140828 -

Under de senaste veckorna har jag känt mig otroligt svag och motivationen har inte varit riktigt på topp men idag, jävlar vilket glädjepass det blev!
 
Biceps och triceps fick jobba järnet och alla övningar kändes sådär busigt enkla, allting kändes så lätt!
Jag har vilat ifrån dipsen ett par veckor men idag var det dags igen och nog kändes det sådär grymt när jag dipsade upp tre stycken sexor med 15 kilo extra på höfterna. 

Skoj, skoj! Det är otroligt skönt att motivationen och drivet har återkommit och siktet är åter igen inställt mot toppen. Höstens planer ser lovande ut och det kommer bli grymt roligt! 
 

 

Lyxmiddag -

(tidsinställt)
Igårkväll blev det lyxmiddag, ugnsstekt tjäder med hasselbackspotatis, kantareller, sparris och smaskens sås. Otroligt gott var det, det är inte ofta man får äta måltider som dessa. 
 
Goda måltider är bra måltider och som den foodlovern jag är så uppskattar jag tips på nya recept inom alla kategorier dock så får det inte vara allt för svårt, hit me!:) 
 
 

Efterlängtade stughelgen -

Våran efterlängtade stughelg är över, den var sådär toppen.
Skogsturer med bärjakt vilket gick mindre bra men vad gör det när man får gå över myrar, snubbla över stenar, svettas lite extra, tända en brasa och äta klämmackor och bullens? 
Akleja visade upp sina jaktkunskaper när hon jagade upp nå tjädrar och ena flög in stängslet och skada sig så illa att mannen fick nacka den, vilket i sig inte gör så mycket för imorgon blir det godlunchen för våran del ^^ 

Fiska hann vi också med och jag kan säga er att fiska ståendes i en fors i vadare inte är det enklaste. För pojkarna såg det simpelt ut men för en annan som hade tio gånger förstora vadare och hade grenen nere vid knäna och fem storlekar förstora skor så - HOFF, för mig var det inte lika smidigt att stega runt på hala stenar i strömmande vatten men det var charmigt i sig, jag har alltid undrat vad det är för idioter som står i vatten och fiskar och inte trodde jag att jag skulle vara en av de. Haha.

Vi hade en otroligt schönis helg och det är inte länge kvar tills nästa kommer, whop! 

 


 
 
 


 

140822 -

En kaffekopp, en andra kaffekopp, en ny kanna med kaffe. 
Jodå det är ingenting annat än plugg, jag sitter och tar igen det sista efter förra veckans missar. Huvudet har verkligen fått jobba riktigt denna vecka och nog ska det bli skönt att slå igen boken senare idag och packa ihop helgens förnödenheter, packa in i Alvar och brumma ut till mannens stuga.

Ännu en helg som jag har längtat riktigt mycket till, en helg med bärplockning och fiske. Sprakande brasa med bullenskorv och skogskaffe. Åh, det pirrar till sådär härligt i magen och jag vill bara åka iväg Nu!
 
 
 

Träna smart är att träna rätt -

Att lyssna på kroppen är viktigt. Det kan vara svårt ibland men det kan straffa sig rejält om man inte gör det.
Förra året lyssnade jag på andra som sa "det ska kännas", "det är bara att köra på".  Vilket jag inte skulle ha gjort för under hela vinterperioden fick jag sänka vikterna rejält och alla pressövningar fick uteslutas. Min armbåge sa typ "Hejdå, du lyssnade inte, skyll dig själv".

Förra veckan kände jag mig som en hulk när jag körde hantelpressen på tunga vikter, allting var så lätt och jag fick rejäl kontakt med tänka muskel och jag hade en fin,fin träningsvärk dagarna efter.
Igår när jag la mig på bänken och lyfte upp mina vikter så kände jag "nej, det här funkar inte" och så fick jag lägga tillbaka de vikterna och hämta nya, lättare. 
Det tog imot en del, att sänka ner 10 kilo kan kännas som ett misslyckande för en själv men vad är en tung vikt som ger en smärta än en lätt vikt som ger en rätt utförande, kontakt och glädje? Så mycket bättre såklart!
En vikt är en siffra, en siffra som är rolig att besegra men det ska inte kosta kroppen att besegra den siffran.

Att lyssna på kroppen när man tränar är A&O, kör efter dagsformen och känner du att det känns fel så backa tillbaka, gör om och gör rätt.

Att träna smart är att träna rätt. Att träna efter dagsformen är den bästa formen. 
Det ska vara roligt att träna, det ska kännas men det ska inte vara smärtsamt.

Vad brukar du känna när det "går fel!?  Hur/vad brukar du göra istället? 
 
 

140820 -

Sommaren är officielt över, hösten är kommen och färgar löven gula. Fleecetröjan som har legat ihopvikt längst in, längst ner i högen var lika skön som jag minns den och nog var det skönt att känna den mot huden under jackan. Toppluvans tofs flyger fritt, rör sig i samma takt som stegen bär mig framåt. Varma mysiga vantar hade varit skönt under morgonens tur men även kalla fingrar hör till hösten.

Tidiga kyliga höstiga morrnar, det är som helt annat.
 

140819 -

Jag har fått mig en trixar och fixar dag, länge sedan sist och det märks.
Såna där tråkiga saker som borde ha gjorts börjar bli måste-göras-nu, såna där hemmamåsten som har staplats i osynliga högar men jag vet jag måste ta tag i högar måste betas utav och drar man fingret efter tvbänken så upptäcker man att det icket har dammats sedan Barcatrippen, skäms.

Dammet får ligga ett tag till, jag ska bara hinka i mig ett par koppar kaffe till, jag ska bara plugga lite till innan jag slår igen boken och tvingar ut Akleja i höstrusket. Solen är som bortblåst och löven börjar färgas. Faktiskt så började det redan för två veckor sen, jag tror jag fann svaret på min egna deppargåta - höst i augusti. 
Här uppe i norr finns det inget för eller sen - det var sommar, nu är det höst. 

En klunk till, lite plugg till, sen så blir det lite fix. 


 
 
 

140818 -

Nattveckan är över och jag hoppas att min sov-vecka är över likaså. Förra veckan var jag totalt energilös och jag tror minsann att min vän hade rätt som sa "ibland kan man behöva gå på noll" - det var länge sedan jag sov så mycket som jag gjorde under förra veckan och hade jag inte var frisk så hade jag trott att jag var sjuk.
Vaknade mellan 12-14.00, åt lunch, la huvudet i mannens knä som började killa/stryka över rygg/i håret och poff så låg jag däckad fram tills det var dags att åka på jobb.

Förövrigt så kan jag inte låta bli att småle mot att hösten sakta men säkert tränger sig på för tjoho - mer morgonrocksmorrnar åt folket! 

 

140815 -

Midnattssolen är som bortglömd, det enda som lyser upp är skenet ifrån lamporna. Sommaren börjar lida mot sitt slut och hösten börjar göra sig påmind. Nästa vecka är det jag som ställer fram ljuslyktorna och tänder värmeljusen under kvällstimmarna.

Det är lugnt och stilla på jobbet och under morgontimmarnas stilla timmar är det som fint att sitta ute på taket, känna morgonkylan smeka huden och filosofera. 
Ibland är det mycket som snurrar runt i huvudet och under veckans gång har det varit en hel del, vissa ting har börjar trasslas ut medans andra är lika ihop trasslade som kattens garnnystan. 

Morgonstunderna på ficktoppen är fina stunder. Det är som fint. 

 
 

120811 -

 
Ny vecka med nya möjligheter och nya erfarenheter ligger och väntar, härligt!

I veckan har vi nattvecka så jag passade på att sova ut lite längre än vanligt men efter en svettig mardröm bestämde jag mig för att kliva upp strax efter niosnåret.
Morgonfika i morgonrocken med lilla Fröken vid min sida och en överraskning ifrån mannen, det plingade till i telefonen och i mailet stod det att jag är välkommen på massage klockan 12.20, idag!
Mannen sätter verkligen guldstjärnor på vardagen, jag är så tacksam!
 
Wiho, ha en bra dag och en underbar vecka gott folk's och kom ihåg att le. Det gör att så mycket roligare!

 

Barcelona, Spanien -

Torsdagen tog vi det chill med en halv shoppingdag och resterande dagen hängde vi på stranden, fint! 
Under nattens timmar var det mer fart då vi besökte en av klubbarna. 
 Vi hittade åt bibliotekspubben, mysigt. Faktiskt så hittade vi åt flera pubbar. 


Vi tittade på strandkonst. 


 
Förmiddagen dagen efter låg vi på stranden, jag somnade och jag vaknade av att Jens väckte mig. Aldrig att man får snarka ifred ^^ 
Under eftermiddagen och kvällens timmar hade vi det mys med fiskspa och nagelfix, vi åt middag på ett oroligt mysigt ställe som faktiskt serverade veckans bästa mat! 
 


 
Här är kartan till Mirilla, rekomenderar starkt. Skit i allt det andra, gå dit och ät! 
 
När vi gick hem så invaderades gatan av cyklister - det var tydligen någon cykelfestival. 


Våran sista morgonfika, viktigt med matbilder! De tycker om getost, det finns typ nästan på allt..
 
I väntan på vår spatid så turistade vi en annan byggnad, jag fotade allt förutom pelarna ända tills mannen sa att det var de man skulle fota. Nu såhär efteråt så förstår jag varför, det är ju gubbar! 
Förövrigt så var det grymt jobbigt att gå upp till taket, 7-8 våningar upp. 
 


 
 
Några få bilder från museets insida. 


Vi avslutade resan med att besöka Bali Spirit, ett otroligt mysigt spa. För 99 euro så får du en otroligt avkopplande helkroppsbehandling med din partner vid din sida som ni avslutar i badet med ett glas champang. Mys! 
Spaet är populärt, vill ni vara säkra på att få en tid så boka ett par dagar innan:) 
 
Vi tittade på katedralen, otroligt fin! Hela staden är otroligt fin, historia delux! 


Vi avslutade Lördagens äventyr med att åka linbana från hamnen till berget som bjöd på spöregn och åska med glassätning under ett parasoll :) 
 
 


Ett av mina livsmål är att kunna blinka med ett öga och rätt öga! :) 
 
--
Lite bilder tagna från våran resa, otroligt mysig resa och jag blev som kär på nytt. 
Älskar dig Jens! 

Barcelona, Spanien -

Barcelona är en fantastisk stad, en stad jag kommer besöka igen och turista vidare i.
Det finns otroligt mycket sevärdheter och andra nöjen om man inte åker dit enbart för stranden och havet.

Vi bodde på Confort Hotel som ligger i Sant Marti delen, ett otroligt fint hotell som jag rekomenderar!
Från hotellet hade vi cirka 7 minuter ner till stranden och med tunnelbana in till stan tog det cirka 15 minuter, vill man åka taxi så står även de utanför hotellet från tidiga morgon till sena kvällen.

I Barcelona så får man ta sovmorgon varje dag, ni behöver inte vara rädd att missa frukosten för den serveras ändå till klockan 13.00 - försöker ni hitta ett lunchställe innan dess, lycka till! 
Var inte stressade medans ni äter utan beräkna att en måltid tar upp till 2 timmar, de tycker tydligen om att sitta och prata och äta sakta. 

Om ni är shoppingsugna så passa på att göra det under förmiddagens timmar. Då är det som lugnast, man kan titta på varorna utan att trängas, prova kläderna utan att stå i långa köer och det är typ bara att gå raka vägen till kassan och betala.
Det finns många fina köpcentrum med många olika butiker, är ni sugna på Nike så åk till köpcentrumet i Sant Marti där de har outletbutiken nere i källaren. Något billigare än här i Sverige = bra! 

Är du sugen på att se stan så rekomenderar jag att ni hyr cyklar, det är en enkel stad att cykla i och de har bra cykelvägar och man hinner se så mycket som man annars inte hinner se om man turistar under en kortare tid.
Cykla och njut! Dock så rekomenderar jag inte att cykla och fota samtidigt - typ livsfarligt! :)
Cyklar finns också att hyra lite varstanns, på vårat hotell kostade det 15 euro/styck för en heldag.
Ett hett tips är att köpa och skriva ut biljetter till typ kyrkor / turistsaker innan så att ni slipper undan biljettköerna. 

Linbanan ifrån hamen kan ni gott och väl skippa, lägg istället pengarna på en taxi och direkt dit upp till berget. Att trängas i hytten med 16 personer och få samma vy som man får från berget, det kändes bra onödigt åka. 
 
Är du sugen på att testa på nattlivet då rekomenderar jag verkligen att ni tar sovmorgon, spanjorer är typ galna och håller igång till tidiga morgonen. Klubbarna kan stänga så sent som mellan 08.00-09.00. 
Hoff, vi svidade om en kväll och besökte en klubb. Dra på trissor, det var bra tryck och när pensionärMagda drog igång Magdadansen och isborrsdansen så fick jag mig en egen liten plätt att dansa loss på. Man måste ju passa på medans man kan, medans ingen kommer ihåg en ;D Haha. 

I övrigt så säger jag bara: turista på! Det finns otroligt mycket att se och jag kommer defintivt åka dit igen! Vi hade endast 5 hela dagar där borta men de 5 dagarna var otroligt underbara! 
 
- Här kommer lite bilder, resterande kommer imorgonkväll! :) 

Första dagen bjöd på spöregn och med regn så kommer paraplymän, jobbiga såna som försöker kränga på en om och om igen. 

Bröd, vitlök och tomat är en standard på bordet. Vi fattade ingenting så jag hackade upp och la på macka, helt fel! Dela vitlöken, gnugga runt den på mackan, dela tomaten och gnugga även den på mackan - Gott!  
Fastnade vid ett pusselställ och ångrar bittert att jag inte handlade med mig ett. Hojta till om Du åker till Barca så passar jag på att lägga en beställning om det går för sig :) 
 
 
Trots att jag är ordförande i Unga pensionärer så har även jag kvar mitt barna sinne (kanske lite för mycket), jag och knattarna gav mynt och tyckte att det var grymt  ^^ 
 
 
 

 
Vi cyklade upp till Park Guell, otroligt mysig park!  

 
 
 
 


Jag uppmanar alla till att inte cykla och fota samtidigt!

 
 


 
 
 
 

140806 -

Jag har PF-vecka (pojkfrivecka), han hann bara landa och packa om så drog han vidare med pojkarna på den årliga fiskeveckan.
Så i veckan ringer klockan redan 04.15. Jag kan faktiskt inte låta bli att tycka om det. Det är otroligt skönt att vakna upp och ta en skön bensträckare med Fröken under tidiga morgonkvisten.
 
 
 

Ett beslut är taget -

Ett beslut är taget och det är inget mindre än att jag kommer stå över Rep-powertävlingen i September. 
Jag har funderat och känt efter och kommit fram till att jag kanske har en eller två bollar för många i luften. Istället för att kunna fokusera och gå in helhjärtat så blir det till en gröt i huvudet och jag kan inte fokusera alls, det har blivit lite för mycket.

Istället så kommer jag fokusera helt och hållet på att slutföra min sommarstudie som har slutprov i September. Hösten är även min största favoritårstid som jag vill spendera många timmar i skogen. Rogivande skogsturer med bärplockning och fisketurer, det är fina ting som jag helst inte skippar. 
Sidoprojekt, hemmet, folket, resor osv - listan är lång men de två översta punkterna + tankarna om hösten/vinterns arbetssituation som snurrar i bakhuvudet räcker gott och väl att ha i huvudet dessa två månader.
 
Gällande träningen och tävlingen så vill jag inte känna att det ska vara ett jobbigt måste för att nå mina mål utan det ska vara roligt att gå till gymmet. Självklart ska det vara sjukt jävla jobbigt under passet men när det blir ett måste-måste så faller fokuset, motivationen och glädjen bort och det är mina tre viktigaste grundstenar som jag inte vill förstöra på något vis.
Jag har redan nu lagt om både kost och träning för att boosta upp kroppen. Massan ska ökas och styrkan ska ökas. FitnessFive 2015 är mitt långsiktiga mål och jag ska kämpa som en liten iller för att bli ännu bättre och mina resultat ska förbättras och nu när jag vet hur det går till så blir det så mycket enklare att träna inför det samt att jag ska börja tidigare än 2 månader innan :) 

Ibland så faller polletten ner och jag förundras lika mycket vare gång det händer. Det är som skönt när jag kommer på mig själv när det börjar gå överstyr.  
Och som en kär vän sa i telefon så kan man inte konstant rusa på i 110 knyck, ibland ska det tydligen vara bra med 0 knyck(?! - det låter dock omöjligt^^)
 
Och vet ni vad - mitt hjärta, mina axlar, mina tankar, hela mig känns typ som 10 kilo lättare! 
Den där Barcelonaresan med ta dagen som den kommer - det gjorde som gott för mina tankar :) 

--
 
Det är hjortontid här uppe i norr, wiho! Jag längtar till helgen!:) 
 


Hemresa med skogsvandringar ser jag också framimot :) 
 
 
Jag ser verkligen framimot kommande år med FitnessFive!
 
 
 
 

140804 -

Ledigveckorna har en tendens till att flyga iväg och förra veckan flög vi iväg till varmare breddgrader. En veckas dejtande med mannen i Barcelona, otroligt välbehövligt på alla vis. Man blev som kär på nytt så att säga. 

Barcelona är en otroligt fin stad, det finns otroligt mycket att se och nog kommer vi besöka den staden igen.
Turist- Magda har självklart varit i farten, resans bilder kommer komma upp och jag lovar er att det inte dröjer lika länge denna gång för strax är allting överfört på datorn :)