150528 -

Samtidigt som det bränner till i stekpannan så kan jag inte slita mig ifrån att träna lite extra med dessa två. Glädjen som sprids i rummet när båda två är på G när klossen tas fram slår matlagningen i hästlängder, vad gör lite bränt till lunch?

Klossen har blivit en riktig favorit och det är så roligt att träna de igen nu när Aklejas vinterdepp har gått ur kroppen och Ystras hjärnspöken är i stort sett borta, hennes självförtroende har börjat växa igen.
Förövrigt så har Ystra siktet inställt på en utställning i grannkommun, och vi tränar för fullt på att kunna stå och vara glad utan att se ut som en vilsen hundförare och en livrädd, krummad 16 åring unghund.

Hundlivet är precis som vanligt, galna stunder blandat med lugna stunder. Träning av lydnad varvat med trickträning. Så det ska vara, jag längtar därimot ner till Västerbottens fjäll, till Rambo, stega runt i skogen och träna spår och sök. Sommarens ledigveckor kommer spenderas exakt på den plats där jag mår som bäst, hemma med mina käraste. 
 
 

Håll till godo -

Efter en vecka på sol, bad, sightseeing i Grekland på ön Zakynthos har vi åter igen landat hemma i vardagen. Vi har haft en riktig myssemester som bestod av lugnet själv men vi har även sett allt man behöver se och slappat i solstolarna :)
Den här veckan, utomlands, bara vi är en vecka som jag kommer leva hela sommaren på för idag fick jag besked om hur sommaren kommer se ut och det är bara sisådär 13 veckor kvar till nästa gång våra lediga dagar faller samman igen. Pjuh, vuxenliv alltså. Men sommaren för alltid något gott med sig, typ som en större semesterkassa till höstens äventyrsresa! Spännande!

Bilderna är uppladdade och i vanlig ordning har #turistmagda varit flitig att fota, så pass flitig att jag prickade in över 1000 bilder igen ^^ ......jag ska bara rensa ut de allra bästa innan det publiceras här på bloggen :) Håll till godo!


 

Sommar mål -

Med tunga ben for vi ut på en tur, 4.3 kilometer. Det var tungt men samtidigt var det otroligt skönt att andas frisk luft och se hundarna pina på både före, efter och på sidan om.
När det gäller jogging och löpning så ger hundarna mig den största motivationen, jag har otroligt svårt att se mig själv fara ut och springa utan hundarna. Det har hänt 1 gång och det var när jag sprang tjejmilen, första och säkerligen sista gången.

Jag och doggisarna har där i mot satt upp ett sommar mål och det är att springa 15 mil fram till 6 September, det är 1 mil i veckan och det känns helt okej eftersom vi kan beta av den milen antingen på engång eller att vi delar upp den på flera dagar. :) Som den icke- löparen jag är så känner jag mig otroligt duktig och med hundarna vid min sida så kommer varje löpsteg vara pain-in-the-ass och duktigt-Magda. 

Samt så ligger jag 1 mil före mannen som faktiskt fick mig att sätta upp detta mål. Jag ser framimot att fara ut på en tur med honom om typ sisådär ett par veckor framåt när jag inte flåsar så mycket ^^

Hakar du på och sätter ett sommar mål?

motivationsgnista -

Brorsan hängde med på gymmet idag och Fredagen till ära knåpade jag ihop ett kettlebell program, 30 minuter med gamla favoriter. Det blev ett riktigt bra pass, vi båda var alldeles slut på - jag var slut och brorsan var dö-jävla-slut. Det är så roligt att träna med brorsan för han hakar verkligen på allt så träningen blir verkligen varierad när vi kör tillsammans. Så roligt och så välbehövligt! Träningsglädjen jag får dela med honom gör verkligen att min motivationsgnista att spraka till på nytt varje gång. 

Att få träna med olika personer är otroligt roligt och så givande för ingen är den andra lik och efter nästintill varje pass så är man en erfarenhet rikare då alla kommenterar, motiverar, skriker och pushar på en på olika vis.
Det är en lycka att få dela träningsglädjen med så många, även de som finns på sociala medier, så mycket inspiration och glädje man kan känna över en telefon.

--
Om jag inte hade glömt tekniken hemma så hade ni fått se ett roligt svettigt bildspel men idag slipper ni och istället bjuder jag på dessa :)
Två av mina hundra stjärnor i min omgivning som gör vardagen mycket roligare och mina bästa kondition-motivationboostare :)

 

Utomhuspremiär -

Vi drog till Matojärvi för årets utomhuspremiär, snön ligger fortfarande och trycker på backen så vi fick tillbringa tiden på parkeringen. Det fungerade minst lika fint förutom att vi fick skippa trapporna, ledsen? Nej, trappor är en tortyr som jag gladeligen skippar ^^
Svärmor har tillverkat en liten skivstång till oss vilket blev en succé! Lagom tung och lagom storlek, den där lilla stången kommer användas flitigt i sommar :)

30 minuter utomhus träning med innehåll:
5 varv jogging
30 x 2 steg utfallsgång med stång över huvudet
-´´- höga knän/spark i rumpan
10 x 2 armhävningar
30 x 2 step på refug
3 varv jogging

Kort och intensivt, precis som vi vill ha det :)
Det kommer bli en fin träningssommar, vill du haka på? Hojta till så hojtar vi till!
 
 

Premiärtur på #matojärvi 🏃 med @jensraty idag. 30 minuter på parkeringen med blandade övningar. Skivstången som svärmor har tillverkat är ett stort plus, behändig tung liten sak som kommer användas flitigt 👌💪

Ett filmklipp publicerat av Magda Olofsson (@magdaolofsson_) Maj 12, 2015 kl. 2:50 PDT

vxd

Stughelg & bildbomb -

Stughelgen var fantastisk. Soliga dagar varvat med lite regn men vad gör lite regn när helgen avslutas på topp med en massa sol, sol och åter igen sol.
Bildbomb med tillhörande text, javisst! Självklart ska ni få bläddra bland bilderna med tillhörande text.

---
Onsdag:

Vi anlände till stugan sent om Onsdagen, det var tydligen hockey på tvn vilket man tydligen inte fick missa.

Torsdag:

Torsdagen spenderade vi på skotra på dödahavet. Det sägs att det finns en massa fisk i sjöarna här omkring men det vet jag ingenting om. #äventyrshunden Akleja har även en video på instagram för den nyfikne.
Kvällarnas timmar spenderades nere på älven med kameran. Jag är en riktigt nöjd amatör.

Jag planerar att bli en framtida fågel- naturfotograf.

Fredag:
Akleja stod mer eller mindre i soffan och kikade ut i väntan på att regnet skulle avta.


Regnet dog, vi for ut, regnet kom och vi for hem. Klämmackorna fick tillagas i kamin, vilket funkar lika bra.
En helt ny mackvärld har öppnats för pajka som aldrig har ätit klämmackor förr (?!?!) Jag förstår inte hur fjällfolk kan överleva utflykter utan klämmackor, de är det viktigaste att ta med sig på turer. En utflykt utan klämmacka är som palt utan sirap. Helt fel. 

Lördag:

Efter regn kommer solsken och hela Lördageftermiddag-kväll spenderades ute på ett fjäll.

Akleja var såhär lycklig hela helgen.


Akleja #äventyrshunden satt mest och spanade på pajkarna, medan jag satt med kameran och fascinerades över hur bra zoom kameran har. The moment, pajkarna var glada över fisket. Stora fiskar till storfiskare så att säga.

Som den blivande fågelskådaren jag har tänkt bli så blev jag så tagen av svanarna att mannen vrålade rakt ut:
- VAD GÖR DU?! DU BRINNER JU!
- Ojdå, men svanarna ......
I samma veva som skorna smälte en aning blev bilderna riktigt bra ^^
P.S Titta alltid vart du sätter fötterna, plötsligt står du i en brasa.

Söndagen bjöd på fantastisk väder och ett fantastisk avslut för denna säsong.

 
 

Livskvalité -

Igår visade Kiruna sin bättre sida, solen strålade och det var in princip vindstilla. Ut, ut, ut kände jag att vi behövde och i samma veva som jag eftersökte sällskap på Facebook dimpte det ner ett soligt mms i telefonen. Vi packade in oss i bilen och drog vidare till Stenbacken, Torneträsk och sällskapade med svärmor och kompani. I enbart linne satt jag och halvt sov i stolen med pimpeln fast under låret - storfiskarn som man är ^^

Hundarna blev riktigt nöjda, Akleja #äventyrshunden var på upptäcktsfärd och Ister-klister följde efter som den svans hon är.
Dagar som dessa, det borde finnas fler som de! Håller tummarna att solen tittar fram hela nästa vecka då mannen går på ledighet och vi lämnar stan, lägenhet för stugweekend med årets sista skoterkörning, klämmackor, soliga dagar, pimpling och vedeldning.  

Livskvalité, livsnjutning. Det borde finnas mer dagar som gårdagen men annat är det idag. Studier på hög nivå, det är mycket som ska hinnas betas av innan vi drar iväg på nya äventyr.