Mysardag -

Sista kurerardagen och den består endast av mys, är det inte vi som myser med bäbis så är det leksakerna som får kramas med henne.

 

Seriedag -

En till hemmadag, förkylningen sitter fortfarande hårt i kroppen men tummen upp till att febern har börjat avta! Andetagen känns lite som tvåmilsmaraton, tunga och förjävliga. Det är såna här gånger jag ångrar att jag inte lyssnar på läkarna "du måste ta medicinen dagligen!" Mina försök till att vara en astmafrimänniska med starka lungor blir så nertryckta så att jag knappt tror på min teori -allt går att träna bort-, hu supermagda är inte längre superfrisk, jag känner mig vek. Och nej egentligen sa jag inte att jag är vek..

Soffmys med Akleja och Svenska hollywoodfruar, underbart. Seriedag, det är dags att klicka igång!

I dessa sjukdomstider -

- Du borde gå hem nu.
- Det känns så fult att sjukanmäla, det känns vekt
- Du ser ju värre ut än vanligt.

Promenaden hem igår från jobbet var värre än ett pass på löpbandet, överhettad och kallsvettig tog jag mig hem, tittade mig själv i spegeln och såg mer ut som en söndergråten 3åring som inte har fått sin vilja igenom. Akleja fick sin kortaste promenad och sen bar det in i duschen och ner under täcket och sov bort timmarna fram till kvällen. Det kan inte hjälpas, jag är otroligt glad att de sa att jag skulle gå hem för puh så dåligt jag har mått.

Nässprayen har används flitigt, snorpapper har landat på golvet som snöflingorna på marken, kramkalas under filten i soffan till oändligt många filmer och serier och det kan inte hjälpas att under dessa sjukdomstider så saknar jag både mammas och pappas soffor, deras mat, en hand på kinden och meningen "du är snart bättre stumpan" men jag är otroligt glad att jag har mannen att krypa upp intill här i soffan, att få känna lite värme och kärlek är inte helt fel! :)

Kvällens sista film och jag hoppas på en mindre svettig natt och en piggare morgondag!

The Icehotel -

Morgontrött som jag är så blev min första reflektion att det var ljust ute och mannen låg fortfarande bredvid mig, "det är ljust ute, har du försovit dig?" frågade jag, vände håll och drog täcket över huvudet.
Men inte det, utan han hade taigt två dagar extra semester för att hinna umgås innan han lämnar Sverige. Lika glad om inte gladare blev jag för det!
En överraskning med en tripp till Ishotellet väntade och som jag har längtat! Nu kan jag sätta ett kryss på göralistan.
Att dra undan skynket och kliva in i svit efter svit och få se nya konster i snö och is var fascinerande. Kreaktiva personer med fantasi är de bästa och jag skulle kunna trippa runt där fler dagar och nog kommer det bli en resa dit nästa vinter igen för att se på nya skapelser.
 
 
 
Självklart så gatt vi ta en turistbild!

Kämpande ger resultat! -

Igårkväll satt jag och kollade på gammla bilder och nog blir jag själv chokad när jag kollar på gammla kort, att kunna jämnföra dåtid med nutid ger mig en kick och allt kämpande har givit resultat! Den här resan med att gå upp i vikt, slippa ha ont och besvär med kroppen har varit lång och det har varit ett hårt arbete. Gymmet har varit mitt andra hem och kommer alltid vara en stor och viktig del av mitt liv.
 
På det vänstra kortet så var jag 19 år och vägde blott 48 kg.
Idag stannar vågen på 60sträcket. Jag har lyckats gå upp 12 kg, fördubblat kroppsfettet och fettprocenthalten ligger runt 26%, jag kan omöjligt må bättre!

Denna resa är inte slut än men jag har kommit en god bit på vägen och glöden kommer aldrig slockna trotts att jag möts av motgångar.
Jag kommer ständigt leta efter nya utmaningar och sätta nya mål för att bli bättre och för att få känna "Jag är awesome!"
2013, vad erbjuder du i träningsväg?

Och Ett otroligt stort tack till er familj, vänner och BC som har givit mig inspiration, motivation, kämparglöd och en rejäl feedback!
 

130126 -

Igår blev det hyffsat sent i säng, jag har fått tillgång till bilder från 08-09 så jag satt hela går kvällen och fascinerades över hur långt jag har kommit med träningen. Grymt skoj! Idag blir det att passa tvättstugan. Leka turist med Akleja och trippa runt på stan för att se på hundutställning konst och allt därimellan för i helgen är det nämligen Snöfestival här i Kiruna.
Ett ben och axelpass på gymmet väntar och jag är peppad som bara den!

Morgonmys är över, nu är det dags att plugga i hörlurar och sticka ut på promenad.
 

Det här med soffan -

Att somna på soffan redan 18.00 och vakna upp 21.00 ställer till det på ganska många plan. Hade jag varit hundlös så hade jag stegat direkt till sängen och dragit en 11 timmars sömn men inte ikväll och inte i fortsättningen.
Undan diskat, kvällspromenad, dusch och kvällsfika. Nu är jag halvt pigg som en lärka vilket kommer straffa sig imorgonbiti.
 
 

Positiva vardagsrutiner -

Jag börjar morgonen med gröt i tallriken, en harmonisk promenad med en morgontrött hund som knappt går framåt för att sedan gå en trappa upp till grannen som håller i veckans "hunddagis".

Promenader och powerwalks med musik i öronen, knarrande steg och en hund som står och kissar på frambenen, det är åter en del i vardagen och jag kommer aldrig kunna smita ifrån de.

- Cirkeln är sluten och jag återgår till en de positiva vardagsrutinern.
Skönt säger både jag och kroppen!
 

Pressa personbästa -

Måndagar är vilodagar från gymmet, att ens tänka tanken att rymmas där inne är som att nej jag skiter i gymmet på Måndagar. Istället trippade vi iväg och såg bio och jag fick en träning i att ta det lugnt, vilket jag faktiskt tycker att jag börjar bli väldigt duktig på!

Idag därimot så tvingades jag med till gymmet direkt efter jobbet. Trött, sliten och halvt hungrig så körde vi igång veckans bröstpass. "Du ska pressa och maxa, 50 kg klarar du" - sa han. När jag var hemma över jul så pressade jag 40 kg och kände mig bäst.
Idag lyckades jag pressa 45 kg, jag kanske var alldeles för snabb tillbaka till att köra tungt sedan axelskadan för drygt två veckor sedan eftersom den sa ifrån rejält men ändå, 45 Kilo! Wiho!

Nytt personbästa i bänkpress på 45 kg, ibland känner man sig så underbart jävla grym och jag känner att träningsvärken kommer sitta fint imorgon.
 

88 dagar & 19 timmars resande -

Sjukanmälan och ledighet, det var hyfsat skönt men att vara sjuk hade jag kunnat skippa och att vara ledig i två dagar för en läkartid på mindre än 5 minuter kändes också sådär.
Bussresan på 9 timmar ner kändes som en fröjd eftersom resan upp vid nyår var ett helvete, vi roade oss bäst vi kunde med filmtittande, ätande, sovande, fototime och jag skrattade nog så mycket att de andra resenärerna blev störda. Jag blev en sån där som jag själv avskyr på resor, såna där som lever om och aldrig är tyst.

Två dagar i Vilhelmina där vi spenderade dagarna med att umgås med härliga vänner, hälsa på "morfar", invägning och träning och frysa ihjäl lagomt mycket i den isande kylan.
Och vi får självklart inte glömma att efter 88 dagar så fick jag äntligen tillbaka bäbis, hundlösa livet är över och nu ligger hon och sover bredvid mig.
Helgen spenderades i Dorotea hos min mor och nog tänker vi alla att vi blev bortskämda med maten direkt på bordet och inte rörde ett finger men icket, det funkade inte riktigt eftersom mor var utan högerhand så jag fick leka assistent istället.

Om vi sammanställer hela resan och allt omkring så känner jag mig som en lycklig hundnördstönt som har fått tillbaka min hund. Jag känner mig fånigt lycklig - ja sådär fånigt lycklig som på film, alltså det går inte att förklara och Oh, allt känns underbart! 
 
 

Kroppen säger C-vitamin

Tranbärsjuice, citronvatten och Cvitamin till förbannelse, min mun håller på torka ut av alla dessa drycker. Det är hemskt när kroppen får infektion så att man knappt kan gå men när själva huvudet ligger tre steg före och samlar på sig en massa överflödig energi.

Det går framåt och jag är betydligt bättre än igår men imorgon blir det yttligare en stilla-sittar-dag. Ofrivillig vila är nog den värsta vilan!

 

Cykeltur -

När jag var hemma över jul så drömde jag en sånkallad Magdadröm, såna där drömmar som de flesta tycker är helt galna men för mig fastnar de och jag kan inte släppa de utan istället så planerar jag de och genomför.
 
Cykla är en av de roligaste träningsformerna jag vet och i sommar skulle jag vilja genomföra sträckan mellan Kiruna och Vilhelmina. Ja, jag vet att så många fler har cyklat på den vägen men det har inte jag och min tanke är att genomföra detta på 3-4 dagar. Det skulle vara en liten utmaning, mycket jobbigt och roligt.
Jag fick frågan hur mycket packning jag tänkte ta med mig och jag funderade tills svaret kom: "Jag hoppas att svenskarna efter vägen är snälla och ger lite tak över huvudet" En blick och en mening var det enda jag fick: Du är galen.
 
 
Det skulle vara lite annorlunda gentimot sommarens cykeltur med Rambo, när jag kopplade honom och cyklade till grannkommunen, cirka 55 km för att hälsa på min mor och äta grillat till middag för att dagen efter ställa upp i en tävling på gymmet och åter känna mig bäst.

60 kvm till typ 1 hylla

Det slog mig under helgens gång när jag stod och skapade ordning bland mina saker: Herregud, äger jag ens någonting längre? Sakerna jag skyfflade undan till folk, sakerna jag sålde av och gav bort. Vad äger jag överhuvudtaget och herregud så jag saknar mysstunderna i soffan med mina vilddjur.

Från en lägenhet med vilddjuren på 60 kvm till en resväska + gymväskan till typ en hylla. Hallå, jaha? Så de kan gå..
 


 

Slagen krigare chekade ut -

Imorse när jag klampade in på kontoret så frågade de om jag var sjuk. Det brukar sällan hända att jag är 30 minuter tidigare på kontoret. Vem hade kunnat veta att jag skulle sjukanmäla mig, att de skulle få skjutsa hem mig, att jag skulle ligga i feber och halsa cvitamin 4 timmar senare?

Vilken start på veckan, allt som kändes så bra under morgonens timmar bara föll. Vilken vändning på dagen, en vändning som jag glatt hade klarat mig utan.
En viktig sak jag lovade mig själv och omgivningen när jag flyttade och tog det nya jobbet var att jag skulle sjukanmäla mig när det verkligen behövdes, att jobba i hög feber och gå dubbelvikt är det slut på. Så nu mamma och pappa, jag håller det löftet och en slagen krigar ligger på soffan och har gett upp livet för idag och imorgon och förhoppningsvis inte resten av veckan.
 

Spanar in och inser -

Morgontrött står jag och spanar in min egna lilla kropp och inser njaa... om en-två månader är jag nog i form igen. It's time to shap it up! Samtidigt som jag sammanställer dagens to do list: Tvätt, shopping, träning och städning. Rätt slappt och jag ska inte säga någonting annat än att jag gillar't! En lugn och fridfull dag, vilket behövs i mellan åt!


En viss hemlängtan börjar krypa i kroppen, nog för att det inte är många dagar kvar tills jag får krama om min lilla bäbis men det är länge kvar tills jag får bege mig till fjällen och krama om min älskade man. Åh, det gör ont i hela kroppen över att veta att han kommer vara så nära men så långt ifrån!
 
 

Någon konstig vecka -

Veckan har passerat i någon slags rasande fart, känslomässig bergochdalbana och utmattning så att jag inte har fått något vettigt gjort.
Dagarna på arbetet har spårat ur totalt, från 50årskalas och djupa diskutioner till hoppande sperma och porrfilm så jag menar: samtalsämnena har varit spårade totalt och de har gett oss otroligt mycket skratt.
Kvällarna har gått ut så långt som att jag har legat och sovit redan klockan 18, däckat direkt efter middagarna och nätterna har passerat med mardrömmar, oroligheter och inbillningar till smärta.
Trotts orkeslösa kvällar så har veckan passerat med bravur, allting har bara flytit på och den kan gott och väl läggas på det goda minnet.

Hur som efter en natt med 11 timmars sömn så känner jag mig utvilad och att mötas av ett strålande väder kan omöjligt göra dagen sämre. För att känna mig lite extra så blev håret kammat och ett ansikte fick åka på. Tänk så mycket en dusch, smink och träningskläder kan göra. Jag trippar vidare till gymmet!
 

Bästa starten på veckan! -

Dagen är snart förbi och den här Måndagen har gett mig en otroligt bra start på veckan. Utvilad och peppad på jobb och alla spårade ur på så många plan att samtalen nästintill blev vidriga!

Direkt efter jobbet så drog jag vidare på en såkallad arbetsgivareintervju och jag väntar på besked. Ganska roligt när man kan förhandla fram en anställning och lön. - Ingenting är spikat än, jag väntar på deras bud så att jag kan ta ställning till den. Jag kom därefter hem till en överraskningsmiddag och jag saknar redan mannens ledigveckor med den goda maten. Ja, jag är nog en bortskämd flicka :)

Kvällsläsning av Body och inspirationen flödar samtidigt som jag sitter och knåpar ihop ett träningsscheman åt andra samtidigt som jag testar kläder som kom med posten idag.
Åh Måndag, veckan kan omöjligt bli sämre!

*

Inspiration -

Det finns ljusglimtar i vardagen och jag har de glimtarna väldigt ofta och Ni som ger mig de är underbara, jag blir så varm i hjärtat och ler sådär extra fånigt samtidigt som ett litet glatt och ynkligt "åhhhh" hörs.

Ibland så händer det att det trillar in under kommentarsfältet, på facebook eller i mailen. Såna där texter som får mig att le, som får mig att kämpa lite extra, som får mig att vilja fortsätta som får mig .. jag kan fortsätta hur länge som helst!
Jag tycker det är grymt skoj när man lyckas inspirera och påverka människors liv och det rör sig alltifrån att våga testa på nya saker, ändra livsstill, resa iväg till okända platser och till okända människor. Ja, allt som får en att växa lite extra och som ger ny styrka som människa.

"Innan jag bege mig ut vill jag passa på att tacka dig du har gjort mig till en ny människa nu tycker jag det är roligt att träna och gå promenader, det har jag aldrig gillat förut. Så tack snäll Magda för att du gett mig inspirationen att Motionerna."
 
Inspiration det behöver vi alla och jag blir så glad i hjärtat när det trillar in små texter.
Puss på er!

 

Oh det är 2013 -

Så vad har hänt den sista tiden? En vecka har passerat och jag har knappt suttit vid datorn och är det gjort så är de för filmtittandes skull. Ibland är det skönt att stänga av sig från allt men bara en kort tid.

Ger en snabb tillbaka blick över veckans som varit:
Nyårsafton firades med mannen och hans vänner. En otroligt god middag med gott dricka, skrattattacker och pinsama stunder. Nyårsafton kunde inte firas på bättre vis och nog var det lite roligt när "alla" nyårsfirare samlades på torget vid 12slaget.
 

Jag kom tillbaka till jobbet med snevriden dygnsrytm, feber och sådär allmänt hängig. Tillbaka till konstiga diskutioner, mustning och allt där i mellan. Åh just ja, jag fyllde år och jag kom hem till en god middag som följdes upp med tårtätning med härligt sällskap. Helgen avslutas på topp, inneboendekalas som firades med bowling, middag Och jag ska aldrig mer beställa "hel fisk", fanskap! Och en ölningskväll med utgång.

Glada pojkar!


Vi pumpade musklerna under dagen för att visa upp oss på kvällen.


Vi pussa tomten.


Hallå vad hände här?


Så kort och gott så är jag tillbaka uppe i Norr. Jag håller på planera in Januaris hemresa - eller rättare sagt Aklejas resa upp. Wiiii, jag kommer vara lyckligaste lillbruden i stan med min nakenfis!