Fitness i20

(tidsinställt) Jag och Fredrik passade på att fara till i20 området för att fotografera inom temat fitness när jag var i Umeå. Det var otroligt blåsigt men otroligt roligt och här bjuder jag på tre av mina favoriter :)
 
 
 
Modell: Jag, Magda Olofsson Makeup: Jag, Magda Olofsson Fotograf: Fredrik Larsson

Dammet som hade lagt sig -

togs inte bort lika fort men dammvipan har fixat biffen och nu är den åter i funktion. Att starta igång datorn och klicka in på bloggen och mailen och läsa "vart är du?" satt ett litet leende på mina läppar, jag blev inte duktigare under nattveckorna utan snarare sämre men det är sådant som händer.

September har mycket att bära på sina axlar, på både gott och ont.
Cancerna tog åter igen ifrån oss en tapper krigare, alla tankar går ödmjukast till min familj och släkt.
Umeåresa med en massa kramar med saknade vänner och fotograferingar - och jaa, allting är levererat och ligger prydligt i mappar! Höstförkyldningen tog över min kropp och jag tror aldrig att mitt snorsystem har varit så rent ifrån gruvdamm. Sårig röd Rudolfnäsa under min lysande toppluva är nog åter mitt kännetecken.
Övertiden nere i kallhålet med vattenslangen som vän satte djupa funderingar och tankar i rullning, svaren till frågorna har jag dock ej funnit svaren till.
Myshelg med mannen ute i stugan med regnets smatter mot plåttaket, filmmaraton och godisätning, ja till och med hunden låg och sov bort en hel helg. Och vi ska inte glömma bort det sköna Fredagshänget med kollegor och bowlingklot.

Prioritera tiden, det är universeums svåraste ting. Jag tycker att den aldrig räcker till men när man ser tillbaka på dagarna, veckorna, månaderna så kan jag även förstå "Magda, du måste börja ta det lugnt!" - Det klingar gott, men men, det är verkligen inte jag.

 
 
 
 

130913 -

De vakna timmarna har rusat iväg och tiden har spenderats till att mysa extra med Akleja och mannen och den överflödiga energin har använts extra i gymmet till att pressa sönder varje liten del av musklerna för att slutligen få känna hur träningsvärken cirkulerar runt om i kroppen. Det är en ganska härlig känsla att känna hur den börjar bita sig fast i musklerna under natten för att sedan vakna upp och knappt kunna röra sig, att jag har sett ut som en mongolid som knappt kan röra sig må vara ett faktum men för mig är det lite livskvalité :)
 
Mörka kvällar och nätter, rosenröda kinder och frusna fingrar, hösten har kommit occh det är mysigt på så många sätt och vis. Och jag ska inte ljuga om nöjet att få klä på Akleja sina fina mysdressar som glatt springer runt i gräset och sätter färgklickar mot de fallna löven.
 
 

130910 -

Nattveckan har dragit igång och i veckan händer det lite nya ting, det är inte bara "mitt" område som står på schemat utan även ett till. Åter igen matas ny information in, skoj skoj!

Förövrigt, nattvecka. Ni kanske har förstått att det inte händer så mycket just under dessa veckor, jag lever definitivt efter ordspråket "sova, träna, äta, jobba, hunden", men jag ska försöka vara lite bättre än vanligt och om inte annnat så lägger jag undan datorn och tillbringar tiden med familjen i en hög snarkandes och dreglandes på soffan.
 
 

Träning och mål -

Disciplin, träning, delmål, fokus, resultat, delmål, träning, motivation, resultat, delmål, träning och mål! En ganska simpel rundgång som säkert många känner igen på något vis och vi får ju inte glömma kosten, den är ytterst viktig för att åstakomma resultat.

Under det här årets gång har jag fått både större och bredare perspektiv och bild på mitt liv, vilka vägar jag ska gå för att utveckla och utmana mig själv. Synsättet på träningen har inte ändrats men därimot har kosten fått sig en rejäl uppåtsving, Martins vägledning har varit en stor bidragande faktor som har gett mig och mannen fina resultat.

Mitt huvudsakliga mål med träningen är att må bra, att kroppen ska få må och fungera under lång tid, i många år framöver. Andra tankar jag har haft under lång tid är att börja tävla i antingen bikinifitness eller bodyfitness men även jag har mina hjärnspöken som ställer till det så de planerna får vänta tills jag har byggt upp min självkänsla och mitt självförtroende.
Därimot har jag ett annat mål och det är att år 2015 tävla i FitnessFive, i styrka. Jag ska bygga upp min kropp och min styrka ytterligare och om det skulle vara så att jag klarar mig undan skador, åkommor och får fina resultat så kanske jag kommer testa på det redan under 2014.
 
Jag har fortfarande en lång väg kvar till att nå mina personliga uppsatta mål men jag vet att jag kommer fixa det och det är tackvare alla som står bakom och pushar på mig, motiverar och ger den där extra klappen på axeln och som ger mig rikligt med god energi! Japp, det är bara så att jag har alla förutsättningar för att lyckas och om inte annat så har jag försökt men en dag kommer jag också pressa skiten ur mig av upphetsning och adrenalin.

 
 
 
 
Visst är det fint att mål i livet, vad det än gäller? Få något extra att kämpa för varje dag:)

130909 -

Mannen blev mäkta chokad igår kväll när han mötte mig vid dörren "men, men du skulle ju komma imorgon..?" och nog var det mysigt att krypa ner i samma säng och sova för nu är det bara en vecka kvar tills nästa gång jag får krypa ner i sängen och somna bredvid honom.
 
Under tre veckors tid har det varit otroligt segt på gymfronten, inspirationen och motivationen har legat långt under botten. Utmattning, smärta, arbete och resande satte "stopp" och jag vet att det behövdes ett uppbehåll, tacksamt sa kroppen som fick "vila" ut ordentligt. Och nog var det skönt att komma tillbaka till gymmet i en helt annan anda med ny energi och motivation för dagenns bröstpass var helt annat. Bra tryck och kontakt i alla övningar utan det minsta lilla aj. Woop, woop känner ni lika stor pepp inför denna veckans gymmande som jag?:) Lets do this, IcanIwill!
 
 

130908 -

Idag tänker jag göra någonting som faller mig in en-två gånger per år. Jag tänker försöka läsa tidningar som inte innehåller barnkryssord, sudoku, muskler eller brumbrum.

Jag tänker luta mig tillbaka, kasta upp fötterna och lägga av en rap och låta mig inspireras av något som kallas höstmode och smink. Hur länge jag orkar med, det har jag ingen aning om men jag tänker ge det ett längre försök än 10-30 sekunder (det är vad jag bläddrar igenom de på). Njuta av den sista lediga dagen och vänta på att tiden ska gå.

Så vilka tidningar läser ni helst? Mina favoriter är muskel och brumbrumtidningar.

 

Axis of Awesome -

Man ska ständigt lära sig nya ting och igår morse när vi satt runt bordet och fikade Karis nybakta scons så började de förklara hur musiken är uppbyggd. Alltså då menar jag från grunden - inledning, tema, melodi, vers, brygga, refräng och så vidare men sen hur mycket jag fattade eller kommer ihåg, det var ju en annan sak.

Hur som helst så har vi redan från låg ålder, från skolan fått inprintat vad fyrtakt är men har ni någonsin tänkt på att "alla" låtar kan spelas ihop? Klicka igång videon, luta er tillbaka, låt er fascineras och skratta lite - eller var det bara jag som inte har tänkt på detta?
 

Tre fantastiska dygn -

Det är inte länge kvar tills det är dags att åka vidare, tillbaka till Dorotea som är det sista stoppen innan det är dags att åka längst upp i landet igen. På tre dygn och några minuter har jag hunnit med otroligt mycket och hunnit träffa riktigt saknade vänner och dessa dagar har hamnat på årets höjdpunktlista.
 
Det har varit tre fantastiska dygn, att vara spontan och ha fantastiska människor runt mig som välkomnar en utan förvarning och tar sig tid till olika projekt sätter verkligen färg på vardagen även i svartvita stunder.
 
 

Fine art -

Jag fick möjligheten att medverka i ett av Mattias Lönneborg's fine art projekt där han endast jobbar med naturligt ljus, vilket jag tycker är otroligt vackert. Tack Mattias för att jag fick medverka.
 
 
 
 
Modell & mua: Magda Olofsson
Fotograf: Mattias Lönneborg
 

Älskade hektiska dagar! -

Godmorgon folket!
Efter ett par hektiskta dagar sitter jag nu med mitt morgonkaffe och andas lugnt och stilla, husfolket sover än och jag väntar som ett litet barn på julafton att Kari ska vakna upp och göra morgonscons - det har blivit lite av en tradition att äta de just i denna lägenhet, sitta hopkuren i soffan under en filt och äta nygräddade scons med smält smör och vi får inte glömma bort det stora glaset fyllt med oboy!

Dagarna har varit fullspäckade, precis som de ska vara och precis som de alltid blir.
Tidigare i år anmälde jag mig till ett fotoprojekt som Mattias Lönneborg håller i och redan på Tisdagskväll ställde jag mig framför kameran. Just nu som jag sitter och skriver detta så kastar jag ett öga på min mail, de är färdigställda och dessa ligger mig lite varmare än hjärtat, otroligt fina!

Gårdagen spenderades också bakom kameran, morgonen/förmiddagen spenderades framför Fredrik Larssons kamera ute på i20 med temat fitness och hallå varför finns det inte mer utegym uppöver?!
För att sedan på kvällen spendera tiden framför Nik's kamera. 

Projekten har varit många och jag kommer åka härifrån helnöjd, så som andra fotografer kommer vara! Åh, vilka grymma samarbeten det har varit och jag hoppas att det inte dröjer ett år till kommande gång!

 
 
 

Sen, sen uppdatering -

Det är snart 3 veckor sedan vi var i Stockholm på återträff hos Martin och nog gick vi därifrån med nöjda resultat men än är det inte klart(!) vilket gör att ni får vänta ännu längre på före och efter bilder. Mannen ska fortsätta köra på dieten ett tag till och samtidigt velar jag mellan att säga: jag går på diet samtidigt som en kaka kan slinka ner i magen. Enligt mig själv är jag typ klar, jag är nöjd och åter i funktion!

Så ni förstår nog att ni kommer få vänta på den riktiga utdelningen av själva dietandet, vilket handlar om ett par veckor till och tills dess: Kämpa vidare!


 
 
 
 
 
 
 
 

Kvalitétstimma -

Jag snörde på mig skorna och vislade på Fröken som glatt kom springade till dörren, det var dags för henne att lämna mysfilten som hon åter har kurat ihop sig i för att bege oss ut i den friska höstluften som lätt smeker kinderna rosenröda.

Klättra över stockar, hoppa i högt gräs, jaga pinne och leta godsaker i högt gräs - det blev en riktig kvalitétstimma med Fröken och nog får hon mig att dra extra på smilebandet varje dag - typ alla gånger hon kissar, det är omöjligt att inte fnissa när man ser!
 
 
 
 
 
 

130903 -

Superenergi var det sista jag skrev förra veckan och den energin las på arbetet. Ett par tolvor som gav möjlighet att lämna mitt plan för att inspektera det andra verket, följa ledningar och förstå proceduren yttligare, good deal!

Det har krypit i kroppen och förra veckan fick jag smått panik i kroppen, ledigveckan nämade sig med stormsteg och vågen pendlade friskt med att stanna och hoppas på jobb eller åka neröver för familj, vänner och modella.
Impulsivt skrek jag ut på sociala medier: JAG KOMMER för att sedan pussla ihop hundvakt och en sängplats i Umeå. 1 år har gått sedan jag träffade de sist och det pirrar smått i kroppen för det är dags tycker både jag och de andra:)

 
Förövrigt så kan man tro att folket är mer glad över att hunden kommer hem, hallå familjen varför skämmer ni inte bort mig också?! Vavavava?! Jag vill inte ha korv och kelstunder som hon men palt, det skulle sitta fint!:)