Pain in my head -

Plugg, planering, plugg, hundarna, mycket kaffe, sista plugget och klockan 17 drar jag och tränar.
Dagen har vigts åt plugg, trots att det är smått kaos här hemma med tråkiga måsten som skriker på mig som typ dammtorka och fixa så försöker jag stöta bort de så gott det går. Har det väntat såhär länge så kan det vänta tills uppgiften är inlämnad. Men det är sååå svårt att koncentrera sig så fort man sveper blicken över lägenheten, det märks hur människorna som bor här har levt sina liv de senaste veckorna, typ arksaker och stugsaker överallt.

Det är litet av ett under att jag sitter kvar här och slutför den enda sak jag har planerat att göra - ni vet, när man i vanliga fall gör typ 10 andra saker samtidigt. En eloge till mig och fortsätt sitt fint Magda.

Den här inlämningen är lite utav pain in my head - frågor som ger mig hemska flashback's. Kränkningar, misshandel, våld och så vidare är bara ett ämne av många som jag skriver om. Det jag trodde att jag hade förträngt kom tillbaka på nolltid. Det är nästan så att jag kan känna lukten av spriten och röken, se askan som faller ner på kudden bredvid mig och hånskrattet i mitt öra.

 
 
 

Mosas om och om och om igen -

Det är många som undrar vad som hände med brorsan - det är ingen som riktigt vet förutom att han fick en mega dipp och tog sig en rejäl vila men igår kickade vi åter igen igång! Roligt tyckte jag, plågsamt tyckte han och jag hoppas att han lider av en djävulsk träningsvärk idag. hehe.

Brorsan har sedan barnsben följt vissa av sin syster (moi) stigar och som vi vet är alla stigar inte de mest ultimata stigarna att följa utan det är bättre att byta men han verkar fortsätta med det - de bättre så att säga.
Och nu har han åter igen valt en väg som jag valde att ta, packa ihop och magasinera sina saker för att sedan glömma bort vad man äger och har för att flytta upp hit till Kiruna.

Fan ta honom om han sätter sig i en dipp, nu mera finns det lixom inga undanflykter. Arbetsveckor som ledigveckor. #Brorsankämparmotmålet - han ska bli en minibiff!
En slutkörd minibiff som ska mosas om och om och om och om och om - igen!
Önska honom åter igen ett lycka till!

 
 
 
 
 

Ut på nya äventyr -

I gårkväll efter avslutad hundkurs språkade jag och mannen i telefon
- Jag kommer jobba dubbelt i veckan
- Jaha, okej.
Vilket menas arbeta förmiddag, eftermiddag + jour = vi ses när han kommer hem och lägger sig.

Efter att vi hade lagt på och det hade gått in i huvudet (det tog ett tag eftersom jag var helt utslut då dagen gick åt att vända på dygnets timmar) så slog det ner som en bomb och jag såg förra årets sommarmånader passera i revy i huvudet och jag såg framför mig hur årets sommarmånader kommer se ut.
Ni vet, sådär att vi knappt kommer ha några lediga dagar tillsammans och att våra lediga veckor går om varandra såsom de brukar göra under somrarna.

Pling, pling  - Älskling, vi måste verkligen åka bort, nu i Maj.
- Okej, vart?
--
Det är viktigt att spendera tiden tillsammans, hålla hand i hand och njuta av livet tillsammans.
Det kommer bli en fin vecka och förhoppningsvis en riktigt solig vecka.
Bättra på #brunlapp och se nya ting och peela fötterna i sanden med en dricka i handen.
Otroligt bra uppladdning inför sommarens arbetsbravader:)
Vart? Det har vi ingen aning om men det blir ut på nya äventyr!

 

150428 -

Den här månaden har passerat i en rasande fart och när jag tittar tillbaka på hur den har sett ut så blir jag smått fascinerad hur man kan få allting att gå ihop - fast samtidigt så har vi typ världens kaos här hemma. Kaos som ska städas undan. Idag, imorgon - jag ska bara njuta lite av lugnet först.

Morgonrockssund är guld, kaffe och en choklad. Gott.


 

Arkhelg i fjälls -

Aprils lediga dagar spenderades på bästa vis med härligaste gänget boendes ute i arkar bland fjällen. Så otroligt välbehövligt på så många vis. Det här är min andra tur då vi far ut och jag måste faktiskt erkänna att Norrbottens fjäll är snäppet finare än Västerbottens.

Trots att fisket gick åt skogen för min del så var det en ren fröjd att sitta inpaketerad i de varmaste kläderna och känna solens värme i blåsten. Äventyrshunden Akleja var nog den gladaste hunden som drog ut på egna äventyr, jaga ripor var nog favoriten. Ystra chokade oss en del, att skor kan göra så mycket hade jag aldrig trott men hejsan hoppsan så hon race'ade runt i snön när de var på, det börjar nog vara dags att döpa om #äventyrshunden till #äventyrshundarna :)

Den här helgen kommer jag leva länge på, dock hoppas jag att det inte tar två år till nästa gång.
Tack för att ni gjorde helgen toppen!

--
Akleja ville gå upp på en topp, bra idé tycke jag som tänkte "nämen det där ser ju enkelt ut" när de skuttade upp mot toppen utan några problem. "Aldrig igen" var tanken när jag hade plumsat upp till toppen och mjölksyran i benen var uppe vid öronen.
Mjölksyran var helt klart värt det, för vem vet när man får se något sånt här igen. :)


Fick se ett till praktexemplar av ark - en glidande husvagn.
Arkar är inte bara hopfällbara hus på kälke utan de är även husvagnar och lekstugor.
Människor är allt bra filuriga ^^

Det här var skoj -

De tre senaste veckorna har jag lidit av någon sorts livskris, en riktig jävla livskris där jag verkligen drog ner mig själv. Det har varit tre tyngre veckor med mer eller mindre huvudvärk, ständigt trötthet, alldeles för långa och tunga arbetsdagar, för mycket tankar men det värsta är nog att jag har känt mig helt tom. Tom på allt och helt blank. Det har varit lite jobbigt, ganska så jobbigt men alla har vi våra stunder/dagar/veckor då livet inte alltid är på topp men under de stunderna är det bara att blicka framåt och lyssna på kroppen och göra det som känns okej tills dagen kommer då allt känns bra igen. För plötsligt händer det - för första gången på dagar så vaknade jag upp och kände mig rejält utvilad och pigg inifrån och ut. Harmoni i kroppen, prisa sömngudarna för att vakna upp utvilad och pigg efter 6 timmars sömn än att vakna upp tom efter 10 timmars sömn (vilket har varit en standard för mig under dessa tider).

Det allra bästa med att vakna upp idag var att känna en dragningskraft till gymmet, kroppens muskler ryckte som till och ville verkligen dit igen och så fick det bli!
Ännu bättre blev det efter uppvärmningen som bestod av armhävningar med viktplatta då en tjej gav mig komplimangen "du är fan grym, du kör armhävningar med vikt!....."(en kort pratstund) - Hon, den tjejen alltså blåste liv i hela min kropp och dagens bröst, bicepspass blev en riktig succé! Efter passet ville jag gå fram och krama henne men det hade nog blivit lite pinsamt så det fick räcka med ett jätte stort "tack, du gjorde hela mitt pass".
Så otroligt skönt att slutföra ett pass utan att känna mig pressad, utan att känna något måste men framförallt otroligt skönt att åter igen känna - Imorgon ska jag tillbaka. Det här var skoj.