Vancouver -

Vancouver är Kanadas tredje största stad och en otroligt mysig stad! Staden är designad och utformad så att den skall kännas som en småstad och det gör den verkligen. Nästan som en blandning mellan Umeå, Östersund och Stockholm. Då förstår ni vilken mysstad det är? 
Människorna är otroligt trevliga, glädjespridare och tillmötesgående - faktiskt ännu trevligare än den trevligaste svensken.

Vi spenderade våra första 4:a dagar inneboende i ett rum hos en familj. De var riktigt hjälpsamma, tipsade om guldkornen och varnade om turistfällorna. Vi hann se en del men och resterande måsten ska vi spana in under våra sista dagar innan vi lämnar landet och återvänder till Sverige. 

Dagarna bestod av att utforska staden och nog gjorde vi det riktigt bra då ömma fötter var ett faktum och att vi praktiskt taget somnade innan huvudena slog i kuddarna. Förutom att promenera runt hela staden så använde vi oss även av bussarna och "tunnelbanorna", de går konstant och väntetiden i mellan är inte lång. Hyfsat billigt var det också. För en biljett (2.5 cad) åker man inom samma zon på 2 timmar och då hinner man åka genom hela staden. 
Maten blev jag dock besviken på och är det nästan dagligen, antingen passar deras kryddor inte mina smaklökar eller så är mina smaklökar helt döda eller så använder de enbart minimalt med salt och peppar.. Jag vet inte vilket men det är först man kommer upp i 1000 kronors måltider som maten smakar mer än peppar. 

Det finns så otroligt mycket att skriva men eftersom inlägget inte ska fyllas enbart med text så lämnar jag resterande till ett senare inlägg. De sista raderna kommer handlar kort om Lynn Canon park som vi stannade till i innan vi drog vidare till nästa stad..

Lynn Canon Park ligger i norra Vancouver. En magiskt park där träden växer sig gigantisk stora, mossan och laven lyser grönt. Fåglarna kvittrar, vattnet från bäcken brusar, en trädstam ligger sådär typiskt framför vattenfallet så att det förstör alla bilder, det varnas för björnar och bergskatter, stadsborna rastar sina glada hundar, löparna springer förbi svettiga. Okej, jag ska sluta nu. Det var en fin park och det var precis en såndär park där allting är 10 gånger större än allt det andra. Roligast var nog de ihåliga stubbarna, peace. 
Nero Belgian Waffle Bar: Ett måste, även för icke våffelätare. En ren njutning för smaklökarna.

Panoramabild vid hamnen.Strosa omkring vid hamnen och titta på husbåtar. Javisst!


Ett litet måste är att åka båttaxi över till Grannville Island. Strosa runt, titta på människor, den fina utsikten och gå på marknaden.


 
 
 


Det sägs att vardagen blir roligare med färg - print screena och tipsa er chefer så vi också får en gladare vardag :) #merkonstochklotteråtfolketEn vanlig Lördagkväll mitt i stan. Gatorna spärras av och fylls med folk som köar glatt till de populäraste klubbarna medan de hemlösa ligger stilla vid deras fötter. 


Lynn Canon Park
 

Hawaii del 2 -

Dagarna rusar verkligen iväg, även våra lugna dagar har en tendens till att rusa iväg i all världens fart. Men äntligen, tid och internet är mina kompisar så nu har jag tömt telefon och kameran, rensat lite smått och ska förbereda inför kommande inlägg så att de ploppar upp lite mer jämt - bara datorn och internet vill samarbeta.

Kort och gott så kommer faktiskt alldeles för få bilder från våra sista dagar på Maui men faktiskt så fanns det inte så mycket att fotografera, kanske dels för att vi mest låg nere på stranden och tog igen oss från de första dagarnas äventyrande. 

Det sägs att "Hana"vägen (häna) är den vackraste på hela ön - typ Mauis mecka - alla reser till Hana för att se den vackra naturen och det sägs även att vägarna är så hemska att amerikanerna har blivit traumatiserad av att köra där. Dock så var det ingen höjdare i sig, naturen var sjukt vacker som på resterande av ön, av alla vattenfall som är utmärkta var det endast 1 som man kunde se från vägen (helikoptertur är annars att föredra om man vill vara på säkra sidan) och strandhänget på lavastenarna, det var helt annat att borra ner tårna på den stranden jämtimot på de vanliga sandstränderna :) 

 

 

Nog var det otroligt vackert att köra här efter vägarna men västra sidan, den var helt magisk!


 


För er som är lika allmänbildad som jag: bara så att ni vet, krabbor ömsar skal och de kryper ut ur stjärten.


Solnedgångarna var fantastiskt vackra. 
 Lahaina, Hawaii del 1 -

Tjoho gott folk's! Nu är det dags att ge er den första bildbombningen med lite av tillhörande text. :)
Flygresorna gick smidigt, vi hade det aningen stressigt när vi först anlände till London där vi fick springa genom hela flygplatsen för att hinna med flyget till San Francisco. Att choka igång kroppen direkt efter två timmars tupplur med stress och löpning kändes ordentligen i kroppen, jag har aldrig varit så stum i benen och det var länge sedan pulsen var så hög. 
I San Franciso hade vi lite mer med tid, tack och lov för det. Det tog oss två timmar att stå i kö och bli insläppta genom migrationen. Sedan var det vidare till Vancouver där vi fick sova fyra timmar innan det var dags att hoppa på flyget som tog oss till Portland och slutligen till Maui.
Vi var båda helt slut i knopparna och enligt svensk tid så hade vi inte sovit mer än 6 timmar på två dygn eller i 1½ dygn i amerikansk tid. Det är asjobbigt med all tidsvändning men det har gått fint :)
--

Våra första dagar spenderade vi uppe i Lahaina på öns västra sida. Vi bodde på ett hostel och träffade andra roliga filurer från alla världens hörn. Strandhäng, bad i havet, zipline, roadtrip med sightseeing och snorkling stod på de 4 första dagars schema och vi hann med allting och lite till :)

Tisdag & Onsdag: Vi anlände till ön, chillade runt, solade och badade. 
Det finns ett flertal småparkeringar med stränder så det är bara till att stanna bilen och ta sig ett uppfriskande dopp.
Turistbilder - Forrest Gump såklart!
Torsdag: roadtrip runt västra ön, vyerna är otroliga! Videos kommer komma upp vid ett senare tillfälle, annars kolla in på instragram där finns det ett litet klipp. 


Gammal övergiven skolbuss.


Vi stannade till vid vägkanten eftersom alla andra gjorde det, det visade sig vara ett bra beslut då vi fick svalka av oss en aning och kolla på fin utsikt.....

...i fyra timmar då bilen vägrade starta och vi fick vänta på bärgaren. (Se alltid till att ha extra vatten med er och något ätbart!)
Vi roade oss med att svettas ihjäl i 30+ grader, mata spindeln med myror och svettas ihjäl ytterligare...
Fredag; ny dag, ny bil, nya äventyr! Zipline, fortsättning av roadtripen, plaskande i solnedgången. Jodå vi hade en fantastisk dag! 
Blowhole, havet bjöd på sitt egna vattenspel. Otroligt vackert!

Lördag: Vi chekade ut från hostel. Bilade till snorkelstränder där vi fick simma med sköldpaddor. En helt fantastisk dag! 


Deras isglass, ett måste! För att inte vara en glassätare så den här ska jag köpa igen! 


Lahaina var fantastisk och nu ska vi spendera våra sista dagar på "mitten"/östra/ andra delen av ön. Bilande till Hana, mer sol och bad, vulkanspektakel. Jodå mycket ska vi hinna göra!
Och vi är ju inte de som klagar på boendebyte, kändes fint att lämna småkrypen i sängen därborta ^^  

Är ni redo?

Äntligen är vi på G! Vi har anlänt till Stockholm, checkat in på hotellet, ätit middag och för första gången på veckor så pustar vi äntligen ut. Förberedelserna inför denna resa har inte varit nådiga men ack så underbar resan kommer bli!:)
 
Imorgon påbörjar vi vår långa flygresa som först kommer ta oss till ön Maui, Hawaii. Där ska vi njuta av den efterlängtade sommarvärmen som tyvärr Sverige inte bjöd på i år. Efter våra sol, äventyrsdagar på Maui kommer vi fortsätta vidare till Vancouver i Canada där vi kommer spendera våra resterande 4 veckor :) 
 
Datorn är med, kamerorna är tömda och jag hoppas att ni är lika laddade som oss för nu eller om ett par dagar mina vänner så börjar VÅRT (ja, du är inkluderad i detta:) ) äventyr och jag ska verkligen försöka beskriva med både text och tusen bilder så att ni förhoppningsvis bakom era skärmar får känna samma upplevelse som vi får :) 
Glöm ej att följa mig på instagram: magdaolofsson_
 
Dags att krypa ner under täcket, imorgon väntar en flygresa på ca 15 timmar eller mer... Godnatt, puss! 
 
 

Vardags kontraster i bildbomb -

1 September och nu är det officiellt höst - älskade höst, som jag älskar dig så, du är så välkommen! 
Sommaren har verkligen sprungit iväg i en väldans fart. Vi har båda jobbat häcken av oss, knappt setts vissa veckor och nog förföll hemmet en aning när lägenheten enbart användes som en sovplats.

De två senaste veckorna har även sprungit iväg, inte i samma takt utan i en njutartakt och så härliga veckor det har varit. Mycket har hunnit med och måstelistan har krympt och nu har vi enbart fokus på att fixa klart det sista innan vi drar vidare på äventyr bortom Sveriges gränser. 

Men här kommer en liten bildbomb med tillhörande text på vad som har skett de senaste dagarna. 
Förra Lördagen brumade vi vidare med Ystra till Överkalix där Ister-klister ställdes ut, hon fick en 3:e placering av 5 i Juniorklassen med riktigt fin bedömning. Otroligt roligt och även på denna utställning fick vi träffa uppfödaren och syster Vilja som sitter bredvid henne på bilden nedan. 

 
Kontraster i vardagen gör livet så mycket roligare. Dagen efter utställningen packade vi väskan och följde med C för en dagstur upp till Låkta, 1228 m.ö.h . Det var en riktigt fin promenad och Akleja var nog nöjdast av de båda som fick fara ut på tur och använda sig av #äventyrshunden på instagram. 

Uppe på toppen. 

Snösmältningen blir till en sjö som rinner vidare neråt. Skulle vara roligt att se då riktiga vårsmältningen har börjart :) 
På Måndagen packade vi väskorna för att dra ut på tur på Tisdagen - Torsdag. Akleja tjatade så om att få fara ut och tälta och självklart har man inte hjärta att säga nej ^^Vandra över stock och sten, bada i älvar och flyga jorden runt - den här mannen kommer jag göra allting för, kärleken till honom är sannerligen obeskrivlig. 


Jag har aldrig förstått mig på sportfiske, att fånga för att sedan mäta och släppa tillbaka. Det låter fel och det känns aningen fel då man är uppfödd på att fiska för att få mat på bordet. MEN HALLÅ ! Titta vilken baddar Öring jag fick upp, den mätte hela 57 cm och fiskelyckan var totalt även det trots att han fick åka tillbaka. (Sånahär stora gamla kan knappast vara ätbara egentligen?) 

Akleja och Ystra hoppade glatt runt i skogen. Akleja jagade sorkar medans Ystra vallade renar. Jodå, dessa små kräk har inge fel på sin jaktinstinkt. 

Klämmackor <3 No word needed. 

Förutom att hundarnas väska packdes full på Fredagen så hann jag även med att besöka veterinären för Ystras 1 års spruta och jag hann även med att sy en ny tröja till Stumpan innan Alvars däck fick sig en punkteringsfix, tankades och rattades ner till min faders gård. 

Projekt hundgård stod i fokus under vistelsen hos min far, de gamla hundkojorna revs och Rambos nya blev uppmonterad. Även backen fick sig en omgång med 20 inkörningar med grus. Blev en otrolig skillnad, dock är inte allting klart men det spars till nästa år då kojan ska målas, grusas ännu mer samt att lekgården bredvid ska få sig roligare möbler. 

I vanlig ordning ser chifen, Akleja till att arbetet utförs på rätt sätt. 
 
 
Summering: Tornälvsdejtande, träningar, sjukhusvistelse, utställning i Överkalix, dagstur upp till Låkta, tältning och fjällfiske, hundgöra, symaskinspyssel, bilkörningar, surströmmingsfest, hundgårdsbygge, ännu mer bilkörning till Dorotea - Vardagens kontraster, det gör livet underbart. 
Hur har era dagar sett ut den senaste tiden?