Nikotinhelvete -

7 år har passerat med både lite röka och lite snusa. Lite är nog uppfattning var för sig. Redan i Oktober började jag med min avvänjning och det innebar att sluta sova med snus och det gick ju fint och nedtrappningen under November och December gick också otroligt bra, så pass bra att jag var nere på två dosor/vecka den sista tiden.

Januari och Februari har varit en otrolig plåga, en känslomässig bergochdalbana. Jag ska inte smyga om att jag har varit otroligt känslig under den här tiden, att jag har brutit ihop och börjat gråta av all frustration och puh..
Jag ska inte heller ljuga om att jag har rökt lite grann men det är inte mycket. Under de sista två veckorna har det inte blossats mycket (5 cig) och det sista paketet jag köpte gav jag bort efter 3dje cigareten. - Välspenderade pengar! - 

Hjärnspökena existerar och de kommer i tid och otid och istället för att få pyskbryt i mitt inre så tänkter jag testa använda nikotinplåster. Första dagen har passerat och det har faktiskt fungerat bra, inte för att jag tror att plåstrerna i sig gör så mycket så känns det bättre i huvudet i alla fall och jag tänker fortsätta med dessa ett tag till.


Så antingen är man en idiot som börjar eller så är man en idiot som slutar!  Hur som så kommer jag dra nytta och lägga undan 1000 kr extra per månad och efter ett år, Ja ni förstår nog att jag kommer belöna mig själv!:)

Ger mig själv en klapp på axeln, boostar och peppar mig själv och jag kommer aldrig, aldrig, aldrig mer lägga in en snus.

130228

Kallsvettig, uppvaknanden och en dunkande inbilland smärta, ibland så älskar jag mina nätter. Imorse klev jag upp extra tidigt redan vid tre. En natt med kanppt fyra timmars sömn, en extra långpromenad och en långdag på jobbet har passerat. Istället för att gå till gymmet och genomföra dagens benpass så blev det ett pass på soffan med Akleja ihop knycklad till en boll i benväcken. Välbehövligt och otroligt skönt!

Tänker fortsätta denna Torsdagkväll med att sticka ut på en kvällspromenad,smita in på affören och köpa något gott för att komma hem och mysa ner mig i soffan under mysfilten och känna: Jamen, en extra vilodag ska inte sätta ångest i mitt huvud. Och äntligen ikväll/natt/imorgonbiti så kommer jag vakna upp av ett Colombiasamtal och om jag inte får ett samtal så kommer jag vara en av Sveriges oroligaste..
 

130227 -

När jag upptäckte att kycklingen fortfarande var blodig och jag fick stilla hungern med ris och varma morötter så höll jag på bryta ihop totalt. Det kändes som att hela världen rasade ihop och jag kände hur jag började förvandlas till den där tjuriga lilla treåringen och hur humöret vändes upp och ner.
 
Trotts den dåliga matupplevelsen som har legat på -0 under dagens gång så glömdes allt bort när klockan slog 14.10 och jag fick gå ut i blåsten med en kaffe, rynka på näsan och kisa med ögonen för att se solen under tiden jag väntade på bussen. Härligt!
 

Morgonmys är farligt -

Akleja var riktigt morgonmysig idag, hon kröp ner under täcket och hennes värme på morgonen är så otroligt skön, så pass skön att jag somnade om och vaknade inte upp först 04.20 - morgonstressen var inte att leka med men en 40 minuters promenad hann vi med - morgonpromenaden är Prio1!

Längtan och glädjen, idag är det endast 7 dagar kvar tills mannen kommer hem! Wii, den här veckan kan få rusa iväg och nästa Tisdag, åhhh den dagen kommer nog kännas evighetslång!
 
 

120225 -

Måndagar i all ära men all stress som den medför, puh. Tävla mot klockan för att hinna kasta i mig lunchen, stressa lite till och ta morgonkaffet klockan 14 och pusta ut. Det är tur att det endast är Måndagar och Tisdagar som brukar vara så djävliga.

Efter förra veckans intensvia träning så tänker jag njuta av en vilodag och bara mysa runt med Akleja ute i vårvintervädret, busa omkring och somna in extra tidigt för att orka upp när klockan ringer 03.40 :)

 
 
 

Akleja becomes zebra

Ett paket anlände i brevlådan under veckan och till min förtjusning så passar Aklejas nya kläder utmärkt! Nu kommer hon impa stort på pojkarna och pensionärerna kommer gulla gott med henne under promenaderna

Kläderna hittar ni hos Neddhundkläder

Lyxhelg -

Det har varit en lyxhelg rakt igenom, har trippat omkring på moln och känt att allt bara flyter på och det bästa är att jag inte har stått vid spisen någonting alls. Lördagen spenderades åt att aktivera Akleja på alla de möjliga vis, genomföra ett tricepspass och avsluta kvällen med mys ute hos dalmasarna. Pizza och ett par glas vin och en "sminkkurs", så nu kan jag också göra sotade ögon. hihi.

Dagen till ära så har jag utfört veckans andra benpass och det gick suveränt för att sedan svida om och trippa iväg till svärmor där det bjöds på middag och gotta.

Ser ljuset mot målet -

Mål är alltid bra att ha och jag börjar se en liten ljusglimt till ett av mina mål. Sakta och säkert blir stången tyngre och tyngre, idag fick ryggen jobba med 70kg i marklyft och jag tänker kämpa på tills det blir tresiffrigt och när det väl är 100 kg på stången tänker jag belöna mig själv med något stort, typ en veckovila eller varför inte en spabehandling eller .. det är så mycket jag vill ha just nu, tur det inte är i morgon det ska lyftas! Klappar mig själv på axeln, sträcker lite på ryggen och laddar inför helgens kommande träningspass!

Hur går det för dig och din träning?
 

Förjävla bra idag -

Veckans sista arbetspass är över och den här veckan har varit otroligt skön, tiden har varit på min sida och jag har hunnit med extra.
En kaffe i hand, andas in friska andetag, känna solens strålar under de sista tio minuterna var underbart innan bussen rullade ner mot friheten.
Energin sprudlar i kroppen, fröken fick en extra lång promenad och nu är det dags att fylla kroppen extra med energi för att trippa vidare till gymmet och utföra dagens pass.

Jamen alltså, jag känner att jag har det förjävla bra idag! Puss på er!

Kämpa, kämpa och kämpa -

Gårdagens vilodag med en timmas promenad i gott sällskap var välbehövligt för både kropp och själ för att ladda upp med ny energi med nytt krut inför kvällens benpass som gick otroligt fint! Ett par tunga ben släpades ut ur gymmet och jag ser framimot Söndagens återkommande benpass!

Det jobbigaste med fjolårets viktuppgång är att jag tappade en del i både styrka och uthållighet men det håller på vända - tack och lov! Kämpa, kämpa och kämpa! Starka musklade ben ska de bli av dessa spillevinkar!

Benböj      6x15
Benspark  4x12
Lårcurl      4x12
Vadpress  4x12
Benpress  4x15
 

Och som jag saknar Body Center och alla KB pass. Svinga för mig också Vilhelminafolket!

Spring rätt -

Det känns trygt att Fröken föddes med vett, att slå dövörat till under kråkjakt är populärt och eftersom höger och vänsterregeln har aldrig fastnat så det är tur att alla bilar vet att man tvärnitar vid övergångsstället när en bunt kråkor och en galen hund passerar i 110 knyck.

Livet är fyllt av hjärtslag och panik. Lite mer koppeltvång får det bli, hundjävel.

130220 -

Gårdagen är ett minne blott, ibland så funkar ingenting och allt känns bara sådär rövigt som det kan göra imellanåt och som tur är så får man ha taskiga dagar. Ett gympass och en kvällspromenad med skratt och däcka i sängen tidigare än vanligt, toppen sa kroppen som vakna upp pigg och utvilad.

Ny dag med nya tag och den här dagen har seglat igenom. Middag och peppa igång till någonting låter som en utmärkt idé!
 
 

130218 -

Jag vet inte om nattens usla sömn berodde på nattens samtal som löd: - Vi har blivit tagna av polisen. - Puckon som fiskar i nationalparken! Hur som så klarade de sig med en raport och lika bra att de blev av med spöet. Puh, sådär efteråt var det svårt att somna om. Hoppas de leker vanliga turister i forstättningen så att de kommer hem snart!:)

En hektisk dag har rusat förbi och lika glad är jag för det! Kom hem till en alltför busig fröken, middag ska ordnas och ett bröstpass ska genomföras.
 

Färdigbokat -

Jag hade tänkt ett benpass på gymmet efter middagen men istället blev det ett pass på soffan och nog var det lika skönt! Söndgssysslorna med tvätt och matlådefix är avklarade och jag lyckades boka ett hotell inför Stockholmstrippen i Maj, det ser ut att vara ett riktigt mysigt hotell så nu längtar jag destomer! En liten boostning och uppvilning inför sommarens arbetsmånader och Stockholm är ju aldrig fel att besöka! 

Kanske blir det som förra året en vår och en höstresa, vad säger ni damer dra en Tjejmilen i år igen?
 
 

Ninja dog -

Jag tror Akleja vaknade upp på fel humör idag, hon såg lite vrång ut i blicken eller så har Ninjahunden haft en tuff natt när hon bekämpa och slogs mot stadens brottslingar?!
 
 

Spenderades bakom -

Som jag har saknat och som vi tre har saknat kreaktivt umgänge. Internet är bra fantastiskt, hittade åt två Falunbor, Stefan och Elenore som jag snabbdejtade förra helgen och den här eftermiddagen spenderades bakom deras kamera.

Fineartstuk och "outsidethebox", slutresultate ska bli spännande att se och nya planer smids redan. Som en glad hyllning åt dagen så bjuder jag på en av mina favoriter som är tagen med Nikdesign.

Teint Miracle -

En titt förbi Kicks och jag blev med nytt, en foundation från Teint miracle och en ny borste. Pricken över i:et så fick jag grunden lagd inför dagens plåtning. Tack Elenore!


Butik: Kicks Pris: 584:-

130216 -

Istället för att börja vakna till liv 03.30 så fick jag ett Colombiasamtal vid femtiden, tidsskillnaden är lite jobbig under helger men vad gör det? Fick ihop sömn med 10 timmar vilket var välbehövligt! Gröten är uppäten, protoindrinken är intagen och mailen är kollad som vackert har fått vänta, sortera, läsa och besvara det kommer vara en av helgens sysslor.

Det är dags att lägga i en växel för att hinna med saker och ting innan det är dags att bege sig till eftermiddagens plåtning.

Knashund <3

Hasa ner sig halvsittande/liggande bredvid matte och bli kliad på magen, det är mysigt och skönt tycker vi båda. Knashund, gud så jag älskar dig och dina tokiga idéer! <3
 
 
 

130215 -

Planen var att möta upp några kollegor för att äta middag tillsammans men efter om och om igen så skippades det och jag är inte den som är den utan blev mer glad som redan höll på hungra ihjäl och plus i kanten så blir det ett pass på gymmet.

Jag tror jag har lagt upp denna måltid fyra gånger denhär veckan mer eller mindre bränd men så länge det finns bacon så är inte jag sen på att hugga in!
Ja, jag vet.. variera maten mer. Varierade luncher och gröt på morgonen tycker jag funkar och det är så svårt att komma på maträtter när man egentligen är en älgätare. Så vad äter icke-älg-havare?
 

Köttande pass och torsdagsmys -

Det tåls att säga igen men att sluta redan 14.40 är underbart! Colombiasamtal, långpromenad, god middag och ett köttande benpass på gymmet. Dagens lediga tid har varit awesome och benpasset tog så bra så att jag höll på falla ihop nerför trappen! Vadmusklerna hade försvunnit och jag måste ha sett ut som den äldsta pensionären när jag ojade mig nerför och höll ett stadigt tag i ledstången för att ta mig ut på kvällspromenad med Akleja.

Torsdagsmys med Akleja i soffan framför Lyxfällan, torsdag.. åh det är torsdag och imorgon är det fredag. Åh, ta och smaka riktigt på det ordet. tänk å slippa kliva upp till 04.00 i två dagar. Det kallar jag lyx!
 

På krigsstigen -

Magda har varit på krigsstigen, det skulle man kunna tro i alla fall men så är inte fallet. Jag älskar mitt glidarjobb där jag inte behöver anstränga mig, där jag inte behöver känna någon stress, där jag inte behöver få en kass ryggvärk.

Jag älskar mitt jobb, det ger mig inte bara pengar på kontot utan det ger mig också utslag över händerna, sår som spricker och svider och som pricken över i:et så sprider det sig uppöver. Great!
 


Nu ska jag inte vara så negativ men när det tar hårt på kroppen så ja, ni förstår men självklart finns det en ljus sida också.

Kicken som uppstår -

Vissa tycker om att shoppa kläder medans andra tycker om att hämta ut paket. Jag tog modet till mig och beställde hem supergoda Protein Delite vilket jag rekomenderar till er andra att testa på!
Kvällens biceps och axelpass gick utmärkt! Jag kan inte ungå glädjen över att se hur blodådrorna börjar krypa fram under skinnet! Kicken som uppstår med adrenalin och endorfiner, I want more!
 

Bor in och inreder -

Fröken har bott in sig och inrett hemmet, vackert tycker både hon och jag som är glad att det inte är sopor. Mr. G är snart ett minne blott om inte annat riktigt platt.
 

130213 -

Det är stilla lungt på gatorna, så pass tyst så att Aklejas trippande inte längre är ljudlösa. En promenad full av bus och lek, det är underbart skönt att den här lilla staden inte urskiljer sig ur mängden utan att man istället försöker andas lite tystare för att inte väcka upp de som sover.

I underkylt regn -

Efter ett hårt bröstpass på gymmet så fick vi sällskap utav två mekare och deras hundar, en timmas promenad i underkyltregn blev ett riktigt bra avslut eller ännu bättre blev det med ett samtal ifrån Västerbotten.

Energin är totalt slut på och det är dags att krypa ner i den nybäddade sängen för att åter vakna upp i ottan imorgonbiti och bli sådär löjligt glad över att byta ett par rader med mannen innan han somnar. Det här med långdistansförhållande kan vara jobbigt och det finns stunder under dagen då man saknar som mest. Oj, så blev det sagt -förhållande- vem hade kunnat tro det? Wiii, jag känner mig sådär lycklig i hjärta och själ!
 

130212 -

14.40 var det dags att byta om och traska vidare hemåt. Det känns skönt att återgå till gamla arbetstider och börja 06.00 och sluta en timma tidigare, den där allra sista timman betyder så otroligt mycket!

Nya tränigsupplägger för denna månad är gjord och medans Akleja tar ihjäl Mr. G så passar jag på att smita till gymmet. Nya upplägget ska genomföras innan Akleja ska på med fin dressen och träffa pojkar!
 

Dra på smilbandet -

När jag väntade på skjutsen ner idag så fnissade jag för mig själv samtidigt som jag sparkade sönder snön på backen och såg på när solen gick ner.
Innan jag flyttade "skrämde" grabbarna mig och sa att solen aldrig går upp över Kiruna och när den väl gjorde det så skulle jag säga "Solen går upp över Kiruna.. jag vill hem" Nog för att den gick ner men det fick mig att dra på smilbandet.

 
 
 

Lämnar in lappen på direkten -

Jag har aldrig träffat så mycket folk som tar så mycket semester som här uppe, som åker utomlands i månader och jag har aldrig varit så stressad över allt semestersnack. Och jag som knappt vet vad semester och lugnt är, inte med flera dagar i sträck. Hur fan klarar de av det? 52 helger per år samt någon extra på våren och vid jul, det låter ganska rimligt i mina öron?

2011 tog jag ut 3 dagar och den långhelgen spenderades på vedbacken och de andra helgerna spenderades stort sett likadant med avslutning vid kvarna under nätterna i bästa sällskapet.


2012 tog jag ut hela 5 dagar och de dagarna unnade mig själv med ett par dagar i Umeå i gott sällskap där shopping och photoshoot stog på listan. Resterande av sommaren spenderades med att avverka 3års ved, motionera hundar, räcka till och bräna ut mig totalt. Det var mer semester att vara på jobbet än att ha ett liv utanför.

Igårkväll läste jag att "En människa arbetar i snitt cirka 10 000 dagar under sitt yrkesverksamma liv." 10.000 dagar är rätt mycket så egentligen kanske man borde ta tillvara på de få dagarna man får vara ledig? Sist jag var sådär lååångledig var 2009, så egentligen.. äh jag ger upp. Den dagen någon lyckas övertyga mig att semester är värt så lovar jag att lämna in lappen på direkten.

130211 -

Ny vecka med nya tag och som vanligt startar vi dagen med frukost, idag kessela med ananas, en powerwalk med bus och det allra bästa ett samtal med mannen!

Det har tagit ett tag men nu under den senaste veckan har jag börjat känna igen min Fröken allt mer och mer. Hennes  hudfärg är inte lika blek längre, humöret har börjat återgå till det spralliga och galna och jag har återfått min myshund. Jag trodde inte att hundar kunde bli deprimerade tills jag upptäckte att mina egna blev det. Hemskt, det kommer gå lång tid tills jag lämnar bort henne igen!

Effektivta dagar är de bästa dagarna -

Effektiva dagar är de bästa dagarna och jag chokar mig själv och omvärlden idag! Två och en halvtimma har jag spenderat framför spisen nu i eftermiddag för att få ihop veckans matlådor. Ingenting bränt, kycklingen är saftig och fin, köttfärsen är jag less på och grönsakerna är på plats.

Jag har en känsla av att middagarna därimot kommer vara väldigt enformiga och jag längtar så mycket till mannens ledigveckor och goda mat men tills det: Tjena potatisbullar och bacon!
 
 

06.00 startade morgonen -

Klockan 06.00 slog jag upp ögonen och var alldeles klarvaken och att somna om var bara att glömma. Så hur tar man vara på tiden? Morgonlyx med morgonmys i sängen, en uppiggande promenad i solen och bus på gården. Tvätten är omhändertagen och ett tungt köttande ben och axelpass är avklarat. Februari kommer vara förbannat tungt men vad gör man inte för att få en smäcker rumpa och svarvade ben?!En sån dag -

Dagens andra träningspass är avklarat, triceps och 45 minuter tramp, tramp eller som fanzyfolket säger cardio. Det var tungt, svettigt men härligt så ikväll förtjänar jag att få knapra i mig de sista saltapinnarna som ligger fint på bordet och narrar mitt sinne.

En bra dag är förbi, 2x90 minuters promenader, två träningspass och en date med två Falunare. Internets under, tänka sig vilka människor man kan hitta på internet och imorgon blir det en spännande dag. Woop!
 

Strong back is good shit -

Det märks och känns att det har varit vila ifrån gymmet. Tanken är såklart "ta det lugnt" men som vi alla vet är det omöjligt när man har satt foten innanför dörren, tagit första andetaget och bytt om. Ryggen och magen fick sig en omgång idag och det gick bättre än förväntat! En god middag och laddar inför kvällens pass som består av kondition. Jodå, jag börjar lugnt 5 pass på tre dagar känns som en bra kompensation.

5x15 Marklyft
4x12 Lastdrag
4x12 Rodd
4x12 Rygg-ups
5x15 Sidebend
4x20 Crunch
3x 2min plankan + vikt

Morgonpromenad -

Pigg och utvilad vaknade jag upp till toppen väder! En timmas morgonpromenad med kylan smått bitande i kinderna, solen leker bland träden och man känner hur våren kommer allt närmare och närmare. Snart är det dags att gräva ner sig i en snöhög och grilla klämmackor och dricka varm oboy! Wii, som jag längtar!

Fylld med ny energi så tar jag väskan och trippar vidare till gymmet!

 
 
 

Grr, good feeling -

I snitt per år brukar jag vila 1 månad ifrån träningen, då orken och motivationen inte räcker till och oftast brukar det hända på våren så jag har försökt lägga om den vilan och jag tror jag har lyckats.
Med 1 vecka urinvägsinfektion, 1 vilovecka & 1 vecka med "gulafebern" så känner jag mig hur pepp som helst och axlarna har fått vila sig ifrom så nu hoppas jag att de håller!:)

Bröst och biceps fick sig ett pass idag, det gick trögt men oväntat bra och hela helgen kommer vigas åt träning och powerwalks med lillfröken.
Grrr, känner ni den goda feelingen?:)

Den bästa tiden -

Den absoluta bästa tiden på veckan är nog Fredageftermiddagar för om man jobbar som ett as under veckans gång så kan man hinna snöra av sig skorna, lufta fötterna och hälla i sig en kopp kaffe och just en sån dag har jag haft idag.

Peppar med musik och ska kasta i mig middag för att förhoppningsvis få komma in i gymmets värme. Peppen är otrolig nu efter sjukdomarnastider! 
 

Nagelfix, kvällsmys & CV -

Efter hela 11 veckor med avbokningar för sjukdomar från båda håll så var det äntligen dags igen, naglarna är fixade och åter fina. Den långa tiden mellan fix är inte att rekomendera, naglarna ser ut som skit och trotts att tre hade lossnat och gått av så blev de snygga efter två förlängningar och en fransk manikyr med blingbling. Oh, jag blir imponerad av min kvinnlighet!

Kvällsmys framför Fråga Olle med något brända potatisbullar räddades av ett ton lingonsylt. Dags att göra sista rycket med att skriva CV innan sängen kallar. Fan, när åldrades jag så fort?
 
 

Gå med i PRO -

- Var det du som var ute och gick där runt fem imorse med oranga toppluvan och en liten hund?
- Japp. Varje morgon.
- Du borde söka förtidspension och gå med i PRO.

Jag är lika förvånad som alla andra, att jag vaknar upp klockan 04.00 och är ute och vimsar på den tiden på morgonen. Det är inte alls som för ett par veckor sedan eller ens som förra veckan. Det är helt galet och ännu mer galet är att det kommer vara så ända ut i Mars. Hoff, men än är det ett tag kvar tills man är i Henriks fotspår, den mannen är galen och kommer nog alltid vara det, haha!

130206 -

Jag vaknade till före väckarklokckan ringde och när jag låg där i sängen med telefonen i handen så höll vi båda tummarna och tassarana för att mannen skulle vara i närheten av sin telefon. Glädjen, lugnet och allt som föll in i kroppen när han svarade, det var underbart! 2-4 minuter lycka, bästa morgonlyckan!

Frukost, morgonrutiner och en powerwalk med Akleja. Det känns som en något bättre dag än gårdagen.

Only hate the road when you're missing home -

Jag visste att den här dagen skulle komma men jag trodde att den skulle ha kommit tidigare..
Hopkurad i soffan med pastatallriken i knäet så slog spotify om till Let her go och frasen "Only hate the road when you're missing home" satt fart på tårarna. Där satt jag snörvlande med tårarna rinandes  och fick världens hemlängtan.
 
Ibland eller ofta så ringer telefonen när man som mest behöver det och i andra änden fanns ingen mindre än Marie, lyckan som slog till i bröstet av att få prata av mig med en av de käraste. Tack och puss!
Jag skippar kvällens gymplaner för att istället plugga in hörlurarna och ta en tidig kvällspromenad, ställa mig i en varm dusch och krypa ner under täcket och hoppas på en bättre morgondag.

Familj och vänner, ni ska bara veta hur mycket jag saknar er, dagligen!<3

 

Regelbrytare, hunden i sängen -

Det fanns en regel när Akleja flyttade in: Ingen hund i sängen. Inte för att jag tycker om att bryta mot regler eller faktiskt kanske lite och jag bröt mot den ganska omgående och tänker fortsätta göra det cirka 4 veckor framåt.

Eftersom mannen just nu befinner sig i Colombia och känner solens strålar, sanden mellan tårna, badar i havet, fiskar i Amazonas och njuter av livet så tänker jag vara den där regelbrytaren och sova med bäbis i sängen och sedan -kommer vi nog ha ett problem- men under denna tid så tycker jag att jag är värd lite värme och kärlek och den värmen och kärleken tänker jag ta tillvara på:)

(Ingen behöver kasta onda ögat - det minigodkänt av honom)

130205 -

En morgonsjungande mupp dragandes med en surmupp efter, Akleja var inte alls pigg på att traska ut när hon upptäckte att hon gatt sätta tassarna i 1dm snö och mötas av blåst.. Stackars hund fick åka kana tills hon börja hoppa självmant. Med en positiv inställning ska det nog gå bra att traska vidare till jobbet fastän att jag egentligen skulle vilja krypa ner i soffan med mysfilten.

Kraschad date -

Baktanken var att de två nyfunna vännerna skulle leka i snön ihop, springa och jaga varandra och jaga snöklumpar tillsammans men verkligenheten såg inte alls så ut. Akleja sökte snöklumpar, hoppade runt och grymtade mot Viking som sprang efter med nosen i rumpan och ville bestiga damen.

Blev det mycket lek? Nej.
Istället fick vi stå och skratta åt det omaka paret och såklart en trevlig kvällspromenad.
 
 
 
 
 

130204 -

Redan klockan 04.14 vaknade jag till liv och Akleja var inte seg att sträcka på sig och göra mig sällskap med sin viftande svans under tiden jag kämpade med frukosten. En timmas promenad med bus som avslut blev en skön start på veckan och imorgon väntas samma rutin.

Eftersom förkylningen fortfarande sitter i och det är Måndag så innebär det vila och istället ska det mysas för fullt i soffan och Akleja ska få träffa en friare ikväll!

Promenadslinga -

Sociala medier har visat att vädret har varit toppen hemma i Västerbotten, att se alla uppdateringar med fina vinterbilder fick mig att längta hem till min favorit man och de andra vilddjuren. Sticka ut i skogen med varm oboy i väskan och ha en heldag på fjället.

Istället fick jag och Akleja sällskap av C och Troya, otroligt skönt med sällskap och huvudämnet var självklart hundar och det var otroligt skönt att gå lite nya promenadslingor!
 


Pst, vi är tyst -

Pst, vi är tysta om det här, bara en liten hemlis.. men det blev morgonmys med bäbis i sängen och jag har en härlig Söndagsfeeling.

Unga pensionärer -

Akleja är duschad och jag sitter bredivd henne i soffan med myskläder och tjocksocka. Ljusen är tända, ett glasvin och vindruvor står på bordet bredvid varandra. Ansiktsmasken är borttorkad och jag känner mig lagomt mjuk och skön i huden.

Det är en sånhär Lördag som jag hade för cirka 4 månader sedan när jag stannade upp tiden och inte packade väskan och drog någonstans, när jag var less på allt resande. Nu inväntar jag på att Akleja ska torka upp så att vi kan ta sista kvällspromenaden för att sedan krypa ner i sängen och vakna upp pigg och utvilad imorgon.

Jag kan stolt titulera mig mig som ordförande U.P (Unga penisonärer) och egentligen undrar jag vad fan jag håller på med? Lördagkväll, 23 år och klockan är inte ens 20.00?!

130202 -

Och så kom den här dagen, pussat och kramat pojkarna hejdå som ska åka vidare till Colombia för en månads äventyr. Det kändes otroligt konstigt att gå in i lägenheten, mötas av en konstig tystnad och jamen ni vet sådär konstigt när man blir själv under en period. Akleja har kurat ihop sig på mannens byxor, musiken ljuder ur högtalarna och jag funderar lite smått på hur jag ska spendera denna Lördagkväll?

Jag ska inte ljuga men denna månad kommer jag nog känna av hemlängtan extra mycket men med Akleja trippandes vid min sida så kommer det nog gå betydligt bättre.