Rehab för axlarna -

Sedan jul har min högra axel besvärat mig en aning, inte märkvärdigt mycket men jag har haft en del känningar i den när jag har utfört vissa pressövningar.
Det har kommit och gått lite fram och tillbaka och jag har känt av de antingen mer eller ingenting.
Droppen for dock i början på Januari när jag skulle dipsa, jag orkade bara göra strax över tio stycken och det högg till uppe i axeln samt mot bröstet.
Jag har som regel att sluta om det gör ont eller om det känns obehagligt, det är onödigt att dra på sig skador och nog var det tur att jag slutade.

För två veckor sedan fick jag tid hos Tobias på Kiruna kiropraktorerna.
Det var en väldigt smärtsam timma när han vred, bröt, kände igenom och kollade status. Det visade sig att jag är instabil i axelns främre del vilket medför att jag skjuter axeln framåt och kompenserar upp med andra muskler för att orka.
Med mig hem fick jag olika rehabiliteringsövningar för axlarna samt rollertips för att öppna upp bröstryggen och släppa spänningar vid skulderbladen.
Rehabövningarna har varit riktiga mödarövningar, 2 set med 10 reps på varje sida har tagit cirka 30 minuter - jag har aldrig varit så slut i axlarna som när jag har utfört de.

Idag var jag på återbesök, fick genomgå samma procedur som första gången men den här gången gjorde det inte ont någonstans och han såg samt kände en rejäl skillnad gent i mot första gången jag var där.
Om en månad ska jag dit igen på ett återbesök så det ska bli spännande att se vad jag har åstadkommit tills dess.
Fördelen är att ingenting är trasigt och att jag i stort sett kan köra på som jag redan gör :)
Den enda skillnaden är att jag hoppar övningar där jag inte kan/orkar hålla full kontroll (bänkpress, dips och militärpress) - eller jag får börja med bänkpress fast i en annan, striktare variant. Och så tänker jag ännu mer på utförandet av övningar så att jag inte börjar fuskar och kopplar in andra muskelgrupper.

Jag hoppas verkligen att allt är "återställt" till nästa återbesök så att jag kan lägga i en högre växel i träningen inför Fitness Five. Det skulle vara så roligt att ställa upp igen och krossa förra årets siffror.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: