Ystra på utställning -

Attityd aka Ystra genomförde sin debut i Lördags på sin första officiella tävling, närmare bestämt så var vi på en internationell hundutställning i Gällivare. En andra plats i Juniorklassen, en excellent rosett, goda ord och bra bedömning - jag var grymt nöjd med vår prestation och Ystra hade verkligen en toppendag och lämnade sina hjärnspöken hemma.

Vilken dag det var, otroligt rolig dag! Utställning är som sagt nytt för oss och på den här utställningen lärde jag mig en massa nytt. Det var en riktigt givande, lärorik dag och jag försökte snappa upp så mycket som möjligt när vi lix hade en massa vana kineser & utställare att kika på. Man måste passa på när man har chansen :)
Extra roligt var det att Ystras uppfödare var med och ställde hennes syster Vilja, så vi sällskapade med de under dagen och fick en hel del tips och råd. Guldvärt, det är riktigt guldvärt att ha en uppfödare som bryr sig, som man kan vända sig till och veta att hon finns där - gällande allt.

Nu ska vi öva, öva, öva ännu mer för en annan blev så lyrisk efteråt så vi anmälde oss till nationella utställningen i Överkalix som hålls i Augusti. Det känns spännande och eftersom vi åter igen ska tävla mot syster Vilja så måste vi verkligen lägga i en till växel och lära oss stå lika fint och inte som en halvt ihop krummad korv. ^^ Och så måste nog matte gå och köpa lite nya kläder, jag kände mig en aning malplacerad i mina jeans, haggetröja och joggingskor bland alla andra kjol, slips, kavajbärande utställarna. Fast å andra sidan så är vi bästa kompis med #äventyrshunden så vi kommer säkerligen behålla våran frilufsstil och köra på den "äventyrligare/skogigare/vardagsstillen" om det inte finns någon klädkod?
Hmm, det är så mycket att lära, så mycket ....

--
Vilja och Ystra - båda med sina rosetter :) 

Härligt, härligt -

På Måndag börjar jag nya livet - kanske den mest kliché aktiga meningen men ack så välfungerade mening. Den har jag levt på, ett tag. Sisådär de senaste veckorna när to-do listan har varit överfull och energin har lagts på allt annat än 5-6 gympas i veckan :)
"Träning är inte allt", "Du kommer igen", "Vänta bara till den dagen du känner NU JÄVLAR" - Fraser som har sagts och jag är så glad att jag har vänner omkring yttrar sig med dessa fina ord.

Veckans första gympass bestod av ben med brorsan, otroligt arbetsamt - pain in the ass och så otroligt peppande det var att träna med honom igen. Knäböj/benböj/squat - du bestämmer vi brände av hela passet i högreps så att svetten sprutade! Härligt, härligt! Åter igen så härligt det var!

Kvällspromenaden med mannen och de fyrbenta byttes ut mot en joggingrunda. Vi for till Varggropen så att jag fick inviga spåren och varför har vi inte varit där tidigare? Ytterst fina spår, stilla lugnt och myggfritt. Myggfritt, det må vara det enda positiva med årets sena sommar. Myggfritt, det låter inte bra utan det är förjävla bra! :)
Hoppas det kommer en öken värmebölja och tar död på alla ägg som ligger och gror i sur dyng-sump-träsk-myrhålen.
 
 

Sommarkänslan -

Sommarkänslan känns lika glest som löven på bilden men ändå så kalenderns dagar proppad av sommarmåsten. I vanlig ordning så att säga,
De senaste veckorna har verkligen varit proppad med sommarmåsten, även denna vecka var fullbokad - tills igårkväll när jag bestämde mig för att stryka både ett och annat. Vilket OJ, ack så jäkla skönt. Inge 150 mils bilkörning, ingen stress, inga måsten, inga krav och så vidare.
Utan i veckan skall jag bara - göra slutprov, åka på hundutställning och fylla på kroppen och knoppen av energi i form av efterlängtade gympass, cykelturer och något annat skoj :)

Skönt med ledigvecka må jag säga och skönast var det igår kväll då vi invigde den med offroad i naturen med våra fyrbenta älsklingar.  - Frågar man Akleja därimot som blev tacklad av Ystra så att hon flög runt och skrapa upp halsen så kan man få ett annat svar, men som hon själv säger: Yoah I'm a killing machine and nothing stop me. #Äventyrshunden har talat och bevisar åter igen att hon är minst lika tuff som Rambo - typ.
Dygnsvändningens skönhet -

De nattliga bravaderna är slut och tidigt i morse funderade jag på om jag överhuvudtaget skulle lägga mig ner och skalla kudden ett par timmar och så blev det.
Hade jag därimot vetat att jag skulle bli väckt av en hulkande kräkande hund... Aldrig flyger man upp så fort som då. Ta tag i hunden som redan har börjat om, i samma veva som jag svingar henne över soffans större del flyger nästa kräk ur henne.. Svingen gick så fort att det träffade både tapeter och tv, fina gula fläckar.
Nämen Magda, där ljög du igen. Det hade kunnat vara så men det träffade mattan och hennes tass.
Aldrig trodde jag att Akleja skulle väcka mig på detta vis, aldrig!

Lunchdejt med mannen, privatchaufför och ett redigt ryggpass. Jag blir alltid lika fascinerad över kroppens krafter men även den starke kan bli utslagen och det blev jag.
Efter att ha landat hemma i soffan satt vi och stirra rakt in i väggen för att vänta in nästa energipåslag.

Energipåslaget var välkommet, disken är borta, klorna klippta, tvätten är i maskin och sängen är nybäddad. Och så har tjockpannkakan precis blivit klar. Jamen ni vet ju vad tjockpannkaka innebär? Japp, imorgon packas Alvar och vi kör så långt vi bara orkar köra. Rambo, mamma kommer hem!

Dygnsvändningens skönhet, en helt vanlig dag så att säga.
 
 

Zakynthos, Grekland -

Zakyntos som även kallas Zante var min första ö jag besökde i Grekland, Zante var även ny för mannen som tidigare har båtluffat omkring bland de andra öarna.
Det här var även min första "sol, bad - ta det lugnt" semester vilket gick ganska sådär, mannen säger att jag lider av semesterdamp så jag har otroligt svårt att ligga still mer än 2 timmar. Men trots detta så är nog denna vecka som har varit lugnast på länge, och då hann vi nästa se allting. Tummen upp för en liten ö!

Kort fakta om Zakyntos:
Zakyntos är cirka 3 mil lång (söder - norr) med en yta på 402 km² och en befolkning runt 30-40.000 invånare. Oliver är en favorit, även vindruvor. Valuten är euro, och de har samma uttag till elektroniken.
Kort fakta avslutat.
---
Sent på Måndagkväll anlände vi till vårt hotell uppe på norra sidan, bilfärden kändes som evighetslång. Kanske för att jag blev åkrädd då stupen var min nästa granne eller för att vägen var så kurvig eller för att det kändes som att taxi chauffören körde så fort eller så var alla dessa faktorer förklaringen till det.
Våra första dagar/nätter spenderade vi uppe vid Nobelos, vi bodde även på Nobelos hotell. Det hemliga paradiset som alla drömmer om och som alla älskar. Det här är mitt första hotell som jag verkligen rekommenderar alla att besöka, det passar alla och har du möjlighet - boka sviten! -
Är du enbart på genomresa, stanna och ät av deras fantastiska mat. Även den kräsne kommer slika rent besticken och tallriken. Här kan du läsa omdömen + se bilder
Du kommer inte ångra dig en enda sekund.

Vi levde verkligen som kungar i vårt paradis, under våra dagar var vi de enda gästerna där förutom under kvällskvisten när folk strömmade dit för att njuta av en god middag.
Vi varvade solstolarna med att bada i det turkosa vattnet, gå promenad genom byn, sitta vid hamnen och äta glass, njuta av tystnaden och bara vara med varandra. Byn är cirka 10 minuter lång så man behöver inte stressa där.
Nobelos är stället du ska till om du vill: Koppla av, koppla av, koppla av, äta god mat, ännu mer god mat, hålla hand och känna kärlek och koppla av ännu mer.
Förutom att koppla av så går det även båtar till "Blue Cave" och skall du åka så rekommenderar jag att du tar en båtur som erbjuder både skeppsvraket och blåa grottor, prisskillnaden är inte stor och ni får ut mer av trippen.

Jag rekommenderar även att hyra bil och köra runt hela ön, eftersom de har en maxfart på 50km/h så tar det typ hela dagen att köra runt ön.
Vi hyrde bil i två dagar och betalade 80euro + bensinkostnaden vilket var väldigt billigt och det var riktigt smidigt att hyra och lämna tillbaka. Automatväxlad är att föredra.

Skeppsvraket är ett måste, stanna till ovanför toppen och följ stigarna längst med klippkanten på 200 meters höjd. Det är otroligt fint å bara vara samt åh jag älskar den kittlande svindelkänslan.
Åka turistbåt och titta på sköldpaddorna, som under Maj- Juni kommer till ön för att lägga sina ägg. Eller varför inte hyra en egen båt, ta med snorkel och se de under vattenytan.
En bra sak att ha i minnet gällande sköldpaddorna är att de lägger sina ägg uppe på stranden under nattetid, mellan 19.00-05.00 är stränderna stängda för att de skall få lugn och ro samt att när ni hänger på stranden under dagtid, var så nära vattnet som möjligt så ni låter nästena vara ifred.
--

Zakynthos är en mysig stillsam ö som passar alla, tjej-pojkgänget, kärleksparet, familjen och pensionären. Perfekta ön för avkoppling, jag kommer definitivt åka dit igen och samtidigt så har de ett rikligt partyliv. Partylivet vet jag dock ingenting om eftersom jag inte far på resor för alkohol och bakishäng utan jag åker enbart för att upptäcka och uppleva nytt :)

Färgglada fiskebåtar :)

Minneslund efter vägen.

#turistmagda

Gamla ruiner
"Blue Cave" - typ inte så mycket mer än såhär.

Greklands ekonomi slog hårt och det märks verkligen på alla husbyggen som står halvfärdiga.

Skalet på en kyrka

Det är trånga vägar, både i byar och städer.

Skeppsvraket

Stränderna var jätte långa och jätte fina. Glöm inte vattenflaskan och solskyddet om du får för dig som oss att gå till nästa ställe.


Lerberg som ständigt vittrar sönder

Sköldpaddscentret, köp en staty och stöd sköldpaddorna - kom ihåg att det är fiskeförbud!
 
 

Ovanifrån ser denna ö ut som en sköldpadda och den kallas även sköldpaddeön. Även här lägger sköldisarna ägg men det är fritt fram för turister att sola där tills det är dags.
 

Sköldpaddeön, ser ni båten där nere?Sköldpadda :) De klarar sig under ytan upp till 40 minuter innan de simmar upp och tar luft.

Movietime :)
 
 

150602 -

Trots att sommaren lyser med sin frånvaro och bjuder mer på någon höstigare känsla så står det ändå Juni i kalendern.
Juni, Juli, Augusti - sommarfeeling i gruvan. Vi börjar med en nattvecka i ficktoppen. Dock bjuder inte alla ficktoppar på härliga soluppgångar utan vissa bjuder på mer kondition och i veckan låter jag vaderna arbeta lite extra.