Kropps & fettmätning -

19/3 var vi iväg till Crossfitcentret och hälsade på, kroppsmätning och fettmätning stod på schemat och ikväll var det dags igen. Ganska precis 2 månaders mellanrum, ganska precis samma tidpunkt och samma personer.
Jenny som utför detta är en person man vill ta med hem, hon är så jäkla härlig och helt flummig, såna person som jag gillar. Nästa gång jag hälsar på ska jag själv vara med på ett pass, det ska bli roligt att testa på. 

Kostupplägget och träningsupplägget har visat sig fungera utmärkt. Jag är riktigt nöjd med alla resultat som jag har jobbat fram och nu ska jag kötta på under de sista hårda gympassen och hålla efter tills det är tävlingsdags :) 
 
        Startvikt: 58 kilo                 Nuvarande morgonvikt: ca 55 kilo 
 
 

De ger mig motivation -

Konditionsträning - det låter inte bara jobbigt utan det är jobbigt. Någon som känner igen sig?
Jag själv är inte den som far ut och springer för nöjets skull och gör jag det själv så ska det vara en extrem utmaning men cykla därimot där finner jag rikligt med glädje och det tröttnar jag aldrig på. 

Innan jag far ut på min joggingrundor så känner jag alltid hur jobbigt det är och sedan är det typ såhär:
1a kilometern - vad håller jag på med?
2a kilometern - åh, det gick ju lätt
2.5 kilometern - jag är inte död än
3e kilometern -  jag vill lägga mig och dö
Och efter etapper så har jag kommit in i ett lunk som passar mig, där jag avskärmar mig ifrån allting och joggar på och bara tittar framåt för att sedan upptäcka att det är skönt och slutligen är jag i mål. 

Idag när jag knöt på mig skorna, stoppade hörlurarna i öronen och kopplade Akleja så var min tanke att vi skulle ta samma runda som förra gången på 4.5 kilometer men det kändes så bra så att innan vi var hemma så hade vi betat av hela 7.2 kilometer på tiden 55 minuter.
Tiden i sig är inte så jäkla viktig, utan det är främst att jag har gjort det och de enda som får mig till att fara ut på joggingturer är mina hundar. De säger aldrig: DU SKA utan de blir alltid lika glada vad vi än gör när vi är ute, de ställer aldrig krav på hur fort vi ska springa eller hur långt utan de tycker bara att det är roligt och det är det som gör det roligt trots att jag typ håller på dö i mellan varven :)

Hundarna är min bästa motivation till konditionsträning, glädjen mellan oss smittar av sig och det kan inte annat än bli bra :)
Motivation - vilken form av kondition föredrar du och hur håller du motivationen på topp? 
 
 

140522 -

Det har varit ett par produktiva dagar, Tisdagen spenderades med 16 timmar på jobbet och nu har jag fått ihop till en av mina lediga dagar för Umeåturen. Igår betade jag av ytterligare ett skift och eftermiddagen ägnades åt däckbyte och totaldäcka på soffan redan klockan åtta. Det var länge sedan och mannen var nog glad att jag hade en downdag - för det var ett par månader sen sist. 

Förmiddagens timmar har varit riktigt effektiva, en massa smågrejs på göra listan har betas utav och strax är det dags att gå till gymmet och göra av med ännu mer energi innan blommorna och fönsterna ska få sig en omgång.
Lediga dagar, de är bra dagar helst produktiva dagar - typ som hela denna vecka som bjuder på en massa roliga ting:) 

 
 
 

10 tuffa veckor -

När jag kontaktade Jenny första gången och frågade om hon ville hjälpa mig för att nå mitt mål så sa hon hade det skulle bli riktigt tufft, att de flesta börjar träna inför Fitness Five cirka 6 månader i förväg. 
Jag förstod redan då att dessa 10 veckor jag har haft på mig att de skulle bli tuffa och det har de varit, riktigt tuffa men det har gått bra och roligt har jag haft. Jag är riktigt nöjd, jag har gjort ett flertal personbästa och kämpat på. Och jag är otroligt tacksam över alla tips och råd jag har fått av gymmarna på gymmet:) 

Nu är jag inne på vecka 8 och har alltså cirka 2 veckor kvar tills det är dags att bila ner till Umeå för att tävla.
Detta är min sista riktiga träningsvecka och i veckan ska jag riktigt ge järnet och pressa extra. Nästa vecka är det dags att börja gå ner på sparlåga och det mina vänner kan jag säga er att det behövs. För nästa måndag ska jag gå på mitt 1:a skift som räcker sig 10 dagar framåt och 11:e dagen ska vi bila 60 mil och den 12:e ska det tävlas och sen dagen efter ska det bilas upp och stämplas in på jobbet 18.00.

Jag är nog mest nervös över hur mycket energi jag kommer göra av med de 11 dagarna innan, jag hoppas verkligen att det är "lugna" dagar på jobbet så att jag inte behöver lämna jobbet av utmattning.
Det är alltså efter denna vecka som jag riktigt kommer få kämpa med mitt pyske och det känns lite grann som att det enda jag kommer kunna riktigt styra är sömnen. Sömnen, det kommer vara prio 1, att se till att jag får mina timmar och vakna upp utan att ha grus i ögonen om morrna. 
 
Så fort jag tänker på detta så får jag en smått pirrande känsla i magen, jag ser verkligen framimot detta och det ska bli riktigt roligt att testa på. Jag ska göra mitt allra bästa trots att det inte känns som att jag har de absolut bästa förutsättningarna med tanke på hur dagarna ser ut innan men jag ska som sagt göra mitt allra bästa. Tur att syskonen Olofsson föddes med en sjujävla beghet - det ska ni ha ett stor tack för mor och far :)
 
Jag är otroligt tacksam att jag har haft Jenny som coach, jag har fått otroligt bra stöttning och bra tips och råd. Men det allra bästa är att jag har världens bästa man vid min sida som puschar på mig hela tiden och jag är så otroligt glad att han fick ledigt och kommer följa med! :) 
 
 

140519 -

Sovmorgonen var otroligt välbehövlig och det var otroligt skönt att vakna upp utan väckarklockans signal.
Morgongröt och morgonkaffe i morgonrocken - otroligt skön start på dagen! 

Energikicken ifrån morgonfikat satt sina spår i kroppen, jag blev alldeles hispig och rastlös vilket gjorde att jag pluggade i hörlurarna, snörde på mig skorna och tog årets första joggingtur.
I ett lugnt och stillsamt tempo joggade vi ihop 4.5 km med en sluttid på 36 minuter. Otroligt skönt och ännu skönare att det inte kändes i knäna överhuvudtaget. :) I år kanske till och med jag kan tänka mig att följa med på mannens löpturer, men först ska löpstegen och flåset ökas:) 
 
 

140517 -

Klockan 04.45 ringde väckarklockan, mannen drog vidare till sitt jobb och 04.57 stegade jag och Fröken ut ur lägenheten och tog oss 30 minuters bensträckare blandat med lek. Så skönt, helt annat än gårdagens bajsmorgon som förstörde hela dagen. Stort tack ska ni ha som både ringde och smsa, det gjorde mig riktigt glad:)
 
Morrnarna som dessa med Fröken, de tillhör de bästa morrnarna och nog ska vi få helgens 12 timmars att gå undan:) Trevlig helg gott folk's! 
 
 
 

140516 -

Tidigare i veckan skrev jag på insta "En bra start på dagen är en god dag i livet" - det är en riktigt skön morgonramsa och jag har haft riktigt sköna morrnar under veckans gång med morgonkaffe i morgonrocken.
Idag har jag därimot haft universums sämsta tänkbara start. 
Besvikelse och ledsamhet - allting är inte alltid på topp.

Idag är ingenting på topp. 
 
 
 
 
 

140513 -

Jag fick en riktigt lugn och skön morgon, dumpade av mannen på sin praktik, promenerade Akleja och fikade morgongröten med tillbehör och allt detta innan halvåtta. Så fint så.

Dagens styrkepass kändes helt okej, det gick ganska trögt och det blev ingen superökning men jag är ändå nöjd, riktigt nöjd. 
Det blev en toppen start på dagen och jag hoppas att det flyter på lika fint på jobbet men nu ska jag inte tänka på jobb, utan lunchen ska ner i magen, Fröken ska motioneras och förhoppningsvis hinner jag med lite annat.
 
 

Kärlekshunden -

Sommartiden har börjat, dock inte sommaren i sig utan min och mannens gå-om-varanda dagar/veckor.
Fördelen är att Fröken har få ensamma timmar men jag tror inte att det går någon större nöd på henne. Grisen har varit en stor favorit de senaste veckorna men idag hämtade hon även fåret. 
 
Kärlekshunden, det är vad hon är och hon är fullt upptagen med att ruva på sina bäbisar. 
 
 

Kaboom -

Bänkpress är för mig en riktig älsk-hatövning, jag jobbar för fullt på att sätta tekniken och den blir bara bättre och bättre och för varje vecka känns det som att allt går bättre. Dock så håller fortfarande min vänstra armbåge på att spöka för mig genom att plötsligt domna bort så att jag nästintill tappar all känsel och styrka. Så detta gör att jag måste vara ytterst noga med att känna efter hur det känns vilket kan vara ruskigt frusterande eftersom det känns som att jag aldrig riktigt kan ge 100 % under bänkarpassen. 

Hur som helst så gick dagen pass utmärkt, Kaaabooom!
Med gröten i magen låg energin på topp, dagsformen kändes på topp och allting var på topp. Det som kändes tungt förra veckan kändes lättare denna vecka, så pass lätt att jag bänkade min egna kroppsvikt! 
Ett nytt personbästa i maxning 100% av min egna kroppsvikt och det mina vänner kändes riktigt gott i själen och högrepsen resulterade i en fin ökning vilket också kändes bra.
 
 

Sådan bitterhet -

Helgen jag har längtat efter har kommit, min årliga - Belöna mig själv helg och unna mig extra mycket för att lagra upp energi inför sommarens arbete -
Jag hade storslagna planer, att åter igen besöka huvudstaden med ett par hotellnätter, gå på FitnessGalan för att inspireras och träffa roliga människor men, och så kom detta men.. Mina planer brukar ju gå i stöpet om varannat, jag har som blivit van det men just nu svider det extra mycket. Så pass att jag har bojkottat Instagrams förstasida där bilder laddas upp om vartannat.

I morse frågade min far mig om varför jag var så bitter och efter att ha hört hela utlägget så tog han med mig till skogen, där jag gick lös på både stockar och kvistar.
Det kändes bra. Riktigt bra, så pass bra att jag till och med kände mig lugn och snäll efteråt. 

Jag känner riktigt hur uppladdad jag är inför sommarens hårda arbete, slakta träd och kratta vinterns hundbajs - måste ju vara det ultimata energiuppladdningen..
Nämen nu är ju inte allt bajs, jag får ju ha min älskade svans Rambo efter mig och nu ska löparskorna laddas med bra musik och så ska vi ut och springa så att arslet domnar bort. 
 
Och vet ni vad, jag är sällan bitter så kom inte med någon svensontext där man ska vara glad. Jag är glad trotts min lilla bitterhet. Trevlig helg gott folk's!
 
 
 
 
 
 

Halvt om halvt -

Dagen har gått i trötthetens tecken, idag har jag verkligen haft en rejäl omvändardygntrötthet som heter duga. Benpasset gick sådär, oinspirerat gym gav ett oinspirerat och halvt motiverat pass som slutade med att jag avbröt passet i gott mod och gick hemåt istället där jag slängde ner mig på soffan och tog 1 timmas powernapp, otroligt välbehövligt. 

När motivationen och inspirationen är halvt om halvt så tycker jag att det är helt okej att avbryta passen, dels för att det inte finns någon riktig glädje, dels för att skaderisken blir högre när fokuset och tankarna är borta i det blå och dels för, nämen ärligt talat så känns det inte givande på något plan. 

Kvällen tillbringas på bästa vis med arselet i soffan, nyheterna rullar på tv:n och jag lättar mitt hjärta för min mor. Ett fint avslut här i Dorotea för imorgon blir det full rulle, Alvar ska rullas vidare mot Vilhelmina där ytterligare möten ska avverkas, lunchdejtas, middagsdejtas, kaffedejtas och hallå någon som är sugen på ett styrkepass innan jag rullar vidare mot fjälls? :) 

 

140507 -

Pappersarbete, jamen det är ju trevligt i sig. Nackdelen med dubbla boenden är att posten bunkrar upp sig i en fin hög som snällt ligger och väntar på att man ska komma hem.
 
Ett möte senare, ett par samtal och planering senare så är jag äntligen klar. 
Skönt! Nu är det dags att ladda upp inför dagens styrkepass, jag tror minsann att benen ska få arbeta av sig och sen ska jag ta ut min mor på en långpromenad och njuta av den friska luften på sopade snöfria gator. Helt annat. 
 
 

Smile -

 
 

140505 -

Nattveckan är över och jag kan lova er att efter nattens svettiga timmar så är det riktigt skönt. Jobbiga stockningar, överhalningar och nä hoff, natten var inte sådär lugn som man önskar sig. Hard work, work, nu förtjänar vi ett par lediga dagar:)

Jag kände mig exakt lika snygg som på bilden nedanför när mannen ringde och väckte upp mig klockan tolv men efter en lång het dusch och intagen lunch så  kände jag mig lite människligare och nu är det dags att ordna upp hemmet, packa och ordningställa morgondagens resa. Västerbotten kallar, möten står på schemat och veckans höjdpunkt är: RAMBO! Mamma kommer hem <3 
Städning, tvättning och hundra koppar kaffe. Dags att styra upp dygnet! 
 
 
Det är ju tur att speglen typ alltid gör mig glad, som typ idag! 

Var försiktig -

För varje jobb verkar det finnas en speciell hejdå fras. Jag tror faktiskt inte att mannen har missat sin fras en endaste gång, inte ens de gånger jag sticker iväg tidigt på morrna eller de gånger vi är på helt skillda håll.  Vad säger ni till varandra innan ni drar vidare på jobbet?
 
- Var försiktig! Älskar dig. 
 
 
 

140501 -

Morgonmys är morgonguld, det bästa viset att bli väckt på vill säga och imorse / idag så låg vi kvar i sängen relativt länge tills blåsan gjorde sig påmind.

Torsdagar har blivit en av mina favoritdagar, dels för att kroppen får återhämta sig ifrån gymmet och det ger så mycket tid och energi till annat. Och idag är det inget undantag utan idag ska vi ha "Fredagsmys" innan jag sticker iväg till jobbet. Hundraåringen som klev ut genom fönstret har jag hört ska vara bra:)