Äventyrshunden -

När jag var på promenad med hundarna hemma i Grytsjö så bromsade en bil in och ut hoppade en kvinna och frågade om Akleja var en nakenhund och hur hon klarade sig ute i fjällvärlden på skogsvandringar/ övernattningar/ fjällvandringar/ bärplockning osv - 
Hon hade också en men tordes inte ta med henne på grund av miljön, det vill säga broms, mygg, knott, svian osv. 

Nakenhundar klarar av att vara med på allting, självklart så måste man tänka till och kanske plocka med sig lite extra packning med passande kläder och sådär men det fungerar och jag tycker att det är lättsamt att ha med henne och hon är inte hunden som ger upp som man måste bära hela tiden. - Hon har ju ändå fyra tassar så hon kan gå själv.

Här kommer ett par tips till chinese crested dog/kinesisk nakehund/småhunds-ägare , bra att tänka på när man är ute i fjällen eller skogarna. 

Sommartid:
Djungelolja - Skyddar mot Mygg, Knott och andra stickande insekter. Minskar även risken för bett av Fästingar.
(tycker att den fungerar bäst och vi använder alltid den på våra hundar)
Tshirt - ljusa tshirts skyddar mot solen så att hunden inte bränner sig, är det jätte varmt så lägg tröjan i vatten och klä på, fungerar bra att svalka med.
Solkräm - för den hunden som behöver.
Vid regniga dagar - regntäcke.

OBS: när flygfän är som värst mot kvällen så är det bara kissning och sedan soffan som gäller.
Och självklart så får hundarna stanna hemma i svalkan om solen ligger på alldels för hårt, sunt förnuft! 


Vintertid
Fleecedress - varm och skön att ha under.
Vinterdress - tjock och håller hunden varm, se till att ha ett liggunderlag som hunden kan använda sig utav när ni stannar för grillning/fiske osv. Dressen är öppen under magen/könis så att sitta/ligga på snö kan innebära frysskador.
+ Extra kläder och skor för den som använder det.
 
OBS: på vårvintern när isarna inte är lika tjocka så ta av ytterdressen när ni "slått läger", går hunden ner sig så blir ytterdressen otroligt tung att simma i! 
 
--
 
Mina hundar får genomgå alla dess möjliga miljöträningar som innebär att klättra på stenar, gå på stegar, balansera på stockar, de ska klara av i stortsett allting och med denna sorts träning så höjs deras självförtroende och det är sällan de backar när nya utmaningar kommer.

Exempelvis på Aklejas äventyr kommer nedanför där hon har åkt båt, simmat i fors, åker skoter, bott i ark.
Akleja har även en egen hashtag på instagram #äventyrshunden , där läggs det även ut bilder för den som är intresserad på hundäventyr :)  


 
  
 
 

140722 -

Full rulle från tidig morgon, jag trotsade värmen en kort stund och myste ner mig i morgonrocken samtidigt som gröten slank ner i magen och kaffet dracks upp. To-do-listan fylls på och det är en ganska hektisk vecka,  mycket ska ordnas innan Fredag, innan vi går på helgpassen för på Söndag flyger vi ner till Stockholm och på Måndagmorgon drar vi vidare till en veckas kvalitétid i Barcelona. Skoj och skönt det ska bli att bara rå om varandra:) 
 
Det är dags att pricka av listan och svida om inför dagens ben och axelpass på gymmet! 
 
 

Bilder från helgen -

I Torsdags rullade vi neråt inlandsvägen hem till Grytsjö. En hel helg med fiske väntade på oss och ni förstår, helgen var sådär underbar.
I förd flanellskjortan lekte livet - Livsnjutare, minst sagt. 
 
Fredagen bjöd på blandat väder med både soö, regn och åska men vi fick ett par riktigt härliga timmar på sjön.
 Lördagen bjöd på otroligt väder, solen var med hela dagen och det var sådär otroligt fint ute på sjön. Ett par timmar ute på holmarna med fiske och grillning blev det såklart också. 

 
 


 
 

Kvällspromenad med obilgatoriska Rambosimmet fick avsluta Lördagens bravader. 

 
Det var en riktig skön, avkopplande helg och det behövdes minst sagt. Batterierna är laddade och nu avverkar vi veckans arbete för att om exakt sju dagar lämna Sveriges gränser. 

Packa och dona på -

Det är fullt upp, det packas och fixas här hemma för idag när mannen kommer hem ska vi rulla neråt landet. Hem till pappa, hem till Rambo, hem till Grytsjö! Wiho, jag ska få spendera en hel helg med min käresta och mina två käraste ögonstenar vid min sida. Det pirrar i kroppen så fort jag tänker på det, tänk imorgon får jag vakna upp med min hårboll bredvid mig, underbart!

Mitt tänkta gympass fick jag avbryta, det är så varmt och kvavt inne i gymmet så det känns som att jag ska tuppa utav. Men ett par set är bättre än inga set, bättre lite än inget som jag brukar säga:) Allting räknas men nog känns det trist när det inte går som man vill. Men aldrig att jag riskerar att tuppa utav bara för att få lyfta lite vikter. Puh, tänk om gymägare kunde invenstera i riktiga AC:n till sina gym för det kan väl inte bara vara jag som har problem med värmen? 

Äta lunch och fortsätta dona på så att allting är klart till klockan tre. Vad har ni för planer i helgen?
 
 

Dagar i bilder -

De senaste dagarna, sen sist jag skrev här har varit mer och mindre händelserika.
Nattveckan var typ en pina, vi hade inte många lugna stunder men de få stunder vi fick så passade jag på att sitta uppe på taket och filosofera i midnattssolens fina sken.
Tidiga Söndagmorgon var nog den värsta morgonen, det uppstod en liten brand som skapade en hemsk rökutveckling som slutade med att brandkåren fick inkallas och att jag och en till kollega fick följa med herr ambulans för att andas inte lite syrgas och ta prover.  
Bra tryck i ådrorna hade jag också, när sköterskan stampade in nålen så blev det en blodfontän i sängen. - Det var nog det roligaste, mindre roligt för henne som fick torka upp allting.

Dagarna har alltså sett ut mer eller mindre som nedan eller ja vi får ju inte glömma bort träningspassen med broder. Han är så duktig, kämpar på tills det absolut inte går någo mer. *Stolt syster*

(Hm, texten känns lika knas som jag är i huvudet, men ni förstår att ibland är det bara knas. :) ) 

 
 
 
 
 

140711 -

Det har varit full rulle hela natten, ni förstår antingen så händer det ingenting eller så kommer allting och inatt hade vi en såndär skön kombination. Det enda som inte är skönt är all svett som ger skavsår och vätskebrist.

Under de lugna timmarna tog jag en liten topptur, det är fint uppe på ficktoppen. Det är som fint att sitta där på taket och fundera och filosofera över livets frågor. 
Midnattssolen är en fin sol som bara har blivit finare varje natt. 
 


 

Plojpass med broder -

Broder fick det tufft idag på gymmet idag, underkropp stod på schemat och nu har vi börjat lägga in lite basicövningar där han får använda sig av vikter. Fram tills nu har han enbart kört med sin kroppsvikt och redan efter dessa 4 veckor så ser man en stor förändring i hans rörelsemönster. 

Dagens pass innehöll:
Vanliga knäböj: 3 x 20(reps) - fokus på balans och teknik. Ett viktigt moment som ska sitta innan ens stången får hänga med. Att hålla en viktplatta mot bröstet är att föredra om man vill det.
Benpress: 3 x12 (reps) 
Knäböj med bollkast 4 x10(reps) - Sätt dig så djupt ner du kan och när du kommit till stående position kastar iväg bollen till partner som då sätter sig.
Utfall 3 10(reps)
Knäböj, boxning 3 xMax - sätt dig djupt och när du kommer till stående position slår du två slag och upprepar tills det. jaaa inte går någo mer! :)

Jag fick mig ett riktigt roligt plojpass medans broder fick mer ett mördarpass. Men han lever och vi har precis ätit en otroligt god middag som han hade tillagat, det är fint att vakna upp till färdig middag! 
 
 
 
 
 
 
 

140709 -

Klockan 10.45 tyckte kroppen att det var dags att vakna till vilket inte jag tyckte så jag låg och kämpade vidare tills klockan 12.00 sen var det bara att ge upp.
Efter lunchlådan och en långpromenad gick jag ner på terassen och sällskapade pensionärerna, riktigt trevligt och otroligt skönt att pressa ytterligare lite sol :)

Kaffekoppen står här bredvid, det är dags att plugga medans jag inväntar att min bror ska komma så ska vi trippa vidare till gymmet, ben står på dagens schema. Skoj, skoj! 
 
 

140708 -

Efter en mycket lugn och stillsam dag med innehållet: vända på dygnet, svettas och bättra på #brunlapp, plugg och muntligt prov och ett chinspass så börjar det snart vara dags att dra mig vidare till arbetet.

När verken går lika fint som klockan så är det fint med lite ficktopp. Sitta på taket och filosofera, fundera på livets frågor en liten stund och se på när solen stiger upp (om den ens har gått ner) och känna "det här kommer bli en bra dag".  

 

Du är awesome! -

Säg att du kan, säg "Jag kan..!" säg "Jag är bra..!" 
Säg tre saker du är bra på. Säg det nu, på engång.... Jag väntar.
 
Klar? Bra! Hur kändes det? Om inte, varför sa du ingenting? Varför? 
 
Idag när jag och min bror satt i soffan och pratade motivation så bad jag honom säga "Jag är bra,  jag kan det här, jag kommer fixa det". Ord som är otroligt svåra att säga, att ge sig själv beröm är otroligt svårt. 
Att ge beröm till någon annan kan vara lika svårt. Egentligen så har jag ingen aning om varför det ska vara så svårt? 
 
Vi skippar den frågan, vi behöver inte fundera på varför det är svårt utan istället, innan du lägger dig för att sova ikväll så ta fram ett litet block och en penna och skriv tre saker du är bra på/ tre positiva saker om dig själv och beröm dig själv. 
Faktiskt, gör det hela veckan! 
Han skrev ikväll, skriv du också. 
 
Du är bra, du kan, du är bäst, du är awesome! 
 
 
 

Bästa starten på veckan -

Klockan åtta var det dags att slå upp ögonen, solens stålar trängde sig igenom persiennerna och laddade upp mina batterier. Morgonen - förmiddagens timmar ägnades åt att stega upp efter Midnattssolsstigen som tog oss upp till toppen, otroligt härligt och bara sådär poff så hade vi spenderat 1½ timma.

De andra timmarna har spenderats på bästa vis (enligt mig) genom att ligga och pressa sol, sol och åter igen pressa sol. Ljuvligt, man måste passa på eftersom Kiruna endast har 1 riktig sommarvecka per år och självklart lyckades den åter igen falla in på min nattvecka, win win säger jag! Nattvecka och sol passar mig utmärkt!
 
Hoppas ni har haft en lika toppen dag som jag har haft! :) Mina batterier är fulladdade för nattens arbete!
 
 
 
 

Bästa avslut på veckan -

Sol, sol, sol hela dagen! Wiho, jag har legat på svärmors balkong och sugit åt mig solen strålar, härliga tider må jag säga! Har ni samma superväder i övriga Sverige? Och kan ni gissa vad jag ska göra imorgon och resten av veckan? Jag ska utöva mina sovtimmar här nedanför på terassen och pressa sol. Solig nattvecka, det är en bra vecka! ^^ Wiin, wiin! Grunden den kommer vara stadig till våran kommande utomlands-lång-weekend! :) 

Överskottsenergin började klia riktigt i kroppen så jag och Akleja packade ihop våra saker och rattade Alvar hemåt. En snabb omsvidning och så trippade jag iväg till gymmet. 
Benen fick sig en snabb intensiv genomgång som tog cirka 35 minuter. Alla gympass behöver inte vara "timtals" långa utan ibland är även de högintensiva med ett fåtal övningar sköna att genomföra. Huvudsaken att kontakten alltid hänger med, kontakt med musklerna är prio, det allra viktigaste i alla pass! 

Tvätta, plugga, invänta mannen och ta en promenad i solen och invänta broder som kommer senare än planerat, jamen alltså veckan kan inte sluta bättre!
 
 

Sola hela dagen -

Jag hoppas att ni alla har haft en trevlig helg. Jag själv firade Fredagkvällen med fina flickor, bytte ut mon dagliga pyjamas, träningskläderna och arbetskläderna mot slimmade jeans och partytopp. Helt annat som inte händer så ofta, det var en trevlig kväll:) 
 
Idag avslutar jag helgen på svärmors balkong,sola hela dagen! Ikväll kommer min bror, kontrollcheka honom och dra av ett tufft gympass. Skoj, jag älskar avslut som dessa! 
 
 
 

Tacksam -

Som ni, de flesta vet så är det alltid något projekt som väntar på mig hemma hos min far. Klyva och kapa ved var hemresans stora projekt och efter 40+ kubik så kan både jag och min far andas ut. Nu har han minsann ved i boa och till två kommande år. Skönt, nu slipper jag ha det i bakhuvudet till nästa gång jag åker hem:)

Min mor och hennes gubbe hade vägarna förbi både för att träffas och äta middag tillsammans. Dock så prickade de in just den stora ved-dagen. Jag frågade min mor om hon visste hur man gjorde och visade henne vilket slutade i att hon stod där som en maskin och kämpade på med kapningen och klyvningen så att svetten lackade i pannan. De timmarna de hjälpte till var guldvärda, jag hann vara typ överallt och dona på med stockbärning-lastning, klyvning, stapling! Och ärligt talat så tror jag att hon tyckte att det var lite småroligt. Sedär, även 50+:are kan lära sig nya ting!
 
Jag, vi syskon kan skatta oss lyckliga att ha föräldrar som trots att ha gått skilda världar kan prata med varandra, hjälpa varandra och umgås tillsammans sisådär även fira jul tillsammans.
Det har inte alltid varit så och fortfarande finns det perioder när det har sin nedåtgång men i det stora hela, ja som ni förstår så är jag otroligt glad att slippa åka hem till en familjefejd! 
 
 
Självklart var de två bossarna med och såg till att allting gick rätt till och såklart så försvann
ett par klabbar som mister tjuv satte tänderna i. 
 
 
 
 
 

Dagarna springer iväg -

Dagarna har en tendens att passera i en rasande fart, på både gott och ont. 
 
Arbetsveckan är snart slut, förmiddagarna har gått lika fort som eftermiddagarna.
Full fart på jobbet och full fart utanför jobbet. Plugg, plugg och åter plugg, mitt första prov är inlämnat och godkänt (wiho), träningspassen har gått super och faktiskt så försöker jag ta mig lite tid varje dag med att rensa och fixa bilder från, hör och häpna vårna New York resa(!) Det känns som att det är dags att uppdatera nutiden med forntida månadsgamla bilder eftersom det är bara är veckor kvar tills vi lämnar Sverige igen.
 
Älskade hårboll, som jag saknar dig varje dag! Pappa, krama om Rambo extra ikväll!