Ledigvecka, du är så välkommen -

9 dagars arbete, 100 timmar gjorda för den ena och 7 dagars arbeta och ca 140 timmar+ jour gjorda för den andra, vi välkomnar ledigveckan stort. Du är så välkommen men jag tycker att du hade kunnat bjussa på finare väder än detta höstliknade kalla regnväder.
Förra veckan passerade i rasande tempo, hemmet har typ förfallit då det typ endast har fungerat som ett litet kryp in under nätterna, de lediga dagstimmarna har spenderats med hundarna och jag kan inte beskriva i ord hur tacksam jag är att svärmor finns som har varit förbi och plockat upp de så att de har fått göra andra roliga saker än att ligga hemma och vänta.

Arbetsveckan var både hektisk och lugn, under de lugna stunderna gjorde vi studiebesök i de andra verken där vi fick se hur slutproceduren fungerade. Vi fick även en sightseeing inom områden, det finns många vrån att utforska typ som där gruvhobbit bor ^^

Ledigvecka, 7 dagar tillsammans utan något jobb. Boka klart höstens äventyr, städa undan, packa och dra ut på tur. Alvar ska packas och om ett par timmar ska vi rulla neråt, till ljuva Västerbottens fjäll och hoppas på något mindre regn för att vandra i skogen, låta hundarna springa, stanna vid en sjö, kasta fluga och förhoppningsvis ha en solig dag/natt och sova ute i tält.
Jamen så att, nog ska vi se till att spendera denna ledigvecka på bästa vis.

 
 
 

De senaste veckorna har -

De senaste veckorna har varit helt omtumlande på så många vis, det är så lite men samtidigt så mycket som har hänt.
Under förra arbetsveckan blev Akleja magsjuk, kräktes och bajsade blod som ledde till en akutresa till Gällivare. Där finns det minsann fantastiska veterinärer, hon som tog hand om lillskiten ringde dessutom upp dagarna efter för att höra hur det hade gått - har aldrig varit med om det tidigare!
Om Onsdagen fick jag för mig världens hemskaste besked om att Farbror G. har somnat in. Jag grät tills det inte fanns några tårar kvar och skuldkänslan som infann sig i kroppen var - är obeskrivlig. Tänk om jag bara hade fått tag i någon som hade kunnat ge mig en adress så hade jag fått träffa honom en sista gång. Farbror G. morfar, farfar, min 90+ granne som förgyllde vår vardag.

Förutom dessa två så tycker jag att det ständigt har hänt saker och ting, jag har haft otroligt svårt att hitta mitt innersta lugn men ack så underbar rofylld helg vi hade i stugan med mannens halva familj.
Springtur i skogen med hundarna, andas frisk skogsluft, höra fåglarna kvittra eller rättare sagt försöka kväva mitt eget flås för att få höra någonting annat - lönlöst.
Kvalitétstimmar ute i båten vilket resulterade i en mega fångst! Min allra första, största fisk! En harr som mätte 51 centimeter och vägde typ 1.1 kilo.  Åh, jag är så fånigt nöjd och går runt och skryter om min fisk, som förövrigt blev en riktigt trevlig måltid såhär på Söndagskvällskvisten.

En vecka kvar, sedan drar vi ut söderliggare äventyr i skogarna jag kan bäst.

 
 

Helgen i Grytsjö -

Jag väntar fortfarande spänt på att kroppen depåer ska fyllas på med överskottsenergi och glädje som sommarens värme och solstrålar brukar ge men skam den som väntar, jag försöker fylla på de depåerna på alla andra vis och i helgen fylldes de på ända upp till kanten på bringaren.

I Torsdags packades hela familjen in i Alvar och vi drog på en 60 mils biltur ner till Västerbottensfjällen, Marsfjäll, Grytsjö och sen på natten rattade vi in på min fars gård och så tillbringade vi vår helg där hemma.
Mr. H kom och hälsade på, han förstörde nästintill hela Fredagen vilken var riktigt trist, den där huvudvärken ger mig så mycket skuldkänslor. Mr H kan verkligen se till all livsglädje sugs ut ur kroppen - stunderna med honom är verkligen obeskrivligt plågsamma.
Förutom att Lördagens timmar spenderades frysandes på Grytsjöloppisen så hann vi även kila ner till båten och dra ut på en tur och fånga lite kvällsfisk. Livskvalité delux.


Men ni förstår, det allra bästa var att mannen följde med ner. De få dagarna han lyckas få fria för att följa med ner är de bästa dagarna på hela året. Helt klart de bästa och mina lyckligaste dagar.Medan Rambo och Akleja fick träna vattenapportering stod Ystra surt och såg på.