Har det bäst i veckan -

Ledigveckan spenderas hemma i Marsfjällen hos min far och nog känner jag extra lycka att ha de jag gillar bäst runt mig, Mannen, nakenfisen och hårbollen-arna.

Vi har packat och fixat för att strax bege oss ut i skogen till imorgoneftermiddag. Vi håller tummarna på fiskelycka åt grabbarna och jag är typ sådär extremt glad enbart för att min hårboll, Rambo får hänga med på äventyret:)

Jag har det sådär bäst i veckan! :)

 

Nattskift är bra skift -

(Tidsinställt)
Nattskift är bra skift, dels för att jag har saknat just nattarbete och dels är det rogivande när det spåras ur så mycket bland tankar och funderingar bland folket. Som tidigare i veckan när vi satt och drack kaffe och Pajala bröt tystnaden och sa "Nä det är dags att sätta en ring på pappret innan det är dags att gå rundan", jag tittade oförsående med djupa veck i pannan och frågade S "Vadå menar han skita?" vilket det inte var men vi skrattar fortfarande åt det eller gårdagens favorit när A frågade mig "svettas inte du som har mössa och allt?" och jag svarar sådär logiskt som man gör klockan fem på morgonen "Nja, alltså det beror ju på hur varmt det är".

Så vad går mitt arbete ut på? Vi är tilldelade olika områden och jag håller till på sepaplan - kort och gott kan man säga att där separeras malmen från gråstenen. Så jag ser till att allting fungerar och håller rent på den våningen och under de lugna stunderna blir det "studiebesök" på övriga plan för att mata in ny information. Det är en sådan procedur så det är svårt att skriva men det är faktiskt riktigt intressant.

Hm, det blev ett mycket konstigt inlägg och jag har inte direkt någon aning om vad ni har fått ut av det eller jag själv men sov gott hörni, det ska jag göra om exakt nio timmar!
 
 

130727 -

Jag har lyckats få till en riktigt effektiv dag, vaknade upp redan klockan tolv när svärmor ringde och sa "det är sol, kom på kaffe och sola en stund" så där satt jag en halv timma efter och njöt av en kaffekopp och solen strålar innan jag och fröken cyklade hemåt - Ja äntligen, imorgon är ordningen återställd när jag kommer hem från jobbet, både mannen och bäbis kommer ligga hemma i sängen!

Lite sol, matlådefix, städning, packlistan har skrivits och nu är det strax dax att dra vidare till andra sidan stan. Helgens första 12timmarspass ska avverkas och jag räknar ner timmarna till Måndagmorgon - då bär det av mot Västerbottenfjällen, woop woop!

PS. Det kommer komma upp ett inlägg 22.00 - tidsinställt.

Hagge och Björne -

Det har införskaffats lite nytt, lite välbehövligt eller så var det bara skogshuggarhaggebyxorna som var välbehövliga men nä jag gör som så att jag intalar mig själv att allt är välbehövligt. Men nu tänker jag lägga undan kortet resten av månaden!:)


Butik: Intersport, Haglöfs 1599:-


Småbutik: 100:-


Butik: Ur&Penn 40:-

130726 -

Dagen blev helt annat än gårdagen som bestod av sovmorgon och gym jämnfört med idag då det var dags att pressa i solen igen. Om man tittar på väderprognosen så ser det ut att sommaren har nått sitt slut och jag skakar glatt hand med solen som har satt sin färg på min hud, tack!

 

#brunlapp -

Jag skippade träningen totalt idag och gick totalt in för balkonghäng hos svärmor, så otroligt skönt att bara pressa sönder i solen och se hudfärgen återgå till normalt, jag känner mig inte alls som en blekfis längre utan mer som en #brunlapp :) Promenad i solen med Fröken som blir mer och mer mattesjuk var dag och jag längtar så otroligt mycket tills mannen kommer hem så att ordningen blir återställd igen men först - pressa jävel i solen för det är nämligen krig om vem som kommer vara brunast innan veckans slut. Vem tror du vinner? Han i fjället som fiskar med kläderna på eller hon som sådär poff blir brun utan sol? :) Hihi, nämen ta det inte så seriöst, se humorn i detta också:) 

 

130724 -

God morgon folket! Kiruna bjuder åter igen på sol vilket jag firar med bikini. Ska strax trampa iväg till svärmor men innan det nalkas kaffe med Blind och "EnsammammasökerKrister", nästan så att man skulle kunna kalla det en lappträff, höhö Onsdagshumorn är på topp!:)

Och idag använder vi oss utav haschtagen #brunlapp :)
Hoppas ni får en fin dag för det kommer jag definitivt att ha!

 

130723 -

Kiruna bjuder på SOL, strålande sol! Det var inte igår utan det var snarare sista dagarna i Maj som det var såhär härligt skönt. 20 minuter efter att jag hade vaknat stod jag inne på gymmet för att låta ben och mage få arbeta av sig. Otroligt skönt men ännu skönare var det att duscha av sig, svida om och trampa bort till svärmor där fröken spenderar sin vecka och tydligen jag lika så. Balkonghäng för att bättra på brännan, kaffe, promenad med fröken, lunch/middag och bara vara. Otroligt skönt och välbehövligt, nu är jag redo för att gå på nattens skift.

 
 
 
 

8 veckor senare -

Alla vill vi ha resultat - i allt vi gör och ser vi inga resultat så ger vi ofta upp, det är så vi funkar, oftast. Jag har sagt detta förut och kommer säga det om och om igen, att det är viktigt att sätta delmål, de gör det så mycket lättare att fokusera på de stora målen.
 
För åtta veckor sedan, vecka 21 klarade jag inte av att utföra chins på egen hand utan Jens fick agera stöd och praktiskt taget lyfta upp mig, då klarade jag fem stycken.
Igår, 8 veckor senare när vi tog plats på gymmet och greppade stången klarade jag av att dra upp mig 4 gånger helt själv. 4 stycken på 8 veckor känns helt klart som en godkänd siffra. Att lyckas göra någonting som man tycker är omöjligt är en otrolig känsla. Så de små delmålen är viktiga, de gör det lättare att sikta på de stora målen och inom chins så har jag planer på att lyckas med 10 stycken innan årets slut.

Jag kämpar vidare mot nya mål. Gör du det och vad har du för mål?

 

130722 -

Jag vaknade upp med träningsvärken man strävar efter att få samtidigt, det är lite hatkärlek till att vakna upp stel som en pinne, när det tar ett tag att reka igång kroppen. Gårdagens ryggpass tog rejält och mer om det senare:)

Kiruna bjuder på sol och blåst, helt i sin vanliga ordning och jag ska fixa och trixa med saker innan det är dags att sova igen, nattskift står på veckans schema. Och nog kommer denna vecka kännas konstig, mannen och gänget har dragit iväg på en veckas fisketur och Akleja kommer typ bosätta sig hos svärmor.
Sova bort dagarna, lägga in några gympass och arbete, veckan ser ut som vanligt alltså.

 

130721 -

Det var ett par veckor sen sist och jag gatt ställa klockan lite tidigare bara för att få njuta extra under morgonkvisten. Inga jobb, inga måsten och ingen stress utan bara få vakna upp bredvid varandra, ligga och dra oss lite extra och sådär filosofera om livet, skönt tyckte både jag och han. Och nog kändes det lite extra lyxigt att komma in efter morgonrundan och mötas av doften av nybryggt kaffe.

Härlig start på dagen och jag hoppas att ni får en lika bra dag som jag tänker ha!:)
 
 

Kallt och blåsigt -

Jag hann knappt komma innanför dörren efter jobbet igår så var det bara att packa och byta om för en fisketur. Det slog mig när vi satt i bilen att jag aldrig har lämnat staden under sommaren och ännu mer tragiskt kändes det när mannen sa "nu börjar hösten, löven börjar byta färg". Jag missade alltså sommaren, igen.

Trots att det var kallt och blåsigt så var det skönt att komma ut, lyckades ta "sönder" mannens spö vilket jag varnade honom om (jag och kastspön går inte ihop), lite mys framför brasan, surr i härligt sällskap, två galna hundar som sprang omkring. Tack ska ni ha för igår folket! 
 
 

In i näsborren -

Ni vet det här med misslyckade familjefoton eller misslyckade foton överhuvudtaget? När ena står och ser sur ut, den andra blundar, den tredje kikar upp i taket och så vidare - idag körde vi tungan i nässborren och hon lyckades nog få in hela sin tunga. Obehagligt!

 
 

130719 -

(Tidsinställt)
Äntligen Fredag och just nu sitter jag antagligen och vräker i mig lunchen efter att ha fastat i 17 timmar eller så är det fokus på att få arbetet gjort ute i verket. Under veckans gång har jag fått lära mig mycket nytt vilket har gett mig tankeställningar, utmaningar, utförande och vidare till frågor, förklaringar och diskutioner.

Klockan 14.22 kommer jag trampa i fullt fart hemåt för att sedan trippa vidare till gymmet där rygg och mage ska köttas sönder, skönt och välbehövligt efter gårdagens vila. Vad kvällen har att bjuda på har jag ingen aning om, det ryktas om Stockholmare och fiske.
 
 

Inte som alla andra -

Det finns en gammhund och hon är nog ganska ensam om att finna frid och fröjd till att vara i hundgården. Det är inte ovanligt att hon trippar självmant till hundgården medans man själv tycker att det borde vara roligare att springa lös ute på gården. Och det må vara vanligt att hundar gräver ut sig ur hundgårdar men inte denna dam, under löpsäsongen tyckte hon att Rambo blev för jobbig vilket resulterade att hon grävde sig bort från problemet och in i nästa gård för att åter igen finna frid.

Finaste gammtant, tänka sig att den begaste valpen skulle bli en sådan gårdshund. Och folk, det finns numera en dörr mellan gårdarna så helt plötsligt har de en dubbelt så stor gård, tack pappa för hjälpen!

 

130718 -

Ut gick vi ur bussen och vardagen öppnade upp sin famn och det kändes lite som att springa in i en vägg. Ledigveckan gick lika fort som den kom, eller som de sa på jobbet "du verkar inte ha så mycket till ledigvecka under ledigveckorna" och nej så må fallet vara men tanken på att lämna min fars vedbod tom, den tanken finns inte. Ledig, det kan man tänka på när man blir gammal och 25. (Hehe, internskämt)

De gågna dagarna har rusat iväg och jag vetefan vart eftermiddagarnas/kvällstimmarna tog vägen så idag tänker jag skita i allt som tar tid, jag tänker till och med skita i gymmet bara för att få den där extra timman.
 
Jag hoppas att tiden väntar in mig såsom alla gånger jag väntar in köttbullen.
 

Dags att åka vidare -

Det brakade till nedanför huset och lika fort stack han iväg, Rambo tog sig en redig morgonrunda i skogen och efter dryga 40 minuter hördes hans skall eka genom skogen, 20 minuter till så var han hemma igen. Vad han drog efter har jag ingen aning om men ack den som rör sig på gården ska bort från gården. Packat och klart, strax är det dags att dra iväg till Vilhelmina och imorgon börjar resan uppåt landet igen. Veckan har gått otroligt fort men nog har det varit en bra vecka! Projekt har betats av, ätit god mat, inhalerat hundhår, kvalitétstid med min far och så mycket mer.

Och enligt samtal så hoppas jag att det blir en resa ner snart igen, skog, mygg och fiskar hörs ropas.

 

I operfekta stunder -

Ni vet de gånger man trampar och njuter av livet, av den friska luften, fågelsångerna, solens värme och allt känns perfekt? Jag hade en sådan upplevelse när jag var ute och cyklade med Rambo. Allt kändes så bra ända tills han vek av från vägen och bestämde sig för att ta ett bad och kom tillbaka med årets värsta svärm av bräms! Uppförsbake, motvind, mjölksyra i benen och där fick jag dagens träningpass med ett par såriga brämsätna ben.

Även om inte allt är perfekt finns det alltid perfekta stunder.
 
 

130712 -

I vanlig ordning ringde mannen och väckte upp mig under morgonens timmar, ett av de bästa sätten att vakna upp på faktiskt och nu är det inte många dagar kvar tills vi ses igen.
Morgonpromenaden bestod av en massa bus och nu är det dags att jaga på broder för att utföra det sista uppdraget sen blir det hundmys hela dagen lång, wiho!

Godmorgon folket, det är dags att vakna till!
 


 
 

God gärning belönas med grillat -

Tre dagar tog det och nu äntligen är vedboa är överfull. Sommarens goda gärning är gjord och jag kan åter slappna av i ett år, för jag vet att jag är lika välkommen nästa år igen men nog gick det betydligt snabbare när broder kom till undsättning och gav en hjälpande hand idag, tack ska du ha broder. Självklart var chefen med och som vanligt så fick hon njuta mest av solen, livsnjutare delux.

Grillat till middag, välförtjänt tyckte vi alla tre som riktigt njöt av den saftiga älgsteken runt bordet. Och tänka sig vad superlyxigt det känns att komma hem till älgkött och fisk när det inte för så många månader sedan var vardagsmat. Någon av er läsare i Norrbotten som har en liten "muskelknuta" tillöverst eller som de sa på jobbet när de rättade mig: "Magda det heter stek!" Så, någon en muskel eller stek? Jag har lärt mig en ny maträtt^^
 


 
 

130711 -

Med vinden i håret och i pälsarna gick vi ut på en morgonpromenad. Doften av nyslaget hö, flämtande hundar och knaster mot stenarna, skön start på morgonen säger jag, det vill jag ha mer utav.
Nu är det dags att värma på matlådan, svida om till arbetskläderna och bege mig ut till vedhögen. Det absolut sista rycket ska göras idag så att farsgubben får en varm vinter och sedan tänker jag enbart ha kvalitétstid. Kvalitétstid det klingar gott i denna text.

Jag har fått lite utav en ära, min lilla bloggers står med under ICanIwill's blogglista. Jag hoppas ni finner inspiration, inte enbart till träning utan till att våga utmana er själv och ta nya steg i livet:)
 

Tankeöverförning -

Jag behöver inte ens säga godnatt så har de redan dragit en rivstart genom rummet för att få den bästa platsen i sängen, det är nästan så att de slås om vem som ska få ligga bredvid mig - kanske inte men tanken är ju fin.
 
En pälsboll och en nakenfis, jag har det bäst i veckan ^^
Godnatt gott folk!

 

4 veckor imellan -

Vi har gått in i sjunde veckan i dietupplägget och nu börjar det faktiskt vara roligt att titta tillbaka på alla bilder och se framstegen. Dock så har ett stort godissug satt sig i sinnet och halleluja att vara till fjälls, närmsta affär är 1.5 mil bort så jag kommer förhoppningsvis vara botad innan veckans slut ^^

Vissa tycker att vi äter mycket kolhydrater och det gör vi men kolhydrater behövs för att orka, för att kroppen och hjärnan ska fungera. Periodisk fasta med upplägget Lean Gains, det fungerar utmärk och vi älskar upplägget. Träningen och kosten har gett oss givande resultat i både styrka, uthållighet och utseende och här får ni se några smakprov, fyra veckor i mellan, vecka 23 till vecka 27.

5 veckor kvar, bring it baby. #ICanIWill - yes, we can!

 
 
 

 

130710 -

Lugnt och tystnaden som infinner sig det enda man hör är fårens bräkanden och fåglarnas kvittrande. Det är lite kvaltité att börja dagen på bron, andas frisk luft, lyssna på tystnaden med kaffekoppen i handen. Dock så är hösten min favorit när man måste smyga ut på bron i den lite smått bitande kylan för att få kika på när älgarna, rådjuren och hararna smyger sig ut ur skogen i morgondimman. Det är lite av de finaste morgonstunderna som finns.


 

Ved och löp -

Efter ett par härliga timmar i vedboa svidade jag om till löparkläder, kopplade hundarna, satte högsta volym i hörlurarna och drog ut på en 5.4 kilometers runda på 40 minuter. Med hunden Zita alias Köttbullen går allting lite långsamare vilket gav mig lite utmaning de två sista kilometerna som innehöll skridskoslides(?), benböjshopp och kontaktövning med Rambo. Vilket blev ett bra pass för ben och rumpa idag, tjoho.

Det bästa med att vara på hemmaplan och springa är nog att ingen blir förvånad om de hör min kassa stämma vråla ut till Domino - Jessie J eller typ allt som skrålar ut ur högtalarna.

 

Ser ni köttbullen där i bakgrunden? Det är alltid samma visa, alltid samma tempo :)
  
 
 

På med arbetskläderna -

Efter lite mer än tolv timmar kom jag äntligen fram, så underbart skönt det vara att sträcka på benen och få gå av sig lite. Springa ut till hundgården och krama om vilddjuren. Äta pappas mat och jag insåg igår hur mycket större portioner vi äter jämnfört med förr. Just ja, det kommer komma upp ett inlägg om hur det har gått så att ni också får se skillnad och döma. Låter det bra?

Jag har förövrigt sovit som en stock, det var otroligt skönt att få sova ut för engångskull och Rambo har hoppat upp och ner som jojjo ur sängen, han följer efter mig som min egna svans så nu har jag inte bara en utan två. En chef och en som kommer springa iväg med alla vedpinnar. En kaffe på detta och leta fram arbetskläderna, ni trodde väl allvarligt talat inte att jag är hemma på semester? Plikter kallar, hundgårdarna ska slås ihop och veden, ni vet den där veden som jag ägnade mig åt hela förra sommaren åt kapade och klyvande, nu ska skiten bara in. Jag tycker att min plan var smart och helst nu när tiden är knapp eftersom detta är nog enda hela veckan på hela sommaren jag är hemma.

Tjo tjing, ni vet vart ni finner mig så om ni har en kanelbulle kom förbi så jag får en lite påfyllnad i energinförrådet. (Grannen, det var absolut inte riktat åt dig, jag vet att din mamma har något gott i skafferiet höhö^^)
 
 
 
 
 

Hem, jag ska hem -

Med 80 arbetade timmar tänker jag strax kila iväg till bussen med lilla fröken och sova hela resan hem. Igår avslutade vi veckan på topp med ett benpass på gymmet, glädjen över att ta steget över min egna kroppsvikt i benböj var sådär otrolig, knäjävel - jag van över dig! Dock så höll ögonen på att halvt falla igen och några glädjeskutt existerade inte heller but I did it!

Siktet är härmed inställt mot Grytsjö, jag ska hem. Åh nu kom en glädjetår, jag ska äntligen få åka hem utan stress och få gnugga ansiktet i min allra älskade bästa vän!

 


 

Hardwork, work -

(Tidsinställt)
Eftersom mina dagar ser ut som följande:
Torsdag: 8 timmar, Fredag: 16 timmar, Lördag: 12 timmar, Söndag 12 timmar
Så kommer bloggen stå still, de få lediga timmarna jag är vaken kommer gå till Fröken och mannen. Instagram uppdateras därimot dagligen med smått och gott, magdaolofsson_

Och ni män, ni glömmer väl inte bort att odla era mustascher fram till Oktober då mustaschkampanjen drar igång? Om ni inte har en mustasch så se för fan till att stödja kampanjen ändå, detsamma gäller er kvinnor!
 
 

130704 -

Sovmorgon fram till 09.00 och jag började morgonen med att spilla ut kaffe över hela toaletten - fråga inte varför jag dricker kaffe där inne? Jag fattade ingenting själv.
Hur som hann jag med ett rygg&tricepspass där jag tog ett nytt personbästa i dips - hela 16 stycken. Duktigt Magda! Avslutade med en powerwalk med lill fröken, så otroligt skönt det var att få röra på sig eftergårdagen och med tanke på hur dagarna ser ut framöver så kommer siktet vara inställt på hard work, work.

Effektiv förmiddag, jag gillar't! Ha en trevlig dag gott folk, puss!
 
 

Casall & ICW -

(Tidsinställt)
Förra veckan hämtade jag ut mina nya träningsbyxor från Casall och idag hämtade jag ut paketet från MMsports. Nya träningskläder satt inte fel och nu är det bara att vänta in det sista klädpaketet som förhoppningsvis hinner komma innan jag och Akleja drar till förhoppningsvis bambambam: vedhögen!
130703 -

Akleja blev så glad att svansen gick som en propeller när vi gick till mannens mormor för en lite pratstund, lilla fröken vet exakt vart alla godistanter bor som bjuder på något gott varje gång hon kommer.
På tillbaka vägen blev vi stoppad av en farbror, under tiden han berättade om sina fjärilshundar så mådde Akleja gott i hans famn och blev kliad bakom örat. Parkbänkshäng med pensionärer, det ska ni vet att det inte är helt fel utan det kan både vara lärorikt och väl uppskattat.
 
 

16 timmar klar't -

Efter en natt med cirka fyra timmars sömn var det bara att hoppa upp ur sängen 04.30 för att släpa runt Akleja under morgonpromenaden - vädret var mindre tilltalande för henne. Skynda att packa ner matlådorna och trampa vidare till jobbet som idag bestod av dubbelskift - 16 timmar. Och nog har dagen både känts som en evighet samtidigt som timmarna flög iväg. Förmiddagen spenderades med spolslangen sittandes på en balk varvat med att hänga över räcket medans eftermiddagen timmars spenderades svettandes på sepaplan. För att inte glömma dagens godissug, jag vet inte hur många gånger jag passerar den per dag men det glädjer mig att jag går pengalös och att glaset skiljer jag och herr kexchoklad isär.

Ett avsnitt av Vikings ska ses och mysa lite med Akleja, Jens är inte så pepp och jag ser framimot till helgen när vi hinner ses mer än enbart "Ha en bra dag-puss" och "Godnatt-puss".

 
 

Drogen i gymmet -

Förut när jag styrketränade så tränade jag alltid själv och fortfarande tycker jag att det är skönt med de ensama stunderna i gymmet när det är tyst och jag behöver inte känna någon press överhuvudtaget utan jag lalar på i min egen takt.

Det tog ett tag innan jag började vänja mig att träna med Jens, han fick typ tjata på mig för att jag skulle hänga med de första gångerna men nu, han har blivit min drog under gymmpasseog var det svårt i början och det har varit en del diskutioner efteråt, när vi har trampat varandra på tårna och pressat på varandra för mycket. Men nu vet vi ganska precis när vi ska sänka för att sedan höja upp varandra, när man ska pressa på yttligare, när man ska ge den där extra klappen på axeln och allt som hörtill för att få ett lyckat pass. Han är min lilla extra drog som får mig till att göra de absolut två sista som inte existerar i verkligheten, som räddar upp och ger det lilla extra stödet när jag har fastnat i bottenläget med stången och han får mig att fokusera destomer.

För mig har tilliten växt för honom och det känns trygt att veta att han står bakom mig, att träna med sin partner är faktiskt riktigt bra för man kommer närmare varandra på ett annat plan, det är helt klart tufft i början men det har gett fina resultat - Tack Jens!

 
Tränar du med din partner eller vän? Känner ni skillnaden mellan att träna med en vän och partner? Om inte, känn efter en extra gång nästa gång.

130701 -

1 Juli - vi har klivit in i en ny månad under natten, skönt! Sakta och säkert trycker solens strålar igenom molnen. Skönt säger både jag och Akleja som är van vid att sol under sommarperioden. Motionera fröken, ett gympass och fix&trix ska hinnas med innan arbetsveckan kallar som i veckan heter eftermiddag.

Förresten så är detta till er mina hungriga läsare, vad är ni sugna på att läsa om? Något som är mindre intressant än det andra och tvärt om? Något ni tycker jag hoppar över eller skriver för mycket om?  Anonymt eller ej, någon av er cirka 100 personer borde ha någonting att tycka till om - det tycker då jag.