänt de senaste månaderna och få lite puching inför framtidens planer.
 
 
 
Vad gör ni ikväll?
 
 
 

55,1 km med Rambo

Det tog ungefär 6 timmar att cykla 55,1 km med Rambo. Vädret var med oss, mulet och lite halv kyligt så det passade utmärkt att cykla i tills vi kom till Dorotea där vi möttes av sol och värme.

Jag känner mig riktigt stolt över mitt hjärta, han kämpade på bra och skötte sig utmärkt! 41,95 km fick vi ihop med runkeepern innan telefonen dog vilket är synd. Det kan tänkas att jag cyklar hem imorgon för att ta reda på hur lång sträckan egentligen är. Det tåls att fundera på tills imorgon och självklart får både Rambo och Akleja åka bil hem imorgon!

Nu - önska oss lycka till!

30 minuter sovmorgon och kortare sömn än vanligt, det svider lite i ögonen och jag längtar redan nu tills vi är framme. Gröt, mackor och drinkar fyller magsäcken så det enda som fattas är ytterkläder och sela Rambo så trampar vi iväg.
 
Nu trampar jag iväg med min allra bästa vän <3
 

Trampar vidare imorgon -

Imorgon bitti trampar jag till grannkommun för att övernatta hos min mor. Det ska bli spännande, 5 mil på cykel är inte långt utan självaste utmaningen är att Rambo ska få följa med! Det ska bli spännande att se om han orkar hela vägen och hur lång tid det kommer ta, har varit sträng att han aldrig har fått dra när vi cyklar så någon hjälp och fart är inte att räkna med och skulle han inte orka hela sträckan så har jag lillebror till reservplan som får hämta upp honom.
 
Akleja fick åka privattaxi till Dorotea med lillebror och samtidigt så kastade jag in mina saker så jag slipper extra packning. Fixa och trixa nu ikväll så att allt är förbrett inför imorgon och ladda batterierna med gotta och film med grannen.
 
 
Vi finns också på Runkeeper!

120727

Jag somnade nog innan jag hann lägga ner huvudet på kudden igår, jag var totalt slut på efter den långa arbetsdagen som spann vidare med hundbus och fotografering med Jonas Vesterlund. Solen tittade fram och vi fick några riktigt fina bilder som kommer komma upp här senare, och under tiden får ni titta på mitt fina garv. - Jag är glad att jag är lättroad!
 
Peppar inför de sista timmarna och laddar upp inför ett tungt pass på gymmet, de två sista muskelgrupperna, ben och axlar ska få sig en redig omgång!
 
 

Done and done -

Nu kör vi, smink och kläder på! Nu går vi in i mitt element och öser järnet!
 

Time for playdate

Klockan tickar iväg med rasande fart och mitt tempo är skyhögt just nu!
Ska skynda ut med Rambo så att jag kan fara med Akleja så att hon får träffa söta Luna för första gången, kommer bli roligt att se hur Luna har tagit över Aklejas "andra hem".
 
Efter det väntas inget mindre än en kvällsfotografering! Spännande, hoppas på riktigt fina bilder:)
 

120726

Träningsvärk från himlariket har slagit ro i min kropp, maxandet tog gott igår och jag känner mig halvt på topp men med en redig lunch i magen så hoppas jag att den där energin sveper bort tröttheten och duracellkaninen inombords sätts igång!
 

Beacause it is not easy

Everyone needs inspiration
Because it is not sure that it will be easy
 
 
 
Kvällens styrkepass gick utmärkt, biceps fick sig en omgång som heter duga!
Att stå och se sig själv i spegeln, se ådrorna  växa, pumpa ut all blod för att orka ytligare reps. Den känslan är oslagbar, så pass att den inte går att beskriva.
 
Det är lång väg kvar men en dag så kommer det ge ett resultat och jag kommer vara mäkta stolt över mig själv! Sakta men säkert så tar vi oss framåt och varje dag ger ny energi till att orka fortsätta.

Nu blir det att åka av..

...för nu äntligen har jag skaffat mig en hjälm!
 
Ett krav och kanske det viktigaste för att få genomföra helgens kommande cykeltur var att att skaffa just denna - vilket ger mig lite säkerhet och ett par lugnare föräldrar!
 
 
Använder du hjälm?

120725

Gårdagens asfaltsmäll gör sig lätt påmind, slog i mer än vad det kändes igårkväll men kan gå och använda handen utan nå problem så inga större skador :) Avverkar en arbetsdag på 11 timmar idag så jag kommer ha fullt hela eftermiddagen och kvällen med att hinna priosakerna i vardagen.
 
Laddar upp inför de sista timmarna och peppar inför ett träningspass. Bröst och biceps ska få sig en omgång idag och ni Bc:are. Ni vet väl om att det är tävling på Söndag?
 
 

skadad cykelkrigare

Hundar och motion, den som leker får leken tåla.
 
Akleja fick sig en löpare bredvid cykeln upp till Sportringen. Hjälm står på inköpslistan men naturligtvis kom jag precis när de stängde så var bara att fortsätta vidare och hemåt.
Vidare till Rambo: 12 km är sprungna bredvid cykeln och det gick otroligt bra tills vi kom in på den den elfte kilometern.
Rambo tyckte det var dags att byta sida, det tyckte inte jag men hans vilja var starkare än min så styret slog om 180 grader och jag flög hårt i asfalten vilket resulterar i en bruten nagel och ett dunkande knä med lite skrapsår. Aj!
 
Imorgon trampar jag dirket till hjälmsäljarna!
Ibland har man inte så mycket att komma med när man leker med de större grabbarna.
 
 
 

120724

Självklart så fick jag cykla hem i årets regnskur, byxorna klistrade fast sig mot huden och jag såg ut som en dränkt katt men vad gör det? Ombytte på eller det är dags att byta om igen för att kissa hundar för att sticka iväg och göra bort de sista timmarna på jobbet.
 
Jag älskar mina "frotteshorts" trots att det är ett av världens fulaste plagg. Men hemma, oja då är de bara mina!
 
 

Träningsvecka 29

Fartfylld vecka med extra mycket energi! Motivationen låg på topp och den fortsätter stiga. Cykelturer med otäcka hemskheter, personbästa i fart. Endorfinerna skickade lyckorus igenom kroppen gång på gång!

16/7: Styrka bröst & biceps
17/7:  Vila
18/7: 27.96 km cykling
19/7: Styrka ben & axlar
20/7: Styka rygg & mage
21/7: Styrka bröst
22/7: Cykling 5 km
 
 
Hur gick det för eran del?

11 timmar senare

..kom jag hem till glada, hoppande, pussande hundar. Mat till de, mat till jag och nu väntar jag på att kaffet ska brygga klart innan vi drar ut på en powerwalk och efter det är det bara att svida om och trampa iväg till gymmet och utföra ett tufft kettlebellspass!
 
Jag längtar redan till nästa Fredag, när mina mastonpass tar slut och får återgå till en mer behaglig arbetstid men tills dess får jag pressa mig igenom 10-11 timmars dagar!
 

120723

Morgonens timmar röjdes undan i rasande fart och jag hoppas att eftermiddagens timmar röjs undan i samma tempo. Arbetsdagen kommer bli något längre, att räkna timmar och inte de där 10-30 minuter gör att dagen blir lite längtre och att det blir att kvälla efter kettlebellspasset!
 

laddar upp

Eftermiddagens och kvällens timmar har jag ägnat till att motioner hundarna, storstäda hela lägenheten, betala  räkningar och bara myst omkring här hemma.
 
Kvällspromenad med hundarna, mysa ner i soffan och ladda upp inför veckans mastonpass, 10 timmars arbetsdagar och träning väntar och jag kan med gott samvete låta hundarna vila upp sig till kommande helg för då gäller det att både jag och Rambo är på topp!
 
 
 

1 år senare

Idag är det en riktig mysar dag, för första gången på många månader så har jag en riktig mysarhemmakänsla. Sist den inföll var ungefär för ett år sedan, att gå omkring i myskläder här hemma och bara njuta fullt ut. 
 
En planerad träff med finast Nina som numera bor i Skottland har förgyllat eftermiddagen. Sist vi sågs var precis innan hon flyttade och att gå igenom allt som har hänt, alla upplevelser var riktigt roande. Få höra vad som händer i hennes vardag, hur framtiden ser ut och allt där i mellan. Jag ser redan framimot nästa träff - nästa år!
 
 
Ett helt år har gått, hela mitt liv har förändras totalt - till det bättre. Jag känner mig starkare än aldrig förr och allt motstånd gör mig starkare. Jag gör det som faller mig in och har de bästa runt mig som förgyllar min vardag, som peppar mig, som står bakom mig i vårt och tortt! 2012 är och blev visst mitt år! :) Jag njuter och ser framimot vad framtiden har att erbjuda!
 
 

Betyg: 10 av 10

Efter en helkväll hos Lundqvist/Pettersson med grillat till middag som följdes av fruktsallad med hakad choklad till efterätt och familjespel.
 
En lång härlig kvällspromenad fick bli ett härligt avslut på kvällen och nu har jag två nöjda hundar liggandes både i soffan och på golvet. Sängen låter mer och mer lockande för varje minut och det är inte länge kvar tills jag kryper ner under täcket.
 
 
Dagens betyg är 10 av 10. Bästa folket från tidig morgon till sena kvällen :) Kommer lägga mig med ett leende på läpparna och ladda upp batterierna inför morgondagens bravader!

Dagens träningspass

Det pirrar i bröstmusklerna, de fick arbeta lagomt hårt så nu känner jag mig alldeles mör och jag är nöjd med dagens prestation. Det stora nöjet var att Erika följde med, att kasta meningar imellan och peppa upp henne när det gick som tyngst.
 
Hundarna väntar med spänning på deras motionsrundan, vilket blir en powerwalk runda för att sedan hoppa in i duschen och bege mig till Lundqvist/Pettersson där jag kommer bli bjuden på grillat och gotta.
 

gör de jag är bäst på

Pigg som en lärka redan klockan sju tog jag ut hundarna på promenad, intog en snabb frukost för att göra det jag är bästa på: väcka upp folket!
Morgonmys och kaffe framför Discovery, blandat med skratt och gäspningar så förgyllades förmiddagens timmar för att komma hem till super pigga hundar som började med glädje race och en härlig promenad i höstregnet.

Dags att inta sen lunch och ladda upp inför ett hårt träningspass med Erika. Bröstet ska få sig en redig omgång idag och jag peppen ligger på högtryck!
 
 
Och om 1 vecka trampar vi vidare till grannkommun!

Adrenalinet och endorfinerna

Fredagens pass är avverkat och idag var det rygg och mage som fick sig en redig omgång. Den här veckan har träningen flytit på otroligt bra och jag har känt peppen högt över öronen. Adrenalinet och endorfinerna har rusat igenom kroppen och gett mig kick på kick! :)
 
 
 
Har du tränat idag eller står det träning på kvällsschemat?

Ni minns väl?

För ett par veckor sedan, vid midsommar hade jag besök av Henrik och Debbie från Falkenberg. De stannade till här hos mig ett par dagar för att vila upp sig innan de skulle fortsätta vandra vidare. Super trevlig kille och lilla speciella hunden, de två kommer jag aldrig glömma! :)

Släpper nyheten att han har vandrat klart, ca 200 mil har han gått på 7 veckor!
Stort Grattis Henrik och jag ser framimot den första boken med en personlig signatur!
 
Glädjen i rösten när jag pratade med honom går inte att beskriva, två tappra kämpar! :)
Ett stort GRATTIS från mig och vilddjuren!
 
 
 

120720

När klockan slår tre är det helg igen, som jag längtar! Ärligt talat så har jag en liten ånger över att jag jobbat på min semestervecka men bättre jobba än lata :)


Hur ser dagen ut för er?

Dagens träningspass

..är i kryssat, ben och axlar fick sig en rejäl omgång. Med asplöv till ben så höll de på skaka sönder vid vid varje trampning(?) hemåt.
 
Nöjd över dagens pass och drinken är uppdrucken så är det dags att ställa sig vid spisen!
 

trampat 27.96 km idag

Personbästa i cykling idag, dock uppdelad i två turer men trampade ihop 27.96 km.
 
Tog med mig både Rambo och Akleja och drog över till andra sidan Bullerforsen, det var riktigt skönt att cykla där på gamla skogsvägen och där trampade vi ihop 8.85 km. Det gick jätte bra tills vi kom tillbaka till startplatsen. Akleja sprang ca 10 meter framför och då får jag syn på två renar, ropar tillbaka Akleja och precis då kom en flock med renar springande. Rambos jaktinstinkt satt igång och han börjar med sitt ståndskall vilket resulterar i en hjord med minst 40 renar skenar mellan jag, Rambo och Akleja.
Paniken jag fick går inte att beskriva. Livrädd att Rambo skulle slita sig, kraften han fick har jag aldrig känt på förr. Livrädd att Akleja skulle bli sparkad eller översprungen.
Det gick bra som tur var men det kunde ha slutat riktigt illa och när det väl släppte så kräktes jag. Det säger nog en hel del om vad kroppen tyckte om den upplevelsen.
 
 
Cykelturen runt Krontjärn med Tina och Daniel gick betydligt bättre än förra gången och vi klarade oss från punkteringar! 19.11 km på 58.10 min. Vilket är ca 20 minuter bättre än förra gången vi trampade den rundan!
Att ha sällskap på dessa rundor gör det så mycket roligare och man triggar igång varandra och presterar bättre och bättre.
 
 
Har ni tränat idag och vad utförde ni?:)

120718

Med mer sömn är jag otroligt mycket piggare än igår, sisådär att jag vaknade upp redan innan fem så hann ligga och dra mig ett tag. Duktigt Magda, klapp på axeln.
 
Peppa de två sista timmarna för sedan bär det iväg med hundarna ut på cykeltur innan det är dags för mitt egna lilla gäng att dra Krontjärn runt! :) Whop. Good day, its a gooood day!
 

en kort natt gav en kort kväll

Det känns att det blev en kort natt, sömnen hamnade på tre timmar innan jag ens hade tagit mig hem så strax innan två låg jag i sängen och bara: fuck it.
Fick lov att ringa en vän efter fotningen, han fick minsann lov att skrubba rent min rygg i badkaret med limlösning. Vilket idag gav mig världens plåga med utslag som brände, kliade och sved. Limlösningen är inte hälsosamt och bör ej användas på kroppen! Men vad gör man inte för konsten? Det gav oss sjukt bra bilder!
 
Kvällen i sig har varit otroligt lugn, soffhäng med sömn. Cykeltur med Rambo och en avrundande skön promenad med Akleja ska få mig att sova riktigt skönt ikväll och ladda upp batterierna inför en fartfylld morgondag!
 
 
Dagarna närmar sig med stormsteg, inte länge kvar tills jag och Rambo tar våran längsta cykeltur!

Fotoprojekt

I gårkväll var det fotoprojekt för hela slanten, jag har fått en liten smygare som jag faktiskt kan dela med mig utav. Det ska bli grymt spännande att se de färdigställda bilderna och de bildern får ni minsann se på annat vis i framtiden! :)
 
Modell: Magda Olofsson (jag)
Fotograf: Eleonor Idenfors
 

Semester och brutna rutiner

..är borta med vinden. Nya tag på gymmet med nytt schema som verkligen chokar igång varenda liten muskel jag äger på kroppen för att få känna mig tillfredställd och starkare än förra veckan.

Bröst och biceps fick sig en omgång idag, lika skönt som vanligt och glädjen man känner när man ökar i vikterna! Det går framåt, sakta men säkert ska jag nå mitt mål!
 
 

120716

Jag är tillbaka i vardagen och det första jag gjorde igår när vi anlände från fjälls var att snabbt byta om och cykla till gymmet. Utförde ett härligt pass för rygg och triceps, vilket ger en härlig känsla idag.
 
Jag kickstartar denna vecka stort: 8 timmars arbete, träning, hundarna och mot kvällen nalkas det fotoprojekt!
 
 
Hur har eran Måndag varit sålänge?

Träningsvecka 28

En riktig vilovecka och det behövs imellanåt. Kroppen klagade inte men inpå den sista dagen av vilan så fick jag pirr i benen och längtade hem till löparskor, cykeln och gymmet!
Som jag intog gymmet också, det första jag gjorde var att svida om för att känna på vikterna!
 
9/7: Cykling 2km x 3
10/7: Helkropp
11/7: Vila
12/7: Vila
13/7: Vila
14/7: 1 mil -1 h i lugnt tempo -hundmotion
15/7: Styrka rygg & triceps
 

Stamkund hos Bodo -

Jag och Kari stack in på Bodo Fitness, det viktigaste stället att gå in på enligt mig.
Min vän Lars jobbar där (en riktigt motiverande kille) och eftersom jag har provat på alldeles för mycket skit i proteinväg så betyder hans hjälp otroligt mycket för lilla jag.
Något slag av "frieri", skratt och ännu mer skratt så kom jag ut helnöjd med dessa två burkar och meddelar er att det här är det godaste jag druckit och jag ska härmed bli stamkund hos de!
 
 
 
Tack Lars!
 
 

Badmode - QLTR

I Maj kom tidningen QLTR ut och där var jag med i Sommarens Badmode. 
 
 
 
 
Modeller: Magda Olofsson (jag), Jennie Larsson och Mikaela Johansson
Fotograf: Matz Zingmark
Assistent/Retusch: Mattias Lönneborg
MakeUp: Linnea Lundström
Kläder: Ingrids

120715

Jag startar Söndagen med att ha blåsor under fötterna, tog en kvällspromenad med hundarna och sulan har knorrat ihop sig så det skavde ganska skönt under sex kilometer. Huvva!

Kvällen bjöd på mys och åter mys. Filmtittande och min fyrbenta man var extra mysig. Lagomt tung, lagomt mycket snark, otroligt mycket hår och en alldeles egen personlighet som alltid vill vara vid min sida.
 
 
Hur spenderade ni eran Lördagkväll?

Guldkant i vardagen

Med en kopplad hund och en lös så begav vi oss på en lugn cykeltur i härligt väder.
Cykelturer i vår vackra natur är en del som sätter en guldkant i min vardag, helst när jag får uppleva den med mina två fyrbenta kompanjoner!
 
 
 
 
 
Vad sätter din Guldkant på vardagen?

120714

Min bror väckte mig lagomt tidigt kvart i tio, tanken var att jag skulle sätta mig i bilen klockan tio för att dra vidare till Åsele men jag kände: fan heller, jag tänker sova mer.
Så efter att ha avbockat resan, ringt min mamma för att få henne att köpa sockar så la jag mig och sov igen till halvtvå. På det hela så drömde jag världens mardröm, jag hade en mansrygg. Fysjutton, fasen så vidrigt! Men 14 timmar under täcket var inte fyskam och jag känner: det var jag värd!
 
Morgonfikat intaget, med kaffet bredvid datorn, Akleja i knäet så funderar jag på dagensträningspass. Hur långt ska vi ge oss på att cykla idag? Ska vi göra bergsklättring? Tankarna snurrar lite fint vad vi ska hitta på idag.
Det blir nog bra vilket som, enfast om det bara blir en promenad och det skulle faktiskt vara rätt skönt!
 

Hjärtat sprack av lycka -

Min bror körde enkomt till Umeå för att handla ett usbminne så jag passade på att hoppa på i farten! (eller så körde han enkomt till Umeå för att jag skulle slippa åka buss).
Funderingarna har varit många vad jag ska hitta på denna hundfria helg. Hänga på och festa i Åsele nu när jag är "fri att göra vad jag vill", drar till en annan fjälldal, njuta av en tyst lägenhet och tömma en vinare i min ensamhet, tanken slog mig att inta gymmet direkt när vi anlände i Vilhelmina men icket.
 
Jag svidade om till flannelskjorta, på med slitbyxa, på med hatten och satte mig i bilen för ytligare 10 mil till mina två hjärtan! Mitt hjärta sprack fullständigt av lycka, att mötas av ylande vilddjur och denna lilla underbars torped till svans. Lyckan att jag har mina två hjärtan gör allt!
 
 

kreaktiva människor is tha shit!

Jag var inte allt för morgonpigg men jag tog mig upp, fixade till mig och halvt dog innan kaffet intogs. Plåtningen gick alldeles utmärkt och vi blev klara långt innan utsatt tid.
Jag älskar att vara bland kreaktiva människor, nytänkade och nyskapade. De ger så otroligt stor inspiration till allt möjligt!

Nu kaffe och en smygtitt på bilderna, jag dreglar!
 

kvällens äventyr

...bestod av att klättra på stenar över vatten, slås med mygg och se allmänt snygg ut, vilket jag hoppas gav killershoot!  Jag väntar med stooor spänning på att få se bilderna som har blivit tagna nu under dessa två dagar.
 
Scones till kvällsfika och mysa i soffan innan det sängen kallar, tidig morgon väntar. Morgondagens planer ser inget annat ut än att vara inlåst i studio stort sett hela dagen för att göra reklam inför ett nyuppstartat företag. Spännande, roligt och ännu mer spännande! Håll tummarna för mig.
 
 
Fotograf: Nik Model: Jag (Magda Olofsson)

Magövningar - favoriterna

Äntligen, här kommer mina favorit på magövningar. Topp 3 listan med korta förklaringar!
 
Pullover med crunch
 
 
Beskrivning: Ligg på rygg med höft- och knäleder i 90°. För kulan från underlaget, med så raka armar som möjligt, genom en crunch-rörelse upp över knäna. Återgå till startposition.
 
Pullover
Beskrivning: Ligg på rygg med hela fotbladen i underlaget och höften lyft. Från raka armar, för kulan så långt över kroppen som möjligt och återgå till startpositionen.
 
Plankan
 
Beskrivning: Utgå från armhävningsposition med armbågarna i kontakt med golvet och fötterna ihop. Spänn magen för att behålla en naturlig kurvatur på ryggen. Håll position.
Att tänka på: Avbryt övningen så fort det känns som att ländryggen belastas och ryggen inte längre är neutral.
 
 
Det kommer fyllas på med ytligare favoriter, har du någon speciell favorit för just magövningar?
 

120712

Det blev en sen nattsömn, klockan tre var jag fortfarande speedad av all adrenalin efter plåtningen som vi genomförde sådär lagomt sent - jag, Kari och Nik. Säger bara att det kommer bli gryma bilder!
 
Idag var planen att möta upp Fredrik för en fotoshoot men med smått dåligt väder så rinner inspiration ut i sanden och förhinder gör att vi flyttar fram det till nästa Umeresa.
Istället så finner vi inspiration till kvällens shoot, åter igen med Kari och Nik. Samt så står det mat på schemat, möta upp en vän på stan för ett tilltug. "Jag kommer ju ihåg att du var så mat glad" Jag sätter mina spår på ett eller annat vis!
 

Shoppingdag

Vi lyckades komma hem med en massa påsar med roligt innehåll idag! Varken jag eller Kari tillhör kulturen som älskar att springa runt på stan för att shoppa så idag lyckades vi stort! Täcke till Akleja, hudprodukter, smink, kläder och pulver från Budo Fitness slank ner i påsarna och jag är helnöjd med varje köp. :)

Hittade en av Umeås snyggaste män på Budo Fitness och det roliga är att det står photoshoot inskrivit med honom inom en snar framtid!
 
 
 
 Nöjd flicka kom hem med gottisaker i påsarna.

planering och shopping

Planering inför de kommande dagarnas Photoshoot har varit morgonens bestyr och snart beger jag och Kari ut på en shoppingrunda och i bakhuvudet ligger Ronnys shoppingtips!

Vad hittar ni på idag?

Snart, snart,

..snart är jag framme, lagomt till kvällsfikat och häng i soffan alltså runt niotiden stegar jag in hos Kari och Nik!

Roar mig bäst med att spela Wordfeud och ungarna framför mig får mig att le lite smått imellanåt.

120710

Med ett effektiv och intensivt pass på gymmet så sitter jag nu och njuter av min räksallad till lunch. Den sista packningen återstår och en runda på samhället måste göras innan jag sätter mig på bussen för att njuta av ett par dagar i goda vänners lag.
 

Klockan är strax elva

..och jag sitter fortfarande uppe! Jag känner mig lagomt pigg eller rättare sagt mer taggad på vad veckan kommer erbjuda mig! Att umgås med goda vänner, fotoshot inplanerade och shopping, det är precis vad jag behöver just nu!
 
Väckarklockan var ställd på 05.00 för att ta morgonbussen men efter lite chattande så kommer jag inte anlända först på kvällen. Vilket i sig medför: Jag hinner gå igenom packningen. Jag hinner träna, vilket kroppen skriker efter och jag hinner koppla av innan resan! :)
 
Desvärre känns det lite tungt just nu, att krypa ner i sängen utan hundarna känns otroligt tomt. Jag tror att jag intar soffan i natt minsann!
 
 
 

Träningsvecka 27

Det blev en tuff vecka, mycket tuffare än vad jag hade tänkt mig men inte klagar jag. Jag har presterat på topp och jag är helnöjd med vad jag lyckades åstakomma! :)
 
2/7: 5 km promenad-jogging
3/7: Kettlbells + 1 mil cykling
4/7: Cykel - 2 mil - 1timma.15min
5/7: Kettlebells
6/7: Vila
7/7: Cykling 5 km x 2
8/7: Löpning 22.85 km tid: 2.57 H
 
 
Hur gick det för eran del?

nöjda hundar i värmen

...efter tre cykelturer med varsina två kilometer så ligger de och flåsar i värmen. Fick erfara varför man inte ska cykla med hund i koppel en gång för alla och tur att det inte hände någonting eftersom linslusen ska fram i veckan! Skrapsår och blod ska jag hålla mig borta ifrån!
 
Dags att packa och äta tidig middag, färden ner till Vilhelmina nalkas för att packa om inför Umeåresan i morgon. Kommer nog allt ha magont, att lämna mina två hjärtan känns tungt men om ett par dagar ses vi igen!
 
 

morgonmys - är vad alla behöver

Väckarklockan ringde i vanlig ordning, hade totalt glömt bort att stänga av mina hundra alarm som används under arbetsveckorna. Sträckte på mig och kände fasen så skönt med semester! I veckan ska jag se till att njuta fullt ut och jag kommer göra det på bästa vis i en annan del av länet.
 
Morgonmys med hundarna, det är så svårt att motstå och helst när de är sådär riktigt mysiga så att alla ska hoppa upp i sängen och ge varsin morgonpuss.
 

12 km bort - 12 km hem

Med kopplade hundar, musiken flödade och jag kände mig bra peppad så begav jag mig ut på grusvägen för att motionera hundarna. Allt löpte på så bra, det var så otroligt härligt att löpa med hundarna och det flöt på så lätt, det gick så bra att vi tog oss enda bort till grannbyn - Blaikliden, som ligger 12 km bortöver. Hemåt började det gå trögt och efter 17 km så fanns det inte mycket energi kvar så vi powerwalkade hem den resterande biten.
 
Jag känner mig nöjd, för nu har jag slagit ett personbästa i distans under kategorin löpning - 22.58 km vilket tog 2.57H. En härlig tur med vilddjuren och jag är helnöjd över vad jag åstakommit!
 

Livet består ständigt av prövningar

..vissa får utstå de mer eller mindre. Med familj och goda vänner kan man ta sig igenom vad som helst och saken är den att man blir enbart starkare som person. Vid varje prövning lär man sig något nytt om sig själv och den inre styrkan blir starkare.
 
Att ta sig igenom någonting jobbigt kan vara som att återställa alla muskler i ett ben, finna strykan till att kunna använda det igen. Med bra vägledning och gott samarbete så kan man blandannat övervinna rädslan för vatten för att nästa gång hoppa i och simma helt själv.
 
 
Sommaren 2011 ägnade jag mig åt rehabilitering av Aklejas vänstra bakben som fick opereras för en korsbandsskada.

Aftonbladet sluta mobba raser!

Det är så typiskt media att blåsa upp artiklar och vi vet också att de är förbannat snabba på att skriva ut raser- när det gäller de "aggresiva/kampraserna". Där räknas naturligtvis Schäfer, Rottweiler, Dobermann, Pittbull, Staff osv in.
 
När jag väl klickar upp Aftonbladet för att göra undan kvällsläsningen så hittar jag denna aritikel högst upp: Hund löpte amok!
Det är tråkigt när hundar hamnar i fel folks händer, när de blir utsatt och skapta till någonting de egentligen inte är. När det händer olyckor som våra medmännsikor inte ska behöva utstå. Det är trist för alla oss hundägare, helst för oss som äger raserna med kaliber i.
 
Men det kan inte hjälpas, Aftonbladet ni gör mig förbannad. Vad betyder denna artikel? Det står ingen specifik ras med. Är det en "monster"hund eller är det en snäll knähund/familjehund som har orskat detta? Är det en Gråhund, Jämthund, Golden, Alaskan, en "mopp"?! Vad är det för ras som ni kanske vill dölja? Om ni vill dölja rasen för att inte förstöra en till underbar ras- TACK men för i helvete, behandla alla hundar som hundar och häng inte ut en ras!
 
 
Stakaren blev biten i armen, jag tycker inte synd om dig för ingen tyckte synd om mig när en Irländsk setter tuggade sönder hela min arm. (För vi vet att det är en underbar familjehund, vilket den är när den växer upp i rätt hem!).
 
Aftonbladet ni får en enkel hälsning från mig som lyder: sluta mobba våra hundraser!
 

Det närmar sig!

1 av sommarens stora påhitt börjar närma sig, närmare bestämt är det tre veckor kvar tills jag selar Rambo och sätter mig på cykeln för att fara mina 55 km till grannkommunen Dorotea för att hälsa på min mor.
 
Det ska bli riktigt spännande, Rambo är van vid att röra sig längre sträckor men då under vintersäsongen men med en tidig start på morgonen så hoppas jag att det ska gå bra! 
Som en reservplan kommer jag tvinga min bror att fara dit samma helg, så om det skulle hända något så får Rambo åka bil istället medans jag trampar på själv.
 
 

Favoritövningar

Efter förfrågningar så kommer jag dela med mig av mina favorit övningar som jag utför både på gymmet och hemma. Håller redan nu på klistra ihop ett litet kollage med favoritövningarna för just magen som kommer ut anintingen ikväll eller under morgondagen.
 
Starka muskler, det gillar vi! :)
 
 
Har du någon favorit?

120707

Lördag och semester ekar inne i huvudet. Jag har gått in i dvala och har inte gjort ett enda dugg idag. För första gången på länge känner jag ingen press på mig. Ingen press på att hinna med så mycket som möjligt under just denna dag för att jag vet att jag har minst två heldagar till här uppe.
 
En slappar dag, det är nog faktiskt jag också värd ibland. Sådär en, två dagar om året och idag tänker jag enbart slappa med gott samvete!
 

Sommarplågor

Sommarplågorna har kommit, blodsugarna har invaderat byn. Sommarplågor ljuder ur högtalarna och jag kan inte låta bli att sjunga med. Sommarplågor, trots allt skit så har vi en svensk sommar som består av sommarplågor och hur mycket världen ändras så kommer de eviga sommarplågorna alltid finnas. Och det ska vi väl vara tacksamma över för vad vore en sommar utan de?
 
Sommarplåga, jag väntar med spänning tills hundarna ska in. All ohyra de medför, det är en riktig sommarplåga!
 
 

Den efterlängtade dagen

..är kommen! Det st står skrivet stort semester i kalendern och jag ska njuta fullt ut! Två veckor står skrivet men som det ser ut så tar jag endast en vecka och väntar på svar för att kanske dra söderut en vecka i Augusti. Eller så sparar jag till den berömda älgjakten för att slappa på soffan en hel vecka i fjället med vilddjuren. Obestämt, tiden får visa sig men jag vet att det kommer bli bra :)
 
Planerna för den här veckan: åker till fjälls ikväll för att pyssla om vilddjuren och sedan väntar en tripp till Umeå för att umgås med Kari och Nik och fotograferingar står på schemat! :) Whop, regnet som faller hindrar inte mig från att le!
 
 
Har ni semester eller väntar ni på den? Vad har ni för planer i sommar?

Tomt i sängen

Dagen och kvällen lider mot sitt slut och jag är helt slut på. Kettlebellspasset tog på riktigt bra fastän att mina ben var som två telestolpar. Imorgon blir det därimot lugnt och det ska bli skönt!
 
Rambo fick åka upp till fjället med privattaxin redan under eftermiddagen vilket känns ganska Okej med tanke på all stress jag kommer uppleva imorgon. Därimot kommer det kännas konstigt att gå till sängs när ingen tar upp halva sängen..  
Nej ni behöver inte komma med något liknande: Inga hundar i sängen och allt därimellan för då kan jag meddela er om att: mina hundar har minsann varsin kudde som de sover på. - Så ja, något bortskämda är de nog OCH det är de värda!
 

120705

Att vakna i morse tog imot, blunda och somna om hade inte suttit fel. Med en panikmorgon så tog jag stressen handihand och den hängde över mig fram till niosnåret.
 
Gårdagen gör sig konstant påmind, träningsvärken har satt sina spår och den riktigt smeker mina lår. Med humöret på topp, kettlebells och motionsrundor i sikte så ska vi ta oss igenom denna dag också!
 
 
Hur mår ni idag? Pst, imorgon är det helg - ännu bättre imorgon 15.00 går jag på semester!

Frukt och grönt till djuren!

Jag höll fram ett äpple till Rambo, han tog det glatt och slet bort pinnen och började äta. Istället för socker och godis som belöning till hundarna har jag både grönsaker och frukter! Nyttigare och de gillar det.
Aklejas favorit är gurka medans Rambo stoppar i sig allt. - Ja nästan, rabarber är ingen höjdare.
 

2.12 mil på 1 timma

Mina benhinnor har börjat spöka, så som de gör varje sommar och att äga en cykel är gudomligt! Benen ansträngs inte på samma vis som vid löpning och man kan ta betydligt längre turer.
 
Jag fick med mig två kandidater som hängde med på resan vilket slutade på 2.12 mil. Dock efter 9 km fick Tina punktering så jag och Daniel fick fortsätta resten själva.
Rundan vi tog var riktigt spännande eftersom ingen av oss hade cyklat den förut, vi startade mot Storuman där vi möttes av backe på backe för att sedan mötas av ännu mer backar. När vi väl kom ut på andra sidan fick vi ett skönt avslut med att glida ut efter hela Granbergsbacken!
 
 
Resultat: 2.12 mil på 1 timma och 13 min. Godkänd? Javisst!
 

Träningskompisen

Ibland så tittar jag igenom för att se hur folk hittar hitt till min lilla blogg, det kan vara ganska roande. Vilka sökmotorer, sökord osv. Roande, ja det var nog det rätta ordet!
 
Något jag inte har väntat mig är att finna mig själv på en träningssida, som jag inte ens visste fanns! Så tack DU som lagt till mig där, eller jag vet inte riktigt. Nu känner jag lite press på mig, haha! Men tack! Skoj att du/ni finner mig motiverande/inspirerande! :)
 

Duracellkanin laddar ur

Jag blir alltid lika överraskad av mig själv de dagarna jag bara går på, går på och går på. Precis som en duracellkanin!
40 min med kettlebells, tufft genomförande och otroligt roliga och bra övningar! (BCmedlemar, ni måste gå denna månad!)
1 mil med Rambo på cykel med sluttid 50 minuter.
3 km promenad med Akleja, hade tänkt löpa med henne men för varje avstamp så sa kroppen ifrån så vi fick powerwalka istället vilket också var härligt!
 
 
Jag är nöjd och klappar mig själv på axeln och säger: bra gjort Magda!

Duracellkanin

Med alldeles för starkt kaffe så peppar vi igång kvällens kettlebells pass! 18.00 börjar vi svinga kulorna och kroppen ska få arbeta för kung och fosterland!

Det där kaffet alltså - jag känner mig speedad! Duracellkaninen är på G!
 

120703

Medans jag går runt i min egna lilla värld under morgontimmarna så hinner man fundera på otroligt många saker. Malin i Umeå puschade på mig att ta fram kollegiblocket när jag var på en snabbvisit på deras kontor (UMS) och skriva upp allt jag vill göra i livet, både det möjliga och omöjliga för att sedan utgå från det. Sagt och gjort, har desutom hunnit kryssa för en del! En klock kvinna, som tamigfan kan allting!
 
Tre timmar kvar tills arbetsdagen är utförd! Peppen på det, nu kör vi!
 

Träningsvecka 26

Under vecka 26 blev träningen något lugnare. Gymmet har fått sig en liten sommarvila, att gå upp i heltid sätter sina spår och jag försöker komma in i rutinerna för att finna ork och motivation.
 
Sommaren sätter också sina spår trots att det inte är någon riktig sommarväre än. Det är mycket cykling, jogging och promenader. Allt för att hundarna ska få sin beskärda del i motion samt att jag och Rambo håller på träna upp oss inför våran cykeltur på 5 mil som börjar närma sig med stormsteg!

25/6: Helkropp
26/6: 9 km promenad
27/6: 5 km cykling
28/6: Helkropp
29/6: Vila
30/6: 8 km löpning
 

Akleja är ingen stjärna ikväll

Musiken flödade i öronen, hundarna kopplade och med peppen på topp så begav vi oss till strandpromenaden för att gör av med överflödig energi. Vinden smekte, solen lyste klart och allt var toppen men efter två kilometer hade mitt temprament spårat ur och jag vände om med en duktig hund och en hund till salu.
 
Rambo är en stjärna att löpträna med. Han håller sig på sin kant, stannar inte först han tillåts och tempot är perfekt. Men så har vi fröken lillskit som ska vara motsträvig och springa kors och tvärs, stannar för att lukta och markera var tionde meter så att man får dra med henne istället.
 
 
Jag gör ett nytt försök imorgon men då enbart med min stora Stjärna, Rambo-bo!
 
Hur duktiga är ni? Tar ni er ut promenader/springturer utan hund eller sällskap?
Jag beundrar ni som gör det, för jag själv har inte den moralen!

Standard

Det är en starndar att jag efterlämnar mig saker när jag åker bort och nu är det ingenting mindre än strömkabeln till datorn! Det känns si så där, jag börjar vara van att leva i stenålder utan dator men om ett par dagar så är den min igen!
 
Magen kurrar så det är dags för middag och efter det svidar jag om för att ta hand om mina två vilddjur och jag hoppas att det finns energi kvar till gymmet!
 

Gula hundar

Det finns hundar som behöver utrymme i både hemmet och utanför så när jag såg denna länk med Gul hund så tyckte jag att det var super!
 
Det finns hundar som inte älskar andra hundar, som behöver lite egen plats även ute på promenader. Det finns hundar som inte tycker om när främmande folk kommer fram och klappar de på huvudet. Det finns hundar som har blivit omplacerade och kan ha svårt med den nya omgivningen.
Listan kan göras lång varför en hund kan behöva eget utrymme och i denna länk har de sammanfattat kort och bra!
 
Det Gula bandet symobliserar en god gärning både för hunden och våra medmänniskor. Hur snäll hunden än kan vara eller hur liten och söt den är så kan man aldrig vara 100% säker på vad som händer när hunden känner sig trängd.
 
 
Länken till Gul Hund