Ugnspannkaka -

Länge har jag varit sugen på ugnspannkaka och igår var det och självklart kastade jag om receptet vilket blev en riktig höjdare, pannkaka har i överlag att ge mig uppsvälld mage och en återkommande hunger efter en till två timmar men med mindre vetemjö och med havregryn så mättar den bra och den fungerar perfekt som matlåda dagen efter. Fyllig pannkaka med knaprigt fläsk och skogens guld, helt rätt vilken vardag som helst!

Ungspannkaka
4 dl vetemjöl
7 dl fullkornshavregryn
någon nya salt
1 liter mjölk 
9 st ägg 
200 gram sidfläsk - stek i större hakade bitar och häll bort fettet innan ni sätter i formen!
500 gram sidfläsk - stek och sätt på sidan om.

Och så följer ni ett helt vanligt recept med ugnen på 225 grader.
(Jag använde mig av en form med innermåtten 31x23 cm)

 
 

Fitness i20 - 


Modell: Magda Olofsson
Makeup/styling: Magda Olofsson
Fotograf: Fredrik Larsson

Möjligheter och erfarenheter -

Plusgraderna har slagit till, det är halt ute på gatorna och under morgonens promenad började tankarna rusa omkring i huvudet, vilket kommer leda till ett annat inlägg som dels hör till mitt nyaste visdomsord. Och under dagens kaffeintag så blev det något som kan liknas deeptalk, under tiden kaffekopparna gick varma och koffeinet intogs så delades det tankar och reflektioner om både kärlek, förhållanden, framgångar och missöden ända tills det plingade till och det var dags att göra verket säkert igen.

- Undvik att gå på smala stigar där du kan snubbla och halka omkring. Ge dig istället ut på de bredare vägarna som ger dig fler möjligheter och erfarenheter. -
/Magdalena, 23 år gav visdomsord med kaffekoppen i handen.

På det så bjuder jag er på en osedd bild ifrån fotograferingen med Fredrik Larsson.
Sov gott, puss och kram!
 
 
 

131028 -

Måndag är kommen och helgen är förbi. Och helgen var minsann en av de bästa på länge. Att broder åter kom på besök satt guldstjärnor i kanterna! Soffhäng med svullande till 2+kilo godis, popcorn och en massa dricka. Utgång på krogen och träffa trevligt folk, slå klackarna i taket och halka på isen. Shopping och fika på stan. Deeptalk och lyssna-på-stora-syster-snack, lyssna på skvaller och diskutera livet. Ja alltså broder medförde en bra, bra helg och jag känner mig bara sådär otroligt glad över timmarna han spenderade här:)

Och över till annat, snart kommer mannen hem och efter ett par veckor som blev till månader så har våra vardagar äntligen börjat klaffa med varandra så jag har åter igen en gymkompis som motiverar mig till det bättre. Samtidigt skriker vi förbryllat "VART ÄR JEPPE?! TA JEPPE TILL GYMMET DÖD ELLER LEVANDE!" (Måndagshumor^^)
 
 

Shoppingrunda -

Shoppa med pojkar, ja det är ju en upplevelse i sig och det är nog tur att det inte händer så ofta. Varför? Jo, jag har aldrig varit med om folk som håller på så länge i provrummet eller att någon ska vela så mycket. Trots det så var det jag som lyckades dra kortet flest gånger, både i klädväg och inredningsväg.

Visst var det löningsvecka för svenska folket? :)

 

131025 -

Broder anlände i natt och wiho, så glad jag är! Det var ett par månader vi träffades sist så det känns mäkta skoj! Vi har inga direkta planer men nog ska vi kunna hitta på något piffigt och påtal om piffigt, jag har både borstat och plattat håret och blev sådär smått chokad över hur långt det har blivit.
 


 2010 vs 2013

Dagens gympass är avklarat och det börjar gå bättre och bättre för varje pass med det nya upplägget. Motivationen och fokuset ligger på topp vilket gör att det är ännu lättare att prestera och pressa ytterligare på övningarna och känna en ännu värre träningsvärk dagen efter - fråga mannen som knappt orka leva idag ^^
Och föga förvånad blev jag idag när jag utförde 6 stycken chins! Det finns hopp att klara målet i December!:)

Igår letade jag efter en bild men hittade denna, ibland är det som sagt bra att titta i backspegeln för denna gav mig en extra push inför dagens övrkropp! Det är lätt att stirra sig bild i spegeln, att hitta fel och missnöje men det är ännu viktigare att komma ihåg att se hur långt man har kommit. :) Fortsätt kämpa gott folk, upp eller ner, vänster eller höger - följ ditt hjärta och kom ihåg att sätta delmålen för de stora målen!

Den översta är ifrån 2010-09-13 och nedersta från idag, 2013-10-24.
 
 
 
 
 
 
 

131023 -

Ute faller snön som lägger ett mjukt fluffigt täcker över gatorna, jag sitter och hinkar kaffe och som en av provtagarna brukar fråga "vilken kopp är du inne på nu?" så är svaret, inte tillräckligt.
Jag fixar och trixar, städar och donar på. Klockan 12 slår härliga lunchtimman och eftermiddagen kommer spenderas på arbetet och samtidigt räknas timmarna ner tills min kära broder kommer på besök! Whop!

Bilden tillägnar jag alla där hemma som går miste om lilla mig. Goooodmorgon folket!

 

Knäckande hundben -

I Söndags innan jag for på jobbet förevigade jag denna bild.
Den som påstår sig att hundlivet är enkelt borde leva Aklejas liv, för att tugga ben är tydligen ett hårt jobb. Så hårt att man däckar och faller omkull :) 
 
 

365 dagar -

Ett år har passerat och vem kunde tro att jag fortfarande skulle stanna kvar här uppe i Norr? Inte jag i alla fall men de som sa: Du kommer bli kär och stanna kvar. - Aldrig, det kommer inte att ske.

Jag tittar tillbaka i backsepegeln och flinar lite skönt.
"Så vad är det som kan gå fel? Att jag typ är för ful för att vara inneboende? Ja, alltså mina livsproblem är väl som att glida runt på en isfläck. - Det ordnar sig -

Det visade sig att jag hade fel och mina vänner hade rätt och det visade sig att jag inte var ful, för det tog inte lång tid innan vi ja visådär ja blev ett par och ja ni vet allt som händer då och som Outoteckillarna sa: "Du har ju inga problem, kom tillbaka när du har riktiga problem" - Ja, jag glider fortfarande omkring på en isfläck utan större livsproblem.

 

Fredagsmys -

En trött liten Magda vaknade upp där runt tolv när mannen kom in genom dörren sjungandes "vakna, det är dags att vakna", jag därimot drog täcket över huvudet och bad om att få sova längre - typ 30 minuter.

Fredagsmys på gymmet, seglade igenom ett skönt överkroppspass och det blev sådär skönt, ni vet sådär när man känner att musklerna har fått arbeta utan att känna en total utmattning. Fredagsmyset fortsatte med popcorn, ett glas cola ihop kurad i mannens tshirt, fluffsockarna och under filten i soffan till Arga snickaren.

Fredagsmys, jag hoppas att ni alla får en otroligt bra helg. Själv ska jag om cirka 4 timmar påbörja nattens skift, gå omkring i verket och sjunga falskt till musiken i radion och hoppas på att ingen varken ser eller hör mig och längta till kommande vecka som bjuder på vardagslyx och besök ifrån Västerbotten!:) Wiho!

 

131017 -

Nu förstår jag varför man vill att ens sängpartner ska vara het och ligga kvar i sängen när man kryper ner under täcket under de tidiga morgontimmarna. Iskall som en isbit kröp jag ner i sängen och hoppas på att få ta del av extra värme, felet dock är att det är jag som alstrar värme mer än en het kamin och inte mannen. Backslag på det men mysigt var det.

Idag står det inte mycket på göralistan:
Långpromenad för att lätta upp träningsvärken i benen.
Dejta min man <3
Köpa popcorn, krypa ner under filten i soffan och bara mysa, klicka hem beställning och serietittande.

Detta mina vänner måste vara ett genombrott, jag har planerat att göra så lite som möjligt. Det känns konstigt, det känns inte jag men än är det många timmar kvar innan det är dags att hoppa i arbetsskorna.
 
 

131016 -

Vaknade upp hyfsat pigg och nog blev jag pigg när jag missade munnen och hälde kaffet innanför linnet för att få känna på en hetta jag gärna hade skippat.
Akleja har numera blivit en galen hund, vem kunde tro att denna mysdonna skulle bli så glad över att snön har fallit? Det går vilt till när hon komme farande lika snabb som blixten hoppar och sladdar omkring bland buskar och träd.
 
Oktober, tidig vinter. Ja det kan ju också fungera.
 
 

Trickhundar -

Akleja fick sig ett nytt sett med matchande halsband och koppel ifrån Trickhundar igår. Agnes som driver denna webshop tillverkar dessa på beställning där Du har möjligheten att utforma ditt halsband/koppel som du vill ha det efter önskad modell/ färgkombination/ utsmyckning.

 
Nu ger vi dig möjlighet att använda dig av rabattkoden som ger dig 5% på dina köp ända fram till 31 December 2013.
För att använda koden: Lägg varorna i kundkorgen, gå till kundkorgen och klicka i "använd erbjudandekod" och skriv där i magdaolofs
Klicka på följande länk för att komma till hemsidan.
 
 

Vardagsrum, före & efter -

Sådär ja efter en veckas slit med förberedelser och tapetsering så har möblerna flyttats om och jamen alltså vi är nöjda - förtillfället -  Nu är det bara ett nytt golv och små fix med möbler kvar som ska ses ut för att sedan få flytta in och byta ut lite grejs och tavlor ska upp på väggarna.

Nämen sakta i backarna, innan plånboken öppnas på vid gavel och innan spontanköpen sker så har jag lovat mannen att ta det lugnt i åtminstonde 1 månad och nog är det skönt att öppna ytterdörren, komma in och bara känna lugnet, bara vara sådär hemma ni vet?:)
 
 
 

Post är skoj -

Ibland är det riktigt roligt att öppna posten och idag var det en sådan dag, Akleja har fått sig ett nytt halsband med matchande koppel från trickhundar. Skoj, och till er hundägare så kan jag meddela att ni kommer få ta del av en rabattkod fram till årets slut! :) Kika in på morgondagens inlägg.

 

131014 -

Det är måndagmorgon och en helt ny vecka med nytt innehåll ligger framför oss och denna veckas innehåll bjuder på både nattarbete, träning och småfix i lägenheten. Och här sitter jag med kaffemuggen bredvid mig, fötterna på bordet och kastar ett öga på tv:n som bjuder på ett av mina favoritprogram. Tittar ut genom fönstret, ser solen bryta igenom molen och det är nog dags att väcka upp Fröken som ligger och småspringer lite på filten i hörnet för att ta med ut på en långpromenad och busa lite bland löven.

Jag önskar er alla en fin Måndag, för det är ni värd och det ska vi ha.

 

Vad är ditt intresse? -

"Vad har du för intessen" är en standard fråga jag brukar få utav folket och senast förra veckan dök den upp och jag har alltid problem med att ge ett svar för mina intressen ligger ett par mil härifrån. "Träning" brukar bli mitt svar men det är ju egentligen mer en livsstill så kan inte sätta det i min "intressemapp".

Nu kan jag ge er ett vettigt intressesvar, under veckans gång har jag fått hålla på med ett av mina största intressen. Renovering, inredning, ombyggnader det ligger högt upp på min göra lista. Att planera olika projekt, spana på möbler och hålla i skruvdragare, det gör mig lite lycklig. Och det som gör mig mer lycklig är att mannen här har varit delaktig fullt ut hela veckan utan att komma med negativa kommentarer som lätt kan dra ner glädjen utan nog har han höjt upp stämmningen alltid och kämpat på bra! :)

Så efter 1 års tänkande och utan något vettigt svar, nu har ni ett och nu tänker jag återgå till att putsa bort dammet från fönsterna och skruva upp hållarna med ett stort leende.

Vad har ni för intressen?

Projekt tapetsering -

Under tiden mannen och svärfar har egentid i sovummet som består att svära åt tapeterna och göra det snyggt så passar jag på att ta igen lite tid både framför daton och besegra tvättberget som har vuxit de tre senaste veckorna och nog är det hög tid att tvätta kläderna. Att ta del av mannen kalsonger känns mindre lockande och ett nytvättade byxor skulle inte vara helt fel att dra på sig en sånhär vacker Lördag.
 
Projekt nya tapeter är snart över och jag sitter och planerar inför kommande projekt som faktiskt satte ett litet leende på mannens läppar. Så vad tror ni att det kan handla om, en liten ledtråd är "tapeter".
Åh som jag har saknat dessa projekt, att bygga och inreda och skapa nytt!:)
 

Fullsmockad vecka -

Välkommen till vårat hem, det är bäst att du står kvar i dörren för jag och Akleja ha tagit upp den enda sittplatsen eller så får du sitta på golvet men det är bäst att du kommer igen nästa vecka eller så hitta ni oss hos svärmor där vi mer eller mindre har bott in oss.
Trots att det står ledigvecka i kalendern så har den varit fullsmockad med arbete på både jobbet och här hemma, vardagsrummet har fått sig nya tapeter och idag håller jag på med sovrummet som imorgon också ska få leva upp i något nytt.

Tjotjing, åter till slipningen och det är dags att fundera ut tapetvalet!
 
 

131002 -

Vissa dagar är roligare att vakna upp till än andra. Idag drog jag täcket över huvudet, låg kvar en stund extra och tittade på Fröken som låg på rygg bredvid mig med tassarna över täcket, precis som hon gjorde när hon var valp.

Och nog stramade det gott i ryggmusklerna när kläderna skulle på, det nya träningsupplägget ifrån Mr Axon känns inte nådigt, träningsvärken från himmelriket och hur botar man det på bästa vis? Jo man tar en skön långpromenad med Fröken, känner av den friska luften för att på hemvägen trippa in och hämta ut roliga paket. Och hörrni, ni har väl inte missat att jag gillar sköna färger så som orange, till och med på aminoburken! :)