Visar sin bästa sida -

Västerbottens fjällvärld verkar visa sin bästa sida och jag hoppas att morgondagen bjuder på lika strålande väder. Med hundarna selade så sparkade vi ut ifrån gården på 1 milstur i ett långsamt tempo för att gammtanten skulle hinna med. Det blev en riktigt skön tur, skogsbilvägen låg stilla tyst och det enda som hördes av hur hundarnas tassar arbetade imot den nylagda snön tillsammans med flämtande andetag medans solen letade in sig bland grantopparna.

Sista helgen i fjället, det känns otroligt vemodigt att veta att dagarna har sitt slut och inte ha någon aning om när nästa tillfälle ges. Så att vara arbetslös, det är inte så tokigt och nog känns det lite bättre att njuta av det när Chefen själv sa "det är du värd efter tiden här - du kan se det som en lång ledigvecka" - En lång ledigvecka, det klingar gott i mina öron och nog fasen är jag värd det.
 
 
 

Energiboost -

Jag fick en riktigt bra start i morse med det obligatoriska morgonsamtalet ifrån mannen och en härlig tur med hundarna. Solen som har hållit sig borta de två senaste dagarna har lyckats hitta tillbaka och nog blir man extra pigg utav den:) Jag och min far tog oss en tur ner till Vilhelmina, storhandling och påhälsning hos kära vänner för en massa surr och kaffe. Därav dagens sena inlägg.

Välbefinnande, det är inte bara tunga vikter på gymmet som skapar det utan även såna dagar som dessa. Sol, rosiga kinder, kalla fingrar och tår i sällskap med vapendragarna = energiboost.
Jag hoppas och håller tummarna på att helgen blir lika fin, för nu nalkas de sista dagarna och jag vill ha ut det bästa av de på alla sätt och vis.
 
 

Rabatt för hundägare -

Akleja fick sig ett nytt sett med matchande halsband och koppel ifrån Trickhundar. Agnes som driver denna webshop tillverkar dessa på beställning där Du har möjligheten att utforma ditt halsband/koppel som du vill ha det efter önskad modell/ färgkombination/ utsmyckning.
 
Nu ger vi dig möjlighet att använda dig av rabattkoden som ger dig 5% på dina köp ända fram till 31 December 2013
För att använda koden: Lägg varorna i kundkorgen, gå till kundkorgen och klicka i "använd erbjudandekod" och skriv där i magdaolofs
Klicka på följande länk för att komma till hemsidan.
 

Träningslåtar -

Träningslåtar, ja det är ett projekt i sig att hitta låtar som passar en själv.
Jag har ganska svårt för att finna låtar, jag har en tendens till att ledsna på de fort eller så får de hänga kvar otroligt länge. Kort och gott så kan man säga att repeat fungerar bra på min spellista.

Träningslåtar är en av era höjdarfrågor, så skärpning Magda - du får lov att byta musik oftare men här är tre av mina favoriter och just Hell Yeah - håll ut den är endast nästan 6 minuter lång så håll tempot!

Skön öppningslåt eller till det lugna men tunga.Skrillex - det går inte att sluta, optimala låten på rullbandet.Hell Yeah! Höj volymen, öka tempot och kötta på!

Gymfoman -

Ibland så tar även jag ut min rastlöshet på ett sätt som kanske kan ses som mindre bra men ibland så tar jag mig friheten och unnar mig lite nya träningskläder (fast egentligen så kanske jag borde förnya vardagslooken) meeeen nu är det ju så att jag typ kommer få bo i träningskläder - wiiin, wiiin!

Kärlek vid första ögonkastet, en fräck topp från Gymfoman ska få flytta in.
Ännu bättre känns det när man vet att alla deras intäckter, 100% går till forskning mot cancer.
Funderar du på att förnya din garderob så tycker jag att du ska klicka in på deras sida och samtidigt göra en god gärning.


 

131117 -

Pissväder ställer till det för dagens utomhusplaner och vi väntar lite smått på att SMHI ska gå vidare till nästa stormvarning. Klass1 varning med blåst, regn och glashal väg = ingen bra kombo för varken två eller fyrbenta.

Dagens plan är att stöka ner köket och fylla huset med dofter från nybakta kanelbullar.
Kanelbullar, det finns bara ett sätt att äta de på och för min del så ska det ätas utifrån och in, ni vet sådär när man drar loss bitarna och slutligen är det den sista kladdiga biten kvar. Gott och självklart får vi inte glöma det obligatoriska mjölkglaset - skitsamma att man är laktosintolerant, mjölk är gott och gott är bra!

Förövrigt, det händer sällan men nu är det så att Kiruna ligger på topplistan där jag vill vara. Jag vill också ha vinter och snö och inte grönfläkiga gräsmattor.

 
 

Skogspromenad -

En skogspromenad för att kolla Hildes skörd stod på agendan och självklart fick hundarna följa med. Hoppandes och lekandes for de runt bland träden, Rambo och Zita överlycklig medans Akleja tyckte mer att all snö var ett stort besvär.

När vi har kommit fram till sjön så fattades det en hund, Zita alias Köttbullen var poff borta.
Min far tog andra stigen hem medans jag väntade ut tiden för att se om hon skulle hoppa ut bland träden men icket, vi påbörjade våran vandring mot huset och så ringde telefonen "hon är hemma"

Man kan tycka att alla hundar borde uppskatta skogslivet, helst när det står stämplat älghund i rasen men det gäller inte denna tant. Zita, alias köttbullen. Latheten själv som heldre vill sitta i hundgården och tugga ben.
 
 
 

Andas in och andas ut -

Andas in och andas ut, andas in och andas ut.

Medans jag tränar på att finna lugnet i mig själv så har hundarna fått springa av sig, jag har backat över en sak på gården vilket inte var mitt fel, tränat parkering och annars har jag gjort: precis ingenting.

Så säg mig, vad är det folk finner nöje i att inte göra någonting?
Jag försöker förstå och jag ska försöka förstå det ytterligare 6 dagar till. Hoff.
 
 

131125 -

Jag vaknade upp på bästa vis med mannens röst i telefonen och hundarna liggandes stilla runt omkring. Förövrigt är jag en såndär person som tittar igenom telefonen det första jag gör när jag vaknar och jag är nog inte ensam om det, eller jag vet att jag inte är ensam om det.
Och idag var det extra roligt att läsa igenom mailen och läsa texten "Jag har tittat på din profil och tror att du kommer att passa jättebra för jobbet på sport och simhall". Två samtal senare så är det kirrat med inskolningsdatum och jag hoppas att detta öppnar upp flera olika dörrar med möjligheter till att utvecklas:)

En fin morgon på bron, jag har på känn att detta kommer bli en riktigt fin vecka.
 
 

Träd är inte bara vackra, de är starka -

Efter två år så var det dags igen. I Fredags var det dags att lägga mig på bänken för att känna nålen arbeta in bläcket i min hud. Jag lät den fortsätta upp ifrån min första på höften upp efter revbenen och det var en upplevelse i sig. Ali är otroligt duktig och när vi var klar så blev jag otroligt nöjd, den är perfekt.

När jag låg där frågade han mig vad trädet stod för tänkte jag till lite extra och svarade: Träd är inte bara vackra att titta på utan de är starka. Och för er som undrar vad tassavtrycken står för så är det dels tryghet och mina hundar Rambo & Akleja de betyder otroligt mycket för mig. Mina ögonstenar.

Jag tycker att träd är vackra året om. Alltifrån att knopparna slår ut och gör skogen grön och fin tills hösten tar sin form och färgar de i vackra färger till det att de är kala och frosten får grenarna att glittra i solens sken. Jag älskar alla årets tider och det finns ingenting som är så skönt som att trippa runt i skogen, slås med hundarna om de största blåbären eller gå på skoterspåren med hela flocken och känna vårsolens värme.
Att träden är starka och att deras grenar klarar av vinterns tyngd bör påminna oss om att även vi har perioder då det är tungt men att vi kommer klara av de.
Dock så fungerar de även lite som vi människor, den som är störst är inte alltid den friskaste utan det får vi endast se om vi lär känna insidan.

 

Glädjehopp -

Årets första sparktur är avklarad och det är alltid lika roligt att ta fram selen och mötas av extremare glädjehopp i hundgården - jobba, jobba, jobba.
Medans Rambo fick jobba på framför sparken så passade jag på att hyggliga bilder och rensa tankarna i vindens hårda pustar. 

131124 -

Godmorgon folket.
Sista dagen på veckan, skönt tycker jag som inte har några direkta plikter till veckan men jag kan förstå er andra lite grann också.

Här sitter jag med morgonkaffe i muggen, lyssnar på nykomplingens skall och lägger upp dagens planer för att hinna så mycket som möjligt. Så mycket som möjligt, jag försöker så gott jag kan med att tygla mig själv men det är lite svårt i mellan åt och med solens strålar mot snön är det extra svårt.

 
 
 

Makeover på Saks -

I Torsdagsförmiddag när jag satt med näsan intryckt i böckerna på körskolan slog jag en signal till Stine på Saks för att höra om det fanns en klipptid ledig och Jodå det fanns det, tur för mig som alltid ringer sisådär i sista stunden.
Efter en lunch i salongen med uppdatering om vad som hänt för oss det senaste året så gick jag ut snäppet snyggare och med en beskrivning om hur och när man använder värmeskydd och olja. Alltså detta med hud och hårvård, hoff det är mycket att hålla reda på och svårt är det också men jag försöker så gott jag kan, så pass att jag till och med har börjat borsta håret dagligen. Framsteg, tackar tackar för applåderna - humorn ligger sådär på en kass nivå ikväll.
 


 

Uppdatering -

Blogg, Facebook, instagram, mail och allt därtill kräver ett bra internet och mitt internet under min vistelse har bestått av min telefon och i Onsdagskväll när jag satt där och svor så tänkte jag såhär "Nä, jag har inte ett sådant intressant liv så nu skiter jag i detta" och så lät jag datorn stå avstängd ända tills i Fredags när det var dags att skicka iväg ett CV, till ett jobb som jag känner: jag vill verkligen ha detta - Håll tummarna gott folk!

Mycket har hänt under veckans gång, både kropp och knopp har fått sig en makeover men för att göra det lite roligare för er som läser bloggen under morgon-dag-kvällstunderna/toastunderna/gymstunderna, ja ni förstår alla har vi egna stunder där det är skönt att koppla upp sig och bara läsa för att bli uppdatera om omvärlden.

För skojs skull är jag uppe i fjälls igen och jag har planer på att stanna här hela veckan, skönt tycker både jag som får kramas med Rambo varje dag och glad blev min far som log extra brett och gav mig en kram när jag berättade det. Förövrigt så har vi fått en ny medlem i flocken, min bror har skaffat sig en kamrat och visst är det alltid lika spännande att presentera hundarna inför nya, dock mindre roligt att Rambo tappade en liten bit utav sitt öra under presentationspromenaden.
Och ni behöver inte vara oroliga, ibland så händer det lite missöden men det fungerar finfint! (Och såhär i efterhand varnar jag er för en blodig bild)

 

131119 -

God morgon Tisdag. Jag hoppas att alla ni har haft en så mycket bättre sömn än vad jag har haft, mardrömmar och uppvaknanden besökte mig hela natten, otroligt jobbigt.
Men vad gör väl det, här finns det ingen tid att klaga över mödan utan det är fullt upp idag. Körningnar, plugg, gymma benen och kaffe hos "morfar".

Trevlig dag gott folk's!
 
 

Myshelg utan el -

Myskvällen framför tv:n med film och popcorn skål fick snabbt bytas ut till att tända fotogenlamporna och värmeljusen och lägga spelkorten på bordet, kvalitétstid med min far, det må jag kalla det. Trots stormens framfart hade vi det riktigt mysigt, det är sällan man "får" vara frånkopplad ifrån omvärlden och när det väl händer så passar jag på och njuter förfullt. Söndagmorgon gav oss en annan utsikt med omblåsta träd på tomten, tack för att ni missade både hundgård och bil, och nog var det lite trist att titta efter vägkanten och se alla nerblåsta träd. Tack och lov verkar ingen ha kommit till skada, lite matriellt kan vi skippa och nu får ju skogsägarna en chans med att tänka "jamen här kan vi ju plantera upp en ny skog, tack för jobbet." eller något sådant och för ni som inte förstod så var det liiiite ironi i det hela, alltså om skogsägarna, ingenting annat.
 

(Eftersom ni säkerligen redan har sett 50 bilder ifrån stormen så får ni här se mina vinnarkort i spelet 500!^^)
 
 

Lördagsmys -

Energin har legat på botten hela dagen, jag har gått i någon slags dvala samtidigt som jag har känt mig hopplöst rastlös. Det går inte ihop men det är ofta så, helst under dessa tider när det knappt finns någonting att göra. Huvudet har därimot fått gå på högvarv och mina ögon känns mer eller mindre som ett par fyrkanter, läsning i boken och fullt av klickande på datorn men nog ska detta med teorin falla på sin plats.

Jag fick ett skönt avbrott när jag tog hundarna på promenad, jag pluggade i headsetet och sjung skrek falsk under stortsett hela promenad - sådär som man bara kan göra när man vet att man är helt själv efter en väg där det passerar cirka 1-2 bilar om dagen, när de ska till och från jobbet.

Dagens todolist is done och nu tänker jag mysa ner mig i soffan, njuta av värmen ifrån elden och kika på någon bra film med popcornskålen i knäet med pappa till sällskap. Vilket myspys såhär en Lördagkväll, eller vad säger ni? Trevlig kväll på er gott folk's! :)

 

131116 -

I natt var det minsann trångt i sängen men nog var det mysigt när han hoppade upp i sängen, la sitt huvud på bröstet och höll om mig med tasssen och snarkningarna började sakta men säkert bli ljudligare, även från köttbullen som tog plats på mattan under sängen. (Hon är för kort och tjock för att inte kunna nå upp, hihi)

Termometern visar plusgrader och ute har snöfallet bytt om till regn. Trist, riktigt trist men det är ju helt fullständigt normalt såhär i November, eller?
Kaffet rycker som vanligt ifrån muggen och ett par godisbitar ligger på sidan om. Det är dags att gå vidare i testerna och vänta ut regnet.
 
 

Min älskade varg -

Jag vet inte hur många gånger jag har åkt just denna sträcka, men vi kan ju tippa på ett par hundra gånger och samma sträcka med jag blev lika avslappnad och trött i kroppen som under de tidigare bussresorna.

Jag möttes av en glad gnällande, yllande liten varg när jag gick mot hundgården. En bamsekram ifrån hans sida när han hoppade upp och satte tassarna på axlarna och la sitt huvud imot mitt och slickade sönder mitt ansikte. Glädjen som uppstår är oslagbar, endorfinerna flödar och under dessa stunder är jag den lyckligaste på hela jorden.

Nu för tillfället saknas en person, mannen som befinner sig 60 mil bort. Ack så jobbigt det kan vara, så nära men så långt bort men jag ska inte glömma att njuta av alla fina stunder jag får här hemma för det som var så uppenbart är ofta dagliga drömmar numera.
(Och under detta inlägg så rann det sakta små tårar nerför kinden, åh min älskade lilla varg med världens tönt till matte.)

 


 
 
 
 


 

131115 -

En slant hon dit och en slant hon dit och så upptäckte jag att det inte var så svårt att fickparkera! Därimot gick jag därifrån med kramp i foten. Läsa i böcker och en till körning står på schemat innan det är dags att packa ihop i eftermiddag för att bege oss upp till fjälls. Det pirrar ganska mycket i magen så fort jag tänker på det, äntligen ska jag få pussa på min håriga älskling, få höras hans gnyande när jag öppnar bildörren och säger "Hej Rambo" och mötas av en hoppande tocking med en svans till proppeler. Det känns lite som dagen innan julafton när man var liten men skillnaden är att det enbart handlar om ett par timmar, wiho! 
 
 

131114 -

Det var tyst ute på gatorna, jag trodde att jag skulle mötas av skolbussar och bilar påväg till jobbet men icket, jag hamnade i luckan då det är som lugnast på morgonen.
Dagen till ära ska jag sitta här i mitt lilla krypin, se ut genom fönstret, ta en klunk vatten och läsa på om teorin medans Akleja hoppar upp efter mitt ben med hennes nya leksak för att slutligen inse att matte är världens tråkigaste när hon sitter vid datorn. Bli ej besviken hund, imorgon packar vi väskan igen för att bege oss till de andra vilddjuren!

 

Använd dig av snoddar -

Snoddar är otroligt användbara och jag har för mig att de finns på de flesta gym om inte annat så tipsa eran anläggning om att införskaffa dessa. De finns i olika modeller, tjocka och smala i olika styrkor och de är riktigt användbara till olika slags övningar.

Placera snodden så att den hamnar i mitten av din kropp, placera ditt knä i änden (gör i varannat knä för att få en mer jämn belastning), fatta tag i stången och dra dig upp och sänk dig ner igen, gör så många du kan.
Har du någon med dig någon och vill göra ytterligare ett par stycken så ta hjälp av personen och låt han/hon "lyfta" dig. På detta vis "lurar" du hjärnan att det åter igen har blivit lättare och helt plötsligt har du gjort 20 stycken. Win, win på den! :)

Jag har som mål att klara 10 chins till årets slut och under ett helt vanligt chinspass brukar jag göra så många jag kan helt själv för att sedan plocka fram en snodd och hänga upp i stången för att klara av att göra ytterligare, det är bra hjälpmedel.
Variation är grunden och hjälpmedel får dig att utvecklas, egen kroppsvikt/ snoddar / vikter runt midjan. Keep it up!
 
 
 
 

131113 -

Klockan 06.00 ringde väckarklockan och jag vaknade upp med Fröken tätt intill mig, morgonmys med Fröken och ett samtal till mannen - ett av de bästa samtalen man kan göra under morgonkvisten, tvättäkta Norrländska är så härligt att höra på morgonen.
Med släpande fötter gick jag in till köket där mamma satt med sitt morgonfika, med tidningen på bordet och med kaffe i muggen sällskapade jag henne för att sedan sällskapa till jobbet och andas in den tysta friska morgonluften.

Det här mina vänner, det är en tvättäkta pensionärsmorgon och det går inte annat än att le.
Make a smile, den bästa starten på dagen!
 
 

Du kör ju som en pensionär -

- Du kör ju som en pensionär.
" Jamen nu är det så att jag är ordförande i unga pensionärer så jag har tillstånd, sådeså.
Och så suckade han och skrattade gott.
 
Bilkörningen idag har gått förträffligt bra och teorin har faktiskt också gått oförväntat bra, huvudet har verkligen fått arbeta idag och körlärarna har både suckat ljudligt och fnissat gott och mina "ojdå, sådär skulle det ju vara ja" när jag för femte gången placerade mig fel på den enkelriktade gatan.

Fast även jag förstår helt klart att detta svar är ganska galet fel men nog får man ge såna svar när det plingar till i telefon och broder meddelar att han står utanför. För ärligt talat, vem vill inte fort hem till mammas mat? (Sudda och skriv rätt och tänk rätt;)
 
 

intensivt -

Igår var det dags att slå upp böckerna igen och bär vi satt oss i bilen och tittade vad jag gjorde sist så upptäckte vi att det är ganska precis exakt fem år sedan jag både började och avslutade körkortet men nu jeklar, till och med jag kan tycka "nu är det dags". 
 
Så frågan på vad jag egentligen gör är thada: 
 
 

Body Center -

- JOHAN! Har du ett par mjukisbyxor och en tröja?! Skrek jag ut i telefonen så fort han svarade och efter 30 minuter trippade jag i glada hågen in på käraste Body Center där jag har skaffat mig ett två veckors kort och med tre gånger förstora byxor, ett nytt linne och kalla fötter (alla gym borde införa golvvärme) så utförde jag ett tungt benpass och gick ut ifrån gymmet lika lycklig i själen som alla andra gånger. Body Center, jag tar min plats igen fastän att det bara handlar om en kort tid, men en kort tid är bättre än ingen tid.

Fria personer är välkomna till att ta ett Magdapass, dock kan jag inte lova att ni kan resa er ur sängen dagen efteråt. Komsi, komsi! Och nog var det lite roligt att dra av byxa och spegla mig själv och upptäcka att rumpa och ben utvecklas, det tar sig sa räven som - jag har ingen aning om vitsen -.

Klapp på axeln, bara att kämpa vidare.
 
 

på resande fot -

Veckorna hat passerat i rasande fart, precis som vanligt och äntligen får ni en kort uppdatering. Min anställning på LKAB har gått ut och jag packade väskan är på resande fot och första stopp är Västerbottens inland. 
 
Tidiga morgon, här sitter jag på Stenmans med en kaffe och macka, självklart med salami och brieost som pålägg:)