Dubai del 3 -

Så var det dags för del tre av vårat Dubaiäventyr.
Under förmiddagens timmar gästade vi grannhotellet och plaskade runt i deras pool och självklart bättrade vi på #brunlapp. Duschade och ombytta tog bussen oss vidare till Burj Khalifa där vi spenderade resten av dagen till sena kvällen.
Bli inte förvånad när du går runt på gatorna, Dubai är väldigt rent och så pass rent att det till och med har folk som putsar sopkorgarna och räckena. Allt är skinande rent och blänker snyggt.

Burj Khalifa är världens högsta torn och mäter otroligt 829.5 meter från botten till toppen.
Tornet är inte enbart en turist attraktion utan det finns även lägenheter och kontor i byggnaden och för den som vill lyxa på, det finns hotellrum men det är säkerligen inte billigt och man måste säkerligen vara ute i god tid.
Byggnaden tar verkligen luften ur en, så ståtligt högt, så otroligt magiskt och det är så fascinerande - DU måste se det, DU måste uppleva det!

Jag och brorsan köpte varsin biljett inne i köpcentrumet som förövrigt är det största köpcentrumet i Dubai - enbart sisådär 3000 butiker. Gå inte där, det låter roligt men det är inte roligt och det är inte roligt att tappa bort varandra. Jag rekommenderar verkligen att ni gör som oss och köper To the top biljetter. En biljett kostar strax över 1000 svenska kronor och det gäller både barn och vuxna.
Ni kommer verkligen inte ångra er, känslan när man står där uppe är oslagbar.
Kort och gott så får man gå in i deras lounge där man blir serverad kaffe/thé (svårt att avgöra vad det är) och för artighetens skull kan man svälja ner en dadel innan man blir guidad ända upp till våning 148, vilket är 555 meter över havet. Under guidningen pratar de om byggnadens historia på engelska, vilket var intressant.
När man väl kommit upp till våning 148 så blir man serverad dryck och tilltugg och sedan får du vara där hur lääääänge du vill och efter det tar du bara hissen ner till våning 125 och är där hur läääänge du vill.
Det finns såklart ett billigare alternativ som leder dig upp till våning 123 men nä, åk upp till toppen.

Räkna med en heldag eller så tar du halvdag + kväll. Ät middag och njut av stämningen.
Det här är fasen den bästa platsen jag varit på förutom på renskinn i fjälldalarna.


   
För er som ska tänkt / ska resa till Dubai, ni behöver ju inte vara så noga med att titta på filmerna.
Det är upp till er själv men jag skulle bara ha gluttat igenom de i så fall.
 
 

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: